Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

18.1. 2004BelcarnenTolkienCon 2004 - jaké to bylo? Podělte se o své názory! - Fotografie, video, reportáže účastníků i médií - aktuálně reportáž z magazínu Lidových novin. Poslední aktualizace 5.2.!

TolkienCon 2004

Dnes v 14:25 byl oficiálně ukončen letošní ročník TolkienConu. Tento článek by měl být prostorem pro vaše reportáže, které rád uvítám na svém mailu cerovsky@jcsoft.cz. Potěší jakékoliv komentáře. Po pravdě v tuto chvíli jsem především neuvěřitelně unaven a ospalý. Dá se říct, že Conu jako takového jsem se vlastně neúčastnil. Nevím. jak se vám líbil program. Nevím, jak to všechno fungovalo. Nevím, jestli v budově prostě nebylo skoro 400 lidí, kteří se na mně usmívají aby neurazili a děsně se nudí. Takže... jaké to bylo? Opravdu rád bych to věděl...

Reportáž z Lidových novin - Čau Gandalfe
V pátečním magazínu Lidových novin byla uveřejněna reportáž z TolkienConu, která je docela... zajímavá. Dle mého soudu napsána tak, aby ukázala fanoušky způsobem, který si pan redaktor zvolil - jako bandu náboženských fanatiků, rozpolcených osobností a celkově divných nenormálních osob. Inu posuďte sami, text reportáže se krom tištěné podoby objevil i na webu.

Reportáže z Conu:

Fotografie z Conu:

Video z TolkienConu
Během akce jsem krom pár fotek natočil i několik zmatených záběrů. Rozhodně to nic nevypovídá o celé akci jako takové, ale pokud si chcete připomenout věčné běhání z přízemí do třetího patra, pak máte možnost. Video je ve formátu WMV, snadno jej přehraje (pokud možno nejnovější) Windows Media Player.

Reportáž nejen o TolkienConu z Českého rozhlasu
V neděli dopoledne odvysílal Český rozhlas 6 další díl pravidelného pořadu Rádium, ve kterém se tentokrát mluvilo o Pánu prstenů a z velké části o TolkienConu. Po pravdě jsem to ještě celé neslyšel, snad jsem se moc neztrapnil :-)
Stránky pořadu: http://www.rozhlas.cz/radium/styl/_zprava/101717

 

TolkienCon z pohledu hlavního organizátora

Tak... a je to za mnou. Poslouchám tu Písně elfích slavností, které jsem na Conu dostal jako dárek (díky!) a připomínám si, jak to o víkendu vypadalo. Jen velmi, velmi těžko se mohu vyjadřovat na téma "jak to dopadlo", protože to skutečně nevím. Za organizátory šlo o docela vyčerpávající akci. Nemá cenu rozepisovat se o komplikacích a jiným nesmyslech, teď už ne. Je po akci a snad byla úspěšná. Od začátku jsem počítal s tím, že toho moc z programu nestihnu. V tomto směru to dopadlo ještě hůř, viděl jsem jen několik málo úztržků z pár zásadních částí celé akce. Pokusím se na web dát záznam mé tradiční aktivity - přebíhání z přízemí do třetího patra. Za Con jsem shodil dvě kila, minimálně jeden přínos to mělo :-)

Na tomto místě musím poděkovat několika lidem. V první řadě je to Láďa. Bez něj by prostě nebyl program takový jaký byl. To on domluvil drtivou většinu přednášek, přesvědčoval jednotlivé lidi aby přijeli, ... takže díky. Poděkovat musím i lidem ze Společnosti přátel díla J.R.R. Tolkiena. Ekanovi za pomoc při organizaci, Halís (nebo spíš Jixipen) za zajištění bufetu společně s Raven a dalším. Mé díky patří i Lindatirionovi, který (ač nežádán) přidal svou ruku k dílu a krom mnoha jiných záležítostí zajistil akustiku do tělocvičny a postaral se i o koncert. Zapomenout nesmím na všechny ty přednášející, kteří se zapojili do společného díla. Na morální podporu lidí z JCsoftu, bez kterých by to se mnou asi seklo. Díky patří Laisi Finwen a jejímu elfímu koutku, který potěšil, překvapil a na duši pohladil mnoho účastníků. V neposlední řadě pak patří díky vám, účastníkům akce. Bez vás by to nešlo. Ať už v kostýmech nebo bez nich, hlavně vy děláte celou atmosféru. A ta, kterou jste vytvořili právě vy, byla (alespoň v tom málu co jsem zaznamenal) báječná. A na závěr patří mé díky i lidem z Eurotelu. Stát se hlavním partnerem akce tohoto typu asi není úplně běžné a faktem je, že bez této podpory by to nešlo. A pokud ano, mnohem složitěji a ještě náročněji pro nás...

Co ještě dodat. Jsem trochu namněko. Po pravdě mne pár poděkování z očí do očí dojalo k slzám. Bylo to tam s vámi fajn. Uff, už toho nechám. Tak ještě pár technických věcí. Bylo nás tam skoro 400, což je slušný počet. Doma mám sbírku zapomenutých věcí, takže pokud vám něco chybí, neváhejte mi napsat. Třebo se to našlo. No a závěrem bych rád odpověděl na dvě otázky, které jsem dostával docela často. Odpověď na obě se vejde do jedné krátké věty. Napřesrok se doufejme uvidíme zas a dozvíte se to na tomto webu...

 

 

Zápisky pobočníka Nenymirova 
Můj vznešený pán Nenymir se rozhodl, že slávu hvozdů Západních hranic je třeba trochu posílit a vyrazil tedy na setkání šlechty Středozemě. Neb kníže je kníže, a má mít dvůr, vyjela z Noldor též paní Mariel, a světlonoška Vee. Kapitán korábu jež nás v Plzni naložil, se tvářil značně poděšeně na výzbroj a zavazadla mého pána (akce trvá tři dny, tak si vezme tři tašky na osobu:o) nicméně za úplatu našel odvahu a klíč od kufru. V Práglu jsem do města pronikly ochočeným krtkem k Naugrim, kdež v hale nalezli jsme naši kněžnu Lyrel Míriel*
Neb pán nechal mapu na korábu, bylo hledání paláce, v němž setkání mělo být poněkud bizarnější než by bylo záhodno, avšak nakonec jsme sklidily plody svého úsilí v podobě zařazení se do fronty velikostí odpovídající významu akce (moc velká). V té frontě došlo k jevu, který nás v poslední době zužuje – nebereme-li sebou podané snižuje to náklady, ovšem zvyšuje náklad. A tak jsem ač Noldorský kapitán převážnou část dne věnoval zkoumání, co kam právě padá. Ale i toto protivenství bylo zdárně přečkáno (na čemž měli podíl přítomné slečny a paní, se zájmem sledující naše úsilí zvládnout kopu větší sebe). Pak i my zvolili síň a vztyčily stany (pozn. Belcarnen - je to neuvěřitelné, ale oni tam skutečně postavili stany!), tak Západní Hraničáři s Nezordnonií vytvořily ležení Noldor, u jehož bran ležel Wrauu a jež mělo zaskočit mnohé ( zvláště společensky unavené v ranních hodinách obracelo k sebe zpytujícímu zkoumání zdravého vnímání reality ).
Na večer se z paláce vydal průvod směřující do sálu, na shlédnutí příběhu krále Elessara, procházel ulicemi a mocně a mnoze pěl a zněl, za zvuku bubnů a píšťal. K té podívané mi nepřísluší promlouvat, snad jen, že útok Rohirů nás zvedal ze sedel, a mé papírové kapesníčky nakonec urazily dlouhou pouť až k posmrkávající slečně na konci řady.
Po půlnoci jsme ve velké síni ponejprv trochu hrály, a poté rozebíraly ze všech stran nešvary zrcadel zkreslujících obraz Středozemě. Velká pozornost připadla zvláště Legolasovi a jeho kouskům ( respektive činům při pokusu o něž by skončil na kousky ) , kterémuž byla přiznána paralelní identita „moviestar“ – díky čemuž mnoho z Eldar vyřešilo své komplexy nepohyblivosti a nešikovnosti, které v každém z nás pohled na jeho skvělost prostě probouzí. Čas kráčel nocí a bral mnohé do náručí pokrývek a jen pár nás zůstalo bdělých.
Ráno započal Andre svou strhující přednáškou. Mé prokletí bylo, že pán si přispal a mne vyslal abych vstřebával informace a pak mu je předal. Po několika minutách jsem byl přesycen informacemi jako hřib modrák za deštivého období, a pán nikde, inu poslat vojáka na itelektuální linii není nejlepší volba. Abych pravdu řekl následující přednáška mne zaujala především tím, že Láďa svíral v ruce jablko ( já nesnídal ). Sic se mne ( a posluchače ) pokoušel přesvědčit, že má tužba je jen projevem světa jevů, ovšem já se z toho málem zjevil a jsem věru rád, že za prostý lid o takovýchto paralelních spirálách realit přemýšlí aristokracie, a nám pak zjeví jak to s nimi zrovna dneska je.
Přišel čas oběda, a neb i pán seznal, že nejen slovem Láďovým je živ člověk i elf, a tak jsme rádi přijali Faireho pozvání do elfího koutku. Bhééé ono to bylo něco zdravého a bezmasého. Až kouzelné zpěvy, a laskavé úsměvy paní Laisi dokázali odvrátit můj nářek Hraničáře. Noldorky se začli věnovat výrobě šperků, paní Lyrel odpočívala, a mi vyšli na Anděla pro bratra Kubíka. Jestliže, předchozí večer tma mnohé skryla, nyní jsme Pražanům byli opravdu lahůdkou. „Hele tamdle de Frodo“ patřilo k těm zdvořilejším. Plést si mého pána s půlčíkem svědčí o úrovni zraku a mentality oněch jedinců, ovšem občasné posunutí dýky za pasem zajistilo průchod davem.
Tak tedy odpoledne nám proteklo mezi prsty a čas spěl k Nenymirově přednášce. Patrné znaky nervozity, jež se projevovali především touhou někoho zabít – pro vytříbení myšlenek, začali být mírně hrozivé, neb jednak směr onoho tříbení byl převážně na mne, a jednak měl pán rozčilením problém spáchat souvislou větu. Naštěstí naše laskavá a vzácná paní Lyrel Míriel ukonejšila obavy a do srdce vložila jas. Tak tedy Nenymir Liquindo, syn Nemirův dal nahlédnout v mnohé činy dějin Ardy a na konci se dočkal potlesku.
Večer jsem doprovodily naši paní Sterona na loď do jejích domovů, takže nevíme nic o činech, až do půlnoci, kdy shledali jsme opět věrné a bdělé a střetli se na poli ducha přátelství. Neb šlo o noc poslední, nabídka činností v paláci byla pestrá. Mnozí se společensky unavili a pousínali na rozličných místech (od stanu přes topení ), mnozí střídavě klimbali, střídavě diskutovali, a v koruně schodů se usídlila víla a pěla nocí až k úsvitu.
Neděle byl loučení a žalu plná. Odkládali jsme majestát a nakládaly krosny. 
V poslední chvíli jsme i čepele mečů nechali spatřit světlo dne, ale jen lehce a volně. Rozdali se ceny, rozdali se polibky, a příslušníci všech svobodných národů se rozešli do svých domovů. Tak skončil příběh Tolkienconu pro tento rok.
Napsali jsme tento report, z pověření našeho pána, neb ihned po příjezdu žal s odloučení spolu s únavou schvátily jej a nevíme kdy se probudí. Tak tedy odpusťte že nepotkáte se zde s analýzou přednášek a momentů, však k tomu necítíme oprávnění ani potřebu. Přednášky byli zdařilé, a každý si našel to své, stejně tak jako palác byl plný zákoutí a osudů a každý si mohl volit podle svého gusta, to co jej naplňovalo radostí. Náš vděk a obdiv patří všem přenášejícím, účinkujícíma organizátorům, z nichž především Belcarnenovi, neb on dal všanc své jméno a pověst , a všem přátelům za to že byly, a že byly tak kouzelní*

Nenymirova poznámka: Nevím jak ten report bude vypadat, tak bychom rádi připojily naše nehlubší díky Belovi za udatnost, Ruby, Andremu, Láďovi a dalším za shovívavost a pomoc, Lamairu a Laisi za skvělost, mému dvoru za věrnost, a především mé paní Lyrel Míriel a za lásku, opatrovaní a milost. Pro takovéto chvíle stojí za to žít. Děkuji*



Výsledky znalostního kvízu v rámci Tolkien Conu 2004

pořadí jméno/nick

počet bodů
(max. 30)

pomocné
body

1. Miki 25 5
2. Adolescent 25 4,5
3. Aldahaltar 25 4
4. Andre 24 3
5. Werenys 24 0
6.-9. Klára 23 3
  Zedd 23 3
  Finarfin 23 3
  Ëarwen 23 3
10. Beleg 23 2,5
11.-12. Kristýna Faltová 23 2
  Parolková Klára 23 2
13.-14. Skřítek 22 3
  Anger 22 3
15.-16. Tar-ara Istadil 22 2,5
  Richard Vokřál 22 2,5
17.-19. Harry Radar 22 2
  Agama 22 2
  Thovt 22 2
20.-24. Amenophus 21 3
  Tinwe 21 3
  Briana/D. Návarová 21 3
  Michal Holubec 21 3
  Dagis 21 3
25.-26. Erethriel 21 2
  Láďa 21 2
27.-28. Fee Fee 21 0,5
  Šárka Pospíšilová 21 0,5
29.-30. Jakub Roček 20 3
  A. Lichá 20 3
31.-32. Karolína Vyskočilová 20 2,5
  Hana (Írimë) Kolbanová 20 2,5
33. Víťa - Balinor 20 2
34.-35. Tekki 20 1
  Jan Parolek 20 1
36. Michal "Randir" Šebeň 19 3
37.-38. Hana P. 19 2
  Emer Eledhwen 19 2
39. Matúš*Loki*Boombadil*Hyžný 18 3
40. Potty 18 2
41. Martinkaaa 18 1
42. Venice 18 0
43.-44. Trpaslíšek/Kubová 17 3
  Olivová Michaela - Elen 17 3
45. Kubová Anna/Aldawin 17 2
46.-47. Věra Zedníková 17 1,5
  Ondřej Šupčík 17 1,5
48. Michaela Burdová 17 0,5
49.-50. Jarek - M. Elf 17 0
  Petr Žídek 17 0
51. Flycyber 16 1
52. Dominika Rathanová 16 0
53.-54. Martin Horák 15 3
  Boris Zápotocký 15 3
55.-58. JJ 15 0
  Fallon 15 0
  Ming II. Ledový 15 0
  Lobelie 15 0
59. Jana K. 14 3

Všem 59 odvážným znalcům děkujeme za účast a vítězům gratulujeme!

kvíz zpracoval, zadával a výsledky zpracoval: Smaug 
opravovali: Ancalimë, Smaug, Nakor II. a Maryška 
případné dotazy: smaug@centrum.cz
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Alotomirl, přidáno 23.11.2023 15:34:37
Analyses were performed using TreeAge Pro 2019 R2 do tamoxifen side effects start immediately Ten year rates of regional failure as first failure were 0
Tomulik, přidáno 17.1. 2005 13:14:37
Hele,schanim Kristynu Faltovou alias TinElen co byla na tom conu.At se prihlasi.Stejne ten con je nejvetsi sracka plna vyhulencu a podivnych existenci jakou sem kdy videl.Ste si museli pred tou akci poradne slehnout ne?
Tomulik, přidáno 17.1. 2005 13:14:28
Hele,schanim Kristynu Faltovou alias TinElen co byla na tom conu.At se prihlasi.Stejne ten con je nejvetsi sracka plna vyhulencu a podivnych existenci jakou sem kdy videl.Ste si museli pred tou akci poradne slehnout ne?
Frodík, přidáno 26.2. 2004 14:43:24
Mirek a Rosťa: Díky moc, již jsem stránky muzikálu nevštívila, je to squele!!!
Ronin_cz, přidáno 25.2. 2004 14:50:27
Ahoj všem. Tak malinká změna. Není to na mých stránkách, ale muzikál má vlastní jednoduché stránky. Takže:

www.lotrmuzikal.wz.cz

(S)mějte se.
Mirek a Rosťa

Tuvirien, přidáno 24.2. 2004 21:11:27
Pražanda nejsem, takže budu muset otravovat Bela. Ten ale bude mít radost, až po něm budu chtít poslat CD poštou do Jablonce :-) (dost o tom pochybuju, že se mu na tu poštu bude chtít běhat)
Ruby, přidáno 24.2. 2004 13:29:59
Tuvirien: Nahrávku z Conu distribuuje Belcarnen nebo já v jeho zastoupení. Můžeš zajít na pravidelný pondělní sraz u Rozvařilů, pokud jsi Pražanda, a za 20,- je CDčko tvoje :-) Pokud jsi odjinud, doporučuji dohodnout se s Belem na předání ;-)
Tuvirien, přidáno 23.2. 2004 21:06:27
Děkuji, děkuji! To je skvělé. A co nahrávka - tu tam dát nechcete? Mám sice dojem, že je na tom CD z Conu, ale vůbec netuším, kde bych to CD mohla sehnat.
Ronin_cz, přidáno 23.2. 2004 14:37:12
Ahoj. Tedy, pokud to někoho zajímá :-) .. tak jsme se dohodli a text muzikálu Lotr bude uveřejněn na webu během několika dní (možná hodin). Adresa stránky: www.ronin.wz.cz
(S)mějte se
Mirek a Rosťa

Nenymir Liquindo, přidáno 19.2. 2004 23:30:32
ó děkuji;o)
Ruby, přidáno 19.2. 2004 17:28:53
Kdo se dostaví na pondělní sraz, může CD vymáhat ode mě :-)
Maxe", přidáno 19.2. 2004 13:17:33
ja byla též na conu,ale jen v sobotu a na Nenymirově přednášce!!!Byla opravdu skvělá!!!
Smaug, přidáno 18.2. 2004 15:47:04
Bel: užij si ji! Je vrchovatě zasloužená...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 15.2. 2004 22:42:18
Půlka: Oki, někomu je předám... příští pondělí tam bohužel nebudu, mizím na kratší dovolenou :-))
Půlka, přidáno 15.2. 2004 21:26:21
Bel: Díky, ale mě se tam nechce dvakrát (jsem nakonec nějaká líná). Ale už mám volno v pondělí, ne tohle ale to další, takže mi tam dvě, tři nechte, jelikož jsem to slíbila i kamarádům...
Ardon, přidáno 15.2. 2004 21:02:01
Bude CD sehnatelný na PragConu? A nevíte někdo nějaký stránky kde bych se o prag conu dozvěděl víc?
předem dík

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 15.2. 2004 11:39:47
Půlka: brožurky, pokud vím, zatím ještě nejsou. Není to dvakrát sranda sehnat kupu těch textů a zpracovat je. Každopádně CD je a už nějakou dobu se "dealuje" :-)
Půlka, přidáno 14.2. 2004 21:15:20
Jak to vypadá s brožurkama z TC?
Ekan, přidáno 13.2. 2004 17:36:04
Ganjalf: Definitivně 12.-14.3. Brno.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 13.2. 2004 9:13:27
Ganjalf: už se chystá registrační formulář :-)
Ganjalf, přidáno 12.2. 2004 21:42:01
Vedel by mi teda už niekto povedať, kde bude tá Oslava zničení prstenu.
Baacinka, přidáno 10.2. 2004 20:48:27
Nenymir: Ale dyt to byla prednaska, ken trochu veselejsi... :o) Nekdo nam prece musi jednou rict pravdu... :o)
Ruby, přidáno 9.2. 2004 16:34:35
Nenymir: Ále prosimtě... Láďa byl po těch svých přednáškách tak vyčerpaný, že i kdyby tě chtěl zbít, neměl by na to dostatek sil ;-)))

Arsiméné: ajajajajaj! Jsi můj člověk (nebo cokoliv jiného ;-))

Nenymir Liquindo, přidáno 8.2. 2004 17:17:15
Ruby; Já se celou dobu bál, že se po mě Láďa vrhne a bude mě tlouct se slovy: "To měla být přenáška, ne kabaret!!!";o)))
Ruby, přidáno 8.2. 2004 15:02:19
Nenymir: Děkuji :-) Jak jsem napsala, pak se mi přednáška moc líbila. Jen jsem nevěděla, jestli mě zaujme politologický rozbor vlád na Ardě... ;-)
Nenymir Liquindo, přidáno 8.2. 2004 3:01:30
Ruby: Hezký report* zvláště ta milá část, "... s lehkými pochybnostmi";o))
Půlka, přidáno 5.2. 2004 19:36:59
Mirek a Rosťa: Tak to nám určitě řekněte :-) Už se těším, ta kto jste mě kluci ale potěšili.. Jo, a JE to hrozně návykové, mě zase v hlavě drnčí: já tam nepudu, já vidim Odulu... a nebo U můstku, u Khazad dům, stojí tam plamen Udunu... Nedaj se někde alespoň sehnat ty slova?
Ronin_cz, přidáno 4.2. 2004 14:59:11
Tak to se omlouváme. Netušili jsme, že to bude tak návykové :-)).
Jen pro informaci - již se píše scénář a zřejmě tento víkend padne první klapka na "videoklip" muzikálu LOTR
a ještě jedna drobnost - existuje několik písniček v muzikálu nakonec nezařazených + některé další vznikají... takže uvažujeme o "rozšířené verzi".

Mirek a Rosťa

Tuvirien, přidáno 3.2. 2004 21:39:12
Když jsem jela na TolkienCon, vůbec jsem netušila, jaké následky to na mě zanechá - obzvlášť jeho nejzábavnější část - muzikál. Teprve včera jsem viděla Návrat krále (v Praze mi to nevyšlo) a co se nestalo - v některých nejdramatičntějších momentech, kdy celé kino ztichlo napětím, já jsem měla co dělat, abych se nezačala smát. Koukáme na Aragorna, jak žádá o pomoc armádu mrtvých a mě se v hlavě ozývá "Já mám kocábku náram, náramnou..", anebo Eowyn stojí naproti Nazgulovi a já si v duchu zpívám: "S ženou v boji nepočítal, to se teda přepočítal..." Hele, vy dva, co jste to tam zpívali - pokud mě to nepřejde, tak díky vám budu Pána prstenů už vždycky prožívat jako komedii. To vám teda pěkně děkuju :-)))
Alcronn, přidáno 2.2. 2004 11:36:09
ekan: díky moc
ekan, přidáno 1.2. 2004 20:41:05
Bacinka: 12.-14.3. nejspíš v Brně, určitě se objeví info tady na webu a na www.tolkien.cz
Alcronn, přidáno 1.2. 2004 18:12:00
Taky prosííím
Baacinka, přidáno 1.2. 2004 16:05:13
Víte někdo,kdy je Oslava zničení Prstenu? Já nějak nevim, kde to zjistit...Mohl by mi to někdo prosím napsat na mejl. Byla bych vám moc vděčná :o)
Astray, přidáno 31.1. 2004 19:32:05
Bel: To by v tom případě chtělo zavést "Tolkienovy seznamy" - tam by byli zapsaní všichni, kdo určitě vlastní CD z conu :) Ty by byly k dostání na stránkách ministerstva vnitra a jejich zneužití by se trestalo smrtí :) Howgh!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 31.1. 2004 19:10:29
Elenya: sorry, ale nikdo z nás nemá čas a kapacitu na to posílat třeba několik stovek CD na dobírku... to prostě skutečně není možné. Bude je mít pár lidí všude možně z různých akcí a pak už si to navzájem nějak prokopírujete :-)
Elenya , přidáno 31.1. 2004 19:01:39
Já do toho nechci kecat, ale s tim CD by to asi vážně bylo lepší poštou... Bylo by to fajn a mohlo by si ho objednat víc lidí, i když chápu, že to znamená taky víc starostí (a větší cenu, což ale neni zas takovej problém).
Půlka, přidáno 31.1. 2004 17:21:23
Bel: díky za info, takže CD za dvacku a brožura zatím ještě není? Kdy bude? já bych si to vzala oboje na jednou, ještě se během nějakej těch čtrnácti dů ozvu :-)
Tuvirien, přidáno 31.1. 2004 16:19:17
To CD o kterém se tady píše - to je to, na kterém je ten muzikál z TolkienConu? Pokud jo, tak bych to také chtěla (v případě, že se to nedá stáhnout někde z internetu). Musím proto přijet do Prahy, nebo to budete posílat poštou?
Win_Key, přidáno 31.1. 2004 13:35:49
A kde že ten sraz je, prosím?
Uruviel, přidáno 31.1. 2004 1:08:13
A v severních Čechách taky určitě není........to by mooooc potěšilo,kdybys nám to mohl poslat........
Astray, přidáno 30.1. 2004 23:22:58
Bel: Ehm,předpokládám, že sraz JCčka není někde v Západních Čechách... Šlo by to i nějak poslat?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 30.1. 2004 23:06:13
Půlka: CD i s vytištěným obalem za dvacku, v podstatě jen náklady. Brožura zatím ještě není. A není problém dorazit v pondělí alespoň na chvilku na sraz JCčka :-)
Alcronn, přidáno 30.1. 2004 22:17:25
Ještě jeden dotaz - je tu někdo, kdo jede na tu bitvu o Středozem, co má být v červnu? Ehm, ani na takovýhle akci jsem nikdy nebyla, ale tohle vypadá opravdu dobře, docela bych to zkusila. Jezdí tam jen lidi, kteří třeba dělají šerm nebo něco takovýho, nebo i ostatní? (já jezdím na koni, už celkem dlouho a dost, ale to tam zrovna potřebovat nebudu, škoda).
Alcronn, přidáno 30.1. 2004 22:13:31
Já bych měla takovej asi trochu blbej dotaz - jak probíhá Oslava zničení prstenu? Moc jsem chtěla jet na TC, a když to tu čtu, tak mě fakt mrzí, že jsem tam nebyla, ale měla jsem před zkouškama, a já jsem z takovejch akcí vždycky ještě pár dní mimo, takže to prostě nešlo. Ale hrozně ráda bych se s váma potkala (kdo tam budete), tak by to třeba byla dobrá příležitost, ale zas tam nikoho neznám (osobně), nikdy jsem na tyhle akce neměla moc času, teď jsem si ale už dupla, že někam konečně pojedu.
Půlka, přidáno 30.1. 2004 19:52:38
Bel: Jo a ještě taková malá otázka, co za to CD a ty materiály chceš?
Půlka, přidáno 30.1. 2004 19:51:09
Bel: Na sryza, nějak nevim... Na OZP nevim, zda-li pojedu, ale ta je až v březnu. Nešlo by se někde v Praze sejít? Jsem z Kačerova.
Uruviel, přidáno 30.1. 2004 0:49:26
Bel:A dalo by se to CD poslat?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 29.1. 2004 23:34:21
Půlka: ano, mělo by být k dostání na srazech JCčka, na Oslavě zničení Prstenu a obecně od lidí, kteří se k němu nějak dostanou :-)
Půlka, přidáno 29.1. 2004 19:58:45
Bel: Jsi tu někde? Jak to vypadá s tim CDčkem? Jak bude k sehnání?
Lalaith, přidáno 29.1. 2004 19:20:56
Co říci? Snad jen že to bylo moc pěkný a děkuju. Tiše zamačkávám slzu v oku a těším se na příští rok. A na Oslavě zničení Prstenu nesmím chybět:)
Monna Eressiel, přidáno 29.1. 2004 16:23:23
Hedera: Přesně tak a tady máš živoucí důkaz :-)) Znám sice osobně hodnělidiček co zbožňujou Tolkiena, ale nikomu se nechtělo trmácet až do Prahy. Takže jsem jedna z těch co na Conu nikoho neznala. TolkienCon byl podle mě velkej tak akorát, aby se tam samotný člověk necítil nepatřičně.
Jinak jsem se na TolkienConu ani chvilku nenudila a příští rok bych určitě přijela zas.

Sonik, přidáno 27.1. 2004 21:25:43
Morrigna: Jo to je přesné! :) Dojem jakoby 'slohové školní práce' To je ten správný, vystihující termín!!!
Půlka, přidáno 27.1. 2004 17:10:33
Herby: Gratuluju, já jsem si nějakým divným způsobem myslela, ž jsem se zaregistrovala, ale nestalo se to tak :-)

El: To tě lituju, ale třeba by šlo, jestli tamta El stránky nenavštěvuje a pokud ne , měla bys to být ty, nebo tady dej výzvu, ať se Ti ten někdo, kdo to náhodou používá, přihlásí.

Bel: Díky, právě se registruju...

AldaHARtar: Souhlas, dvojslovné jasné vystižení...

Hedera: Naprostý souhlas!

Hedera, přidáno 27.1. 2004 14:27:15
Belcarnen - ještě ke tvému komentáři, že máš raději menší akce a na Tolkien Con bys jako návštěvník možná ani nejel :) - to je zajímavé, rozumím tomu.

Na druhou stranu mi TC přišel ideální pro ty, kteří nechtějí na menší akce jet právě z toho důvodu, že tam znají jen málo lidí a tuší, že by do atmosféry možná nezapadli, ale zároveň mají tak trochu obavy z monstr akcí (jako třeba Fantasie). TC dopadl jako tak něco mezi tím - člověk se mohl ztratit v davu, pokud chtěl, ale pořád to zůstalo na velmi příjemné osobní úrovni... čímž tedy děkuji organizátorům i za to, že pořádají akce i pro nás "bezprizorní", kteří se nechtějí mermomocí rvát někam, kam nepatří, a přesto by rádi tu atmosféru okusili....no, jenom takové zamyšlení :-)

AldaHALtar, přidáno 27.1. 2004 14:13:06
To Sonik & all smart people: Je to tady , z Lidových Novin se nám pomalu ale jistě začíná stávat Lidový Blesk. O míře jejich inteligence svědčí mimo jiné i velice chatrné zabezpečení jejich webových anket (teda aspoň ještě nedávno, nevim jak to s tim vypadá zrovna teď).
AldaHALtar, přidáno 27.1. 2004 14:12:57
To Sonik & all smart people: Je to tady , z Lidových Novin se nám pomalu ale jistě začíná stávat Lidový Blesk. O míře jejich inteligence svědčí mimo jiné i velice chatrné zabezpečení jejich webových anket (teda aspoň ještě nedávno, nevim jak to s tim vypadá zrovna teď).
herby, přidáno 27.1. 2004 12:22:49
bel: diky moc, uz vim,kde se stala chyba...anglicka klavesnice...:) uz jsem to opravil...jeste jednou diky!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.1. 2004 12:03:10
Půlka: už jsem ti psal maila...
El: sorry, ale nemáš v infu ani řádku, heslo ti nemohu poslat, není kam...
Herby: heslo odesláno na mail...

Půlka, přidáno 27.1. 2004 11:26:51
herby: Vítej do party.

Bel: Tak co BELE? Pomůžeš nám? Ty ses ani neozval! ty snad dospáváš ještě TC? je to blbý ale já to heslo stále nevim. Už jsme tři! (El, Herby, já) a za chvíli nás určitě bude ještě víc a ty už to nebudeš stíhat, sestavíme odboj...

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.1. 2004 11:02:50
Jsem k zastižení na mailu i fóru, ale kvůli Conu a LOTRovi obecně jsem trochu podcenil práci a teď poměrně hodně nestíhám, takže vše vyřeším trochu později. A některá ta hesla vůbec, protože když prostě nevyplníte ani kontaktní mail, tak nemám šanci ověřit, že je to skutečně váš nick a heslo vám k němu nedám
herby, přidáno 27.1. 2004 10:02:11
bel: je to osemetna situace, zrovna jsem na tom stejne jako Půlka i El :(
prosim,prosim... na mailu asi nejsi k zastizeni...

Morrigna, přidáno 27.1. 2004 5:56:51
Sonik: Souhlasím, trochu mě to zarazilo ale jako komentář na web LN jsem to psát nechtěla. Dost mi to připomíná slohové školní práce "Maturitní ples" a pod...
Půlka, přidáno 26.1. 2004 20:29:31
El: Promiň mi, jestli s e to skloňuje jinak a nebo vůbec, omlouvám se předem.
Půlka, přidáno 26.1. 2004 20:25:25
Bel: Nebuď potvora a pošli mi to heslo. Je to opravdu trapné, já se tam nemůžu dostat! Pomož i Eli! POMOCT! POMOCT! POMOCT!

El: Alespoň nejsem sama...

Bel: Jo, co ty CD?

Sonik, přidáno 26.1. 2004 19:20:52
Bel: Jen bych se chtěl zeptat: Až bude k dispozici ono slibované CD s brožurou, jakým způsobem bude k dostání/sehnání???
Sonik, přidáno 26.1. 2004 19:16:39
ad. LN: Tak jsem si též konečně přečetl onen zmiňovaný článek z lidových novin. Nevím nevím, přijde mi to takové nijaké, ani dost dobře nechápu, jak se takový článek vůbec mohl dostat do novin. Přijde mi to dost 'amatérsky' napsané, abych tak řekl. Jen suché přetlumočení toho, co si autor myslel že na TolkienConu viděl a slyšel, ale nějak se s tím nemohu ztotožnit. Navíc onen článek postráda jakoukoli jiskru, je tedy z toho cítít až absolutní nezájem autora, jako by to psal jen z donucení bez toho že by se snažil nějak vžít do okolní atmosféry. Skoro se to ani nedá čist, brrr!
Tauriel (byvala Darthie), přidáno 26.1. 2004 10:59:15
Gildor: Jo, neco takovyho. ;-)
Lindatirion, přidáno 26.1. 2004 7:09:44
Dovolil bych si doplnit Ekanuv komentar o moznostech setkavani se: na adrese http://www.oku-py.cz/marwin/arda/ najdete diskuzni mistost Spolecenstva... Co se tyce mista, obvykle se srazy konaji na Praze 4, nedaleko Thomayerovy nemocnice. Vsechny ty kdoz jsou jeste plni energie po TolkienConu ale upozornuji, ze v podstate jakakoliv 'akce' se neda s TC srovnavat - jejich kouzlo spociva spise v pravidelnosti setkavani se s mensim krouzkem podobne 'postizenych', nikoliv v explozi prednasek a fajn zabavy.
Gildor, přidáno 25.1. 2004 23:19:42
Taurie:Jo,taky jsem narazil na "Legolas misil zivou noc se sny".Jo tak to tam stoji,taky bych to chtel umet,ale telesne je to dost tezko proveditelne.Treba takova krava/myslim ze to byla krava a ne buvol:)/ spi nejen ve stoje ale i s otevrenejma ocima-cimz nechci rict ze Legolas je napul kravka :)))
Gildor, přidáno 25.1. 2004 23:14:18
Kdyz jsme u tech Conu,schazi se taky neco v Plzni?Jestli se tu nekdo z vas organizuje:) reknete.Byl zde kdysi JCsoft,ale kdyby se konal jeste byl bych natresenej.
Tauriel (byvala Darthie), přidáno 25.1. 2004 22:56:15
Gildor: V TTT sa pise (ak sa dobre pamatam), ze Elfi vlastne nespia. Je to v casti kde Aragorn, Legolas a Gimli nahanaju Uruk-hai. Aragorn konecne povoli pauzu na spanok, no a Tolkien tam popisuje ako Legolas nespal, ale celu noc strazil, prechadzal sa a tisko si spieval. No a potom ked bezali, tak dokazal svoju mysel proste "vypnut", teda cosi ako "spat za pochodu". :-)
Gildor, přidáno 25.1. 2004 22:37:40
Lotilosse:Nic se nestalo,vse odpusteno:)
Arsomene:souhlas,nas zakladni problem asi je ze nejsme nesmrtelni :)
Kdyz sme u toho jak mysli elfove-ted sem se pri uceni:) zabyval jak je to s elfim biorytmem v Amanu,kde je furt svetlo.Z hlediska lidske fyziologie kapku problem.Pravdepodobne poruchy spanku tudiz i uceni.Jak to oni vubec maj s ucenim vzhledem k tomu ze misi noc se sny a hapruje tam REMspanek je taky otazka-at tak ci tak vyzniva to pro ne pekne blbe.Teda jestli majimozek s lidskou/nebo aspon savčí/ fyziologií.Mozna nekdy vysmahnu prednasku:) elfí fyziologie navozuje fakt asociace

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 25.1. 2004 21:33:13
Pip: já na Cony jezdím v první řadě kvůli lidem a až v druhé na program... :-) Mám raději menší akce, třeba ElfCon před pár lety... v tomhle směru byl i TolkienCon něco, co jsem si sice rád zorganizoval, ale není to úplně typ akce na kterou bych jel :-)))
Ekan, přidáno 25.1. 2004 21:16:56
Oslava by měla být 12.-14.3. nejspíš v Brně (teď s tím vynikly nějaké problémy, ale snad se vyřeší, záložní variantou by pak byla Praha).

Pokud jde o Prahu a pravidelná setkávání tolkienistů, pak Společenstvo JRRT Michaela Bronce má pravidelné schůzky každou neděli a Společnost snad obnoví pelouchy někdy od půlky února v takové provizorní čajovně U ospalého Draka:-)... Info se nejspíš objeví i tady na webu.

Lotilosse, přidáno 25.1. 2004 20:57:29
gildor:Promiň, asi jsem ten tvůj komentář špatně pochopila. Měla jsem pocit, že chceš říct, že ti vadí být označený za někoho, kdo má cokoli společného s náboženstvím nebo filosofií (tedy s tím buddh.), protože znám i takové lidi. Moc se ti omlouvám.
el, přidáno 25.1. 2004 20:52:58
bel,Půlka::o((( Já mám taky problém,Hodně velkej PROBLEM....ůplně stejnej jako Půlka!! Důvod je trochu jinej-když jsem tu začínala, měla jsem Tolkiena v malíčku,narozdíl od počítače,vlastně jsem se tady na vás učila...(jako třeba "add to favorites"..)A tak jsem se přihlásila do fóra,ono to vzdorovalo..tak sem se snažila... a špatně to dopadlo :o(((
Bele,jestli můžeš pomoct Půlce,pomoz i mně!Prosííím

pip, přidáno 25.1. 2004 20:19:47
Bel.- Bohužel nemůžu posodit, protože sem na TaurConu nebyl, ale když to říkaš takhle, tak máš v něčem asi pravdu. Při Avalconu je to zase o tom, že probýhá několik akcí najednou, takže každý si tam najde to, co ho právě zajímá. To má asi za následek jak říkáš "továrenský" ráz, někomu to ale vyhovuje. Po kvalitové stránce jednotlivých přednášek to ale nemá žádný vliv.
Půlka, přidáno 25.1. 2004 20:09:51
Bel: Díky, na fóru, NA FÓRU, samozdřejmě jsem zaregistrovaná, předpokládám, že na Půlku, ale mám problém, docela závažný problém, HODNĚ závažný problém, nepamatuju si heslo, a ani žádné to, které obvykle používám nefunguje, nemoh bys mi ho poslat majlem nebo mi ho změnit? Je to ovšemže trapná situace, ale já si opravdu nemohu vzpomenout. Prosím, zachraň mne!
Ganjalf, přidáno 25.1. 2004 16:00:50
Kolko vlastne bolo na tom Avalcone naposledy ludí? Pretože na tom našom Istrocone ich bolo 1700 a to je už poriadny dav vám poviem. Ja som toho názoru, že takéto veľké cony nie sú až tak zlé. A ak človek naozaj xe tak ten svoj kútik si vždy nájde. Aj keď iba pri bare nad krígľom piva.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 25.1. 2004 15:23:25
Pip: já mám raději "domáčtější" atmosféru, proto mi vyhovují ElfCony a ostatně i loňský TaurCon. Avalcon mi přijde spíš jako "továrna". Ale to je věcí vkusu...
pip, přidáno 25.1. 2004 15:04:46
Bel.- OK, to je věc názoru, já osobně sem na předchozích ročnících nebyl a loncký byl první, takže nemohu AVALCON posuzovat celkově. Můj názor na něj byl velice kladný a atmosféra, jak ty říkáš, tam byla velice dobrá. Za celou dobu sem nepotkal nikoho, kdo by z toho byl nějak otrávený, spíš naopak.
Ganjalf, přidáno 25.1. 2004 14:40:06
Belcarmen: kedy to vlastne máte a kde tú Oslavu zničenia prsteňa. Hrozne rád by som prišiel. A to meno si pochopil správne - dostal som ho po jednom Istrocone od skupinky fanov. A mne sa to zapáčilo tak som ho začal používať. No a čo sa návštevnosti všemožných conov týka tak už si spisujem plán na tento rok. A ide ma z toho poraziť bo v čechách máte conov, že neviem na ktorý skôr a u nás aj ten jediný, čo býval (Istrocon) tento rok nebude. Každopádne naši členovia sa už trasú na Avalcon. Ja som individualista takže mi je to v podstate jedno len, aby tam Tolkienisti/Star Wars fani boli. Toš sú moje dve krvné skupiny.
And I wish a BIG fall of Trekies!!!

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 25.1. 2004 13:56:03
Půlka: viz. fórum :-)

Pip: festival fantazie... nepřijedu. Téměř jistě ne. Prostě mi to přijde, že z téhle akce vyprchalo něco, co mají cony mít... atmosféra. Možná se pletu, možná ne, ale na festivalu fantazie mne neuvidíte.
Ale rád se s vámi potkám v dubnu na TaurConu (taurcon.avari.cz)

Půlka, přidáno 25.1. 2004 11:57:39
Bel: Opravdu? Kdy? Kde? No nenapínej mě! Ráda bych si zase připadala na chvilku normální! Já o tom ani nevěděla! Takový pěkný věci zatajovat, že se nestydíš!
pip, přidáno 25.1. 2004 10:42:16
Já sem se na kon nedostal, protože jsem z vysočiny a říkal jsem si, že je to na mě trochu daleko, se sám někam jen tak vypravit. Proto jsem nejdřív do tohole článku ani nezávítal, říkal jsem si, že je to stejnak jedno, protože se mě zkrádka netýká. Dneska mi to ale nedalo a sem tu, článek od BOROMIRY mě totálně dostal. Napsala to ve smyslu dost kritickém, ale všude z toho sálalo nadšení.
Prostřednictvým těchto stránek bych vás všechný chtěl pozvat k nám na vysočinu do CHOTĚBOŘE, na největší FESTIVAL FANTAZIE v ČR souběžně tam probýhá FILMOVÝ festival, PARCON-AVALCON, GameStar a Literární festival. Pro PÁNA PRSTENÚ tam probýhá samostatná linie a bylo by super kdybych vás tam letos všechny potkal. Tímto bych chtěl mírně apelovat na Belcarnena aby se tohoto festivalu letos také zučasnil :-)
Mrkněte na www.festivalfantazie.cz
Ps.- já s tímto festivalem nemám nic společného po pořadatelské stránce. Já jen aby to nevypadalo, že si chci dělat nějakou reklamu, jen bych vás tam letoš všechny strašně rád potkal :-)))))

boromira, přidáno 25.1. 2004 10:35:54
Půlka: Dík, o pěkných věcech se i pěkně píše.
Bel, Půlka, Tauriel a všichni další: Je to fajn, že se můžete v Praze scházet každý týden, ale co my přespolní???? To máme fakt čekat celý rok na nový TolkienCon nebo jinou podobnou akci??? Nešlo by to nějak rozpohybovat i směrem ven z Prahy? Ráda přiložím ruku k dílu a vyřídím a zařídím, co bude v mých silách, ale Praha je pro mě fakt kapku z ruky.
el: věk nehraje žádnou roli.

el, přidáno 24.1. 2004 23:33:18
Hmm..hmm..a jakýpak máte na tech setkáních vekový prumer??? :o))
Tauriel (byvala Darthie), přidáno 24.1. 2004 23:25:58
Bel: Tisickrat diky! :-D
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.1. 2004 23:23:56
Tauriel: už jsi potvrzena :-) Kdybys vyplnila víc do infa (kdybys vůbec něco napsala do infa), šlo by to rychleji...
V praze se skupina fandů schází pravidelně v Krakatitu, JCčko se taky sráží pravidelně a když si s někým dalším uspořádáš sraz ty, taky není problém :-) jen houšť :-)

Tauriel (byvala Darthie), přidáno 24.1. 2004 23:22:36
Bel: Joo, super! :-) Dik za info. Prosim te, mohl by si to nejak urychlit abych uz mohla prispivat na forach? ;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.1. 2004 23:19:06
Půlka, Darthie: v březnu bude skutečně Oslava zničení Prstenu, kterou organizuje Společnost. A co se setkání mimo Cony a podobné akce týče, inu viz. diskusní fórum :-) srazy JCsoftu jsou každý týden :-)
A v dubnu organizují Avari akci jménem TaurCon, loni byla velmi zajímavá a pokud letos přijede víc lidí, bude to ještě lepší

Tauriel, přidáno 24.1. 2004 23:16:48
Pulka: Tak jo, meli by jsme neco zorganizovat, nejake pravidelne setkani nebo neco... Trochu me to prekvapuje ze tady v Praze nic takoveho neni (jsem taky fanynkou Star Wars a vim ze se prazsti SW-fani pravidelne setkavaji kazdou stredu v jedne cajovne). Mela jsem na mysli neco takovyho, protoze cekat cely rok do dalsiho TolkienConu se mi zda moc dlouhe... ;-) Zkusim o tom napsat do diskuzniho fora, problem je v tom ze tam jeste nemam pristup, ackoliv jsem se uz zaregistrovala. Pry mam jeste par dnu pockat az mi registraci potvrdi administrator. Tak holt cekam. :-)
gildor, přidáno 24.1. 2004 23:09:48
Arsim:
Nenymir:"Ti šťastní z nás už dokáží oba životy spojit, to znamená žít normální život podle nepsaných elfích ideí."
Nemoh bys byt kapku konkretnejsi jak si to predstavujes? :),rad bych se poucil.Osobne jsem zadne elfi ideje neobjevil,krom letmych vyjadreni..."v dobach kdy elfove byli jeste fairies" ci "clovek pred padem" z pocatku cca 30.let tvorby.Kdes vzal zes knize:)?
Honza:No,dost sarkasticky receno mas pravdu.Dovoluji si ale namitnout, ze vse ma sve urovne prozivani,dle intelekt. schopnosti nositele.-Fanousek Tolkiena a jeho sveta to muze brat naprosto povrchne a primitivne jako pohadku,nebo jako lasku a touhu po krase,nebo i jinak.Dle toho je treba soudit.Tedy ja si napr nepripadam jako magor a dle nasich svetskych kriterii ani nejsem:)/ale nebyl sem na conu :)))) a ucil sem se holt/Nas svet narozdil od Tolkienova neni cerny a bily ale zatracene sedy,kde by Souron vychovaval opustene deti.

gildor, přidáno 24.1. 2004 22:54:00
Bel:Jak by to CD slo zakoupit ci sehnat?
Lotilosse:Mno,zda se zes me tak uplne nepochopila.Navic je sice pravda,ze jsem obrazne receno na zacatku cesty,ale takhle prikre bych to fakt nerek.Spousta lidi totiz za celej zivot ani nevykroci.Pouzil jsem prirovnani,co me v tu chvili napadlo.Budh. ma jak aspekty dalo by se r. rozumove-tedy pochopeni,tak predevsim prozitkove-to co z pochopeni plyne skutecne prozit.Pochopit existenci a vyznam nirvany pripadne tzv. Prazdnoty vsech veci/ktera napr.vtipne pouzita v Hyperionech jako Prazdnota jez spojuje/je krokem k vlastnimu prozitku techto veci,ktery,jk se vsechny generace myslitelu shoduji je slovy nesdelitelny.Cestou k tomuto prozitku/lze rici satori/je mimo jine aplikovat postupy mysleni a prozivani skutecnosti do denniho zivota.Laicky receno-zit podle zasad budhismu/zde je ta paralela k nenymirovu vyroku co me kapku nadzvedla/.
Nemam tu prostor na sirsi vysvetleni pro zajemce je na http://www.budhismus.cz/homepage.asp v otazkach je i muj dotaz Radkovi ale dost uz.

Půlka, přidáno 24.1. 2004 22:50:22
Bel: Ó CD už je hotovo? To je báječné. Ale brožura ještě není... ach jo, kdypak asi bude? Už se těšim...

Darthie nebo Tauriel: Já vždycky ráda potěším. Tak za rok se na TC určitě potkáme. Ty setkání, tedy pokud vim, bude nejblize Oslava zničení Prstenu (myslim, někdy v březnu) pořádaná Společenstvem přátel díla pana J.R.R.Tolkiena. Take, jestli se mylim, tak m někdo opravte, se v Praze pravidelně nesetkáváme, ale co není, může bát, zatlačme tedy na Bela! Ale ja osobne jsem prazacka, takze by se to urcite nekdy malicke setkani splnit dalo... pokud bys jsi měla tedy zájem :-) Jestli hceš, může to tak někdy dopadnout, napiš mi na muj mail....

Darthie, přidáno 24.1. 2004 21:37:01
Pulka: Diky. :-) Jo, pristi rok na TolkienCon urcite pujdu, uz ted si delam navrh na kostym. Jinak me napadlo, nebude nejaka podobna akce mezi tim? (Tedy okrem PragoConu, na ktery nepujdem, ponevadz budu doma pomahat s organizaci Evropskeho poharu v alpskem lyzovani) Anebo jeste lepe: Nemavate tady v Praze nejaka pravidelni mensi setkani? Moc rada bych vas spoznala nazivo. :-) A jinak, doufam ze pristi rok nebude TolkienCon v lednu kdy je zkouskovy v plnym proude, ale nekdy jindy (napriklad v breznu nebo v dubnu).

P.S.: Jo, a oddnes zacinam pouzivat novou prezdivku, tentokrat poctive elfskou: TAURIEL. :-) To jen aby ste se nelekli. ;-)

Uruviel, přidáno 24.1. 2004 20:02:55
Za Con hrozně moc děkuju (už je to týden,to jsem si toho tady všimla brzo)..........byl skvělej, doufám, že bude i příští rok......(chtělo by to doprobrat "Fenomén a podstatu")
No a hlavně chci poděkovat za čajovnu, kde jsem celou noc "propila" a trochu prospala........

Lotilosse, přidáno 24.1. 2004 19:56:38
Článek v LN ukazuje stejnou míru nepochopení jako reportáž na Nově (kdo viděl minulý týden Střepiny, ví o čem mluvím). Autor předkládá svůj(až skandalizující) pohled na na věc, které nerozumí a rozumět nechce. Bohužel se takovýto postoj vyskytuje někdy až příliš často a musím říct, že ho můžu pozorovat i v některých komentářích zde na webu (např. gildorova poznámka o buddhismu - nejsem členkou žádného náboženského hnutí, ale kdybych byla, tak by se mě to určitě dotklo). Totéž se odráží v chování lidí, kteří nechápou Tolkienovo dílo, a tudíž ani jeho příznivce.
Jinak bych ráda poděkovala jak organizátorům, tak účastníkům letošního Tolkienconu, myslím, že byl ještě vydařenější, než ten loňský (a doufám, že nebyl poslední).

Lady of Ithilien, přidáno 24.1. 2004 19:54:36
Bel:nevieš náhodou aké nominácie má ROTK na Golden Globe?Teda okrem The best drama a túším,že aj réžia.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.1. 2004 19:47:45
Ganjalf: mám obavu, že na tuto myšlenku jsem ho přivedl já %-) když jsem s ním mluvil v pondělí po telefonu, prohlásil jsem se smíchem, že Ganjalf nebude slovenský překlad Gandalfa, ale spíš taková vtipná variace na ganja :-) nečekal jsem, že se mu to bude hodit do krámu až tolik %-)
Ganjalf, přidáno 24.1. 2004 19:41:24
Obávam sa, že ten rozhovor o tom našom Spoločenstve už opakovať nebudú, ale nahraté to mám. A akonáhle to dostanem do MP3 podoby (čo je z kazety dosť problém nájdete to na našich stránkach www.spolocenstvo.tolkien.sk v sekcii História ST. Bude to tam do mesiaca (dúfam). Ale mňa by skôr zaujímalo, ako prišiel ten redaktor z Lidových novin na to moje meno :) Ale spojenie je to pekné nie?
Lady of Ithilien, přidáno 24.1. 2004 19:01:51
Toho týpka z LN úprimne ľutujem...Nikdy nemože poxopiť,čo nás spája. Len ma štve,že on na Cone bol a ja nie :(
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.1. 2004 18:55:19
Půlka: CD je vytvořeno včetně obalu, master disku čeká na hromadnou replikaci :-)
Brožura s texty, pokud vím, se zatím připravuje a teprve bude lámat a dávat do tisku...

Lady of Ithilien, přidáno 24.1. 2004 18:40:32
Ganjalf:kedy a v ktorom rádiu bol ten rozhovor?!? Nebudú to opakovať?
Hedera, přidáno 24.1. 2004 17:28:54
Ganjalfe (jestli tu ještě někde jsi)- že se k tomu ještě vracím - opravdu někdo na Slovensku řekl, že jsou Tolkienovi příznivci sekta? Je to třeba v nějakém článku? Mě by to hodně zajímalo...
Půlka, přidáno 24.1. 2004 16:59:20
Arsiméné: No Harry Potter nejni špatnej, ale Tolkien je lepší, ale to je věc názoru. Jestli pak už jsi četla pátej díl, pokud ne, klidně Ti na požádání zašlu jeden z nejkvalitnějších překladů (je opravdu dobrý, kontrolovala jsem ho s oficiálnm slovenským), takže se dyštak ozvy.

Bel: Tak co, jak vypada to CD, co jsi nám nasliboval, ty materiály, he?

Půlka, přidáno 24.1. 2004 16:49:35
Darthie: no, vždyťuž jsi si odpověděla, protože jsi hloupá. Ale z toho si nic nedělej, Bel to zvládne a za rok se uvidíme (doufám, že to nebudu odpočítávat jako na premiéru ROK :-) P.S. Komu by to vadilo, ze mluvis tak jak mluvis?

To ALL: Kdo jste ještě tu recenzi o nějakých "pitomých přihlouplých bláznech" nečet, tak je k dispozici na:
http://lidovky.centrum.cz/clanek.phtml?id=232941

Boromira: To je trefný! P.S. Tvůj clánek (Jak jsem neviděla návrat krále) není vůbec špatnej.

Ganjalf: Sekta, to ne, JE to KULT!

Tuvirien, přidáno 24.1. 2004 14:51:41
Belcarnen - on ti ten článek odmítl před otištěním poslat??? Tak tohle je vážně blbé. Považuji to za za běžné, že když si člověk, se kterým dělám rozhovor do novin přeje článek vidět, tak mu jej pošlu, případně ještě proberu, s čím souhlasí a s čím ne. Už se mi to párkrát stalo a nakonec to vždy dopadlo dobře - byla jsem spokojená já i oni. Je pravda, že kdyby to ten novinář udělal, asi bys mu nedovolil otisknout článek v tom znění, jak si to on představoval, ale na druhou stranu... až si zase někdy vzpomene a přijde za tebou, že chce psát něco o fantasy, tak je možné, že ho rovnou vyhodíš. Ale co, může si za to sám :-)
TrpasliceXXX, přidáno 24.1. 2004 14:48:13
no, musím říct, že jsem měla dost dlouho chuť nadávat. Je sice hezký, že tam s náma celou dobu byl, ale nechápu, proč se nesnažil nám porozumět...:-(
Ale je fakt, že si z toho nesmíme dělat těžkou hlavu, vždycky se najde někdo, kdo nás nebude mít rád...

Siriel: ne, nikomu to nevadí, máš právo říct svůj vlastní názor...

Siriel, přidáno 24.1. 2004 14:11:12
boromira: to je bohužel pravda... Nemám ráda lidi, kterří nedokáží změnit názor pokud jim někdo ukáže opak...
No alespoň jsem se o Conu dozvěděla zajímavé věci... třeba hned na začátku: V modře vymalované místnosti plné svíček(svíčky byli jen a pouze na Telperionu a Laurelinu)... Mluví mezi sebou šeptem(že by?),tři dívky v rohu hrají na kytaru a tiše zpívají(na kytaru hrála pouze jedna dívka my jsme zpívali s ní a rozhodně ne tiše...a neseděli jsme v rohu, ale uprostřed místnosti :-)))No a takových omylů je v té reportáži nepočítaně. Doufám, že jsem svými komentáři vloženými do textu nikoho neurazila ani neznechutila.

Sam , přidáno 24.1. 2004 13:59:40
Tolkien byl dost super a jiz se nemuzu doclat dalsiho rocniku.Tem jiz jsem slibil foto tak s omlouvam ale 75 mega nehodlam posilat.Nehlede k tomu ze by my to trvalo nejmene hodku tak prijemcum by to asi trosku zrusilo email.Budu je mit sebou na Pragoconu asi tak na deseti cd jenz budu ochoten rozdat.Budou tam fota i z predesleho rocniku Tolkienconu a Pragoconu.Zajemci necht mi napisou na emial
Honza, přidáno 24.1. 2004 13:24:04
Nenymir: Soudím jenom to, cos napsal a údajne rekl. Ale jak je libo :)
Nenymir Liquindo, přidáno 24.1. 2004 13:12:55
ad. Honza; nestutečně velkohubý a drzý příspěvek, nic o mě nevíš, ale budeš mě soudit. Na tvé další příspěvky již nebudu reagovat, neb tato debata není relevantní.
boromira, přidáno 24.1. 2004 12:39:22
Siriel: Ale ano, jen ho viděl jinýma očima, a tak, jak ho vidět chtěl. V tom mají pravdu všichni přede mnou, ten člověk přišel s dopředu připraveným záměrem a neměnným názorem. S tím nic nenaděláme.
Siriel, přidáno 24.1. 2004 11:55:26
Právě jsem si přečetla článek z Lidových novin... ehm, nevíte někdo na jaké akci že to byl? Rozhodně to nemohlo být na TolkienConu na kterém jsem byla já...:-)
Honza, přidáno 24.1. 2004 10:57:01
Clánek v LN je sice vuci spouste lidí unfair, ale vpodstate verne vystihuje pocit "normálního" cloveka z jakéhokoli conu. Priznejme si, ze se na conech pohybuje zvýsené mnozství magoru - a to nejen magoru ve smyslu "zapálených fanousku", ale skutecne od reality (a leckdy i od pravidelné hygieny ;) ponekud odtrzených lidí. Tolkiena mám rád, na cony jsem jezdíval taky rád, ale tohle proste nelze nevidet... koneckoncu viz. príspevek od Nenymira Liquinda
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.1. 2004 0:51:29
On pan redaktor z lidovek si hlavně vybral jen to, co se mu hodilo do vytvoření reportáže tak jak si ji naplánoval... pan redaktor vybral jen to, co bude na neznalého působit nejvíce "ulítle", vytrhl věci z kontextu. A hlavně v pondělí odmítl poslat mí článek na přečtení (ač ho měl hotov, chtěl jsem spíš zkontrolovat faktické věci typu správně zapsaná jména či počty lidí) - asi věděl proč...
Nenymir Liquindo, přidáno 23.1. 2004 23:04:39
ad. gildor. On ten člověk totiž nepochopil, že vnitřní svět přiznivců Tolkiena je rozmanitý a až protichůdný. My jsme mu říkali, že mluvíme pouze za některé z Eldar, ale to zcela přesahovalo jeho možnosti / tvůrčí i znalostní/. Za vším co jsem řekl si stojím, ovšem mluvil jsem pouze za sebe, knížete Noldor*
Ganjalf, přidáno 23.1. 2004 23:00:59
Akurát som dopočúval tie rádiové záznamy. A bolo to myslím skonštruované dobre. Redaktori moc nevŕtali bo sa v tom ani veľmi nevyznali. A Belcarmen odpovedal ako skúsený organizátor. Každopádne nech sú mediálne ohlasy akékoľvek, con bol jednoznačne fantastický a to nič nezmení.
Hedera, přidáno 23.1. 2004 22:33:11
Pardon že skáču do diskuse. Asi jsem potrefená husa, ale ta poslední poznámka v tom článku v lidovkávh - citace od Tolkiena "To moje ubohé publikum" - je podpásovka a hodně špatně se proti tomu dá bránit.

Gildor - já myslím, že pro neznalého člověka opravdu není mezi tolkienistou a potteromaniakem žádný rozdíl.

Boromira a Ganjalf - souhlasím, osobně je mi to jedno, tolkienisti žádnou reklamu nepotřebují. Ale nefér to může být k organizátorům, protože takhle je prezentovaná i jejich práce na celém tom víkendu.

Sekta?...zajímavé.

Ganjalf, přidáno 23.1. 2004 22:22:36
K tomu článku. Nič si z toho nerobte. U nás na Slovensku je teraz v kurze, že si o nás myslia, že sme sekta. Na margo toho bol teda natočený a odvisielaný rozhovor v rádiu´, v ktorom sme toto verejne komentovali a vysvetlovali ako to vlastne s nami v skutočnosti je. No uvidíme, ako to verejnosť príjme. Možno nám po čase na to prídu ohlasy. Každopádne jedného pekného dňa si budete môcť tento rozhovor vypočuť na našich stránkach.
gildor, přidáno 23.1. 2004 21:27:16
Bel:Ja tam nebyl,a moc me to mrzi-viz me kom.k filmu.Ten clanek v LN je sice fajn protoze se akce/a my a Lotkien/ zviditelni desetitisicum lidi,ale byl napsanej trochu,že nás budou srovnávat s poteromaniakama atd atd.Já myslím že Tolkienismus je trochu o necem jinem.
Fakt to vypadalo jako sraz deti co si na neco hrajou a poloblaznu jak vyznela ta prednaska.Chtelo by to trosku uhladit nekym z nas,kdo zrovna nebude tvrdit,ze nejlepsi z nas spoji realny zivot s elfimi idealy...to je dle mne hruuuza/ja muj obdiv tak necitim/,tohle vyznelo jako zaklady budhistickeho uceni+dharmy a to je sakra troufalé a pošetilé,a ztrapňuje nas to všechny.Tolkien by se z toho asi osypal.Neznale to silne zavadi.

Calarien, přidáno 23.1. 2004 21:17:38
Hórin a ostatní: Článek z LN je už na jejich webu k přečtení.
gildor, přidáno 23.1. 2004 21:16:27
Scalex:Vy dva se asi neshodnete.
Osobne jsem spis na tve strane-tleskani by me vytrhavalo z atmosfery co si v sobe utvarim.Nicmene to mi udalali na Zlicine s 10min prestavkou-smejdi,nemoh sem tomu uverit,ale kdyz sem videl kamarada jak dlouho byl na WC,odpustil sem jim to/za sebe/-zbytek filmu by si fakt neuzil.
Nicmene nakonec at si myslime cokoli nezbyde nez s tim dobudoucna pocitat a bud to prezit a najit v tom aspon neco dobreho nebo tam s tou spolecnosti nejit.Tot asi fakt vse.

Scalex, přidáno 23.1. 2004 20:01:55
Nenymír: Ano, potlesk, pískání a dupání v kině je tak hloupá reakce, že to opravdu nestojí za debatu. Jsem rád, že jsme se nakonec shodli.
Lady of Ithilien, přidáno 23.1. 2004 19:23:29
Darthie:moja mama je z Ostravy,takže ja s tým nemám vobec žiadny problém :)
Nenymir Liquindo, přidáno 23.1. 2004 19:21:49
ad. LN: ten člověk, šel prostě očividně na akci plnou pošuků, a tak podal svědectví o akci plé pošuků...
laskavosti se nedostává.


ad.Scalex: to byla tak hloupá reakce, že považuji diskuzi z mé strany za skončenou.

Darthie, přidáno 23.1. 2004 19:19:22
boromira: Amen, to si napisala pekne. :-)

Lady of Ithilien: Jo, ja jsem ze Slovenska, ale uz druhy rok studujem v Prahe (Matfyz, hehehe! ;-) ), takze sa necuduj ze nekdy mluvim cesky (resp. ceskoslovensky). Snad to nikomu z tu pritomnych nevadi... :-D

Bel: Mohol by si ten clanok hodit sem? Rada by som si toho ****** precitala. ;-)

boromira, přidáno 23.1. 2004 13:16:55
Každý, kdo vybočuje z řady je potencionálně nebezpečný, protože narušuje spotřební kulturu a prosazuje jiné hodnoty. A to se některým pánům hodně moc nehodí. Nejraději by nás měli pěkně srovnané do řady, stejně učesané, stejně oblečené, jásající nad stejnými věcmi. To je přece nejjednodušší a nejpřehlednější. Pak se ví, co s reklamou, kam jí napálit a koho oblbnout. Výsledek je taky zaručený, všichni se poslušně pofackujou ve frontě na onen vynikající výrobek (film, knihu... doplň dle potřeby.)
Hýčkejte si svoji výjimečnost, je osobitá a jedinečná, a nenechte se otrávit podobnými týpky. Nemají ani šajn, o čem vlastně mluví! Nikdy to neprožili.

Ekan, přidáno 23.1. 2004 9:44:37
Bele: Naprostý souhlas, je to napsané účelově a neobjektivně a vybrána byla témata, která působí nejnenormálněji, tedy Monsterova přednáška a elfí koutek. Přesně jak jsi psal, pokus o vykreslení účastníků jakožto náboženských fanatiků a cvoků.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 23.1. 2004 9:13:38
Hórin: zatím spíš asi ne, snad to dají na web sami :-)
Smaug: ne, špatné to nebylo. Na člověka, co je očividně úplně mimo téma. Na druhou stranu já si nic nepochvaloval, jen suše konstatovat :-) a vybraz si Monsterovu matfyz přednášku jako příklad je taky dobrý joke :-) každopádně celé je to napsané tak, aby to vytvářelo určitý jasný obrázek, nepopisuje to témata a akci objektivně :-) ale to je možná jen můj názor.

Scalex, přidáno 23.1. 2004 9:08:27
Nenymír: a já si dovoluji hluboce vystoupit proti komukoli, kdo mi kazil dojem z filmu. Nechť si každý ulevuje jak chce, ale nekazí přitom dojem z filmu jiným.

Já kdybych si například chtěl během filmu opravdu pořádně uprdnout (to je pro mne také ulevení a katarze), asi by to mé okolí také nepřijalo kladně...

Tímto tedy všechny prosím, ať si ulevují doma u DVD nebo DivXů a v kině ať se chovají tak, jak se na společenskou akci a na milovníky Tolkienova díla sluší a patří.

Hórin, přidáno 23.1. 2004 9:07:35
to Nenymir: U toho Denetora to plně chápu :-)))
Hórin, přidáno 23.1. 2004 9:01:48
To Bel: nešlo by ten článek zveřejnit tady? Docela rád bych si to přečetl... :-) Abych se konečně dozvěděl, co my jsme vlastně zač :-)))
Smaug, přidáno 23.1. 2004 8:57:30
Bel: jo jo, něco napiš!:) Problém je podle mě v tom, že ten článek psal "amatér". Ovšem na to, že je to zjevně neznalec "pravé víry", to myslím není tak špatné. Samozřejmě, každý z nás by to napsal lépe:)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 23.1. 2004 8:35:27
Tak jsem si prave precetl reportaz o Conu v magazinu lidovek...
Pan redaktor z nas udelal bandu nabozenskych fanatiku, rozpolcenych osobnosti a fetaku :-)
Myslim, ze k tomu napisu nejake delsi verejny komentar, protoze nektere hlody si to fakt zaslouzi...

Smaug, přidáno 23.1. 2004 8:00:01
musím říct, že ten dnešní článek o Tolkien Conu v příloze LN je docela dobrý. Je fajn si číst o tom, jací jsme všichni úžasní šílenci:).
Nenymir, přidáno 23.1. 2004 0:07:53
Dovoluji si hluboce vystoupit proti útokům na tleskání. Kdo jel na con musel počítat s setkáním s svobodnou, emotivní a silnou skupinou, potlesk byl svobodným projevem její vůle, pro mně osobně byl katarzí, která mi konkrétně u "Dementhora" a podobných režijních stupidit pomohla odhodit znechucení a potleskem si ulevit.
Lady of Ithilien, přidáno 22.1. 2004 19:25:05
Darthie:Myslím si správne,že si zo SK?
Inak pri pozeraní týx fotiek mam tiež taký pocit,že budúci rok tam proste musím byť! Tak by sme mohli ísť spolu:)))

Gismoo, přidáno 22.1. 2004 19:14:30
nevím jak ostatní, ale já při "odchodu Denethora" tleskal odstranění záporňáka
Turécolindé Samniel, přidáno 22.1. 2004 18:10:09
Kdy budou další fotečky?
Darthie, přidáno 22.1. 2004 15:33:44
Lide, reknete mi, proc jsem ja hloupa na TolkienCon nesla... :-(((

Ted kdyz se divam na ty fotky, tak vam opravdu zavidim!

No nic, snad priste. Dovtedy si snad aj stihnem usit kostym. ;-)

Hedera, přidáno 21.1. 2004 22:04:48
Kde se vzala tu se vzala v komentářích nějaká druhá Hedera...? Koukám, že jsme tu už dvě. :)

Hned po conu jsem odjížděla na hory, takže píšu komentář až teď, když už téměř vše bylo řečeno... díky všem organizátorům, je mi jasné, že z programu neměli téměř/vůbec nic. Pro mě - jako pro obyčejného návštěvníka - běžela celá akce tak bezchybně, že jsem si skoro nevšimla, že tam nějací organizátoři jsou - to myslím jako poklonu. Opravdu velkou. Díky!

A jestli můžu zareagovat na komentáře pode mnou:

Souhlasím s tím, že tak velkou návštěvnost má na svědomí hlavně film. Přece jen, ať už se nám líbí nebo ne, je to oživení, věc, která celý ten víkend tak trochu propojí dohromady, celou dobu se o něm dá diskutovat, přednášející o něm mohou dělat poznámky, je to námět na spoustu dobrých vtipů apod. Myslím, že podobnou službu udělá vydání rozšířené verze ROTK příp. maraton. Na druhou stranu, jak již někdo řekl, tradice byla založena, a ta tradice může návštěvníky přitahovat i v dalších letech, i když určitě ne v takovém množství a možná že ne moc dlouho.

K tomu tleskání - mě osobně ten hluk vadil, a na premiéře jsem byla. V pořádku je možná tleskat v té scéně, kdy se všichni klaní čtyřem zmateným hobitům, to zapadá do atmosféry. Ale dávat potleskem najevo, že mi ta která scéna připadá hloupá a směšná ("so passes Denethor...") je zbytečné a opravdu to ruší.

Ekan - poznámka o uklízečce je dobrá! :) Jsem ráda , že se člověk ještě dnes může účastnit akcí, na kterých se lidé chovají slušně.

Přednášky byly výborné a vsadím se, že jsem o spoustu jiných výborných přišla. Byl to ten správný a nelehký poměr mezi zábavností a inteligentním a zajímavým sdělením.

Námitky? Přemýšlím a nic moc mě nenapadá... knihkupectví s tolkienistickou literaturou by bylo prima...nebo i se spřízněnou hudbou... možná opravdu jen ta věc se zamykáním (ale to je spíš moje chyba, měla jsem si zaplatit ubytování a měla bych klid).

Jeden osobní dojem - jak si pamatuji zloňska, byla diskuse o filmu loni o dost bouřlivější. Letos jsme si všichni už tak nějak zvykli, někteří se asi smířili...

A jedno osobní poděkování - té osobě, co nevím jak se jmenuje a co mi v pátek večer nabízela svoji bundu. Díky! :)

Elen, přidáno 21.1. 2004 21:42:04
Nedá mi to a musím se přidat. Na conu jsem byla poprvé už se nemůžu dočkat až vás všechny znovu uvidím...
Speciální dík bych chtěla poslat Nenymirovi(za speciální básničku v elfím koutku:o) ), Laisi Finwen a všem elfům za skvělou atmosféru(celé odpoledne jsem se z elfého koutku nehla-bylo mi tam prostě nějak dobře, a ty písničky...) a samozřejmě všem organizátorům. Nerada bych zapomněla na Poetické a Falešné společenstvo(také skvělou přednášku Tolkien v Rusku). No a samozřejmě díky za muzikál Lotr....ještě teď si zpívám:Já tady nébudůů, já vidím Ódulůů...
Hanta rimbeve, nildor!

JJ, přidáno 21.1. 2004 21:14:33
Nezbývá mi, než prohlásit, že Con byl nádherným zážitkem. Mluví to samo o sobě a myslím, že nemusím dodávat nic jiného:)
Jenom jsem poněkud zhrozena svými znalostmi v kvízu:)

Sonik, přidáno 21.1. 2004 21:07:15
Původně jsem chtěl nad touto diskuzí ohledně tleskání mávnout rukou, ale nedá mi to. Přidávám se na stranu těch, kterým to nevadilo a stejně jako oni si myslím, že to jen dotvářelo už tak perfektní atmosféru. Jak pravili již mnozí přede mnou, v určitých chvílích nešlo udělat nic jiného než jednoduše zatleskat. A to jsem film samotný na TolkienConu viděl prvně a nevadilo to, nerušilo...
Půlka, přidáno 21.1. 2004 20:56:39
Bel: To by BYLA bomba, moc by nás to VŠECHNY potěšilo (že ano, a nekruťte všichni hlavou, no tak!), hlavně, abych se o tom včas dozvěděla, ja vždycky všechno prospim :-) takze se snaz, ať nemáš na krku několik desítek, či stovek naštvaných fanoušků, že jim nabídneš, či spíše podstrčíš pod nos takovou pochoutku a pak cukneš a celou ji sníš, nebo vůbec neuděláš. Takže NÁS nezklam!
Baacinka, přidáno 21.1. 2004 20:45:03
Vsichni tady komentujou ten potlesk,tak si musim taky pridat.Me to teda rozhodne nevadilo.Atmosfera v kine byla takova,ze clovek proste vedel,ze lidi kolem nej z toho maj stejny pocity jako on.Naky sceny si potlesk proste fakt zaslouzily a naopak naky (ty co nemely s knizni predlohou vubec nic spolecnyho) pusobily pro nas,ktery vime,jak to ma byt,proste komicky.Ja se pokousela vcera Legolasovu kousku s olifantem zatleskat na "normalni" projekci a moc lidi se nepridalo...zato po napisu "The end" uz se pridali normalne dva lidi :o)
Sonik, přidáno 21.1. 2004 20:36:30
Bel: Něco takového jako nějaké další materiály jsem vpravdě nečekal! Velmi příjemné překvapení...
Harry Radar, přidáno 21.1. 2004 20:06:28
Belcarnen: No, tak to už se mi začíná líbit :))
Harry Radar, přidáno 21.1. 2004 20:03:49
Ten text by opravdu stál za to (s hudbou by to bylo lepší:))
"Když Mordor válčí s Gondorem a zem jde do války..." nebo "Sbohem pane Frodo, já už musím jíti..."

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.1. 2004 20:02:34
Na zpracování záznamů z Conu a o Conu už se pracuje, účastníky budeme informovat mailem :-) měla by být brožura s texty přednášek a nějaké to audio-CD ... možná i s muzikálem ;-) Loni to nějak moc nevyšlo, ale letos to vypadá mnohem nadějněji :-)))
Půlka, přidáno 21.1. 2004 19:45:24
TrapasliceXXX: taky by mě zajímalo, jestli by se ten text nedal alespoň sehnat - i mez hudby, i když, podle mne, ta tomu dala ten správný ráz...

"Tam u můstku, u Khazad-dum, stojí tam plamen Udunu..." , no hudbu di budeme muset doplnit sami, nejspíše na melodii známého "trampského" vlačíku.

Ilwerin Eärwen, přidáno 21.1. 2004 19:21:43
Na conu jsem viděla film poprvé a rozhodně nemůžu říct, že by mi to tleskání nějak zkazilo, naopak. Jak už tady řekli mnozí předemnou, tleskání utvořilo perfektní atmosféru. I když musím říct, že při některých scénách mi trošku vadilo. Ale jinak jsem si taky ráda zatleskala - a ne plátnu.
Claredhel, přidáno 21.1. 2004 16:44:41
Atmosféra v kině (potlesk atd.) mi přišla dobrá a nenucená, v "tichém úžasu" (místy v tiché hrůze :-) jsem si vychutnala už dva dny předtím premiéru.
Tleskala jsem hobitům, Aragornovi, Gandalfovi, Éowyn... za to, co v příběhu dokázali.
Nikdo přece netleskal plátnu - kdo by tady řekl, že to pro nás příběh sám (jeho idea, chcete-li) není dostatečně strhující?
Ovšm chápu, že to mnohé rušilo.

pottermaniak, přidáno 21.1. 2004 14:01:26
smaug: naprostý souhlas...tleskám proto, že mám z filmu dobrý pocit, radost, tleskám PJovi a celému jehotýmu a je mi úplně jedno, že mě nemůže slyšet...
Randir, přidáno 21.1. 2004 13:34:55
Ako, jeden z 6 predstavitelov slovenskeho statu a slovenskeho SPOLOCENSTVA TOLKIENA, vam xem(organizatorom, elfom(hlavne elfkam), ludom, vsetkym)podakovat za skvelu atmosferu, a za naucenie novej hry(Machacek...:D), bolo nam super a zo vsetkych Conov, bol zatial tento najlepsi.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.1. 2004 13:32:02
Ekan: jen upřesním, že Warneři určijí minimální cenu, maximální si kino může opálit jak chce (viz. třeba naprosto šílené cena v Palace ve Slovanském domě). Village vyšlo vstříct v tom, že srazilo cenu i přesto, že věděli, že ten sál zaplní za cenu normální tak jako tak...
Smaug, přidáno 21.1. 2004 13:26:45
Nemůžu mluvit za všechny, ale já osobně jsem tedy žádným uvaděčům, promítačům, Warner Brosu, ba ani hercům nebo samotnému PJovi rozhodně netleskal. Jednak jsem tleskal JRRT (tomu jsem připraven zatleskat kdykoli) a pak taky možná nám všem. Cítil jsem se v kině v opravdu dobré společnosti. Věřím, že tam nebyli lidé, kteří PP nikdy nečetli a kteří hltají na filmu jen speciální efekty (i když ani na tom by nebylo nic zas tak špatného), ale především jsem si jistý, že tam nebyli lidi, kteří tam šli jenom proto, aby to mohli další den říct ve škole. (stejně pak byla sobota:)). Což se o půlnoční premiéře bohužel říct nedalo...
Bel: sorry, že kradu Tvoje slova z přednášky, ale s výše uvedenou větou se plně ztotožňuju.

Ekan, přidáno 21.1. 2004 12:55:34
Maeglin: Pokud jde o vyhrazené promítání pro Tolkiencon, tak jsme opravdu klidně mohli tleskat Village Cinemas. Udělali pro nás hodně a srazili u distributora (který cenu určuje, nikoliv multiplex) cenu na slušnou úroveň.

A tleskat plátnu mi obzláště u vydařených filmů přijde na místě. Je to přirozená reakce, stejně tak jako, že se v kině směju při komedii, a herci a štáb mě taky neslyší, aby je to potěšilo.
Můj nejlepší zážitek z kina byla předpremiéra Shrecka určená pro návštěvníky Parconu, tam se tleskalo, řechtalo, pískalo a bylo to tak naprosto úžasný...

Maeglin, přidáno 21.1. 2004 12:30:48
Potlesk patří do divadla a na živá vystoupení. Je to poděkování učinkujícím za krásné zprostředkování zážitků. Ono je normální tleskat plátnu? Když už teda tleskat plátnu tak ale za přítomnosti osob které s tím mají co dočinění. Jako jsou třeba premiéry za účasti herců, režisérů atd. Je to opravdu dost ujeté. Zkuste se zamyslet komu jste tleskali. Tleskali jste uvaděčům, tleskali jste promítačům. Ano oni si to opravdu zaslouží. Hm to určitě ne. Jsou za to stejně placený a ty jejich otrávený ksichty? Na ně není nikdo zvědavěj. Tleskali jste těm vydřiduchům z Multiplexů, kteří z vás sdírají kůži jen proto, že jste fanoušek. Na 2 roky starý film si říct stejnou cenu za lístek jako za premiéru nového filmu. Vždyť je vydřidušství. Tleskali jste distributorovi. Warnerům, asi si nepamatujete co před nedávném dělali pro fanoušky ohledně DVD? Vždyť neudělali skoro nic. Petic kolik vyšlo nespočet a nic. Existuje spousta titulů, které nejsou tak výborným filmem jako LOTR, ale mají mnohem lepší podporu na DVD. Jak u normálních tak u rozšířených edicí. Možná jste tleskali sami sobě. Tomu jak jste dobří, že v tom kině sedítě. Nebo jste tleskali sousedovi, který sedí vedle vás. Ten je taky dobrej. Halóooooooooo. Vzpamatujte se a zamyslete se nad sebou, jestli by se autorům líbílo jak tleskáte uvaděčům. On si pochvalu zaslouží jinou formou. Určitě by je potěšil e:mail nebo dopis, protože pochybuju, že se každý setká s P.J. nebo herci osobně. ( S J.R.R.Tolkienem se setkáme všichni.... jednou) Ocení tuto formu díků a obdivů, neboť každý ten dopis bude originál. A nesmutněte z toho že vám neodepíší. Jsou jen lidé. Ale věřte tomu, že si každý dopis osobně přečtou a každého člověka potěší zpráva od srdce o něčem, čemu věnoval tolik času, života a všeho. To je konec mého sdělení.
Buďte dobří......

wrauu, přidáno 21.1. 2004 12:26:29
Ayia, tak jsem si poslechl ten nedělní rozhlasový pořad:o) Docela dobrý:o))

TrpasliceXXX, přidáno 21.1. 2004 12:05:46
Já se taky připojuju k nespočetným díkům za skvěle stávenej víkend, konečně jsem si připadala normální a čas začal exisovat pouze v pojmu přítomnost, kdy žijete skutečností a nemusíte se starat o to, co bude pak...
Všem díky za všechno a největší díky Společenstvům a Laisi, která společně s ostatními v koutku oblažila moji duši a určitě tuhle akci opakujte!

P.S. Nebude někde vyvěšen alespoň text k muzikálu?

Ekan, přidáno 21.1. 2004 11:57:10
Ad potlesk a tak:
mě ve většině případu taky vadil, ale neodsuzuji ho a myslím, že i vím proč, a myslím, že i u ostatních ta nechuť mohla být ze stejného důvodu.
Do kina se chodí na film, film je nám obecně svázán hlavně s televizí a tudíž chápání kina je asi bližší chápaní televize než chápání divadla atp. V TV máme podobné potlesky spojeny s často stupidními sitkomy a estrádami.
Kdyby tam dole na pódiu neběžel film, ale probíhalo "totéž" ve formě divadelního představení, nikomu by potlesk u většiny z těch scén, kde se konal, nepřišel nijak nepatřičný.
Čili si myslím, že tato naše nechuť je dána naši vlastní degenerací způsobenou televizí.

Frodík, přidáno 21.1. 2004 11:08:20
Ahoj Bele, no musím se přidat k názoru Smauga. Byla jsem předtím na maratonu a tam rozhodně nebyla jednotná společnost, ale přesto se tu a tam ozval společný smích nebo výdech úlevy. A bylo super vědět, že i ostatní - třebaže se neznáme - to prožívají stejně jako já!
Na CONu mi to přišlo super (někdy jsem pravda nepochopila, čemu se lidi smáli), ale potlesk byl - zvlášť na začátku spontánní radostnou reakcí. Byla to skvělá atmosféra, daleko víc jsem film prožívala.
Je mi jasné, že se tento stav nemohl zamlouvat všem, ale já na to vzpomínám ráda a nevidím v tom problém.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.1. 2004 10:18:10
Scalex: já to naprosto chápu... po pravdě, kdybych byl v kině, tak na ty lidi v určitém bodě prostě zařvu... ale nebyl jsem :-/ Je mi líto, že některým to film pokazilo...
Smaug, přidáno 21.1. 2004 9:45:55
Omlouvám se, že hned píšu znova, zapomněl jsem pro jistotu hned na 3 věci.
1. Ekanův slib mě strašně potěšil - díky za něj!
2. Belcarnenův pořad v rádiu je vynikající!
3. pro ty, co si stěžují na obtížnost kvízu, myslím, že je to relativní. Nelze prostě připravit kvíz, který by byl podle všech zúčastněných "těžký tak akorát". Co se otázek z knih týká, našlo se několik lidí, kteří měli z 24 otázek jen 1-3 špatně, tedy drtivou většinu dobře. A otázky z filmu podle mě nebyly těžší než vloni.

Smaug, přidáno 21.1. 2004 9:24:11
Hórin, Bel, Scalex: mno já sice chápu, že někomu ten častý potlesk a smích musel dost vadit (kdybych to viděl poprvé, taky bych patřil do této skupiny), ale pro mě osobně to bylo právě naopak - díky tomu jsem si to mnohem víc užil! Atmosféra mi tak prostě přišla o mnoho lepší... Na některé scény ani nelze pohlížet s klidem (viz Belova zmínka o Denethorovi). Mám-li to shrnout, je to podle mě o tom, kdo už to viděl na premiéře a kdo ne. Těch lidí, co ne, je mi upřímně líto, že jim to ostatní trochu pokazili
Scalex, přidáno 21.1. 2004 9:09:58
Belcarnen: no on byl problém v tom, že z tří set přítomných diváků jich minimálně dvě stě tleskalo, pískalo a smálo se. To nebyl potlesk několika osamocených jedinců. Navíc mi připadalo, že ti lidé pak strhávali i ostatní, protože při prvních dvou potlescích se soused vedle mne jen nechápavě rozhlížel a při dalších už tleskal taky, protože se asi domníval, že to tak má být.

Moc by se mi líbilo, kdyby příští rok - pokud bude ten rozšířený maraton - vystoupil těsně před filmem před plátno tým organizátorů a požádal o to, aby se diváci během filmu zdrželi bouřlivých a hlasitých reakcí a aby si potlesk nechali až na samotný závěr filmu.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.1. 2004 8:56:45
Hórin: nebyl jsem tam, ale mám docela dost zpráv. Bylo to tak trochu exhibiční představení. Taky bych rád slyšel potlesk až na konci a maximálně jen nějaké nelibé zašumění když Gandalf zmlátí Denethora, ale co naděláš.
Jen bych se trochu ohradil od "hlavně ne s návštěvníky TC - věčně zaujatými lidmi, co hledají jen chyby na filmu a jeho odlišnosti od knižní předlohy" - tak to, myslím, rozhodně není. Samozřejmě že lidé na TC a obecně fanoušci jsou poněkud zaujatější proti změnám oproti knize, ale valná část z nich je schopna se od nich oprostit. Viz. třeba recenze zde na webu nebo na TheOneRing.net

pottermaniak, přidáno 21.1. 2004 7:40:53
hórin: problém je v tom, že ty lidi, co tleskali, to už většinou viděli podruhé a tak už neměli potřebu se do toho vžívat...
Nenymir Liquidno, syn Nemirův, přidáno 21.1. 2004 1:51:10
Děkuji všem za děkování. zvláště Súrendil (čímpak jsem i zalsoužil?)
další děkování viz report výše*

ad. Láďa - k tomu pamatování králů bych odkázal na mou přenášku;--))

Arnes, přidáno 20.1. 2004 22:29:54
Je nekde moznost sehnat ten muzikal(na nejakem mediu), byl super a chtel bych ho slyset znovu.
Morgaine-Súrendil, přidáno 20.1. 2004 22:22:59
S hruzou zjistuju , ze je to muj prvni con, kde jsem vlastne absolvovala jen dve prednasky a zbytek casu se flakala u elfu(vsem, vsem, Vlastovkam velke diky a zucastnenym navstevnikum jeste vetsi, vetsina z vas se chovala bajecne) nebo v cajovne...
Moje skoda, ale bylo tam tolik lidi, se kteryma se dal travit cas prijemnou komunikaci..
Diky Nenymirovi za galantnost, Lyrel za sousedstvi stanu a vybornou zabavu(zubaty usmev), Kem, Ann, Nan, za svou existenci, Klubu Narcisu( z nichz valna vetsina clenu nevi, ze se v nem nachazi.) za poskytnuti blahodarne lekce v seberealizaci, orgum za spoustu vody a buhvicehojeste, a spouste, spouste lidi za krasu, kterou s sebou prinesli v srdci.

Tuvirien, přidáno 20.1. 2004 21:43:06
Také se připojuji k ostatním a děkuji za bezva víkend. Doufám, že všichni organizátoři se už konečně vyspali a aspoň trochu vzpamatovali :-) Mirek a Rosťa - i já prosím o zveřejnění nahrávky muzikálu - už dlouho mě nic takhle nepobavilo, vážně se vám to povedlo :-)))
Arisméné - až na poslední písmenko ses trefila. Už jsem si na svou elfí přezdívku docela zvykla a co je důležité, manželovi se také líbí :-)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 20.1. 2004 21:29:15
Sonik: případný další ročník by byl rozhodně v jiné budově a hlavně pokud by nebyl film, tak by nebylo nutné, aby každá přišel přesně na sedmou a tak... i když pro úvod kde budou skoro všichni je to výhoda :-)
Sonik, přidáno 20.1. 2004 21:22:36
Ekan: Dle mého názoru by chtělo jen vychytat registračku, aby nebyla taková fronta jako letos. (Ovšem to už bylo vysvětleno proč to tak dopadlo a vím že to nebyla Vaše vina) Na druhou stranu i ta fronta měla svá plus, člověk se trochu dostal do děje a mohl si s někým popovídat už cestou dovnitř :)
ekan, přidáno 20.1. 2004 21:08:41
Sonik: Myslím si, že za ten rok zájem poněkud opadne. Ale i tak bych předpokládal spodní hranici účasti na 200 lidech a to už stojí za to con zopakovat.

Ještě by to chtělo, aby se ozvali i lidé, kterým něco vadilo a řekli nám, co jsme podle nich udělali špatně. Aby ten příští con byl ještě lepší, než ten lotošní...:-)

ekan, přidáno 20.1. 2004 21:01:28
Si tak říkám, jak tu spousta lidiček používá označení T-con, že to zní jak T-mobile...:-D
Nevím, nevím, co by na to řekl náš letošní hlavní partner.
Používejte radši TolkienGo!n...:-D:-D:-D:-D

Sonik, přidáno 20.1. 2004 20:47:31
Ekan & další potenciální organizátoři:
:) Tak to je skvělé!!! Sice je možná ještě trochu brzo na takové sliby...ale proč ne? :) Záslužné to je! Troufám si tvrdit, že pokud opravdu TC2005 bude, přijede na něj veliká spousta bezva lidiček, stejně jako letos. Soudě už jen podle místních komentářů a přimlouvání se. Jen do toho, ať to vyjde!!!

Ilwerin Eärwen, přidáno 20.1. 2004 20:32:44
Díky všem za nezapomenutelný T-con!
Perfektní přednášky - zvlášť ta Alešova, Silentova a Adolescentova o jazycích (doufám, že se dočkáme opakování) :)
Kvíz mohl být jednodušší, ten plakát jsem nečekala, díky za něj! :) Na příštím T-conu naviděnou! (nebo snad ještě dříve)

ekan, přidáno 20.1. 2004 20:04:03
Tak jste mě k tomu donutili.....:-)
Setřu slzu a půjdu ještě dál než Bel, pokud svět nezanikne, tak Tolkiencon 2005 bude. Slibuji...

Aelinwen Citrinth, přidáno 20.1. 2004 19:51:55
Všem pořadatelům moc děkuji za mě i celý rod Draconaria.Bylo to super a doufám,že se tam za rok zase sejdem!
pottermaniak, přidáno 20.1. 2004 19:40:42
tak jsem si poslechla ten rozhovor v radiu...dobrý, dobrý, dobrý! zase o nás civilisti vědí o něco víc :-) obzvlášť mě zaujaly "12ti, 13ti leté děti" :-)
Díniel, přidáno 20.1. 2004 18:36:25
Díky, Con byl opravdu moc skvělej, hlavně ta atmosféra a určitě i všechny přednášky a pořady, ale moc jsem toho nestihla, byla jsem tam jen v pátek a v sobotu a v tu sobotu jsem se zašla jen trochu kouknout do elfího koutku a tam jsem pak zůstala skoro celej den. Připadala jsem si opravdu jako někde v Loriénu, ten zpěv, vůbec se mi odtamtud nechtělo. Ačkoliv jsem proti klonování, nejradši bych se byla naklonovala, jeden klon by seděl celý den u elfů a druhý by pobíhal po ostatních programech.
Jinak se mi ještě moc líbila večerní produkce, hlavně muzikál a pak koncert Společenstva.
Moc všem díky, že jsem se toho mohla zúčastnit.

Láďa, přidáno 20.1. 2004 17:43:15
Con byl opravdu skvělý, ani se mi nechtělo moc spát a jíst :), jsem rád, že nikdo nakonec nerozbořil školu, ani kino a už tím lze považovat akci za úspěšnou.

Nebylo zas tak těžké sehnat přednášející. Byl poměrně zájem a vypadá to, že většina dávala do přednášek leccos nového, takže rozhodně nešlo o nějaké fádní předčítání encyklopedických pojmů z Tolkiena apod.

Kromě Bela, který si zaslouží dík mimo jiné i za pohodové vedení organizace (nevím jak sám sebe, ale nás udržel v představě, že je všechno pod kontrolou, podle plánu, atd... a nakonec taky bylo :)) a také za strávení času u stolku služby u vchodu, chtěl poděkovat Lindatirionovi za zajistění ozvučení, koncert a iniciativní organizační pomoc v teoretické přípravě, shánění prostor apod. a Ekanovi za vytištění materiálů a organizační pomoc na vlastním conu, to já byl víc vytížen přímo přednáškami. Organizačně dále Halis, a pak lidé mající na starost jednotlivé linie, Drak s Mirwen čajovnu, Laisi a Lamairu elfí koutek, všichni přednášející a též nám pomohlo nemálo lidí z JCsoftu, jmenovitě Kementári, Pottermaniak, Maryška, Nakor a Xaint (nelítostný strážce u dveří ve stylu "You cannot pass..." a pak asi i ti, na kteér si momentálně nevzpomenu.

No a mimochodem, můžete si alespoň rozbít mýtus, protože já si zásadně jména králů a data a místa (kromě hlavních) z Tolkiena nepamatuju, takže se také zaslouženě nacházím za první třetinou lidí v testu :o)

Půlka, přidáno 20.1. 2004 16:51:53
Claredhel: Nazdar, vzpmínáš si jetě na mne? Maly prcek, za hobita nebo za člověka, jak jsi to nazvala :-) černý plášť, platěný ohoz pod tim, hnědý kalhoty a malej meč (tedy pro tebe, byl to jinak bajonet :-) Tak, a jestli jsi si vzpomenula, kdo jsem. tak jistě víš, o čem jsme se bavily, ty písničky, napiš Lindatrionovi a on Ti to určitě po domluvě přepálí a dá.

Con byl prostě SKVěLý! Jestli někdo máte nějaký pěkný fotky (muzou bejt i osklivý :-) tak mi je prosim poslete, nejlepe zazipovaný. Priklanim se k dluouhatanskemu marotonu LOTRa a prosím autory toho výborného muzikálu, aby ho dovolili stáhnout alespoň účastníkům Conu a zárověň chci poprosit, pokud tedy je to mozne a je zaznam o Dvě věže našich slovenských tolkienistů a o Elrondův žalozpěv. Takže, díky elovi za nádherně strývený dva dny :-)

Lindatirion, přidáno 20.1. 2004 14:59:55
Dovolte mi abych uvedl na pravou miru informace o nahravce muzikalu. Je U MNE, do konce tydne se ji pokusim vycistit od elektrickeho brumu, PAK ji predam Mirkovi a Rostovi a PAK teprv se bude nekde vystavovat (jako MP3, cca 7MB - 64kb/s). Pokud bude Bel souhlasit, bude tady, pokud by byl problem s mistem, hodim to jinam a dam sem link. To same se tyka nahravky predstaveni Dve veze nasich slovenskych kolegu. Howg

Petr (http://poetspol.web4u.cz)

Claredhel, přidáno 20.1. 2004 14:26:13
Con byl skvělej, díky patří Belovi a všem ostatním organizátorům a pomocníkům, stejně jako všem zúčastněným, kteří vytvořili nádhernou atmosféru.
V pátek jsem si spíš než jako v kině připadala jako v divadle, bylo to "živý" (myslím ten aplaus a povzbuzující výkřiky oblíbeným hrdinům), neopakovatelný zážitek - vlastně pokud bude příští rok ten prodloužený maraton (prosím!), tak se máme opravdu na co těšit!
Naprosto mne nadchl muzikál, a díky, že se pustil v neděli ještě jednou aspoň z repráků. Ještě dnes si na jeden z nejprovařenějších nápěvů zpívám:
"U můstku v Khazad-Dúmu - stojí tam plamen Udúnu..." a další pecky. Co se týče textů - neuvěřitelná tvůrčí invence!
Ocenila jsme potom zvláště přednášky Andreho, Nenymira, a Belovu o filmu.
V báru u Olifanta taky bylo fajn, bez toho kafe bychom to těžko zvládali...
Vzpomínám hlavně na mnohá osobní blízká setkání (třetího druho :-) s lidmi, co jsem předtím znala jen z webu, anebo se s nimi v průběhu Conu seznámila.
Jste všichni krásní/krásné!
Eruovi díky :-)
Namarie
<>< Claredhel

Lyrel Míriel, přidáno 20.1. 2004 11:02:52
Poděkování všem ze T-con. Především:

Belovi, že se tvářil, že si mě pamatuje:-)

Láďovi, že vzal Kanta jen tak hopem.

Wrauuovi, že...bedlivě hlídal vstup do stanu.

Nenymirovi, že mi zakázal histerický útěk ze sálu před Odulou. A za vtipné vsuvky v přednášce...obzvláště ten Sprite byl něco.

Stříberce, že mě zachránila před pádem o Veeinu karimatku.

Všem elfům za milé úsměvy.

A Jixipen za větu:"Já jsem věděla, že elfové nejsou normální, ale ne, že jsou blázni":-) Toliko ke stanům.


Frodík, přidáno 20.1. 2004 10:50:18
Konečně zase v diskusi!!! :-)))

Ahoj, zdravím všechny, co byli na CONu ze své nory v Hobitíně. Především Bela a dál své staré i nové přátele Arga, Arsiméné, Boromiru, Gandalfinu, Fosu, Claredhel, Melkora, Veroniku, MK, Susariel, oMartina i všechny ostatní, kteří mi pomáhali nést břemeno Prstenu (nyní je již pohřben v Hoře Osudu :-).

CON byl super! Byla jsem na něm poprvé a moc jsem netušila, do čeho jdu. Bylo to však příjemné překvapení - jak setkání s lidmi, které jsem dosud znala jen po internetu :-), tak celková náplň a organizace. Velmi oceňuji přednášky Andreho a Nenymira i nedělní Belovu.
:-))
Přimlouvám se též za uveřejnění alespoň textů písniček z Muzikálu LOTR (a zdravím Mirka a Rosťu! :-)).

Souhlas s Melkorem, byla tam sqela atmosféra! Byla jsem předtím na premiéře ROTK, ale nedá se to srovnat s promítáním na CONu. :-))

Tedy znovu zdravím všechny, děkuji organizátorům a těším se na příští rok! :-))

Frodík

gandalfina, přidáno 20.1. 2004 9:06:13
Bel: Dej to sem, prosím, prosím. Nejsou všichni takoví šťastlivci, aby mohli pendlovat akcemi. A na akcích, naživo, budou stejně určitě další vylepšení a nejrůznější apontánní improvizace, tak se vždycky bude na co těšit a na co koukat. Nakonec - vezmi si příklad z Mrazíka - každý rok tentýž, a přesto stále zelený!!!
Ronin_cz, přidáno 20.1. 2004 7:56:54
4ALL: Ahoj. Děkujeme za uznání. Nečekali jsme takový pro nás úspěch. Popravdě jsme se trochu báli, jak skalní fanoušci Tolkiena zareagují na lehkou parodii :-). Že se muzikál nahrával jsme nevěděli, ale včera jsme se to dozvěděli a padla nám nabídka hodit to na CD, kteréž by se mohlo objevit (například jako cena v tombole..) na podobných akcích. Jinak text na internetu zatím není a v nejbližší době ani nebude a zvuková verze (pokud to někdo nezpirátí) také ne (nejbližší doba - 1-2 měsíce). Přesně jak říkal Belcarnen o tom kolování všude možně.

Belcarnen: jestlli jsi to neviděl celé - náš agent :-) ... ahoj Raven .. říkal, že bychom možná mohli na Prago con.
Ještě jednou moc děkujeme za úžasnou atmosféru, kterou jste vytvořili a organizátorům, že nám umožnili vystoupit.

Mirek a Rosťa

pottermaniak, přidáno 20.1. 2004 7:55:39
Bel: na akcích je to určitě nejlepší, ale na druhou stanu kdybych si to mohla pouštět doma, navozovalo by to příjemné vzpomínky :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.1. 2004 22:26:26
Sonik a další: ano, muzikál i koncert byl ve velmi dobré kvalitě nahrán. Do stažitelné podoby není problém jej připravit, nyní jde jen o souhlas jeho protagonistů, aby byl takto veřejně vystaven :-) Osobně si myslím, že by bylo lepší, kdyby to celé předváděli jen na akcích a nekolovalo to všude možně po netu :-) Na druhou stranu bych si to strašně rád stejně jako vy poslech... a to celé, protože na Conu jsem to prostě nestíhal a slyšel jen krátké části... "Já a ty jsme my a náš je svět" :-)
Lady of Ithilien, přidáno 19.1. 2004 22:05:23
Z toho,čo som si tu prečítala,je mi jasné,že Con musel byť úplne úžasný.Mne nezostáva iné,ako všetkým účastníkom slepo závidieť:) a dúfať,že budúci rok sa aj mne podarí byť jednou z vyvolených. Organizátorom GRATULUJEM !
Sonik, přidáno 19.1. 2004 21:52:19
Pokud jsem si dobře všiml :) Záznam z Muzikálu LOTR byl pořízen, teď už jen zbývá aby si někdo všiml, že je to žádáno; a já se přimlouvám aby se to někde objevilo, protože to bylo bezva a myslím že nebudu jediný toho názoru...takže bylo by možno to trochu zkomprimovat do 'stažitelné' podoby a dát to sem k dispozici? Doufám že jo!
:)

Cali/Klára, přidáno 19.1. 2004 21:28:42
Stručně a výstižně..velké díky všem, kteří se na conu jakýmkoliv způsobem podíleli a určitě jsem pro založení tradice, i když další film už nebude. A naprosto mne dostala atmosféra v kině, v porovnání s loňskem bylo znát, že promítání bylo pouze pro účastníky (mám dojem, že loni jsme se "svezli" s normálním promítáním pro veřejnost).
Tar-ara z Galdoru, přidáno 19.1. 2004 21:01:28
Nevím, co ještě dodat. Ale přece napíšu to, co ti přede mnou. Con byl bezvadnej, squelej, prostě výborně povedenej. Nezklamal mě minule a nezklamal mě ani letos. Naopak - takto dobrý con se jen tak nevidí. DÍKY!!! A co se mi líbilo? Hmm, kromě všeho nic :-). Nemůžu si na nic stěžovat, alespoň, co jsem viděla, a že jsem se snažila. Jediné, co mě štve je to, že jsem se nemohla rozdělit na pár dalších kusů. Nejvíc času jsem strávila v tělocvičně, kde co přednáška, to krása :). Velmi mě zaujala přednáška Fenomén a podstata, ale ono je to jako hodnotit, jestli je hezčí nádhera nebo Krása s velkým K :-). Též se musím pochvalně zmínit o přednášce Beowulfa a hmm, všech ostatních :-)). Díky za muzikál, byl úplně úžasný a pokud by existoval něco jako záznam nebo tak, nemyslím, že bych byla sama, kdo by si ho chtěl odněkud stáhnout :).
Pokud jde o kvíz - něco bylo úžasně snadné a zábavné (např. zlobři Gandalf, Saruman a Radagast :-))) nebo neskutečně těžké :-). Děsila jsem se toho, jak se historicky znemožním. Ale naštěstí jsem dopadla líp, než jsem čekala. Takže dík za kvíz!
No, prostě super. A na con bych jela, i kdyby nebylo filmu, to je jasné :). Uvidíme za rok. Budu se obracet s prosbou k Valar.
PS: Dík Eurotelu, protože bez něj bych nezažila 3 úžasný dny (ať to nemusí říkat jen organizátoři :-).

jednicka, přidáno 19.1. 2004 20:32:02
teda já vim,že bych to asi neměla psát zrovna sem,ale kdyby vás to zajímalo a ještě to nevíte,tak ROTK byl nominován na cenu BAFTA ve 12 kategoriích(http://www.bafta.com)....
Půlka, přidáno 19.1. 2004 20:11:33
Scalex: díky alespoň za stručne shrnuti, ale stale mne to mrzi, pokud by jsi zjistil, že se to da někde najit, tak se ozvy, diky.
Lith, přidáno 19.1. 2004 20:08:15
Tímto bych chtěla poděkovat organizátorům,účinkujícím a vůbec všem přítomným za letošní TolkienCon.Díky vám všem to byl naprosto úžasnej víkend:)
P.S.Jestli někdo máte záznam ze sobotního "muzikálu" LOTR,tak se mi prosím ozvěte!Dík moc

Astray, přidáno 19.1. 2004 18:57:37
Bel: V pohodě :) Ale dobrá informace, příště si ho podáme :) Pozná, zač je toho kobercovka (a trochu toho dřeva) :-D
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.1. 2004 18:43:07
Astray: za registraci se omlouváme, ale problém byl v tom, že škola i nám organizázorům prostě zakázala přístup až do čtyř (taková prostě byla smlouva, ač už od půl třetí tam nikdo nebyl). Kdybychom začli už ve tři, jak bylo původně plánováno, vše se stihlo...
I ředitel školy vše komplikoval, byl tam celý víkend (ač nežádán), dělal zmatky se zamykáním hlavního vchodu dole (ač ten druhý byl v noci zamčen a neustále pod kontrolou) a ještě si za tuto nežádanou "pomoc" vzal jen tak bokem mimo nájmu co jim dáme dva tisíce...

Astray, přidáno 19.1. 2004 18:33:23
Super, super, super a ještě jednou super! Eh... mám ještě něco dodávat? :) Myslím, že je to úžasná akce, užíval jsem si jí mnohem víc, než minulý rok a doufám, že bude příští rok znovu (nevím, s kým jsem se o tom v neděli bavil, ale rozhodně by bylo fajn promítat všechny tři díly z rozšířených DVD). Takže asi jediná výtka, bude směřovat k registraci. Kdyby se tak neprotáhla, mohli jsme si koupit lístky na film a vidět průvod do kina. Takhle jsme ho viděli sólo, na což si taky nemůžu stěžovat :) Malá vada na kráse tak skvělé akce :) Jen tak dál, držím palce!
Xandie a Andariela, přidáno 19.1. 2004 18:32:51
Takže...co k tomu říci.Akce byla naprosto úžasná,stejně,jako minulý rok.Musíme pogratulovat organizátorům za trpělivost a shovívavost.Ne,že bychom stihly všechno,ale nejen přebíhání nahoru a dolů,pobyt v čajovně,či v hostinci U olifanta byl naprosto neopakovatelný.Přednášky byly poučné a srozumitelně podané,film i reakce spolučumilů byly úžasné.Tak snad opět příští rok ve stejně hojném počtu jak lidí,tak skvělých zážitků.Díky,Bele.
boromira, přidáno 19.1. 2004 18:13:46
Já už k tomu své řekla, ale stejně HURRÁÁÁ:-))))Jsi frajer, Bele!!!
Siriel, přidáno 19.1. 2004 18:11:01
Con byl naprosto uchvacující, organizátoři mají můj upřímný obdiv, protože to tak skvěle zvládli.
Wrauu, přidáno 19.1. 2004 17:24:23
Tolkiencon byl bravurně zorganisovaán a veden a ovládán, všechna čest orgům, přednášejícím i poslouchajícím:o)

Z pohledu osamělého wrka bych rád poděkovál špidlouchým, tedy elfům, že strpěli mou přítomnost, zvědavý čenich, a od tlamy odpadávající drobky lembasu (psst o tom nikomu ani muk!! :o) )
K mým uším se dostalo spoustu informací přednášek a mnoho dalšího, kteréhož bych jinde nezaslechl, a tudíž to budu vrčením předávat ostatním smečkám vrků, kteří mi zkříží stopu a dostanou se pod tlapy:o)

Film byl uchvancancující, dokonce se v něm jeden wrk oběvil, takže jsem byl spokojen, a na chvilku jsem fandil i dvounohým. (na obou stranách :o) )

Mnoho lidí jsem potkal, seznámil, nedejEru vyděsil, a jsem tomu rád, neb mé oko plesalo a me srdce ťukalo štěstím, nad tou nádherou v kostýmech (přehlušilo to i vnitřní názor, který mi našeptával.."Dyť je to jen jídlo!")
Ale odolal jsem a neslintal.

Ať elfům nedojdou zásoby lembasu, a hlasy ať jim nepřestanou výt..ehm totiž zpívat o kožíškách a čeníškách:o)

*kníík a wrnící wrrrrrn*

Wrauu z Divokých Snů a Temného Hvozdu
kpt.wrků a fiannský garou a hvízdající bard.


gandalfina, přidáno 19.1. 2004 16:04:13
Vlastně - promiň.:-O Kam se hrabe Eso!!!
gandalfina, přidáno 19.1. 2004 16:02:03
Bylo to besfádny. Díky!!!
A díky, Bele, za tu krátkou podtrženou větičku :-D)))!!!! Já věděla, že nás neopustíš. Ty jsi frajer!!! (je to z trochu jiného soudku, ale - skoro jako Eso)

pottermaniak, přidáno 19.1. 2004 15:11:01
já vždycky přijdu pozdě a už nemám co říct, protože všechno už bylo řečeno :-)
takže ještě jednou díky všem organizátorůma za skvělej víkend (ale uvědomte si, že jste odpovědní i za tu depresi, která se u mě dostavila po návratu domů :-))

Loswen, přidáno 19.1. 2004 15:01:17
Asi zde nenapíšu nic, co již nebylo řečeno, ale i tak se musím svěřit. Tento con byl první, na němž jsem byla a ani jsem nevěřila, že mě tolik nadchne. Možná to na mě nebylo tolik vidět, možná jo, ale jestli ne, bylo to jen díky nemoci, která se na mě už od začátku minulého týdne sápala. Dnes mě konečně zdolala a jsem velmi ráda, že na conu byla pouze v přijatelné míře a já si mohla užít lidi (i když jsem jich tedy mohla poznat víc, ale to snad příště :-)) a hlavně přednášky (jichž jsem ale taky měla absolbovat více, no, snad taky příště :-)) a hlavně úžasnou atmosféru.

Takže ještě jednou: Díky!!!

Erchamion, přidáno 19.1. 2004 15:00:02
Uz to tu sice zaznelo mockrat, ale to nevadi - diky vsem, kteri zorganizovali tuhle skvelou akci, hluboce se pred vami sklanim. Cekove to bylo perfektni a na nektere okamziky asi nikdy nezapomenu – treba na tu elfi slavnost spojenou s volbou jmena. A samozrejme film samotny – jeste nikdy jsem si zadny film neuzil tak jako tenhle, a to zejmena diky spolecnosti stejne „postizenych“ jedincu, kteri navodili fantastickou atmosferu a zpusobili, ze jsem se daleko vic nez jako divak citil jako primy akter deni na platne. A zrejme jsem nebyl sam – nikdo mi nevymluvi, ze potlesk pri scene Aragornovy korunovace patril zejmena tem ctyrem hobitum, kteri stali s uzaslym vyrazem nad sklonenymi hlavami vsech ostatnich...
Takze jeste jednou diky vsem, kteri mi tim, ze zorganizovali TokienCon, umoznili ty nadherne okamziky prozit. A jestli se bude Con poradat i dalsi rok, urcite prijedu zas, at uz bude nejake promitani rozsirenych verzi nebo ne. Stoji to za to.

Hedera, přidáno 19.1. 2004 14:31:58
Rozšířený maraton:ANO!ANO!ANO!
Mě docela dostal ten muzikál.Už vím, komu dám hlas na Zlatého slavíka:-)




Ancalimë, přidáno 19.1. 2004 14:05:34
Snad všechno podstatné jste už napsali, ale i tak chci i já vyjádřit svůj obdiv k organizátorům a všem přednášejícím..
DĚKUJUUUU za skvělý víkend a také si přeji, aby se opakoval.
Snad se brzy probereš, Bele :)

FeeFee, přidáno 19.1. 2004 13:27:40
Myslím si, že Con byl fakt skvělej, i když jsem nestihla pár přednášek, ale to je zas muj problém...Bylo tam celkem dost lidí, ale fascinovala mě atmosféra, jelikož to byla moje první akce tohohle druhu a fakt se mi líbila...Ten kvíz byl docela těžký, hlavně co se týče filmu. Spánkový deficit budu dohánět asi ještě dlouho...:-)
Baacinka, přidáno 19.1. 2004 12:14:03
Bylo to naprosto uzasny.Letos sem tam byla poprve a pristi rok urcite pojedu zase. Je ot nadherny zjisteni, ze clovek neni blazen sam. :o)
toomz, přidáno 19.1. 2004 12:06:40
Con byl pro mne skvělý, ač jsem velkou část strávil u stánku s Thoriny a jinými tiskovinami prapodivného původu :) Takže díky za letošní ročník!
Lindatirion, přidáno 19.1. 2004 12:00:12
Pro vsechny, komu se takovehle akce libi, jeste jednou upozornuji na Oslavu zniceni Prstenu 12-14.3. v Brne, jak jiz avizoval Ekan, dale pak na planovany vylet do polskeho mestecka Bielawa na mistni TolkFolk ve dnech 10-11.7. Dalsi info o techto akcich (a mozna dalsich) se jiste objevi na http://www.tolkien.cz nebo tady.
Smaug, přidáno 19.1. 2004 11:53:16
Ahoj,

plně souhlasím s příspěvkem Erethriel přede mnou (v tom smyslu, že příští rok bych Tolkien Con opět HODNĚ rád navštívil)!
Bylo to naprosto fantastické a poučné a vtipné... bylo mi smutno, když Con končil.
Děkuju moc organizátorům, že si dali tu práci a účastníkům, že byli všichni tak přátelští a příjemní (to samozřejmě platí i organizátorech:))

Smaug RUDOZLATÝ

Erethriel, přidáno 19.1. 2004 10:12:23
Bele, Láďo a všichni ostatní, kteří jste věnovali čas a energii do conu - DÍKY.
Takhle jsem se už dlouho nebavila. Setkání s tolika stejně "potrefenými" lidmi jsem si užila, přednášky byli dílem překvapující (nejvíc mi v hlavě uvízla Oheň a vymezení) a dílem zábavné (jako Koření a obchodní cesty Středozemě). Doufám, že se něco podobného bude konat i napřesrok, i když chápu, že otom pořadatelé asi ještě nechtějí ani slyšet :-)
Bele, až se probereš z kómatu, zvaž i ten příští rok PROSÍM!

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.1. 2004 9:48:29
Díky :-)
Ekan napsal pár důležitých věcí, já je hned jak si najdu čas taky sepíšu. Dneska dodám první reportky a fotky. Včera jsem upadl do dobrého komatu :-)

Case, přidáno 19.1. 2004 9:19:59
No já se teda na TolkienConu zoufale nudil a ze všeho nejhorší bylo, že jsem všude potkával Belcarnena a musel se na něj usmívat, abych neurazil. Tak asi tak.

;)

Ne, vážně, bylo to fajn i pro takového Tolkienovského negramota, jakým jsem já. A co se týče myšlenky na maraton - bylo by to naprosto skvělé. Akorát by pak asi byla potřeba delší rekonvalescence :)

Sonik, přidáno 19.1. 2004 1:43:10
...Omlouvám se: děkoval jsem Láďovi, ne Láďovy.
Chybička se hold vloudí.

Sonik, přidáno 19.1. 2004 1:39:59
Ach ano, já zapomětlivý! Samozřejmě děkuji nejen Belovi ale VŠEM organizátorům, přednášejícím a podpůrným osůbkám v pozadí Conu, stejně jako i prostým návštěvníkům a 'konzumentům':-) rozličných informací o Tolkinocě Ardě. Oni všichni se podílely na vystavění nezapomenutelné atmosféry celé akce, jednoduše to tam žilo a dýchalo a to je jen dobře.
Specielně bych rád poděkoval Laisi Finwen za nepřehlédnutelný Elfí koutek, příjemné to místečko a pak Andrému a Láďovy za perfektní přednášky (André sice občas vykládá troch zmateně, ale to se samozřejmě omlouvá, nikdo přeci není dokonalý).

Osobně si myslím, že i kdyby se příští rok nekonalo žádné promítání ani premiéry ani rozšířených verzí komplet...stějně by přijelo dost lidí. Jisté to samozřejmě není, ale myslím že by přijeli. Přesto opředstava onoho zmiňovaného maratónu je velmi velmi lákavá...

ekan, přidáno 19.1. 2004 0:11:34
Scalex: Určitě stejné díky jako Bel si zaslouží Láďa. Pějí se tu ódy na program conu a to je hlavně jeho zásluha.
My ostatní už jsme o kousek níž. (Já si mohu dávat zásluhu tak maximálně za to, že jsem byl asi první, kdo s tím nápadem předloni přišel, či spíš první, kdo to řekl dostatečně nahlas.)

ekan, přidáno 19.1. 2004 0:01:11
Scalex: Ono se o rozšířeném maratonu v kině mluví v kruzích JCSoftu prakticky už od rozšířeného Společenstva, a čistě Belovým nápadem, který mě na mysl vůbec nepřišel, bylo nadhodit to takovému kinokolosu jako je Village a upřímně řečeno, jejich reakce nás velmi příjemně překvapila až šokovala.
Scalex, přidáno 18.1. 2004 23:41:34
ekan: ještě jsem chtěl poděkovat tobě i dalším lidem okolo Conu, protože všichni (včetně mne) děkují hlavně Belovi jakožto nejviditelnější osobě, ale Con by nebyl tak príma, kdyby se na něm nepodílela spousta dalších organizátorů a lidiček, kteří obětovali mnoho času i sil tomu, abychom se na Conu my, návštěvníci, cítili dobře.
Scalex, přidáno 18.1. 2004 23:38:55
ekan: no jak Bel naznačil na své dopolední přednášce, byla by tu teoretická možnost uspořádat ve Village Cinemas rozšířený maraton, tj. za sebou všechny tři rozšířené verze z DVD (což technicky lze) a protože mnoho fanoušků vidělo rozšířené verze buď na malých počítačových monitorech nebo dokonce v nějakých nepovedených ořezaných DivXech, tak si myslím, že takový maratón by byl pro fanoušky ještě větším lákadlem, než běžná návštěva kina, jako tomu bylo loni či letos.

I já bych se zúčastnil, ač rozšířené verze mám, protože vidět to všechno v jeden den na obrovském plátně, to by bylo úchvatné...

ekan, přidáno 18.1. 2004 23:25:07
Elenya: O příštím roku je zatím předčasné hovořit. Sice jsem už během dneška došel k názoru, že tak do čtrnácti dnů dostanu absťák po pořadatelské horečce (a jak znám Bela, tak na tom bude podobně:-)). Ale je tu třeba jedna otázka, která se mi motá hlavou prakticky od chvíle, kdy con skončil: "Kdo všechno by přijel, kdyby ten con neměl přímou souvislost s premiérou Návratu krále?" A věřte, že tato otázka je zcela na místě, ostatní tolkienovské akce (krom bitev) nejsou zrovna hojně navštěvované.
Elenya , přidáno 18.1. 2004 22:49:52
Díky, díky, díky! Byly to vážně moc příjemný tři dny a jsem ráda, že jsem jela. Potkala jsem spoustu milých "lidišek" (oni už vědí:), spoustu nadšenců, dozvěděla se neskutečně hodně zajímavých věcí a příjemně strávila čas v Elfím koutku (Laisi, a všichni ostatní elfíci, děkujeme!). Jednoduše SUPER!
P.S. Nemůžu se na příští rok přihlásit už TEĎ?? :)))))

ekan, přidáno 18.1. 2004 22:26:55
Nevím, jestli už Bel četl některé komentáře nebo ihned po sepsání tohoto článku upadl do zaslouženého dlouhého spánku.
Za sebe musím říci, že mě těch pár reakcí strašně moc hezky hladí po mé v tuto chvíli velmi unavené duši. A jsem moc rád, že jste rádi. A taky jsem moc rád, že vás přijelo tolik a že jste se chovali tak báječně až to mnohým přišlo k neuvěření, že při opouštění školy (jakožto posledního z organizátorů) za mnou přišla místní paní uklízečka (která byla mimochodem okolo třetí hodiny velmi nepříjemná, když jsme ještě s hromadama věcí byli složeni v přízemí u schodů) a vysekla poklonu nám všem za to, v jakém stavu jsme školu vrátili ("Já jsem tu rozvěsila pytle na odpadky a ony ty odpadky v těch pytlích fakt byly a ne všude okolo po zemi:-)). Tak jsem jí chvilku vysvětloval (podobně jako asi o nějakou tu hodinu dříve Bel panu řediteli), že tohle byla kulturní akce, které se účastnili inteligentní lidé včetně několika vysokoškolských profesorů.

Budu se opakovat ze své rozlučkové řeči, ale chci strašně moc poděkovat Belcarnenovi, který organizaci conu věnoval velké množství času a dokázal zařídit některé věci, o kterých jsem moc nevěřil, že se podaří. Bele DÍKY a chci se omluvit za to, že snad krom toho posledního týdne jsem nepřikládal ruku k dílu tak, jak bych si sám přál.

Musím poděkovat Láďovi za to, že zorganizoval přednáškové linie, protože sám moc dobře vím, jaké to je někdy složité ukecávat lidi, aby nějakou přednášku připravili a hlavně že dokázal program poskládat velmi vyváženě a smysluplně. Ač tedy jsem se stihl účastnit jen dvou přednášek a vlastně jsem se stejně jako Bel vlastního conu moc neúčastnil.

Dále mé díky patří Laisi a jejím elfům za Elfí koutek, Drakovi a Mirwen za čajovnu, která sice nebyla tak poetická jako loni, ale pro změnu to opravdu byla čajovna:-), pak i osazenstvu jedné další místnosti, na které jsem při rozlučce zapomněl, a to Raven a spol. za to, že nás napájeli a krmili v bufetu U olifanta, všem přednášejícím a dalším účinkujícím za jejich čas a všem účastníkům za to, že přijeli.

Vím moc dobře, že bez chyb to nebylo, už když jsme odjížděli jsme si byli s Belem některých vědomi. Moc velká škoda byla, že tam nebylo žádné knihkupectví, které by prodávalo Tolkienovi knihy, což přiznávám, že byla moje chyba, protože jsem dal na jeden slib spolumajitele jednoho knihkupectví a pak už se o to dál nestaral. Škoda. Poučení pro příště.

Čili jednoduše <b>DÍKY VŠEM co jste tam BYLI</b>.

P.S. Všem těm, kteří si tu stěžují na to, že další akce, na které se můžete bez divných reakcí okolí stát hobitem, elfem... bude (snad) až za rok, tak (pokud pominu i netolkienovské cony) akce Tolkienovi Společnosti jsou přístupné všem zájemcům. Ta nejblížší <i/>Oslava zničení prstenu</i> bude 12.-14.3. v Brně a musím sice přiznat, že program nebude tak nabitý jako na conu, ale profilována je tato akce velmi podobně.

Sonik, přidáno 18.1. 2004 21:25:48
Já jsem nadmíru spokojen Bele :) Obsahově i programově a organizačně ještě minimálně o několik krůčků lepší než loňský TolkienCon.
Ale obecně řečeo se vydařil - od počáteční fronty u dveří až p závěrečný kvíz o ceny a rozloučení se organizátorů. Skvělá atmosféra, bezvadný lidičky na každém kroku a všude okolo...co chtít víc? Snad už jen rozšířenou verzi Návratu Krále, ale na tu si bohužel budeme muset počkat až do listopadu, jaká to škoda...

Arwy_Kraft, přidáno 18.1. 2004 20:39:39
Tak mě se to líbilo moc a moc.O) děkuju všem organisátorům, můžete být na sebe hrdí, ipravdu skvělá akce...
Lin, přidáno 18.1. 2004 20:26:11
Bylo to opravdu krásný,konec byl jak z pohádky!Strašně se mi to líbylo!!!Tak se mi to líbylo,že jsem den po prmiéře musela jít ještě po druhé a půju na to znovu a znovu!Takto triologie se filmovým zpracováním Peterovi Jacksonovi opravdu povedlo a měl by bít odměněn nějakou zvláštní významnou cennou,tak jako hl.předstvytelé ve filmu!
Nandin, přidáno 18.1. 2004 20:26:08
Moc děkuju všem kdo se na conu podíleli.I když jsem na tam byla sama tak se mi tam moc líbilo:-) Jo, přednáška o ruské fantasy tvorbě byla fakt skvělá, to by člověk nevěřil co si v Rusku vymyslí za hloupsti:-))) Taky se mi moc líbil Muzikák LOTR a autorům móóóc děkuju, fakt jsem se pobavila:-)
Melkor, přidáno 18.1. 2004 20:02:51
Myslím, že to bylo absolutně skvělý!! Nebyl jsem sice na všech přednáškách, ale i tak to bylo nádherný. Moc se mi líbila atmosféra v kině i na samotném CONu. Bele, velký dík!! :)
I když jsem se po CONu pohyboval buď v hábitu, nebo v kolárku, tak na mě nikdo moc nezíral a nebral mě jako vetřelce.Díky moc všem, moc si toho vážím! :-)

Aninulain, přidáno 18.1. 2004 19:16:35
:-(...mě to naši zatrhli...
miki, přidáno 18.1. 2004 19:05:52
jo byl to faktum narez
Scalex, přidáno 18.1. 2004 19:04:27
Půlka: já to dohromady nedám, Františka to povídala docela dlouho. Postavila se k Tolkienovi i k filmu jako k pramenům, z nichž čerpají další badatelé a začala žertem rozvíjet teorie o tom, že žádné prsteny neexistovaly a že to byla docela obyčejná válka, kde se uzurpátor Aragorn se svým klanem chtěl zmocnit Gondorského území, ovládaného klanem pod vedením Denethora. Moc už si to nepamatuju, jen vím, že Sam a Frodo tvořili záškodnické komando, které se vydalo do Mordoru s cílem vyhodit Barad Dúr do vzduchu; Éowyn s Éomerem zařídili smrt Theodéna a Theodreda, aby ovládli Rohan, Aragorn otrávil Denethorovo pití Athelasem; Gandalf byl jakýsi lokální šaman... atd... atd...

Takhle to působí zmateně, ale Františka to měla opravdu hezky konzistentní, všechno krásně sedělo... 8^)

Půlka, přidáno 18.1. 2004 18:27:26
Bylo to fakt, fakt vopravdu skvělý! Skoro slovy nepopsatelný (to se mi stává málokdy, občas totiž píšu různý sloupky do novin...). Atmosféra báječná. Lidi, skřeti, elfové a hobiti (ostatní rasy prominou, neni tu určitě tolik prostoru, abych je vyjmenovávala)taky skvělí. Přednášky? Taky shvělý. No prostě bomba.

Vůbec nemůžu uvěřit tomu, že jsem byla dneska, včera a v pátek "normální" a že se za mnou někdo pořád neotáčel kvůli řečím o nějakém "potrhlém" Tolkienovi. Vůbec nemůžu uvěřit tomu, že ze zejtra země už zase bude podivínka s knížkou v ruce, ach jo...

Belkarnen: Já jsem taky HODNĚ ospalá . Možná, že Ti během příštího tejde (až se vyspim, a proberu si to) něco napíšu, ale nevim kdy.

Scalex: Tvoje loňská recenze byla drsná. No, Andre i Láďa, těm nějak nestačil čas, myslela jsem si, že jedna jejich hodina je moje dvě. K prosbě se přikláním, jelikož jsem přednášku nestihla, atk bych to ocenila. Nemoh bys mi ve stručnosti napsat, co tam Františka Vrbenská říkala? Hrozně mě to mrzí :-(

Nemáte někdo rozšířený Společenstvo a Věže a k tomu vypalovačku? Prosím...

Půlka, přidáno 18.1. 2004 18:25:48
Bylo to fakt, fakt vopravdu skvělý! Skoro slovy nepopsatelný (to se mi stává málokdy, občas totiž píšu různý sloupky do novin...). Atmosféra báječná. Lidi, skřeti, elfové a hobiti (ostatní rasy prominou, neni tu určitě tolik prostoru, abych je vyjmenovávala)taky skvělí. Přednášky? Taky shvělý. No prostě bomba.

Vůbec nemůžu uvěřit tomu, že jsem byla dneska, včera a v pátek "normální" a že se za mnou někdo pořád neotáčel kvůli řečím o nějakém "potrhlém" Tolkienovi. Vůbec nemůžu uvěřit tomu, že ze zejtra země už zase bude podivínka s knížkou v ruce, ach jo...

Belkarnen: Já jsem taky HODNĚ ospalá . Možná, že Ti během příštího tejde (až se vyspim, a proberu si to) něco napíšu, ale nevim kdy.

Scalex: Tvoje loňská recenze byla drsná. No, Andre i Láďa, těm nějak nestačil čas, myslela jsem si, že jedna jejich hodina je moje dvě. K prosbě se přikláním, jelikož jsem přednášku nestihla, atk bych to ocenila. Nemoh bys mi ve stručnosti napsat, co tam Františka Vrbenská říkala? Hrozně mě to mrzí :-(

Nemáte někdo rozšířený Společenstvo a Věže a k tomu vypalovačku? Prosím...

Scalex, přidáno 18.1. 2004 17:58:45
No je vidět, že se všichni organizátoři poučili z mé loňské reportáže, protože letos raději žádné víno nepřivezli, já tak zůstal střízliv a mohl si vychutnat všechny ty vypečené přednášky. Jen prosím příští rok nezapomeňte na to, že Andre S Láďou potřebují cca 10-12 hodin prostoru a pak už konečně opravdu řeknou vše, co říct chtějí. 8^)

Jestli vyjde to předsevzetí s rozšířeným maratonem pro příští rok, přimlouval bych se možná, aby bežel přes páteční noc, protože si myslím, že o takový maratón bude stát hodně lidí a udělat ho jako samostatnou linii souběžně s přednáškami by nebylo moc dobré. Popřípadě udělat TolkienCon jako třídenní akci s tím, že by začala v průběhu pátku (lidé by si holt zařídili volno) a maraton by začal už v pátek třeba v poledne, aby se lidé po maratonu stihli vyspat na sobotní přednášky.

Jinak děkuji všem přednášejícím za opravdu výtečné přednášky, pokud bych měl vybrat nějakou, která se mi líbila ze všech nejvíce, tak to byl "ruský Tolkien" Jany Kopečkové.

A Františku Vrbenskou prosím, aby svoji úvodní fikci o skutečném politicko historickém pozadí Pána prstenů (bez prstenů, bez hobitů a s uzurpátorským Aragornem, který otrávil Denethora athelasem) sepsala a vydala alespoň na zdejším webu, protože to bylo úžasné a zaslouží si to ještě více posluchačů a čtenářů, než bylo v době přednášky ve třídě.

ZY, přidáno 18.1. 2004 17:50:04
Belcarnen: Tak ty seš ospalej? ;D

Jo, nebylo to špatný. Samozřejmě něco bylo lepší a něco horší, ale myslím, že celkově se zadařilo. :) Z přednášek osobně nejlíp hodnotím Daina a jeho trpaslíky. :)

Arnes, přidáno 18.1. 2004 16:39:57
Jsem moc rad, ze nekdo dela podobne srazy, nebyl jsem na mnoha prednaskach, ale myslim, ze bylo pekne, ze nektere byly pojaty s humorem. Bavil jsem se a myslim, ze si dlouho zase takovy vikend neuziju, maximalne rok (protoze pevne doufam, ze pristi rok bude zase). Lituju tech, jez se nemohli dostavit.
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist