Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Kinofil
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1876 lidí

Celkem návštěvníků
14788458

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
15.11. 2002
Děj Dvou Věží - spousty detailů díky karetní hře a obrázkům z posledních dní - hezky pěkně popořádku, co všechno ve filmu vlastně uvidíme (doplněno 15:11 15:25)Verze pro tisk

Děj Dvou Věží - spousty detailů díky karetní hře a obrázkům
Na sběratelské kartičky a podobnou komerci je sice možné nadávat, ale jeden přínos v nich přeci jen vidím. Díky kartám od Decipheru máme několik hezkých fotografií z filmu a karty Topps (krom obrázků) zase přinesly hromadu detailů o tom, jak se asi bude ubírat děj Dvou Věží. Nejdříve se objevila tato sada, kterou pak následovala podstatně rozsáhlejší sada druhá, ve které je i přehled všech kartiček tak, jak jdou za sebou (a jak jdou po sobě v ději filmu). Pak následoval obrovský balík všemožných foteček z webu WarOfTheRing, které ukazují například Ithilien a co se v něm asi odehraje.

č. karty v setu / jméno karty (úvodních 18 je vyhrazeno postavám atp., pokud je jméno karty jako odkaz, je k dispozici její scan. Otevírá se vždy přední strana, další fotografie v řade je pak strana zadní s dalším obrázkem a popisem)

19. Uruk-Hai na pochodu
20. Zachránci
21. Rohanští Jezdci
22. Éomerovo varování
23. Na lov Uruk-hai
24. Následky masakru
25. Vyzdvihnutí Stromovousem [Stromovous]
26. Cesta za Čarodějem 
27. Gandalfův návrat
28. Arweniny vize
29. Mrtvé močály [hobiti v bažině]
30. Bažina zatracených
31. Obličej smrti [obličej ve vodě]
32. Frodův dobrodinec
33. Červivcův trik
34. Cesta do Edorasu
35. Stráže Zlaté síně
36. Exorcismus
37. Théodenův návrat
38. Vypadni Červivče! [Červivec letí ze schodů]
39. Rozdmýchávání nenávisti
40. Vesnice napadena!
41. Drancovníci
42. Den těch zlých    
43. Opět králem
44. Pochod Východňanů
45. U Černé brány
46. Mistrův učedník
47. Spřátelení s Gimlim
48. Rozpolcena mezi dvěma světy [Arwen]
49. Pro Aragornovu lásku
50. Ustaráni jeden o druhého
51. Bitva u Bílých hor
52. Théodenova zběsilost
53. Duel až na smrt
54. Skřeti útočí!
55. Zkřížení cesty s Faramiren [Faramir]
56. Faramirova hazardní hra
57. Frodova posedlost
58. Příjezd do Helmova žlebu
59. Aragorn se vrací
60. Předvečer války
61. Odvaha bojovat
62. "Do války!"
63. Nadešel čas
64. Připraveni na prudký útok [na hradbách]
65. Sarumanova armáda útočí!
66. Noc skřetů
67. Nestvůra proti válečníkovi
68. Aragornovo běsnění
69. Nelítostná řež
70. Nelidský nepřítel
71. Odporný a Statečný
72. Gandalf je zpět!
73. Moc Bílého Čaroděje [Gandalf v čele jezdců]
74. Éomer spěchá na pomoc
75. Jezdcům není úniku
76. Rež na nádvoří [nádvoří]
77. Rohanští vítězní
78. V kanálech Osgiliathu [kanály; Osgiliath]

Pro další informace o ději (detailnější rozpis některých scén z popisu níže) viz. články:

Co z toho všeho tedy vyplývá?

Dvě Věže začínají opět prologem, ve kterém uvidíme prodloužený souboj Gandalfa s Balrogem [foto]. Ve flashbacku bude k dispozici i scéna, jak Gandalf leží nahý na vrcholu Zirakzigilu [foto] a čeká na Gwaihira, aby jej odnesl do Lothlórienu. Někdy v této době by mělo přijít putování Froda a Sama v Emyn Muilu a polapení Gluma [foto]. Pak nejspíše následuji scény, ve kterých sledujeme unesené hobity Smíška a Pipina [foto] a následně střih na Aragorn a jeho společníky, kteří nacházejí elfí sponu [foto] a  setkávají se s Éomerem a Rohanskými jezdci [foto].  Vypůjčí si koně a vyrážejí na lov skřetu, avšak nacházejí už pouze dějiště masakru [foto]. Následují opět scény se Smíškem a Pipinem, které zdvihá ze země Stromovous [foto]. Uslyšíme všechny ty nádherné hlášky o skříťatech či "Já nejsem strom, já jsem Ent!" [poslech hlášek]. Zajímavou dějovou změnou je to, že Stromovous vezme hobity za Gandalfem, který se už zatím dostal do Fangornu, aby jim dal potřebné instrukce. Stromovous Gandalfovi slibuje, že hobity udrží v bezpečí.

O pár chvil později se s Gandalfem setkává Aragorn, Gimli a Legolas [foto]. Následuje vsuvka v podobě Arwen a jejích zvláštních vizí o Aragornově smrti v Helmově Žlebu, právě díky kterým asi bude vysláno elfí komando na pomoc. A konečně se zase vracíme za Frodem. Ten putuje v bažinách a bojuje s mocí Prstenu. V jedné chvíli dokonce pod jakýmsi temným vlivem padá obličejem do tůňky [foto]. Následují "svíčičky za mrtvé" a obličeje válečníků ve vodě [foto].

A to už se dostáváme do Edorasu a sídla krále, Meduseldu [foto]. Červivec právě připravil o život Théodreda a snaží se do svých sítí vlákat Éowyn [foto, popis scény]. Ale to se již do Edorasu žene Gandalf s Aragornem. Po problémech se strážemi Zlaté Síně [foto] jsou uvedeni k Théodenovi, který na tom není zrovna nejlépe [foto]. Odhalí Červivcovo spiknutí a provedou "vymýtání" jeho vlivu. Théoden se začíná vracet k původní síle a Červivec doslova letí z Meduseldu [foto].

Na scénu vstupuje opět Saruman. Díky moci svého hlasu rozdmýchává nenávist Vrchovců [foto] proti obyvatelům Rohanu. Začíná válku, ve které jsou vyvražďovány a pleněny Rohanské vesnice [foto]. Vesničané preventivně opouštějí své domovy [foto] a Vrchovci slaví vítězství. Théoden usedá na koně, pozvedá meč a může být opět zván pravým Králem Marky.

Ale to už se vracíme k Frodovi. Ten právě dosáhl až k Černé Bráně [foto]. Sleduje pochod obrovského vojska Východňanů [foto]. Na první pohled je jasné, že "tudy cesta nevede".

A opět u Aragorna a Rohirů. stěžejní části tohoto filmu. Sledujeme, jak Éowyn naváže přátelství s Gimlim [foto], které se ještě prohloubí (pravděpodobně) při společném boji v Třpytivých jeskyních [foto]. Éowyn, žena vychovaná ve světe mužů, která zahoří láskou k Aragornovi. Ten však myslí na jinou. Stejně jako ona na něj, což vzápětí zjistíme. Ale dosti lásky. Ještě než Rohanští dorazí do Helmova žlebu, jsou napadeni silnou jednotkou skřetů. Théoden nám předvede něco ze svého bojového umění. Do boje se pustí i Aragorn, ale v duelu s jezdcem na vrrkovi [foto] je zraněn a oddělí se od přátel. Přežije i díky Brégovi, koni, který původně patřil Théodredovi. Na cestě do Helmova žlebu spatří obrovskou armádu [foto], kterou shromáždil Saruman [foto armády pod Orthankem].

Nadešel čas pro pokračování příběhu Froda. Ten se setkává v Ithilienu [různé záběry zde a zde] s Faramirem a jeho muži [foto]. Faramir bojuje s mocí Prstenu. Má nechat Froda jít či mu pomoci najít cestu do Mordoru, nebo mu Prsten vzít a vrátit se s ním do Minas Tirith. Zatím tedy vede Froda do Osgiliathu, kde se rozhodne. Sledujeme také bitvu Ithilienských hraničářů s Východňany a olifanty [foto]. Pravděpodobně uvidíme pár zajímavých scén, ve kterých Frodo zápasí s Prstenem [foto].

Železný pas je vylidněn (či spíše vyskřetěn :o) a Saruman bezmocně sleduje právě příchozí enty, kteří mu z něj dělají ruiny. Pokusí se zasáhnout nějakým ohnivým kouzlem, ale moc mu to nepomůže. Část entů a huornů odvolá až Gandalf, který jim přijede sdělit, že jejich pomoci je potřeba u Helmova žlebu.

Aragorn se úspěšně vrací do Helmova žlebu [foto] a informuje o desetitisícové a armádě, kterou spatřil. Schyluje se k bitvě. Skřetí jednotky se formují před hradbami, na kterých převzal Aragorn velení. Prší. Oblohu křižují blesky. Skřeti buší do pancířů a skandují válečná hesla [foto], vede je Uglúk [foto], nástupce Lurtze. Probíhá nelítostná rež. Skřetí žebříky dopadají na hradby [foto], ale jsou okamžitě sráženy dolů. Skřeti používají "pekelný oheň", jeden ze Sarumanových výtvorů, díky kterému odstřelí část hradeb [foto]. Aragorn je výbuchem shozen mezi skřety. Budeme svědky jeho válečného běsnění [foto]. Také nepřijdeme o soutěž v počtu zabitých skřetů mezi Gimlim a Legolasem. Celá bitva o Helmův žleb je zakončena pořádnou řeží. Skřeti beranidlem prorazí bránu [foto], ale nečekají protiútok Rohanských jezdců s Théodenem v čele a Gandalfem, který se včas navrací, po jeho boku [foto]. Skřetů je však přesila [foto]. Jen díky návratu Éomera a dvou tisícovek válečníků se podaří odvrátit zkázu. Skřeti prchají před náporem Rohirů, ale najdou jen smrt v neprostupné linii entů a huornů.

Uvidíme návrat Gandalfa a jeho společníků do Železného pasu a jeho souboj se Sarumanem? Opravdu spatříme, jak je Saruman svržen z Orthanku a nabodne se na podivné kolo [detaily]. Kdo ví ... Dvě Věže končí pod Osgiliathem. Faramir nejspíše vyvede Froda se Samem na cestu směrem ke schodům Cirith Ungolu, kde na ně již Glum chystá zradu [foto z Návratu Krále]...

Zhruba takto nějak si děj představuji z dostupných materiálů. Už to nebude dlouho trvat a s jistotou půjde napsat, co z toho všeho výše uvedeného je pravda, co je jinak a zda jsou Dvě Věže skutečně tak dobrým filmem, jak si od nich slibujeme ...

Přečteno celkem 19878x, verze pro tisk

Další článek - Ukázky z rozšířeného Společenstva Prstenu; Oficiální informace o rozšířeném Společenstvu v ČR; John Rhys-Davies se zranil při natáčení nového filmu; Peter Jackson bude mít nový dům; Andrew Lesnie o Dvou Věžích a Peteru Jacksonovi

Předchozí článek - Jak mluví Stromovous?; Bonusy na rozšířeném DVD, jak je získat a proč nejdou v Evropě; Sex ve Dvou Věžích a nová věková přístupnost! (doplněno v 16:25); Pán Prstenů v South Parku; Massive - několik obrázků a informací; Zajímavé rekordy z Dánska!

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Radim, poidáno 11.6. 2007 20:48:58
hustý budu asi pořádat maškarní a budu skřet
pumpik, poidáno 13.12. 2002 2:50:14
megajohn:Docela dobry!!!)))...,ale kniska je knizka!Tyve docela dobra je i:"Bertil Mårtensson-Světy bez hranic"
Gdo si d oopravdy???...mam maalo casu!!!

Bëtewen, poidáno 26.11. 2002 21:31:22
Už se asi budeme muset smířit s faktem, že si režiséři s námětem dělají co chtěj, ale budiž nám k útěže alespoň představa, že jiná díla dopadla hůř.
Ruby, poidáno 25.11. 2002 21:20:27
Arsiméné: Ten film se nejen připravoval, ale dokonce se i natočil! Je to strašná slátanina, trošku jak od Disneye... Naštěstí natočili jen jeden film, na druhý se pro velký nezájem vykašlali. Ale i tak... Třeba Stromovous vypadal jako obrovská chodící ředkvička! Dokonce existuje i tzv. Gothmog verze, tj. sestříhaná verze od nějakých českých nadšenců, parodie. Výsledek, i když silně amatérský, je o hodně lepší než originál. Vřele doporučuji :o)
Arsiméné , poidáno 24.11. 2002 17:37:05
Ještě to tak! Za to nestojí žádný film. Ostatně mohlo to být mnohem horší: kdysi se také chystal film (snad kreslený) a mělo to být o něčem úplně jiném. Naštěstí to nějak nevyšlo. A režisér jméno mi vypadlo), který natočil úděsnou splácaninu zvanou Excalibur o LOTRU prý také uvažoval. Ten by to asi taky pěkně předělal, protože podle něj prý dobrý příběh vyžaduje hodně sexu a Pán prstenu se mu zdá nepovedený právě proto, že je tam sexu asi jako švestek v Himalájích.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 22.11. 2002 22:11:43
Arsiméné: taky mi to dlouho trvalo. Ale tím filmem v posledních měsících žiji (viz. například tenhle web) a kdybych byl neustále na prášky z toho, co se děje s mou milovanou knihou, asi už bych se zastřelil :o)
Arsiméné , poidáno 22.11. 2002 20:18:30
Belcarnene, bohužel je to tak. Pan Jackson nám vnucuje svoje vidění Pána Prstenu a co chce, to změní, vypustí nebo naopak přidělá. Takže Faramir se má vážně podobat Boromirovi a bude chtít přinést Prsten do Minas Anor? Tak to tedy Jackson tu postavu úplně zmrvil, protože v tomhle se měl F. od bratra TOTÁLNĚ lišit. O Sarumanovi a kole už radši nic neříkám, protože už bych musela být sprostá. Ale máš pravdu, kniha je nezfilmovatelná a přála bych si, abych mohla tyhle filmy přijímat se stejným klidem jako ty.
MEGAJOHN, poidáno 18.11. 2002 18:02:29
Právě jsem je dodělal. Na chyby v textu ci nepresnosti si prosim nestezujte me, ja to pouze konvertoval z 2CD verze do 3CD. Urcite to bud ja nebo nekdo dalsi vylepsi :-)
Stahujte zde: http://megajohn.hyperlinx.cz/test/ExtendedFotR(3CD).zip

MEGAJOHN, poidáno 18.11. 2002 16:46:59
andeliniel: Titulky uz jsou, prave je predelavam pro 3CD verzi..
asfaloth, poidáno 18.11. 2002 15:53:42
Viem, že nie všettko sa dá zachytiť vo file tak ako to podáva Tolkien a ako to cíti každý z nás, ale z niektorých fámov ma bolí srdce(alebo brucho?)To je jedno- aj tak to bolí...
andeliniel, poidáno 18.11. 2002 14:08:05
Já jsem se přinutila tento článek nepřečíst.Děj stejně znám a toto všechno jsou vesměs jenom dohady. O Společenstvu taky kolovalo spousta dohadů a nakonec to stejně všechno krásně do sebe zapadlo.Zvlášť v prodloužené verzi.Nevíte někdo, kde by se dal stáhnout scénář v angličtině k prodlouženýmu společenstvu?Chci si udělat titulky,ale mluvené angličtině moc nerozumím.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.11. 2002 22:41:59
Megajohn: ano ... ale já už to tak neberu. Peter točí svoji vizi příběhů. Svůj film na motivy nezfilmovatelné knihy. A tak to také beru. A tak mohu být v podstatě jen rád, pokud zachytí něco přesně tak, jak jsem to cítil při čtení já. A pokud je něco jinak ... holt na to má jiný pohled a já si to v klidu přečtu z knihy tak, jak to má být správně
MEGAJOHN, poidáno 17.11. 2002 22:17:00
ty změny jsou občas kruté :-(
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.11. 2002 12:09:34
Peter: ano, to je pravda. Možná z některých věcí nebudeš tak překvapen. Ale můžeš to brát i tak, že nakonec uvidíš, jak přesně je zpracováno to, o čem se tu tak dlouho spekuluje :o) A hlavně se nedá říct, že v tomhle případě by se vyzrazovalo něco zásadnějšího. většina lidí stejně zná děj knižní předlohy a "jak to dopadne" stejně všichni víme :o)))
Peter, poidáno 15.11. 2002 22:49:31
to je sice pěkné,ale někdy mně docela mrzí,že sem chodím tak často,protože mě to může docela dost ochudit o zážitek z kina(když budu znát děj,provedení a fotky dopředu,asi mně toho už moc nepřekvapí)
Peter, poidáno 15.11. 2002 22:49:26
to je sice pěkné,ale někdy mně docela mrzí,že sem chodím tak často,protože mě to může docela dost ochudit o zážitek z kina(když budu znát děj,provedení a fotky dopředu,asi mně toho už moc nepřekvapí)
vladimir, poidáno 15.11. 2002 22:35:55
No co dodat. Díky tomuto skvělému webu, ani nevím, jak a kde jsem na něho před dvěma roky /je to možné?/ narazil, máme všichni, co nás to zajímá, přehršel dostačujících informací, vedoucích k tomu, abychom si už předběžně udělali obrázek o tom co, doufejme že rádi, uvidíme. Nechci, aby to bylo bráno jako kritika, ale jsem velice spokojen.
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!