Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Kinofil
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1456 lidí

Celkem návštěvníků
14783117

English version here



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

31.1. 2002 19:02:13kiwiJá a kniha: Eetl nikolikrát nejen ji, ale i další díla JRRT
Mám za sebou už druhou návštěvu Pána prstenů, a přestože mé závěry a pocity z filmu se ještě průběžně tvoří, zkusím jich tu pár vyjádřit a přispět několika myšlenkami do úctyhodně plodné debaty. Předem předesílám, že patřím ke skalním obdivovatelům díla JRRT, mé komentáře a závěry jsou tímto nutně poznamenány.
Jak jsem již uvedl, odvažuji se vyjádřit k filmu až po jeho druhém shlédnutí, při první návštěvě jsem jen seděl užaslý „jak Alenka“, nechával se ohromovat tím, co se odehrávalo na plátně a snažil se ignorovat brnění otlačených sedacích partií těla. Podruhé, již znalý možných překvapení, jsem už měl čas si film vychutnat. To je také můj první (a nijak ohromující :-) postřeh: je skutečně lepší jít na film někilokrát, jsou detaily, které při prvním shlédnutí unikají. Z mnoha, které jsem zachytil při druhém shlédnutí, vyjímám například Gandalfův kontakt s vážkou při jeho uvěznění na Orthanku. První přílet vážky se nedá přehlédnout, napoprvé jsem ale význam tohoto záběru v kontextu filmu nepochopil. Podruhé jsem mi už neuniklo, že krátce před Gandalfovým útěkem, ve chvíli, kdy je vyslýchán Sarumanem a dostává volbu spojenectví či smrti, přeletí tato vážka před Gandalfovým obličejem. Krátce poté se Gandalf vrhá z Orthanku a prchá za pomoci krále orlů. Jiným příkladem by mohly být detaily neuvěřitelně propracované výpravy filmu. Při průletu kamery skřetími dílnami pod Orthankem je vidět záběr na hnací kolo, ve kterém skřet šlapáním á la veverka v kleci pohání cosi (buchar, měch, gramofon... ?). Při tomto „švenknutí“ kamery (prý filmařský terminus technikus pro rychlý přesun záběru) je celý mechanismus na plátně zlomek vteřiny, navíc neprojede přes celé plátno, ale jen v jeho pravé horní čtvrtině. Bylo by pochopitelné, kdyby se při konstrukci tohoto mechanismu až zas tak nedbalo na detailní propracování, pokud se ale zaměříte na tento okamžik, nutně oceníte vypiplanost filmu do poslední maličkosti.
Můj druhý postřeh se váže ke vztahu knihy a filmu. Film je pochopitelně postaven tak, aby byl přijatelný i pro návštěvníky neznalé příběhů JRRT. Nemohu se ale ubránit dojmu, že byť i základní povědomí o těchto příbězích výrazně obohacuje porozumění filmu. Kdo knihy nečetl, některým částem neporozumí a neocení jemné detaily a narážky na zbytek příběhu (mám tu na mysli Silmarilion a Hobita), a je tak ve svém prožitku značně ochuzen. Například ve chvíli, kdy Gandalf ve Dnu pytle sedí u ohnì, přemýšlí o Bilbově / Frodově prstenu a začíná mít podezření, že se jedná o Prsten moci, nahlas prohodí „... hádanky ve tmě“. Pro nezasvěceného jde o neutrální, s dějem nujak nesouvisející slova, mně se ale okamžitě spojila se situací, kdy Bilbo nalezl prsten a setkal se s Glumem (pro již zmíněné nezasvěcené, viz Hobit :-). Podobně také není objasněna úloha Narsilu (má být opět zkut pro příštího krále), původ a význam Gondoru, jak vznikly a jakou úlohu mají Palantíry, chybí historie postav (Elrond, Galadriel,...) i ras Středozemě (nesmrtelní elfové, dlouhověcí trpaslíci, lidé, hobiti, spory elfů a trpaslíků,...).
Nyní trochu k technické stránce filmu...
Z herců podle mého nikdo vysloveně nepropadl (neznám jména všech představitelů hlavních rolí a jsem příliš líný na to, abych si je vyhledával, budu je tedy nazývat jmény jejich postav). Ze srovnání dvojice Aragorn - Boromir vychází lépe Boromir, možná proto, že dal více příležitosti k vyjádření kladných i záporných emocí. U Aragorna jsem viděl příležitost k projevení bohatšího hereckého rejstříku pouze v okamžiku, kdy pochyboval o svém „královském“ osudu s tím, že jako Isildurův dědic má ve své krvi stopy lidské síly a statečnosti, ale i slabosti. Frodo mě příjemně překvapil. Jeho úkol patřil k nejnáročnějším, přesto se ho zhostil se ctí. Osobně bych mu vytknul snad jen okamžiky, kdy jedná s Gandalfem, v těch chvílích na mě působí až moc naivně. Gandalf je skvělý a nemám mu co vytknout, podobně jako Bilbovi a Galadriel. Arwen... Před premiérou jsem se bál přehnané amerikanizace příběhu (vymyslel jsem ale ještě divočejší slovo: zholywoodštění :-) přílišným akcentem na postavu Arwen, a jak jsem sledoval příspěvky na síti, patřila tato odchylka od původního Tolkienova románu obecně mezi ty nevíce sledované a obávané. V porovnání s tímto napjatým očekáváním naštěstí není v konečné podobě filmu natolik zdůrazňovaná (prý na zásah režiséra, víte o tom někdo něco?). Do děje sice zasahuje poprvé v místě, kde podle knihy zatím nemá co dělat, ale až zase tolik samotný děj nedeformuje a nevadí.
Hudba je vynikající a podle mého skvěle doplňuje děj filmu, Howard Shore odvedl vynikající práci. Někde jsem četl kritickou poznámku, jejíž autor si vzdychal nad tím, že kdyby hudbu skládal John Williams, to by teprve bylo ono... Nechápu, proč bylo srovnáváno s právě J.Wiliamsem (měl snad původně dělat Pána prstenů on?), ale dovolím si na tu výtku odpovědět slovy: ačkoliv hudbu neskládal Williams, je to ono.
Výprava filmu mě okouzlila. V roce 92 jsem měl přiležitost v Oxfordu shlédnout výstavu věnovanou 100. výročí narození JRRT, jejíž součástí byla i obsáhlá expozice ilustrátorů Mistrova díla snad z celého světa. Pro sebe jsem si udělal ten (smutný, ale pochopitelný) závěr, že pouze na základě četby si každý může představit vizuální podobu románů velice výrazně jinak (přál bych Vám vidět, jak si Vietnamci předstvují např. elfy nebo Hobitín :-). Skutečně jsem se zpočátku bál, jak „to bude vypadat“, naštěstí již první zveřejněné fotky mě výrazně uklidnily. Ilustrátoři Howe a Lee dnes tvoří jakýsi výrazový standard Tolkienova díla, a výsledná podoba, kterou filmu dali, překvapivě odpovídá mým představám. Triky jsou zvládnuty dobře, a to přesto, že se na nich nepodílela ILM, jak již také bylo někde vyčítáno. K nim bych měl jen jedinou výtku - moc se i nelíbilo ztvárnění Balroga. I když se výtvarníci opět snažili maximálně přiblížit Tolkienovu popisu (a úspěšně, podobě Balroga se nedá vytknout vůbec nic, na fotkách je dokonalý), mám výhrady k jeho trhavému pohybu, který působí dost nepřirozeně. Chybí mu jakákoliv živočišná dynamika, na to, že má být bytostí zrozenou z ohně a žáru, na mě působí dost prkenně. V silném kontrastu s ním jsou např. bílí koně říční pěny, která smetla Devítku. Jinak musím ještě jednou zmínit své nadšení a pochválit skutečnost, do jakých detailů jsou scény ve filmu propracovány (viz např. hnací kolo ve skřetích dílnách, zmíněné v prvním odstavci).
Ještě se krátce vrátím k souboji Gandalfa s Balrogem. Této scéně bych věnoval víc pozornosti. Na to, jak zásadním způsobem ovlivňuje následující děj (smrt Gandalfa je prvním krokem ve sledu událostí, které vedou v konečném důsledku k rozpadu společenstva), byla podle mého názoru přejitá moc povrchně.
Ke konci si dovolím pár slov ke snad nejcitlivější otázce, která se zmiňuje v souvislosti s filmem, totiž ke vztahu knihy a filmu a odlišnostem mezi nimi. Peteru Jacksonovi patří můj velký dík za to, jak se úpěnlivě snažil držet se původní románové předlohy. Chápu, že s ohledem na odlišné techniky vyprávění nelze tak náročnou knihu, jakou Pán prstenů je, převádět na plátno slovo od slova, a jsem rád, že všechny nutné zásahy do děje jsou provedeny citlivě a s pietou vůči přeloze. Ano, chybí Tom Bombadil, i tak se ale délka filmu blíží třem hodinám, a jakkoliv je děj bez této postavy chudší, nepozbývá smysluplnosti. Troufnu si tvrdit, že nebyla okleštěna žádná z podstatných scén. Přesto se i v tomto filmu vyskytují momenty, kdy se režisér snaží domoci se vyšší dramatičnosti scény na úkor věrohodnosti a pravděpodobnosti. Někdo již zmínil těžko uvěřitelný blízký kontakt hobitů a nazghúlů. Souhlasím s tímto názorem, pokud nazghúlové hledali Prsten, asi by jej cítili půl metru pod svahem. Podobně stíhací jízda Devítky a Arwen je možná efektní, těžko ale uvěřit záběrům koní běžících tryskem těsně u sebe, kdy Devítka několikrát jasně stahuje náskok elfky, které ale vzápětí střihem zázračně uniká :-). Dalším příkladem může být scéna, při níž společenstvo prchá v Morii před Balrogem ke Khazad Dúm. Moment, kdy Aragorn a Frodo na zůstanou jako poslední na kymácejících se troskách zdi, balancováním chvíli udržují rovnováhu, aby nakonec vychýlením těžiště navedli zbytek té zdi směrem k ostatním, tak to už Jackson skutečně trochu přehnal.
A skutečně už posledních pár slov...
... kterými bude moje odpověď na Tu Jedinou Základní Otázku, která trápila příznivce JRRT od té doby, co se rozšířila informace o natáčení Pána prstenů: Co z toho nakonec bude? Bude to Tolkien? Nebo to Peter Jackson podlehne tlakům Holywoodu a celý příběh dopadne tak, jako když Disney přetváří Krásku a zvíře, Aladina nebo Popelku? Podle mého JE TO TOLKIEN. Je to filmové převyprávění příběhu o Pstenu moci, a jako v každém převyprávění se na něco zapomnělo, něco se trochu proházelo, něco se malinko přibarvilo, ale výsledkem je stále Tolkienův příběh, a to v nádherném balení.
 10/10 [Celkové hodnocení]
 
 10/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 10/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

qqq, poidáno 1.3.2019 2:23:19
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tlet.in.net"><strong> michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.pandoracharms sale-clearance.us.com">< strong>pandora sale clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.basketballsho es.us.com"><strong>ni ke basketball shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseja cketsshop.us.com"><stron g>canada goose coats</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandorajewelr youtlet.us.com"><strong& gt;pandora jewelry</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletco achs.us.com"><strong> coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheap-jordans .us.com"><strong>air jordan</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo nlineoutlet.com.co"><str ong>coach outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.marc-jacobs.u s.org"><strong>marc jacobs handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasoutlet. us.com"><strong>adida s outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.michae-kors-o utlet.ca"><strong>mic hael kors outlet canada</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.nike-shoes.us .org"><strong>nike shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.kate-spade.us .com"><strong>kate spade handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.moncler-outle ts.us.com"><strong>mo ncler outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.moncleroutlet s.us.org"><strong>mon cler</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.clarks.us.org "><strong>clarks</ strong></a><h1>
<h1><a href="http://www.chicagowhites oxjersey.us"><strong> white sox jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.yeezyboost-35 0.us.com"><strong>adi das yeezy boost 350</strong></a>&l t;h1>
<h1><a href="http://www.uggs.net.co"& gt;<strong>ugg boots</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandora-jewel ry.us.com"><strong>pa ndora jewelry outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.outletcoachou tlets.us.com"><strong> ;coach outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tletfactorystore.us.com">&l t;strong>michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseco ats.us.org"><strong>c anada goose coats</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.us-coatsjacke ts.com"><strong>moncl er jackets</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tletonlineclearance.in.net"> ;<strong>michael kors outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.nikefactory.u s.org"><strong>nike factory store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.nike-airmaxpa scher.fr"><strong>air max pas cher</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseou tletstore.name"><strong& gt;canada goose outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletca nada.ca"><strong>coac h outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.ralphlaurenpo lo.us.org"><strong>ra lph lauren polo</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.nike-shoes.us .com"><strong>nike sneakers</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.yeezyboost.us .com"><strong>yeezy shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.true-religion .org.uk"><strong>true religion jeans</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.coachfactory- outlet.eu.com"><strong&g t;coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coach.us.com" ><strong>coach factory outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactory- outletonline.us.org"><st rong>coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.ralphlaurenpa scher.fr"><strong>ral ph lauren pas cher</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.mulberry-hand bagsoutlet.org.uk"><stro ng>mulberry handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordans- shoes.us.com"><strong> ;jordans</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletst oreclearance.us.com"><st rong>coach outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandora.us.co m"><strong>pandora outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.nikekyrie2.co m"><strong>kyrie 2</strong></a>< h1>
<h1><a href="http://www.outlettruerel igion.in.net"><strong> ;true religion outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.jordan31.org" ><strong>jordan 31</strong></a>< ;h1>
<h1><a href="http://www.airmaxoutlets aleus.com"><strong>ai r max outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coach-factory outletonline.us.org"><st rong>coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.yeezyboost350 sale.us.com"><strong> yeezy boost 350</strong></a>&l t;h1>
190301yueqin

qqq, poidáno 1.3.2019 2:22:34
<h1><a href="http://www.northfaceoutl et.us.com"><strong>no rth face outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.ubiqshoes.us" ><strong>ubiq shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.polooutlet.us .com"><strong>polo ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.gucci--outlet .org"><strong>gucci outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.katespadehand bags.us.com"><strong> kate spade bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.airjordan4ret ro.us"><strong>jordan 4</strong></a>< h1>
<h1><a href="http://www.suprashoes.us .com"><strong>supra shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.newenglandpat riotsjerseys.us.com"><st rong>new england patriots jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.ralphlaurenou tlet.in.net"><strong> ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.air-jordans.u s.com"><strong>cheap air jordans</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkors-o utlet.us.org"><strong> ;michael kors outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapmichaelk orshandbags.us.org"><str ong>michael kors bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.guessfactoryc anada.ca"><strong>gue ss clothing</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.ugg-italia.it "><strong>ugg italia</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.philipppleins hirt.com"><strong>phi lipp plein outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordans. in.net"><strong>cheap jordans free shipping</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasultra-b oost.us.com"><strong> adidas ultra boost</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanss hoes.in.net"><strong> cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.jaguarsjersey .us"><strong>jaguars jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo utletsshop.us.com"><stro ng>coach factory outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.pradasunglass es.us.com"><strong>pr ada sunglasses</strong></ a><h1>
<h1><a href="http://www.truereligionj eans-outlet.us.com"><str ong>true religion</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.nikekd10.us.c om"><strong>nike kd 10</strong></a>< ;h1>
<h1><a href="http://www.nobisoutlet.u s.org"><strong>nobis outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanso utlet.in.net"><strong> ;cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.bostonredsoxj erseys.us"><strong>re d sox jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tletclearance.us.org"><s trong>michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.coachwallets. us.com"><strong>coach purse</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.coachcanada-o utlet.ca"><strong>coa ch canada outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseou tlet-stores.com"><strong >canada goose outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.moncler.us.co m"><strong>moncler jackets</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.nikeoutlet.co m.co"><strong>nike outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjerseys. us.org"><strong>cheap jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagoosefa ctory.us"><strong>can ada goose outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.guccihandbags .us.org"><strong>gucc i bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.balenciaga-tr iples.us.com"><strong> ;balenciaga triples</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.filashoes.us. com"><strong>fila shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tlet.in.net"><strong> michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.pandoracharms sale-clearance.us.com">< strong>pandora sale clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.basketballsho es.us.com"><strong>ni ke basketball shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseja cketsshop.us.com"><stron g>canada goose coats</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandorajewelr youtlet.us.com"><strong& gt;pandora jewelry</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletco achs.us.com"><strong> coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheap-jordans .us.com"><strong>air jordan</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo nlineoutlet.com.co"><str ong>coach outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.marc-jacobs.u s.org"><strong>marc jacobs handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasoutlet. us.com"><strong>adida s outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.michae-kors-o utlet.ca"><strong>mic hael kors outlet canada</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.nike-shoes.us .org"><strong>nike shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.kate-spade.us .com"><strong>kate spade handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.moncler-outle ts.us.com"><strong>mo ncler outlet online</strong></a> ;<h1>
190301yueqin

qqq, poidáno 1.3.2019 2:22:02
<h1><a href="http://www.northfaceoutl et.us.com"><strong>no rth face outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.ubiqshoes.us" ><strong>ubiq shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.polooutlet.us .com"><strong>polo ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.gucci--outlet .org"><strong>gucci outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.katespadehand bags.us.com"><strong> kate spade bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.airjordan4ret ro.us"><strong>jordan 4</strong></a>< h1>
<h1><a href="http://www.suprashoes.us .com"><strong>supra shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.newenglandpat riotsjerseys.us.com"><st rong>new england patriots jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.ralphlaurenou tlet.in.net"><strong> ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.air-jordans.u s.com"><strong>cheap air jordans</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkors-o utlet.us.org"><strong> ;michael kors outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapmichaelk orshandbags.us.org"><str ong>michael kors bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.guessfactoryc anada.ca"><strong>gue ss clothing</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.ugg-italia.it "><strong>ugg italia</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.philipppleins hirt.com"><strong>phi lipp plein outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordans. in.net"><strong>cheap jordans free shipping</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasultra-b oost.us.com"><strong> adidas ultra boost</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanss hoes.in.net"><strong> cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.jaguarsjersey .us"><strong>jaguars jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo utletsshop.us.com"><stro ng>coach factory outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.pradasunglass es.us.com"><strong>pr ada sunglasses</strong></ a><h1>
<h1><a href="http://www.truereligionj eans-outlet.us.com"><str ong>true religion</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.nikekd10.us.c om"><strong>nike kd 10</strong></a>< ;h1>
<h1><a href="http://www.nobisoutlet.u s.org"><strong>nobis outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanso utlet.in.net"><strong> ;cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.bostonredsoxj erseys.us"><strong>re d sox jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tletclearance.us.org"><s trong>michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.coachwallets. us.com"><strong>coach purse</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.coachcanada-o utlet.ca"><strong>coa ch canada outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseou tlet-stores.com"><strong >canada goose outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.moncler.us.co m"><strong>moncler jackets</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.nikeoutlet.co m.co"><strong>nike outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjerseys. us.org"><strong>cheap jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagoosefa ctory.us"><strong>can ada goose outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.guccihandbags .us.org"><strong>gucc i bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.balenciaga-tr iples.us.com"><strong> ;balenciaga triples</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.filashoes.us. com"><strong>fila shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tlet.in.net"><strong> michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.pandoracharms sale-clearance.us.com">< strong>pandora sale clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.basketballsho es.us.com"><strong>ni ke basketball shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseja cketsshop.us.com"><stron g>canada goose coats</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandorajewelr youtlet.us.com"><strong& gt;pandora jewelry</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletco achs.us.com"><strong> coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheap-jordans .us.com"><strong>air jordan</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo nlineoutlet.com.co"><str ong>coach outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.marc-jacobs.u s.org"><strong>marc jacobs handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasoutlet. us.com"><strong>adida s outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.michae-kors-o utlet.ca"><strong>mic hael kors outlet canada</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.nike-shoes.us .org"><strong>nike shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.kate-spade.us .com"><strong>kate spade handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.moncler-outle ts.us.com"><strong>mo ncler outlet online</strong></a> ;<h1>
190301yueqin

qqq, poidáno 1.3.2019 2:21:58
<h1><a href="http://www.northfaceoutl et.us.com"><strong>no rth face outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.ubiqshoes.us" ><strong>ubiq shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.polooutlet.us .com"><strong>polo ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.gucci--outlet .org"><strong>gucci outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.katespadehand bags.us.com"><strong> kate spade bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.airjordan4ret ro.us"><strong>jordan 4</strong></a>< h1>
<h1><a href="http://www.suprashoes.us .com"><strong>supra shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.newenglandpat riotsjerseys.us.com"><st rong>new england patriots jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.ralphlaurenou tlet.in.net"><strong> ralph lauren outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.air-jordans.u s.com"><strong>cheap air jordans</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkors-o utlet.us.org"><strong> ;michael kors outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapmichaelk orshandbags.us.org"><str ong>michael kors bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.guessfactoryc anada.ca"><strong>gue ss clothing</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.ugg-italia.it "><strong>ugg italia</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.philipppleins hirt.com"><strong>phi lipp plein outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordans. in.net"><strong>cheap jordans free shipping</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasultra-b oost.us.com"><strong> adidas ultra boost</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanss hoes.in.net"><strong> cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.jaguarsjersey .us"><strong>jaguars jersey</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo utletsshop.us.com"><stro ng>coach factory outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.pradasunglass es.us.com"><strong>pr ada sunglasses</strong></ a><h1>
<h1><a href="http://www.truereligionj eans-outlet.us.com"><str ong>true religion</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.nikekd10.us.c om"><strong>nike kd 10</strong></a>< ;h1>
<h1><a href="http://www.nobisoutlet.u s.org"><strong>nobis outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheapjordanso utlet.in.net"><strong> ;cheap jordan shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.bostonredsoxj erseys.us"><strong>re d sox jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tletclearance.us.org"><s trong>michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.coachwallets. us.com"><strong>coach purse</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.coachcanada-o utlet.ca"><strong>coa ch canada outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseou tlet-stores.com"><strong >canada goose outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.moncler.us.co m"><strong>moncler jackets</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.nikeoutlet.co m.co"><strong>nike outlet store</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.cheapjerseys. us.org"><strong>cheap jerseys</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.canadagoosefa ctory.us"><strong>can ada goose outlet</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.guccihandbags .us.org"><strong>gucc i bags</strong></a>& lt;h1>
<h1><a href="http://www.balenciaga-tr iples.us.com"><strong> ;balenciaga triples</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.filashoes.us. com"><strong>fila shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.michaelkorsou tlet.in.net"><strong> michael kors outlet clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.pandoracharms sale-clearance.us.com">< strong>pandora sale clearance</strong></a ><h1>
<h1><a href="http://www.basketballsho es.us.com"><strong>ni ke basketball shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.canadagooseja cketsshop.us.com"><stron g>canada goose coats</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.pandorajewelr youtlet.us.com"><strong& gt;pandora jewelry</strong></a&g t;<h1>
<h1><a href="http://www.coachoutletco achs.us.com"><strong> coach factory outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.cheap-jordans .us.com"><strong>air jordan</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.coachfactoryo nlineoutlet.com.co"><str ong>coach outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.marc-jacobs.u s.org"><strong>marc jacobs handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.adidasoutlet. us.com"><strong>adida s outlet online</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.michae-kors-o utlet.ca"><strong>mic hael kors outlet canada</strong></a> ;<h1>
<h1><a href="http://www.nike-shoes.us .org"><strong>nike shoes</strong></a> <h1>
<h1><a href="http://www.kate-spade.us .com"><strong>kate spade handbags</strong></a& gt;<h1>
<h1><a href="http://www.moncler-outle ts.us.com"><strong>mo ncler outlet online</strong></a> ;<h1>
190301yueqin

wty123, poidáno 3.6.2017 5:26:15
thing: http://www.horlogesrolexs.nl/ the http://www.timberland-boots.co m.co/ decision is http://www.soft-ballbats.com/ only http://dolphins.nfljersey.us.c om/ the beginning http://www.hogans.com.de/ of http://www.burberry-outletcana da.ca/ a http://www.oakleys.com.de/ thing. http://pacers.nba-jersey.com/ When http://www.raybans-sunglasses. net.co/ a http://www.bcbg-maxazria.ca/ person http://www.toms-shoesstore.com .co/ makes http://www.retro-jordans.net/ a http://www.burberry-outlett.co .uk/ decision, http://www.handbagsoutlet.in.n et/ in http://www.raybans-outlet.net. co/ fact, http://www.jordan.com.de/ he http://www.louboutin.jp.net/ will http://www.burberrys-outletonl ine.com/ go http://www.air-maxschoenen.nl/ down in http://www.adidas-store.net/ the http://www.nikeairmax.com.de/ body http://www.nike-skos.com/ into a http://www.jordanshoes.net.co/ huge http://www.swarovski-online-sh op.de/ flood, http://www.michael-kors.com.es / the http://www.ray-bans.co.uk/ flood http://www.timberlandbootsoutl et.us.com/ will http://www.cheap-jerseys.mex.c om/ take http://www.coach-outlet.store/ him http://www.marc-jacobs.us.com/ to http://rockets.nba-jersey.com/ a http://www.ralph-laurens.org.u k/ decision http://lakers.nba-jersey.com/ at http://trailblazers.nba-jersey .com/ the http://www.rayban-sunglasses.c o/ time http://www.oakleys.org.es/ he http://www.levisjeans.com.co/ never http://www.ralphlaurens-outlet .co.uk/ imagined http://www.valentino-shoesoutl et.us.com/ a http://michaelkors.euro-us.net / place http://airmax.misblackfriday.c om/ "When http://www.soccer-shoesoutlet. com/ I http://www.mcmbackpacks.com.co / decided http://coachoutlet.euro-us.net / to http://www.cheap-rolex-watches .org.uk/ go http://www.raybanoutlet.ca/ looking http://www.philipp-pleins.com/ for http://www.hugo-boss.com.co/ I http://pelicans.nba-jersey.com / treasure, http://www.rolexwatchesforsale .us.com/ never http://knicks.nba-jersey.com/ imagined http://www.converses-outlet.co m/ would http://www.michael-kors-outlet .us.org/ be http://warriors.nba-jersey.com / working http://www.raybans.com.de/ in http://www.northfacejackets.fr / a http://www.adidas-shoes.in.net / crystal http://www.timberlandshoes.net .co/ shop. http://www.woolrich-clearance. com/ "the http://www.bottega-venetasoutl et.com/ boy http://www.ralphlaurens.ca/ thought http://www.calvin-kleins.in.ne t/ for http://www.nike-huaraches.nl/ confirm http://www.michaelkors-outleto nline.cc/ his http://www.nikeair-max.ca/ inference. http://grizzlies.nba-jersey.co m/ there http://www.lacoste-outlet.com. co/ is http://www.montblanc-pens-sale .com/ always http://www.basketballshoes.com .co/ frustrating http://www.hermes-birkinoutlet .net/ when, http://www.hoganshoes.org.uk/ do http://www.nike-airmax.com.de/ not http://www.cheap-pandoracharms .co.uk/ be http://www.michael-kors-austra lia.com.au/ afraid, http://www.fendi-outlet.in.net / he http://bucks.nba-jersey.com/ woke http://www.nike-mercurial.com/ up http://www.beatsheadphone.in.n et/ to http://www.polo-ralphlaurens.u s.com/ start http://www.mlb-jerseys.us.com/ over, http://spurs.nba-jersey.com/ smiled, http://www.swarovski-canada.ca / and http://www.oakleys-frame.com.c o/ so http://www.christianlouboutins hoesoutlet.org/ spring!March http://www.iphone-cases.net/ fireworks, http://www.nike-air-max.com.au / pink http://www.nfl-jersey.us.org/ Ying http://www.oakley--sunglasses. com.au/ and http://www.cheap-watches.in.ne t/ leaves, http://www.coachoutlet-online. com.co/ spring http://76ers.nba-jersey.com/ green http://ravens.nfljersey.us.com / south. http://packers.nfljersey.us.co m/ Orioles http://www.mk-outletonline.us/ season http://hornets.nba-jersey.com/ long http://steelers.nfljersey.us.c om/ grass, http://www.women-clothes.com/ flowers, http://www.designer-handbags.v ip/ moon http://jets.nfljersey.us.com/ breeze, http://www.toms-outletonline.c om.co/ a http://www.katespadeoutlet.gb. net/ good spring http://patriots.nfljersey.us.c om/ beauty http://www.pandorajewelry.top/ volumes. http://www.michael-kors.cc/ Even http://www.cheapjerseys.us.org / if http://bills.nfljersey.us.com/ there http://www.the-northfacejacket s.net.co/ is rain, http://www.converse-shoes.net/ and http://wizards.nba-jersey.com/ if http://www.nikerosherun.us/ the http://michaelkors.blackofrida y.com/ smoke fog, http://timberwolves.nba-jersey .com/ a http://www.nikefree-run.net/ small http://www.converseschuhe.com. de/ town http://www.ok-em.com/ south http://www.pradahandbags.net.c o/ of http://www.true-religions.com/ the http://www.rolexwatches-canada .ca/ dip http://www.uhren-stores.de/ in http://www.ralph-laurenoutleto nline.com/ the http://kings.nba-jersey.com/ humid http://www.prada-outlet.com.co / air, http://www.tommy-hilfiger.net. co/ propped http://coach.blackofriday.com/ umbrella http://www.airmax-shoes.com/ walking http://www.airhuaraches.co.uk/ in http://www.michaelkors-canadao utlet.ca/ the http://www.longchampbags.com.c o/ bluestone http://www.the-northfaces.us.c om/ lanes, http://www.jimmy-choosshoes.co m/ leisurely http://www.timberlandspaschere .fr/ past http://www.burberry-store.com/ curtain http://www.toms-shoes-outlet.u s/ curtain http://www.mcms-bags.com/ surfaced http://www.omegas-relojes.es/ in http://www.raybans-outlet.nl/ are http://www.puma-shoes.de/ various http://www.michaelkors-ins.com / memories, http://www.michael-kors.in.net / searching http://www.burberry-outlets.or g.uk/ the http://www.longchampoutlet.com .co/ past. http://www.vans-shoes.co.uk/ Kissed http://www.jimmy-chooshoes.com / spring http://www.ferragamos.us.com/ shower http://chargers.nfljersey.us.c om/ in http://www.ralphs-laurenpolos. net/ the http://www.ed-hardy.us.com/ warm http://jazz.nba-jersey.com/ spring, the http://www.asics-outlets.com/ world appreciate http://www.christian-louboutin s.in.net/ the http://www.prada-bagsoutlet.co m/ sweets http://www.tommy-hilfigers.in. net/ March.A http://www.new-balance-schuhe. de/ person, http://www.puma-shoesoutlet.co m/ lonely http://www.nikestoreoutlet.us/ for http://www.beatsbydrdrephone.c om/ company, http://www.ralphlaurenonlinesh op.de/ a http://www.nike-roshe-run.de/ city, http://www.the-northfaces.org. uk/ a http://www.nike-airmaxs.fr/ large http://www.christianlouboutin- shoes.ca/ boundless http://www.adidassuper-star.de / promise. http://www.christian-louboutin shoes.in.net/ Discard http://www.tommy-hilfigers.de/ tedious work, http://www.thomas-sabos.com.de / break http://www.cheap-michaelkors.c om.co/ the http://www.tracksuits-store.co m/ shackles http://www.longchamp-bags.us.c om/ of http://www.ralphlauren-polos.c om.co/ reality, http://www.hollister.com.se/ toward http://www.pandorajewellery.co m.au/ the http://www.oakleys-outlet.com. co/ embrace http://buccaneers.nfljersey.us .com/ of http://www.cheap-baseballbats. us/ the http://clippers.nba-jersey.com / earth, http://www.mcmbackpacks.net/ to http://www.salomonshoes.com.de / restore http://coach.euro-us.net/ the http://www.cheap-nike-shoes.ne t/ true http://www.eyeglasses-outlet.c om/ self, http://www.mizuno-running.net/ free http://www.montrespaschers.fr/ to http://www.under-armouroutlet. com/ feel http://www.barbour-jackets.com / warmth http://www.givenchy.com.co/ of http://www.omega-watches.com.c o/ nature, http://www.tomsshoes-outlet.us .org/ such http://www.cheap-raybansoutlet .com.co/ as http://www.p90xs-workout.com/ the http://www.coachfactory.shop/ warmth http://www.burberrys-outlet.in .net/ of http://www.nike-rosheruns.nl/ the http://www.truereligion-outlet .us.org/ mother's http://www.beats-by-dre.com.co / arms. http://www.babyliss-pros.com/ Happy http://www.air-jordanshoes.us/ Hour http://saints.nfljersey.us.com / end http://www.mbt-outlet.com/ is http://www.michaelkorsoutlet.s e/ as http://www.oakleys-outlet.net. co/ short http://www.long-champbags.com/ glance, http://www.soccers-shoes.net/ a http://www.nike-shoesoutlet.co m/ chance http://www.juicycoutureoutlet. net.co/ to http://raiders.nfljersey.us.co m/ savor http://www.michaelkorsoutlet-o nline.ar.com/ a http://www.swarovski-crystals. com.co/ taste http://www.nikeshoes-outlet.co m/ of http://www.swarovskissale.co.u k/ everything http://www.oakley-sbocco.it/ as http://www.pandora-jewelry.com .de/ early http://www.nfljersey.us.com/ as http://oakley.blackofriday.com / pouring http://www.michaelskors-outlet .co.uk/ sand, http://www.nike-schoenen.co.nl / lost http://www.raybans-glasses.com .co/ time!Quietly http://www.coachsoutletonline. in.net/ standing http://www.rosheruns.us/ in the http://www.co-aol.com/ window, http://www.new-balanceoutlet.o rg/ watching http://www.oakley-outlet.fr/ the http://www.oakleys-store.com.c o/ beautiful http://www.versace-outlet.com/ fireworks http://nuggets.nba-jersey.com/ over http://www.converse.net.co/ the city http://raptors.nba-jersey.com/ indulge http://www.cheapjerseys.net.co / in http://giants.nfljersey.us.com / a http://www.nike-shoesfactory.u s/ foreign http://www.dsquared2s.com/ land http://www.chiflatiron.net.co/ bloom http://www.airmax.com.se/ An http://rayban.blackofriday.com / endless http://www.truereligions.net/ loneliness http://celtics.nba-jersey.com/ slowly http://www.burberry-outlets.ne t.co/ rising http://www.michael-korsbags.co m.co/ from http://www.nikeairmax2015.org/ the heart, http://www.salvatore-ferragamo s.com/ like http://www.michael-korsoutlet. cc/ smoke http://www.rolex-watches.us.co m/ or http://www.new-balancecanada.c a/ fog, http://www.michaels-kors.us/ lingering http://www.cheapshoes.net.co/ throughout http://www.niketnrequinpascher s.fr/ the http://thunder.nba-jersey.com/ cabin. http://www.air-yeezys.com/ Pawn http://www.oakley-sunglasses20 17.com/ youth, http://www.hoodies-store.com/ trafficking http://www.supra-shoes.org/ soul, exclusive http://www.roshe-runs.co.uk/ lonely. http://www.cheapoakleyss.com.c o/ This http://www.hollisteronlineshop .com.de/ city, http://www.cheap-mlbjerseys.us .com/ regardless http://longchamp.blackofriday. com/ of http://www.adidas-schuheonline .de/ the http://www.burberrybags.com.co / night http://www.oakleys-outlets.net / the http://www.beatsbydre.com.co/ day, http://www.hollisters-canada.c a/ regardless http://www.toryburch-shoesoutl et.com/ of http://www.polos-outletstore.n et/ the http://www.raybans-outlet.org. uk/ fall http://www.adidas-shoes.ca/ and http://www.hollister-clothing. com.co/ winter http://www.michael-kors.net.co / seasons, always http://www.michaelkors-store.u s.org/ kind http://bulls.nba-jersey.com/ of http://www.marcjacobs-outlet.c om/ want http://www.nhl-jerseys.net/ to http://www.philipp-plein.us.co m/ escape http://www.cheapthomas-sabos.o rg.uk/ the http://azcardinals.nfljersey.u s.com/ panic, http://www.polos-ralphlauren.c om.co/ and http://www.oakley-outletonline .com.co/ no http://www.true-religion-jeans .com.co/ place http://www.the-northface.ca/ to http://www.swarovski-australia .com.au/ place http://www.ralphlauren-au.com/ wistful.With http://seahawks.nfljersey.us.c om/ recall http://lions.nfljersey.us.com/ once http://www.michaelkors.so/ young http://www.new-balanceshoes.es / and http://www.michaelkorsoutlet.a r.com/ frivolous, http://www.nike-air-force.de/ alone bile http://www.tory-burch.us.org/ hesitate http://www.toryburchsale.com.c o/ to http://www.zcoachoutlet.com/ defect http://www.asics-outlet.com.co / to http://www.michael-korsoutlet. top/ the http://49ers.nfljersey.us.com/ South http://suns.nba-jersey.com/ of http://www.nikeshoesoutlet.org .uk/ the http://www.ralph-laurenoutleto nline.in.net/ city, http://www.raybans.org.es/ this http://browns.nfljersey.us.com / all http://www.the-northface.com.d e/ aspire. http://broncos.nfljersey.us.co m/ Back http://magic.nba-jersey.com/ pack, http://bengals.nfljersey.us.co m/ to http://www.nike-max.fr/ pursue http://www.toms-shoe.us.org/ a http://www.armani-exchange.in. net/ dream, http://www.celine-bags.com/ leisurely http://www.oakley-sunglassessa le.com.co/ time http://www.ray-bansoutlet.com. co/ off, http://www.nikefree-runs.org.u k/ still http://www.juicycouture.com.co / can http://www.nike-airmax.us.com/ not http://www.adidas-shoes.es/ get http://celine.blackofriday.com / around http://www.oakleys-sunglasses. com.co/ the http://www.designer-handbagsou tlet.us.com/ glossy http://www.tommyhilfigerca.ca/ surface http://www.hollister-store.com / of http://www.coach-outletonline. ca/ the http://www.instylers.us/ bustling http://www.replica-handbags.co m.co/ city, http://www.christian-louboutin .jp.net/ like http://www.burberryoutlet-sale .com.co/ an http://www.true-religion.com.c o/ outsider http://www.nba-shoes.com/ like http://www.cheap-jordans.net/ himself http://chiefs.nfljersey.us.com / watching http://www.oakleys-2017.in.net / everything http://falcons.nfljersey.us.co m/ changing http://www.lauren-ralphsoutlet .co.uk/ clouds, http://www.newbalance-shoes.or g/ flashing http://www.barbour.in.net/ Nihong, http://www.giuseppezanotti.com .co/ dazzling http://nets.nba-jersey.com/ fireworks http://www.raybans-outlet.com. co/ and http://www.pulseraspandora.com .es/ not mine. Once http://coach-outlet.tumblr.com / as http://www.vans-shoesoutlet.co m/ like http://colts.nfljersey.us.com/ a http://www.polo-ralph-lauren.d e/ lost child, http://www.chiflatirons.in.net / they http://www.rayban-sunglasses.f r/ lost http://www.coach-outlets.net.c o/ themselves http://www.toms--outlet.com.co / in http://www.omegawatches.in.net / the http://www.ferragamoshoes.in.n et/ city, nowhere to find.Familiar and http://bears.nfljersey.us.com/ unfamiliar http://www.burberryonlineshop. de/ city, http://www.outlet-burberry.net / dubious http://www.newoutletonlinemall .com/ taste, http://www.scarpehogans.it/ charm http://www.air-huaracheshoes.c o.uk/ atmosphere, http://www.nike-shoes.com.co/ Guys http://www.wedding-dresses.cc/ and http://www.mk-com.com/ Dolls http://www.michael-korsoutlet. co.uk/ busy http://www.coachoutlet-inc.net / with their http://www.michaelkorsoutleton line.net.co/ busy http://www.nikeair-max.es/ combing http://www.nike-airmaxnc.co.uk / their http://www.longchamps.com.co/ thoughts, http://www.truereligion-outlet .com.co/ chewing http://cowboys.nfljersey.us.co m/ their http://www.vibram-fivefingers. in.net/ loneliness, their http://www.katespades.com.co/ taste http://vikings.nfljersey.us.co m/ bitterness. http://www.nikeshoes.de/ One http://www.burberry-handbagssa le.net.co/ from http://www.pandoracharms-canad a.ca/ the distant http://www.cheap-rayban.com.co / border http://www.polos-outlets.com/ town, http://www.michaelkors-bags.us .org/ village, http://www.toms-outletstore.co m/ catch http://www.cheapnhljerseys.us. com/ a http://www.nikefreeshoes-inc.c o.uk/ train http://www.burberry-handbags.n et.co/ tour http://www.nikeairmax-90.net/ of http://www.ralphslaurenoutlet. us.com/ the times, http://www.supra-footwear.net/ starting http://www.iphonecases.net.co/ toward http://www.thenorth-face.com.c o/ the http://www.prada-shoes.com.co/ dream. http://www.raybans-outlet.cc/ As http://www.poloralphlaurenoutl et.net.co/ countless http://www.pradas.com.de/ wellhead http://www.barbour-jackets.us. com/ splendor http://www.long-champoutlet.co m/ desire http://www.coachfactory.cc/ to http://www.reeboks.com.de/ inspire http://www.long-champ.com.de/ in http://www.north-face.com.co/ Shenzhen http://www.vansschuhe.com.de/ over, http://cavaliers.nba-jersey.co m/ the http://www.nba-jersey.com/ eyes http://www.hollisterclothings- store.com/ filled http://www.nike-outlet.us.org/ with http://www.adidas-shoes.nl/ dreams, http://www.tommyhilfigers.nl/ no http://heat.nba-jersey.com/ longer http://www.jordan-retro.org/ shiny http://www.hermes-bags.net.co/ gloss, http://www.raybans-cher.fr/ any http://www.ralphs-laurenpolo.c o.uk/ dark http://www.ray-bans.net.co/ night http://www.michaelkors.com.de/ sky http://www.the-northfaces.net. co/ lit http://www.adidasshoes.com.se/ the http://titans.nfljersey.us.com / fireworks.Time, http://www.bcbg-dresses.net/ such http://www.swarovski-jewelrys. com/ as http://www.oakley-sunglass.net .co/ flow, http://www.tommys-hilfigers.co m/ years http://www.nike-store.in.net/ such as sand, http://www.tnf-jackets.us/ pouring http://ralphlauren.blackofrida y.com/ from http://www.dsquared2-outlet.co m/ between http://www.nike-store.com.de/ the http://hawks.nba-jersey.com/ fingers, http://www.burberry-bags.net.c o/ if http://rams.nfljersey.us.com/ meandering http://www.coach-factory.com.c o/ circling http://www.nike-skors.com.se/ the http://mavericks.nba-jersey.co m/ mountain, http://www.oakleysunglasses-ca nada.ca/ twists http://www.ralph-laurenpolos.c o.uk/ and http://www.mcm-handbags.org/ turns, http://www.giuseppes-zanotti.c om/ but http://www.soccershoes.us.com/ no http://www.kate-spades.com.co/ flowers http://www.coachblackfriday.co m/ are http://www.hollisters.us.com/ blooming. http://www.nike-free-runs.de/ Life http://www.ferragamo.net.co/ is http://www.hermesoutlet.shop/ like a http://www.toms-outlets.us.com / circle, http://pistons.nba-jersey.com/ years removed http://www.chrome-hearts.com.c o/ from http://www.barbour-factory.net / play http://eagles.nfljersey.us.com / back http://www.raybansbocco.it/ to http://www.michaelkors.co.nl/ the http://www.barbours.us.com/ end, http://www.toryburch-outlet.co m.co/ like http://www.nike-rosherun.com.e s/ the http://www.bottega-bags.com/ death http://www.christianlouboutino utlet.net.co/ of http://redskins.nfljersey.us.c om/ a http://www.mcmhandbags.com.co/ dream. http://www.nikefree5.net/ Carding http://www.rolex-watchoutlet.c om/ Cantabile http://www.coach-factoryoutlet .net.co/ years, http://www.christian-louboutin s.co.uk/ the http://www.kates-spade.com/ memories of http://www.tommyhilfigers.de/ those http://panthers.nfljersey.us.c om/ green http://www.nikeshoes.org.es/ years http://www.ralph-laurenpolosou tlet.com/ there http://www.ecco-shoes.us.com/ anymore, http://www.oakleys.mex.com/ but http://jaguars.nfljersey.us.co m/ unfortunately http://www.nike-shoescanada.ca / the http://texans.nfljersey.us.com /

http://www.jerseys-store. com/

sway, přidáno 2.4. 2002 20:04:47
Fakt se ta recenze dobře čte. Jsem ráda, že konečně někdo umí ten skvělý film ocenit. Mě nadchly detaily, hudba a krajinky. No to, to už je skoro celý film. V Cosmo girl uveřejňovali, že se autor dopustil několika chyb. V jednom záběru nechal auto a na konci filmu, jak Boromir umírá se nechtě 2 skřeti zdvihnou, protože myslí, že je konec záběru, pak sebou zase plácnou. Ten film jsem viděla nejmíň 10krát a fakt to tam je, ale jsou to takové blbosti, že pokud se na to člověk nezaměří, tak nic neuvidí. Hlupáci-neví co už by našli :-)
Melvin, přidáno 8.2. 2002 10:01:15
Tvá recenze je opravdu výstižná,díky...Za sebe souhlasím téměř se vším,snad jen ten Balrog se mi zdál v pořádku.Spíš mi vadil "počítačový" kontakt Legolase a jeskynního obra..Ale není to samozřejmě nijak podstatné.A souboji Balrog-Gandalf bych také věnoval více pozornosti.V knize vybíhají Aragorn a Boromir Gandalfovi na pomoc,protože ho nechtějí nechat samotného...Nicméně celkový dojem je skvělý...Naprosto sohlasím,že TO JE TOLKIEN...dovolím si připojit ještě jeden svůj názor...JÁ si myslím,že Tolkien sám by měl zřejmě připomínek spoustu(pokud by film mohl vidět),ale určitě by ho zcela nezamítl...Ono přece jen:vidět své hrdiny pohybující se a mluvící..:-)))))
Jinny, přidáno 5.2. 2002 14:43:14
Pěkně nadupaná recenzička s kterou můžu jenom souhlasit. Tenhle film měl štěstí, že NLC je dost malé studio a málo PJovi mluvili do práce. A dík za ty detaily, sice jsem FOTRa viděla už asi čtyřikrát, ale některých jsem si nevšimla...
Lollitka, přidáno 5.2. 2002 13:54:48
Ty detaily jsou fakt úžasný, třeba jako když v Elrondově radě Prsten říká tu básničku "Jeden prsten...", ale v temné řeči, něco jako "Azg blablabla..." To mě dostalo. Nebo v Morii, když porovnáte, jak rychle a hbitě z luku střílí Aragorn a jak Legolas. PJ je pusinka.
Garion, přidáno 5.2. 2002 13:13:27
Konečně zase plodná recenze, neurážející tříleté snažení P.Jacksona. Já osobně souhlasím skoro se vším, co bylo výše napsáno, přeci jen některé detaily vidím jinak. Však jsem taky někdo jiný, že....
glum, přidáno 4.2. 2002 7:18:37
vidite a nejake "vycholování těžiště" sem si vubec neuvedomil proste nejsu ing. :-))) Na soundtrack mi nesahejte jeto muj milasssek:) Jak to nekdo muze srovnavat s hudbou k hvezdnym valkam nechapu. O koze a o voze. Kazdy neco umi... scena s jezdicimi schody+hudba naprosto uchvatne i kdyz v knize nebyla. Arwen a ta honicka na konich mi ve filmu vadi nejvic, ale co se da delat. Hmm mam pocit, ze dyz mluvila na kone nebylo to v titulkach ze?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 3.2. 2002 13:10:00
Mooooc hezká recenze ...
Jen k tomu "vycholování těžíště" .. tahle scéna mi také vyloženě nesedí.
A zázračný únik Arwen při honičce na koních? Kdesi to bylo popsáno jako chyba, ale není tomu tak. Těsně před oním "skokem" totiž říka "Noro lim, Asfaloth!", tedy jej pohání k ještě většímu trysku :o)

Lucy, přidáno 2.2. 2002 1:23:44
Jojo, souhlas s Glumem, krásná recenze, fakt...:) S tou hudbou se asi lidi nejvíc neshodnou (nemusel ji skládat zrovna Williams, Shore opravdu vůbec není špatný, v některých místech dokonce vynikající, ale jindy jsem zase prostě měla dojem, že už jsem něco podobného někde slyšela - Titanic? Carl Orff? - jinak mu ovšem neupírám žádné zásluhy, byl to jasný nadstandard, ostatně jako celý film). Se vším ostatním od Balroga až po hodnocení převodu knížky na plátno nemohu než vřele souhlasit... Jo, teda ještě kromě Froda, protože mně svým výkonem úplně vyrazil dech a žádný kaz jsem nenašla ani na scénách s Gandalfem.
typek, přidáno 1.2. 2002 18:56:17
a máme tu samé desítky. už jsem myslel že nepřijdou...
glum, přidáno 1.2. 2002 7:47:33
Opravdu moc pekna recenze ;-) t.p. nebyla to vazka, ale mura ... koneckoncu lita v noci
Thingol, přidáno 31.1. 2002 23:21:24
Pěkně dlouhou recenzi jsi napsal.Já jsem si jí celou přečetl a musím říct, že souhlasím s mnoha použitými argumenty. Např. detaily jsou tam opravdu úžasné.
[ Všechny komentáoe ]

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!