Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

8.11. 2002
BelcarnenNovinky o Dvou Věžích z průvodců k filmu a karetní hry - Helmův Žleb, kompletní rozpis děje a podivné zvěsti a zajímavosti!; Nová videa - objevování Edorasu, jiná verze ukázky; Jak dlouhé budou Dvě Věže? (doplněno 10.11.)
Novinky o Dvou Věžích z Visual Companion - Helmův Žleb a další zajímavosti!
Nedávno se objevil vizuální průvodce filmem Dvě Věže. Obsahuje spoustu zajímavých fotografií ...


Náhled na všechny ...



Náhled na všechny ...

Průvodce však neobsahuje jen nové fotografie, ale prozrazuje i hromadu věcí z děje filmu v popiscích. Asi nejzajímavější jsou informace o Helmově Žlebu ...

Nebudou jej bránit řádná armáda, ale hlavně "nesourodý houf starých mužů a neověřených mladíků". Ženy a děti se skryjí do Třpytivých jeskyní, kde je bude bránit Éowyn.

Při explozi u kanálu je Aragorn shozen ze zdi přímo do hordy skřetů. Théoden vyráží se svými jezdci a Gandalfem do protiútoku bránou, kterou se skřetům s beranidlem podařilo prorazit. Objeví se Éomer s posilou 2000 Rohanských jezdců a napadne křídlo skřetí armády. Skurut-Hai prchají, ale cestu jim zahradí mohutný les z Entů a Huornů!

Théodred nebude zabit na brodech, ale pouze těžce raněn a převezen do Edorasu. V popisku se říká, že vina na jeho smrti může ležet na Grímovi. Ten je uchvácen Éowyn, kterou mu Saruman slíbil po pádu Rohanu. U popisků je také zmínka o tom, že Éomer byl poslán do vyhnanství.

Objevují se první zmínky o Umbarských korzárech. Také se potvrzuje, že se do detailu seznámíme s minulostí Gluma. Ve filmu nebude zapomenuto na "svíšišky za mrtvé" v močálech.

Další zajímavou scénou bude bitka ještě při cestě do Helmova Žlebu. Z Edorasu lidé původně vyrážejí do Šeré Brázdy, ale na cestě jsou napadeni skřety a divokými lidmi z Vrchoviny. Uvidíme velkou bitku s vrrky a v textu se píše, že Aragonovi jeho kůň Brego "dobře poslouží". Někdy v této době uvidíme scénu více rozepsanou zde. Podle všeho se Aragorn při bitce s jedním ze skřetích jezdců oddělí od ostatních a je raněn.

Bylo také potvrzeno, že Uglúk je nástupcem Lurtze. A jistě se také těšíte na scénu, kdy je Faramir sváděn mocí Prstenu. Ostatně záběry, na kterých je Frodo s rozhalenou košilí a Faramir nabírá Prsten ostřím meče, jsou dobře známé. "Faramir, stejně jako jeho bratr, je v pokušení použít Prsten pro dobro svého lidu. Vše se odehrává v bitvou zničeném městě Osgiliath, kde Faramir musí rozhodnout o osudu Prstenu a toho, který jej nese."

Doplněno 10.11.
Pokud si zakoupíte Visual Companion nebo Photo Guide ke Dvěma Věžím, získáte "titulkovaný ilustrovaný příběh podle filmu". Na následujících řádcích najdete stručný přehled toho, jak ve filmu poplyne děj. Nevím, jak vám, ale mně přijde spousta věcí velmi ... podivných ...

Vše začíná Frodovou noční můrou o tom, co se mu přihodilo ve Společenstvu Prstenu; to musí být způsob, jak popsat pozadí. (vlastní začátek filmu, prolog bude ještě asi něco navíc - nejspíše souboj Gandalfa s Balrogem v hlubinách Morie, jak se zde psalo a dokazovalo již dříve)

Pak vidíme Pipina a Smíška v rukou skřetů. Aragorn, Gimli a Legolas nacházejí sponu ve tvaru listu, dar od Galadriel, a setkávají se s Éomerem.

Skuruti jsou napadeni Jezdci, Smíšek a Pipin utíkají, pronásledováni Grišnákem a zachráněni Stromovousem. Aragorn, Gimli a Legolas potkávají ve Fangornu Gandalfa. Gandalf povolává Stínovlase.

Frodo, Sam a Glum jsou v Mrtvých Močálech. Retrospektiva (flashback) na Sméagola, jak vraždí Déagola. Gandalf, Aragorn, Gimli a Legolas vstupují do Edorasu.

Červivec "utěšuje" Éowyn po smrti Théodreda. Gandalf osvobozuje Théodena ze zlého Červivcova vlivu; Théoden následně doslova odhodí Červivce ze schodů Meduseldu. Saruman posílá Vrchovce a divoké muže vypálit Rohanské vesnice.

Théoden se rozhodne evakuovat své město do Helmova Žlebu. Aragorn zjišťuje, že Théodredův kůň je volný. (Kůň se jmenuje Brégo a je v šoku z boje, kterým prošel)

Glum přivádí Froda a Sama k Černé Bráně. Uvidí pochodující armádu Východňanů. Gríma se vrací k Sarumanovi a informuje ho, že Théoden posílá uprchlíky do Helmova Žlebu. Saruman posílá své skřety do boje.

Elrond svolává radu elfů v Lothlórienu. Snaží se je přesvědčit, aby se elfové účastnili boje. Rozmlouvá Arwen její rozhodnutí zůstat ve Středozemi s Aragornem.

Uprchlíci jsou napadeni vrrky. Froda a Sama zajme Faramir, který přísahal, že donese Prsten do Minas Tirith a dokončí Boromirův úkol. Smíšek a Pipin jdou na Entí sraz. Uprchlíci dorážejí do Helmova Žlebu.

Théoden oznamuje Éowyn, že Aragorn zmizel při nájezdu vrrčích jezdců. Aragorn je sice těžce raněn, ale přežije. Zápasí o život z posledních sil, když v tom se objeví Brégo a zachrání jej. Aragorn vyráží k Helmovu Žlebu a informuje Théodena, že se blíží tisíce skřetů. V pevnosti jsou jen tři stovky obránců. Legolas se cítí být zrazen svým lidem.

Faramir vezme Froda, Sama a Gluma do Osgiliathu. Sam ho přesvědčí, aby je nechal jít i s Prstenem. Faramir je tedy zavede do starých kanálů pod Osgiliathem a pomůže jim tak vyhnout se skřetům. Ze své věže Saruman pozoruje Enty ničící obranu Železného Pasu.

Po bitvě v Helmově Žlebu Gandalf říká: "Bitva v Helmově Žlebu je u konce. Ale bitva o Středozem teprve začíná. Všechna naše naděje se nyní upírá ke dvou malým hobitům kdesi v divočině."


Několik zajímavých i velmi podivných informací o Dvou Věžích z kartiček
Karetní hra od Decipheru se stala dobrým zdrojem zajímavých fotografií z napjatě očekávaného filmu, ale prozrazuje mnohé také díky komentářům, které jsou vždy v dolní části karty. Ostatně se podívejte na osm nových kartiček z posledních dní ...


Náhled na všechny ...

Co tedy prozrazují popisky ...
  • Karta 26: Stromovous bere Smíška a Pipina "za čarodějem" (Gandalfem)
  • Karta 36: Exorcismus - karta odkazuje na vymýtání Théodenovy posedlosti (způsobené Červivcem). Mohla by to být opravdu zajímavá scéna ...
  • Karta 38: Táhni, Červivče! - Théoden doslova vrhne Červivce ze schodů Meduseldu. Tato scéna je vidět v ukázce, jen nebylo poznat, kdo Červivce hází :o)
  • Karta 47: Spřátelení s Gimlim - Éowyn a Gimli naváží přátelství při společném boji. To by mohla být zábava %-)
  • Karta 57: Frodova posedlost - Faramir je zaujat Frodem, který svádí boj s mocí Prstenu. Frodo vypadá opravdu rozčileně.
  • Karta 78: Ve stokách Osgiliathu - Faramir vezme Froda se Samem do stok pod Osgiliathem, kudy vede "tajná cesta do Mordoru". Osud celé Středozemě závisí na tom, co se zde stane. To si asi někdo dělá srandu, ne ?!?

Zajímavá nová videa - objevování Edorasu, jiná verze ukázky, ...
Na oficiálních stránkách najdete nové video Objevování Edorasu. A je to opravdu nádhera. Skvělé záběry z natáčení např. setkání Éomera s Aragornem, pohledy na kulisy, rozhovory s herci... Soubor (11.6 MB MOV) pak můžete přímo stáhnout zde

V Německu se objevila jejich verze poslední ukázky ze Dvou Věží. Jde vlastně jen o sestřih známých scén, ale podle všeho uvidíte i trošku (opravdu jen trošku) nových záběrů. Je jím třeba pohled "přes rameno" Stromovouse. Ukázku můžete stahovat ZDE (formát MOV) ...

Doufám, že všichni pravidelně sledujete výborná FLASHová videa - kompletní převyprávění děje Pána Prstenů. Na internetu se objevila již třetí část, najdete ji TADY.

A pokud nemáte stahování dost, tak tady je pro vás připravena jedna reklama na rozšířené Společenstvo (v MOV) a ZDE speciál o tomto filmu z E!Online.


Jak dlouhé budou Dvě Věže?
Po nějakou dobu bylo téměř jisté, že Dvě Věže obsadí plátna kin na 2 hodiny a 43 minut (bez závěrečných titulků, čistě jen film). V posledních dnech se opět začínají množit spekulace o délce jiné, které přicházejí z Norska. Několik zdrojů tvrdí, že film bude dlouhý 3 hodiny a 10 minut (i s titulky, je to o deset více než má Společenstvo). Vzhledem k tomu, že film je již dokončen a kopie se pomalu začínají distribuovat, bude brzy vše naprosto jisté. Jedna informace se objevila např. z Německa, kam film již dorazil. Podle zdroje je kopie dlouhá 15873 stop. Společenstvo mělo 16130 stop. Tato délka se dá přepočítat na minutovou stopáž, ze které pro Společenstvo vychází 2h 59min a pro Dvě Věže 2h 56min, ale to je doba včetně titulků. No nejsou někteří fanoušci šílení, když se zabývají něčím takovým? :o)
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Šarkan, přidáno 11.11. 2002 19:42:09
S tim Osgiliathem se m i to ale ani trochu nelibi!!!
Glum, přidáno 11.11. 2002 10:37:58
to je přesvědšil Sméagol. vlhká díra, šmrdutá, špoušta chutňouškých červíšků, glum!
el, přidáno 10.11. 2002 22:33:50
Lucille,WeeDee:Já bejt hobit, tak tam nelezu! Stoka=podzemní díra,pěkně smrdutá, tam se musí líbit skřetům jako doma!!;))
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 10.11. 2002 21:02:05
Megajohn: fakt? Zajimave. Tak v tom textu je to asi mysleno tak, ze ho Theoden vyhodi ze salu. Ze schodu jej asi hazi nekdo jiny. Musim na to mrknout...
WeeDee, přidáno 10.11. 2002 20:09:29
Lucille:To víš ,krycí manévr :-)

Stejně se na Dvě věže nesmírně těším :-))

Lucille, přidáno 10.11. 2002 18:46:58
el: nema tam bejt vubec, ale pokud se nepletu, tak je to v ukazce...ale do stoky! Fuj kluci, budete smrdet ( ale zase zapadnou mezi skrety:o)!
MEGAJOHN, přidáno 10.11. 2002 18:29:11
MJ sem se dival na tu Nemeckou ukazku a Cervivce tam ze schodu neshazuje Theoden,ale dva ze straze...
MEGAJOHN, přidáno 10.11. 2002 18:17:56
ani ne, to tam snad nebude...
Nelenya, přidáno 10.11. 2002 16:22:19
el: detail:o)))))
el, přidáno 9.11. 2002 22:54:53
Co má Frodo co dělat v Osgiliatu??? To si docela zašel...
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist