Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1806 lidí

Celkem návštěvníků
14789555

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
10.1. 2002
Společenstvo Prstenu - recenze !Verze pro tisk

Společenstvo Prstenu - recenze !

Jeden PrstenTak nadešel ten slavný den a já stál před kinem s lístkem na Pána Prstenů v ruce. Mnoho a mnoho měsíců čekání se konečně naplnilo. Podivně rozechvělý, očekávajíce dílo, se kterým jsem do dneška v podstatě strávil stovky hodin. Ať již přípravou tohoto webu, debatami s fanoušky či agitací mezi Tolkienem zatím nepoznamenanými.
Na půlnoční premiéře se sešlo "zdravé jádro" fanouškovské komunity. Tedy alespoň ta část, která měla tu trochu štěstí a získala lístky. Atmosféra byla moc fajn. Půlnoc se přiblížila a já se usadil do pohodlných sedaček v Ster Century, obklopen lidmi, které mám rád. Tma. Galadriel vypráví o historii Prstenu. Stále jsem skoro nemohl uvěřit tomu, co se právě děje. Na plátně neúprosně běžela první část trilogie Pán Prstenů. Společenstvo Prstenu …

Nebudu se snažit popisovat děj scénu od scény a kazit vám tím radost. Snad tedy jen "zhruba". Hned ze začátku se seznámíme s tím, co jsou vlastně zač prsteny moci a specielně pak Jeden Prsten. Budeme svědky bitvy posledního spojenectví. A hned poté přicházíme do klidného a pohodového Dna Pytle, tak akorát na oslavu narozenin Bilba a Froda a na seznámení se s Gandalfem. Spatříme úžasný ohňostroj i Bilbovo náhlé zmizení. Příběh pokračuje … ale proč to vlastně píšu ? Děj filmu se poměrně velice věrně drží děje knihy, snad až na vypuštění Toma Bombadila a scény v mohyle (hobiti získají své meče jinak, opravdu "zajímavě") a nahrazení Glorfindela vyloženě roztomilou Arwen. Ve filmu uvidíme některé scény prostě jen kratčeji, či pro zvýšení efektu a napínavosti "mírně" upravené. Ale co se děje týče, obavy nejsou na místě. Dějově JE to Pán Prstenů.

Odcházel jsem z kina a směsici pocitů ve mně lze jen těžko popsat. Nadšení, skoro až euforie. A zároveň smutek. Zoufale se opakující myšlenka "To nemůže být konec!". Tiché poděkování režisérovi za práci, kterou viditelně s velkou láskou odvedl, smíšené s výtkou, že se vůbec do něčeho takového pustil. S obžalobou ze zločinu, protože po filmu už nebude pro další generace čtenářů kniha tím, čím byla pro nás… Kdyby se býval film nepovedl, bylo by to mnohem snazší smést jeho existenci ze stolu. Bohužel (bohudík?) je Společenstvo Prstenu film víc než vynikající …

RoklinkaVizuální zpracování
… je asi nejsilnější stránkou filmu vůbec. Nejen počítačové efekty, ale i kulisy a exteriéry jsou prostě dokonalé. Od začátku do konce budete nevěřícně zírat na mistrně zpracované skřety, kteří skutečně budí hrůzu. Roklinka vám vezme dech, pokus o přechod Caradhrasu rozklepe zimou. A Balrog … Balrog vás přimáčkne do sedačky. Prostě na Společenstvo je radost pohledět.

Hudba a zvuk
… tvoří druhou složku jen podporující fascinaci a pohlcení filmem. Howard Shore odvedl víc než vynikající práci co se podkreslení vizuální dokonalosti týče. Ještě dlouho budete vzpomínka na můstek v Khazad-Dum. Ale o hudbě jsem se již rozepisoval jinde
Vřele doporučuji kino s podporou prostorového zvuku, protože zvuk a zvukové efekty prostě nemají chybu. Opět nemohu než nezmínit asi nejsilnější část celého filmu, tedy Morii. V podzemí se mistři zvukaři opravdu vyřádili. Řev Balrogův se stane vaší noční můrou …

Herecké výkony
… jsou velice slušné. Snad nikdo (ani Liv "Arwen" Tyler) vyloženě nezklamal. Dokonce i Agent "Elrond" Smith působil ve své nové roli hodně přesvědčivě. Obzvláště pak musím vyzdvihnout výkon Iana Holma v roli Bilba, Cate Blanchett jako Galadriel a Elijaha Wooda coby Froda. Velmi dobře na mne také působil Christopher Lee jako Saruman a oba dva menší hobitci, Dominic "Smíšek" Monaghan a Billy "Pipin" Boyd. A snad ještě Sean Bean coby Boromir zanechal víc než jen dobrý dojem. Ostatní jsou tím, co hrají, jejích výkon je hodně dobrý, ale ničím překvapivý.

A teď trocha kritiky …
Bohužel jsem na filmu našel hned několik (alespoň z mého pohledu) závažných chyb. Jednou z nich je v některých momentech snad až přílišné "zatraktivnění" scén. Pár mi jich přišlo opravdu silně přehnaných a snad až trochu směšných. Za všechny bych jmenoval hned úvodní zjevení Saurona v Bitvě posledního spojenectví a pak také souboj Gandalfa a Sarumana v Orthanku. Však uvidíte sami. Na druhou stranu bylo přidáno několik velmi efektních scén (např. když Frodovi u Skákavého Poníka spadne Prsten na prst), které působí víc než fantasticky. Těžko si tedy vybrat. Pro některé budou scény, které já považuji za přehnané, úplně v pořádku.
Druhým problémem (chyba není to správné slovo) je drastické sestříhání filmu. Nejde o to, že některé scény, které jsou v knize, neuvidíme ve filmu. S tím se počítat muselo. Problém je někde jinde. Na filmu je velice silně vidět fakt, že původní délka byla více než 3 a půl hodiny a na současné dvě a tři čtvrtě byl film prostě a jednoduše zkrácen vypuštěním "nepodstatných" míst. Je to vidět opravdu hodně! Nejhůře snad v Lothlórienu, ze kterého bylo ponecháno skutečně jen to "nejdůležitější" a vše ostatní prostě bez náhrady odstraněno. Na ději to nic nezmění, ale působí to velice špatným dojmem. Film má naprosto šílený spád a je poměrně hodně akční. Jedna skvělá scéna střídá druhou a není čas na oddech. A právě ona vypuštěná místa oním oddechem mohla být. Použil bych srovnání s koláčem. Ve filmu zůstalo všechno podstatné, všechna marmeláda, mandle, tvaroh .. všechno to úžasné a dobré, co s radostí zbaštíme ze středu onoho koláče. Bohužel byl odstraněn z koláče okraj, takové to skoro zbytečné suché těsto, bez kterého ten koláč ale není kompletní a všechny ty dobrůtky nám nějak nedrží po hromadě a sesypávají se do jedné velké patlanice, kterou s velkou chutí zblajzneme, ale nezasytí nás.

Film, jeho zpracování, lze jen těžko hodnotit univerzálním způsobem. Každý jej bude vidět v trošku jiném světle. Z mého pohledu je nutné si rozdělit diváky na tři potencionální skupiny a napsat odlišné hodnocení pro každou z nich.
1) divák - čtenář, který jde na Pána Prstenů a prostě musí porovnávat s knihou
2) divák - čtenář, který se už dávno vzdal naděje na to, že film bude stejně dobrý jako kniha a přistupuje ke Společenstvu prstenu skutečně jen jako k filmu
3) divák - knihou nepoznamenaný, který jde na film a vůbec nic netuší o ději knihy

1) Tato skupina bude zklamána. Velice zklamána. Neodpustí si nadávky na vypuštěná místa, bude kritizovat spoustu drobných změn, hromada záběrů ji znechutí. Bude jim hodně vadit to, že film se sice snaží skutečně věrně držet děje knihy, dokonce jsou často použity relativně dlouhé doslovné rozhovory, ale na druhou stranu toho spoustu mění. Ne, lidi z této kategorie film zklame skutečně hodně.
2) Zato tahle skupinka si z filmu odnese asi nejvíce. Nic ji nebude vadit zběsilý spád filmu. Vše správně pochopí a ocení snahu a lásku, se kterou bylo dílo vytvořeno. Vadit jim bude samozřejmě jen šílený prostřih, který ale (doufejme) bude napraven Directors Cut DVD diskem, na kterém snad dostaneme celé tři a půl hodiny v kuse.
3) O diváky ze skupiny této mám trošku "obavy". Nejsem si tak úplně jist, zda pro ně bude film úplně srozumitelný. Režisér se sice snaží podat i těmto divákům všechny potřebné informace, ale film se žene tak zběsilou rychlostí a událost střídá událost, že ne vždy bude možné vstřebat všechny potřebné informace. Takže .. pokud jste knihu nečetli, zkuste to ještě před filmem. A pokud to nestihnete, bude pro vás její přečtení nutností (a to je jen dobře). 

Celkový verdikt? Bezesporu jeden z nejlepších filmů, jaké jsem za svůj život viděl. Bylo velice těžké (hlavně prvních pár hodin po odchodu z kina) přeřadit se z kategorie "s knihou srovnávajících" do kategorie "jako doplněk knihy beroucích" diváků, ale stálo to za to. Nyní mohu zodpovědně říct, že film splnil má očekávání a nebýt několika much, považoval bych jej za téměř dokonalý. Snad až ono DVD odstraní z mého pohledu problém největší, tedy onen šílený prostřih.
Každopádně .. nechat si tento snímek v kinech ujít by byla veliká, veliká chyba.

Název: Pán Prstenů - Společenstvo Prstenu
Obsazení:  … informace zde
Režie: Peter Jackson
Hudba: Howard Shore (+ Enya)
Délka: 178 minut
Dabing / překlad: Film nebyl dabován a v kinech běží (díky za to) pouze s titulky.Překlad zajistila Stanislava Pošustová, která má "na svědomí" i překlad knih.
Hodnocení: 90 % (téměř vše může být vždy ještě o chlup lepší, pět procent navíc může dostat ona DVD verze a deset snad leda tak knižní předloha)

Napsal Jan "Belcarnen" Čeřovský, 10. ledna 2002
E-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Právě jsem přišel z kina. Druhý dojem z LOTRa je .. stejně sporný jako první. Nevím. Vždy mi dobu trvá přesvědčit sám sebe, že je to vynikajicí snímek. Ale když odcházím z kina, je mi skoro až špatně. Z toho, jak můze být film zároveň tak dokonalý a přitom tak odpudivý. Jak můžu toužit vidět jej znovu a zároveň jej nenávidět. Jeden Prsten vládne všem ...
Přečteno celkem 31503x, verze pro tisk

Další článek - První fotografie ze Dvou Věží

Předchozí článek - Půlnoční premiéra ve Slovanském Domě

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Juliaadsw, poidáno 03.01.2024 20:27:37
Is it possible to get in touch with the admin??
It's of significance.
Best regards.

Juliaadhn, poidáno 19.12.2023 3:23:55
Novost
Juliaapsv, poidáno 16.12.2023 8:33:48
Novost
Juliaafpq, poidáno 13.12.2023 23:56:22
Novost
Renatikkj, poidáno 13.12.2023 7:13:14
ch.er.e.pa.no.v.r.e.na.t.2.350.79@gmail.com

Allahlc, poidáno 13.12.2023 1:33:38
Cinema
Renatixcn, poidáno 12.12.2023 4:19:51
c.her.ep.an.ovr.ena.t2350.7.9@gmail.com

Veronawew, poidáno 09.12.2023 23:23:21
urenrjrjkvnm
Allaozs, poidáno 08.12.2023 21:01:34
Cinema
Renatidyl, poidáno 07.12.2023 23:13:28
c.he.re.pa.nov.rena.t2.350.7.9@gmail.com

Allayuz, poidáno 06.12.2023 0:49:04
Cinema
Vikiguf, poidáno 29.11.2023 5:28:24
urenrjrjkvnm
Veronavrb, poidáno 29.11.2023 1:40:32
urenrjrjkvnm
Vikifuk, poidáno 27.11.2023 1:55:16
urenrjrjkvnm
Veronapyc, poidáno 26.11.2023 22:27:10
urenrjrjkvnm
Viktorivkq, poidáno 25.11.2023 7:30:58
Cinema
Vikinji, poidáno 25.11.2023 5:50:45
urenrjrjkvnm
Viktoriidh, poidáno 22.11.2023 9:37:47
Cinema
Margaretkop, poidáno 17.11.2023 13:50:18
Novost
Viktorijjq, poidáno 17.11.2023 2:49:54
Cinema
Margarettpv, poidáno 15.11.2023 23:33:51
Novost
Eldartqd, poidáno 15.11.2023 15:46:34
coin
Roboek, poidáno 14.11.2023 21:39:06
Novost
Evasjl, poidáno 13.11.2023 23:56:11
Med
Evambm, poidáno 13.11.2023 2:31:42
Med
Eldardmy, poidáno 12.11.2023 20:11:28
coin
Serzqnm, poidáno 11.11.2023 3:01:55
coin
Vevinka, poidáno 28.7. 2009 23:07:29
Nerozumiem co si myslel pod tym , ked si pisal vykon hercov a zaradil si tam ironicky Liv.Bola skvela herecka a stale je a este aj predtym ako dostala ulohu Arwen , tolko kritiky a zbytocne ..chcela by som vidiet teba
Magdaléna, poidáno 25.11. 2002 19:53:54
Příznávám, že mi to trochu ujelo, ale tak to necháme. Nebo, ne? Odpustíte mi to? Jinak právě poslouchám soundtrack a rozhodně nejlepší je 17 písníčka času: 3.53 - 5.17
Flowerstick, poidáno 31.7. 2002 19:39:00
Huh ujetá magdaléna lol
Magdaléna, poidáno 29.5. 2002 17:50:14
pardon. tak ja ..... tak ja jdu. :-/
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 28.5. 2002 22:21:16
Magdálena: tyhle komentáře nepatří k recenzi, ale pokud už tak třeba někam na diskusní fórum ...
Magdaléna, poidáno 28.5. 2002 21:26:37
Na kvalite webu to ale nic nemění. Jenom trochu :-)
Magdaléna, poidáno 25.5. 2002 20:07:41
Myslím tím ty reklamy atd. :-(
Magdaléna, poidáno 25.5. 2002 20:06:58
Jéžiš, ten web tak úžasně bliká. Prominte, ale fakt se přitom nedá moc číst
Michaela, poidáno 15.5. 2002 17:32:52
Ahojte všichni, já patřím do skupiny číslo 3, donedávna jsem o LOTRovi ani neslyšela, ale teď už mám dočtené všechny tři díly a naprosto šíleně očekávám další film.Můžu s čistým svědomím říct,že mi vůbec nevadil rychlý spád filmu-naopak,byla jsem nadšená, že se pořád něco dělo.A co se týče Lorienu-ten jsem si představila ve své fantazii až při čtení knížky. Ovšem naprosto mě zklamala Galadriel-v knížce je popsána samými nej a ve filmu nic moc. Ale jinak se mi film opravdu strašně líbil a knížky jsem vážně hltala!
P.S. Tenhle web je fakt bezchybný!!!
Jo a nechápu neustál srovnávání LOTRa s harry Potterem-vždyť mají společného akorát to-že jsou oba fantasy-jinak vůbec nic!A oba jsou skvělí,tak proč ty spory?

Magdaléna, poidáno 3.5. 2002 14:16:44
ach jo zase ta hnusná nova vsadím se že tam bude milion reklam
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 3.5. 2002 7:09:54
Magdaléna: sice to sem vůbec nepatří, ale budiž. Matrix bude na nově 8. května ...
Magdaléna, poidáno 2.5. 2002 19:53:03
může mi kdokoli říct kdy je v televizi Matrix? ted má nekdy běžet (asi ve středu). předem díky
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 24.4. 2002 20:12:25
Magdaléna: sci-fi nebo fantasy? Z Fantasy asi první věci od Feista. Ze sci-fi mám já osobně dost rád cyberpunkové věci od Stephensona a Gibsona. Skvělá je taky Růže pro Algernon od Keyese.
Magdaléna, poidáno 24.4. 2002 18:57:45
Belcarnen: Už dávno jsem přečetla Tolkiena Sapkowskyho. Povinná četba je nudná. Můžeš mi poradit jakého scifi-autora mám zkusit??
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.4. 2002 23:44:27
Yavanna: a nejsi sama :o) Smoke rises from .. co jsem to ... aha I amar prestar .. ne, to taky ne :) Jo, díky za pochvalu, Magdaléno :o)
Yavanna , poidáno 13.4. 2002 16:38:47
Naši už jsou ze mně na hlavu. Ale já jsem asi taky dost mimo normál. A je mi to FUK.
Magdaléna, poidáno 7.4. 2002 13:57:15
Děkuji Belcarnenovi ze tenhle web! Je jeden z mých nejoblíbenějších. :-)))))
Magdaléna, poidáno 7.4. 2002 13:32:18
Dnes se mi zdálo, že můj otec je Aragorn a já mu říkám: ,,Čau Viggo!"
Magdaléna, poidáno 7.4. 2002 13:29:12
co pořád máte s Bombandilem? Uznávám mohl tam být, filmu by to neuškodilo, ale zato by se prodloužil o půl hod. a já bych se s toho pohodlného křesla už nezvedla. Proč musíte na tak dobrém filmu pořád hledat nějaké problémy? To nechápu.
Orthank, poidáno 22.2. 2002 20:35:31
Sere mě že tam není bombadil tem tam bejt měl je to můj oblíbenec jak furt skáče a zpívá a zlatěnka to musí bejt baba ta strčí všechny do kapsy. Další věc skřeti lezou po zdech blbost.
Brudra, poidáno 20.2. 2002 14:16:47
Ten film je naprosto supr,nevim co máte s tim že sou z něj vypuštěný některý scény,takovej Bombadil by se tam ani nehodil.Nastesti to mam doma,takze nemusim utracet prachy za listky do kina:)
mariellka, poidáno 4.2. 2002 20:11:22
Já nemám slov.Přesně jak napsala Lucy-Fakt film,na kterej se musí pořád myslet a znova Vás to táhne do kina.Stala jsem se jaksi závislou.Opravdu jsem se do toho zamilovala.
veru, poidáno 2.2. 2002 18:37:10
Elfka, poidáno 2.2. 2002 13:07:33
Enderuv_stin, poidáno 31.1. 2002 13:02:28
Enderuv_stin, poidáno 31.1. 2002 12:55:48
Krysař, poidáno 31.1. 2002 6:43:48
Lucy, poidáno 30.1. 2002 8:01:43
Challenger, poidáno 29.1. 2002 20:32:28
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 28.1. 2002 21:59:26
Krysař, poidáno 28.1. 2002 11:34:09
Ruby, poidáno 28.1. 2002 8:05:08
Lucy, poidáno 27.1. 2002 17:55:11
Arwen, poidáno 26.1. 2002 23:28:45
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.1. 2002 22:32:52
Lucy, poidáno 26.1. 2002 22:25:27
ADAM.H., poidáno 25.1. 2002 10:37:22
Ony, poidáno 21.1. 2002 16:05:36
Lollitka, poidáno 21.1. 2002 15:10:33
offinka, poidáno 21.1. 2002 12:43:30
Schwartzkopf, poidáno 21.1. 2002 9:48:23
Krysař, poidáno 21.1. 2002 6:40:00
MEGAJOHN, poidáno 19.1. 2002 22:51:05
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 19.1. 2002 22:41:41
Jane, poidáno 19.1. 2002 22:39:13
spider, poidáno 18.1. 2002 10:31:07
Seddy, poidáno 17.1. 2002 23:38:07
MEGAJOHN, poidáno 17.1. 2002 7:28:42
Aelinwen, poidáno 16.1. 2002 20:04:11
Durin, poidáno 16.1. 2002 19:34:22
Garret, poidáno 16.1. 2002 17:16:10
Lucie, poidáno 16.1. 2002 16:57:26
Ony, poidáno 16.1. 2002 14:00:12
Lucie, poidáno 16.1. 2002 13:47:18
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 15.1. 2002 22:29:35
MEGAJOHN, poidáno 15.1. 2002 15:10:44
MEGAJOHN, poidáno 15.1. 2002 15:07:05
Geforce, poidáno 15.1. 2002 10:29:55
koťe, poidáno 15.1. 2002 10:29:09
Byv, poidáno 14.1. 2002 23:20:52
Krysař, poidáno 14.1. 2002 18:50:53
kdo ví, poidáno 14.1. 2002 14:57:18
MEGAJOHN, poidáno 14.1. 2002 14:24:45
Drain, poidáno 14.1. 2002 14:23:48
Garret, poidáno 14.1. 2002 11:33:09
L@dik, poidáno 14.1. 2002 8:38:03
Byv, poidáno 13.1. 2002 20:32:58
nenwen, poidáno 13.1. 2002 20:07:43
Filipo, poidáno 13.1. 2002 16:40:35
Ony, poidáno 13.1. 2002 4:18:51
Ony, poidáno 13.1. 2002 4:11:09
Jan "Dave" David, poidáno 13.1. 2002 1:58:53
Kukla, poidáno 12.1. 2002 23:41:14
Maers, poidáno 12.1. 2002 23:05:56
Maers, poidáno 12.1. 2002 23:02:42
Astariel, poidáno 12.1. 2002 22:12:02
Krysař, poidáno 12.1. 2002 20:33:37
Lolitka, poidáno 12.1. 2002 19:43:25
Jezdec, poidáno 12.1. 2002 17:57:39
Jezdec, poidáno 12.1. 2002 17:55:09
Arwen, poidáno 12.1. 2002 17:25:46
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 12.1. 2002 15:00:52
Jajoch, poidáno 12.1. 2002 14:28:44
Jajoch, poidáno 12.1. 2002 14:24:21
Garion, poidáno 12.1. 2002 12:08:13
Krysař, poidáno 12.1. 2002 10:52:12
Kerltír, poidáno 12.1. 2002 10:01:30
Susee, poidáno 12.1. 2002 9:40:15
moebius, poidáno 11.1. 2002 21:07:40
Shadow, poidáno 11.1. 2002 20:20:47
Zenethian, poidáno 11.1. 2002 19:35:37
Garion, poidáno 11.1. 2002 18:32:20
Ivetir, poidáno 11.1. 2002 10:08:21
Pulper, poidáno 11.1. 2002 10:07:52
MEGAJOHN, poidáno 11.1. 2002 8:47:12
beren, poidáno 11.1. 2002 8:36:16
beren, poidáno 11.1. 2002 8:34:55
Krysař, poidáno 11.1. 2002 6:54:31
milmor, poidáno 11.1. 2002 6:39:03
MEGAJOHN, poidáno 11.1. 2002 1:13:18
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 11.1. 2002 0:43:23
Lethare, poidáno 10.1. 2002 23:58:40
Frix, poidáno 10.1. 2002 23:10:57
Daisy, poidáno 10.1. 2002 21:32:38
Nanthei, poidáno 10.1. 2002 20:34:37
Garion, poidáno 10.1. 2002 20:33:26
Andrej, poidáno 10.1. 2002 19:39:58
MEGAJOHN, poidáno 10.1. 2002 19:12:36
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 10.1. 2002 18:40:44
Pulper, poidáno 10.1. 2002 18:35:38
MEGAJOHN, poidáno 10.1. 2002 18:35:15
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Společenstvo Prstenu - recenze !">
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!