Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

17.9. 2002
(v)EruScénář rozšířeného Společenstva Prstenu na DVD a VHS - co nového uvidíte ve třiceti minutách navíc?

Scénář rozšířeného Společenstva Prstenu na DVD - co nového uvidíte ve třiceti minutách navíc?

Tenhle článek napsal nějaký človíček, který od svého superhypertajného zdroje získal scénář rozšířené verze Společenstva prstenu. Po úvodu, který je samé "Tak co, jste tu ještě?" a "Tak jdem do toho" a "…tyhle vychytávky z rozšířené verze můžou chtít předem znát jenom takoví totálně ujetí fanoušci jako jsme my všichni…" tedy uvádí některé změny a přidané scény. Všechny následující přídavky vydají dohromady minimálně na 30 minut. Nová verze filmu bude k dispozici především na DVD (se spoustou dalších bonusů) a při také na klasické videokazetě. Dabing se dělat nebude, titulky vám musí stačit :o)

Můžete si říct - kolik toho může chybět v už tak tříhodinovém filmu… Říkám vám: HODNĚ. Pamatuju si, jak jsem se vrátil z novinářské premiéry Společenstva a jeden můj známý z New Line mi volal a ptal se mě: "Řekni mi na férovku co si o tom myslíš!" A já na to: "Křeč v nohou, zadek jsem necítil, chtělo se mi tak strašně na záchod, že jsem uvažoval o lahvi od Coly - ale proboha, uteklo to tak strašně rychle!" Strašně jsem se tenkrát těšil na to, až uvidím na plátně svoje oblíbené scény…a teď se můžeme těšit na další! Které to jsou?

Čeho jsem si všiml při čtení scénáře bylo to, že všechny přidané scény pěkně pasují, nepůsobí nijak rušivě. Přijal jsem je úplně bez problémů, prostě mi hlavou běžel důvěrně známý scénář a já jsem si říkal jak tam tenhle přidaný kousíček dialogu nebo záběr na některou z postav mohl chybět ?! Jen někdy mě změna trochu zaskočila…třeba když najednou čtete, jak Gimli přísahá v trpasličí řeči.

Úvodní řeč Galadriel zůstává, jen potom se objeví záběr na Bilba, který cosi píše do své knihy o hobitech a dovídáme se o nich něco bližšího. Tato scéna pak přechází v tu s Frodem a Gandalfem na povozu, Frodo říká něco o tom, že Bilbo se chová divně, pořád zamčený ve své pracovně… Poté, co Gandalf přichází do Dna Pytle, je tam malý monolog Bilba o Pytlících ze Sáčkova a o jejich vzájemné "náklonnosti".

Jedna ze scén, na kterou se nejvíc těším je z Večírku, kdy Frodo ukrývá Bilba právě před Pytlíky ze Sáčkova. Objeví se taky dojemná scéna, kdy Bilbo přiznává Frodovi, že pro něj moc znamená a že je jediný pravý Pytlík, jediný má pravého "pytlíkovského" ducha.

Také se objeví střih na Froda, Sama, Smíška a Pipina v krčmě, Kmotr Křepelka předvádí hlučné a rozverné pěvecké číslo. Tenhle záběr následuje těsně po konfrontaci sedláka Červíka Nazgulem. Taky napovím něco o roztomilé záležitosti s Růžou Chaloupkovou a o Frodovi škádlícím Sama. 

Když jsou Frodo se Samem na samé hranici Kraje, sledují lesní elfy, kteří mají namířeno na západ k pobřeží, do Šedých přístavů. Sam vyslovuje své velké přání setkat se s elfy. Také přibudou některé záběry z putování z Hobitína k Rádohrabskému přívozu, v původní verzi to vypadá, že Hůrka je hned za Hobitínskými humny. 

Trochu rozšířená je scéna, kdy hobiti s Chodcem opouští Hůrku a Smíšek s Frodem se baví o tom, zda mu mohou důvěřovat nebo ne… Smíšek vrhá na Aragorna hrozivé pohledy!

Taky se mi líbil jeden nový dialog Froda a Aragorna, ze scénáře není patrné kdy a kde se odehrává, ale jde asi o tohle: Aragorn zpívá tesknou píseň v elfštině a Frodo se ho ptá o které dívce to zpívá (pozná elfské slovo "pamatuješ?") a Aragorn mu vypráví příběh milenců Berena a Lúthien, o nesmírné lásce muže a elfky. 

Také přítomnost kamenných zlobrů, pod kterými úpí Frodo raněný morgulským mečem bude objasněna. 

Nějaké obohacení dialogů se bude týkat rozhovoru Aragorna a Boromira v Roklince, Aragorn si čte ve spisech a Boromir se potuluje kolem a nato se řízne o úlomek Narsilu. Je to obohacení velmi krátké, ale ne nezajímavé! Boromir se také více vyřádí na Elrondově radě, vysvětluje své poslání a své představy, nazývá prsten Isildurovou zhoubou. Gandalf tu promluví jazykem Mordoru a Elronda to pěkně naštve…

Tak tahle scéna stojí za to si tuhle verzi DVD koupit! Po Pipinově: "A kam vlastně jdeme?" záběr na Elronda a Aragorna. Elrond mluví o Aragornově matce, která ho kdysi přivedla do bezpečí Roklinky, mluví také o Narsilu, o tom, že by mohl být znovu skut kdyby Aragorn chtěl uplatnit nárok na své dědictví, ale on na to že ne, že se stále obává své minulosti…ojoj…málem jsem si načůral do kalhot, když jsem si představil tuhle scénu! (doslovný překlad :o)

Po strašidelné a poté strašidelně dojemné scéně s Bilbem, Frodem, Žihadlem a mitrilem se objevuje Elrond, který Společenstvu dává sbohem a nabádá je, aby šli pouze tak daleko dokud jim budou stačit síly (šprýmař!).

Také na Caradhasu je přidáno pár vět, mluví zde Gandalf s Frodem o rostoucí tíze břemene a o tom, jak ovlivňuje ostatní. Také v Morii - tady si více popovídá Gandalf s Pipinem, bude určitě zajímavé sledovat vývoj jejich vztahu v dalších filmech. Před sekvencí s jeskynním obrem se také trochu mluví o Morii a mitrilu. Dozvídáme se od Gandalfa něco více o Glumovi, o tom kým je a proč touží po prstenu. 

Opět na volném vzduchu - Společenstvo mínus jeden přichází do Lothlorienu a je zastaveno Haldirem, Legolase přivítají, Aragorna taky znají, zato Gimli zůstává neoblomný v úmyslu opustit Lorien, střídají se repliky v elfském a trpasličím jazyce. Kupodivu zůstává při tom, že je do Lothlorienu vpustí. Odehrává se dlouhý rozhovor Galadriel a Celeborna, mluví o Gandalfovi, o tom, co se mu stalo v Morii. 

Když Legolas upozorní na Žalozpěv pro Gandalfa, členové Společenstva na něj vzpomínají, hobiti hlavně na jeho ohňostroje, Gilmli posmrkává v pozadí.

U Zrcadla říká Galadriel Frodovi o Nenye, jenom pár slov navíc.

Nejdelší a nejznámější "ustřihnutá" scéna je ta s dárky. PJ hodně tvrdě bojoval za její ponechání ale nakonec to vzdal, no jo, holt téměř čtyřhodinový film to je fakt na pováženou. Ta scéna se zdá být skvělá, je to slovo od slova podle knihy, takže si jí vyndejte z poličky a docela se pobavíte. 

V další scéně navíc se objevuje příšerně smutný Gimli, který poznal krásu země Lothlorien a její vládkyně a vůbec se mu nechce pryč…

Napjatá atmosféra při plavbě po Velké řece Anduině je umocněna tím, že Aragorn zahlédne Gluma, který je pronásleduje. 

Po Boromirově posledním vydechnutí mluví Aragorn o lidu Bílého města, který na něho marně bude čekat… 

Malý návdavek nakonec nás má navnadit na druhý film - Sam nutí Froda ať si odpočine, nají se a zkusí spát, což je ovšem přesně to, co se utrápenému hobitovi nedaří…

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Holistr, přidáno 26.9. 2002 21:43:19
Ja to chciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
ds-, přidáno 19.9. 2002 11:02:11
Uz od 13.9. [tedy fpatek] si krasne libuju s DVD PP :) .. proste BOMBA
Dobesch, přidáno 19.9. 2002 8:28:23
Bude to skvělé - když sem si pustil DVD a potom i bonusy (kde je "sestřih" z navíc minut) musím uznat, že té původní verzi přece jen občas chybí souvislosti. Např. Elrond v Roklince říká Gandalfovi: " Můj lid odchází......". Bohužel pro ty co nečetli knihu tam v chybí jakékoliv vyustění či pointa. Jak se to ale vše "změní" když tahle scéna následuje až poté, co Frodo se Samem vidí odcházet elfy do Šedých přístavů (a baví se o tom). Jinak je tam třeba myslím vidět, že Frodo a Sam při své cestě do Hůrky nocovali!!!! atd. Už aby byl Listopad (ale bohužel v USA u nás????)
Eowyn, přidáno 18.9. 2002 20:56:48
Už se moooc těšim!!!!Mohli to rozšířit ještě trochu, ale to chci asi moc.Škoda jen těch darů...
Eleazar, přidáno 18.9. 2002 13:19:01
Pěkné pěkné, už ať je to tu!! :-)

Dana, přidáno 18.9. 2002 12:00:38
DVD normalni mi uz snad kazdym dnem prijde (z Vltavy je to opravdu fofr) a timhle si udelam radost pod stromecek. K tomu soundtrack ke Dvema vezim, kanastove karty a spolecenskou hru Pan prstenu - ponekud jednotvarny Jezisek, ale KRASNY!!
Lollitka, přidáno 18.9. 2002 10:45:34
No, tak to je teda krása. Už se nemůžu dočkat, až to vyjde, to si zas budu muset vzít slintáček.
Zuzka, přidáno 18.9. 2002 2:42:11
Ahoj Ara, diky moc za objasneni. Hold budu muset pockat- to mi ale ti amici nerekli, ze bude nejaka rozsirena verze. Dve veze uvidim o nejaky ten patek driv (alespon nejakou vyhodu to ma ze jsem v USA) tak vam zdelim prvni dojmy.
Honza dave, přidáno 17.9. 2002 22:13:51
Proc?!Proc?!Proc jsem jen reklamoval nefunkcni DVD/CD mechaniku Artec a pozadoval, ja blbec, navraceni penez!? Sice odmitala cist CDcka, ale DVD by snad prezila.Ach jo, ted mam jen CD-ROM a to me moc nepomuze. A domaci kino je trochu jina cenova relace.
Lily, přidáno 17.9. 2002 20:54:49
Takže,koupím si DVD přehrávač,pak DVD PP a budu to koukat dokolečka dokola a to všechno za prachy,ktoré nemám.Kdo mi bude ochocen pomoci při "vypújčení" DVD-éčka?
Eversmile, přidáno 17.9. 2002 20:34:10
Sem s tím!!!!!!!!!
Peta, přidáno 17.9. 2002 18:15:34
Sorry,četla jsem si jen nadpis,už to vidím
Peta, přidáno 17.9. 2002 18:13:25
Nevíte jestli bude ten přídavek taky s dabingem?

Milouska_rybissska, přidáno 17.9. 2002 17:32:40
to je super,já to ci taký
Ara, přidáno 17.9. 2002 7:07:43
caffo zuzka. ak mas uz extended verziu (co je nerealne), tak by ti to islo automaticky samo, netreba nic spustat, lebo to je sucast filmu, no a kedze mas iba kinoverziu, tak tyxto 30 min navyse tam este nie je ... musime cakat do novembra ...
Zuzka, přidáno 17.9. 2002 2:13:03
Vypada to skvele, ale ja jsem ted v USA, kde se DVD PP uz nejakou dobu prodava (takze uz ho nejakou dobu mam) a nic navic tam neni, ale ja jsem takovy technicky typ, ze to mozna jenom neumim spustit-jestli mi muzete nekdo poradit, tak budu vdecna. Diky.
MEGAJOHN, přidáno 17.9. 2002 1:45:19
narezzz
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist