Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

23.2. 2002
BelcarnenRežisér o DVD a dalších dílech; Arwen a příslušenství
Co nového o DVD Společenstvo Prstenu?
Včera se objevilo několik velice zajímavých zpráv přímo od samotného Petera Jacksona, který mluvil nejen o DVD, ale i o dalších zajímavostech okolo Dvou Věží a Návratu Krále. Co jsme tedy věděli o DVD a VHS doposud:

  - světová premiéra DVD a VHS má být okolo června, u nás o něco později.
  - první vydání bude ve stejné délce a střihu jako film v kinech, ale VHS bude obsahovat upoutávku na Dvě Věže a DVD spousty bonusového materiálu
  - později (nějak v zimě) vyjde další DVD, na kterém bude film o 30 minut dělší, nejedná se však o Director's Cut. Na ten si budeme muset počkat asi ještě dlouho ...

Ovšem včera PJ prozradil pár dalších věcí a něco také upřesnil:

  - prodloužená verze bude vypuštěna už okolo podzimu
  - doplněné scény se týkají především předávání darů v Lothlórienu, vývoje přátelství Gimliho a Legolase, další vykreslení postavy Aragorna a obecně detailnější "pohled" na jednotlivé postavy Společenstva
  - scénu s předáváním darů prosadil u New Line vlastně díky tomu, že diváci (kteří nečetli knihu) budou potřebovat pochopit, odkud se v dalších dílech vzaly a jaký smysl mají předměty jako lano či lahvička se světlem ...
  - budou porušeny zaběhlé principy a místo protáčení témat z původní hudby Howard Shore složí a nahraje dalších 30 minut pro nové scény !!!

Peter Jackson mluvil o Dvou Věžích a Návratu Krále
Náš drahý režisér prozradil několik věcí okolo dalších dvou dílů filmu a ne všechny jsou příjemné. No spíš je většina nepříjemná .. ale posuďte sami:

  - ukázka na Dvě Věže bude přidávána na konec Společenstva od 22. března
  - PJ vysvětloval fanouškům, proč mohou ve Dvou Věžích očekávat větší změny v ději. Dle jeho soudu Dvě Věže neposkytují dostatek materiálu pro celý film. Do scénáře bylo tedy doplněno "několik" scén. Bude více rozveden trojúhelník Frodo - Sam - Glum a posílena role Faramira. Nic víc než toto neřekl. (pozn. tohle samo o sobě je spíše zpráva dobrá, ale otázkou je, zda doplněné scény nebudou působit podobně jako přidané balancování Froda a Aragorna na padajícím mostě v Morii)
  - Odula se objeví až v Návratu Krále. Zato ale uvidíme Enty (prý skutečně budí respekt) a také kompletní rozmetání Železného Pasu. Tj. tuto událost přímo uvidíme a ne o ní jen uslyšíme z vyprávění jako to je v knize.
  - Také vysvětlil, že Christopher Tolkien ani nikdo další nemusí (a ani není žádán) aby změny v ději atp. schvaloval.
  - Vymetení Kraje bylo vypuštěno! Scéna v Zrcadle Galadriel byla pouze ukázkou toho, co by se mohlo stát, kdyby Frodo ve svém úkolu neuspěl. A také to bylo jakési "vzdání pocty" předloze. Okolo vymetení kraje už je tolik protichůdných výroků a všemožných důkazů, že skutečně nevím, jak to může být .. holt si musíme počkat.
  - Scénář Dvou Věží byl napsán tak, aby plynule prokládal tři dějové linie - Smíšek/Pipin/Entové, Aragorn/Legolas/Gimli a Frodo/Sam/Glum. File se sice ještě ani neblíží finálnímu střihu (což je odpověď všem, co si film kupují na CD), ale předpokládá se, že toto rozložení bude zachováno. Se striktním rozdělením na samostatné části jako v knize (nejprve skupina okolo Aragorna a jejich záchranná akce a pak Frodo a jeho úkol) se nepočítá, použito bude rozhodně prolínáním všech linií ...

Tak co tomu říkáte? Myslím, že svým proslovem nám dal PJ spoustu materiálu na přemýšlení a debaty ...

Arwen a opět její meč + přívěšek na prodej
V minulém článku jste se mohli dozvědět jméno Arwenina meče. Okamžitě se objevilo několik reakcí, že toto jméno je špatně! Ve skutečnosti se prý meč jmenuje Gwemegil. Tato informace vychází z karty od Decipheru (viz. zde). Tito lidé se s největší pravděpodobností pletou. Transkripce run na meči skutečně mluví pro původní jméno Hadhathang. Celý problém pravděpodobně tkví v tom, že Decipher si musí vše nechat tvrdě schválit a licencovat. V tomto případě by se vše řešilo s New Line (v knize o jménu meče žádná zmínka není, protože Arwen žádný nenosí). Vzhledem k tomu, že ve filmu se o jméně nemluví, a jde jen o "perličku" pro pozorné či hříčky výrobce zbraní, je jméno od Decipheru jakousi "básnickou licencí".
Ovšem mnohem zajímavější je skutečnost, až Arwenin meč je TÉMĚŘ JISTĚ tentýž, který třímá Elrond v Bitvě Posledního Spojenectví! Asi jde o zbraň předávanou z otce na syna .. tedy .. spíš na dceru :o)
A aby nebylo Arwen a jejího "příslušenství" málo, máte nyní možnost zakoupit si její přívěšek "Evenstar". Je vyroben ze stříbra, měří něco přes 6 centimetrů a dodává se i s řetízkem. V tomto obchodě jej seženete za slabých 75 dolarů.


Detail ...

Zdroj většiny informací: TheOneRing.net

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Nenya, přidáno 7.10. 2002 11:56:28
Shire: Mám úplně stejnej názor, stačilo mi když jsem vyšilovala jak jsem dočetla knížku. Prostě hrůza, co pak?
Co si počnem, já to vidim černě. Možná tohle všechno zůstane ale pak to už bude o ničem, člověk pak bude jen vzpomínat a nic z toho, nic.. prostě nic....asi mám zas depku..

Shire, přidáno 7.3. 2002 20:10:48
Na jednu stranu je tohle cekani na dalsi dily PP sileny,ale predstavte si jaky to bude az dokoukate NK a budete vedet ze je konec a nic dalsiho uz nebude.Toho se bojim uz ted.Jinak ja sem docela zvedava na Stezky mrtvych, jestli to tam, teda vůbec bude.
Jezdec, přidáno 6.3. 2002 15:16:03
Jsem docela zvědav, jak to dopadne (asi nejsem jediný) , ale těšil jsem se na min. 25 minutový boj na polích Pelennoru, ale asi kvůli Oduly z toho nic nebude.
Jinny, přidáno 5.3. 2002 14:42:25
Cleistris: Asi jde vážně o názor, to chápu. Ale úprav bylo ve FOTRovi víc než jenom Arwen zachraňující Froda a souboj čarodějů (ty mi JENOM tak nějak nevadily). Jak může něco vypadnout, když Dvě věže podle Jacksona neposkytujou dost materiálu na celej film? Jasně že nikdo nemůže čekat přepis do slova a do písmene, jenže moc změn v TT nebude třeba, tady půjde hlavně o ty přidaný scény. Nekritizovala bych je, dokud je neuvidím ve filmu, až pak je klidně strhám.
Súlwen, přidáno 26.2. 2002 13:20:05
Proč něco přidávat, to nechápu!!! Vypuštění mi nevadí, do filmu se prostě nemůže vejít všechno, co je v knize. Doplněné scény už jsme měli možnost vidět v FOTR a nutno říci, že dojem z filmu spíše kazily, než by jej vylepšovaly.
veronika.kminkova, přidáno 26.2. 2002 11:32:44
Veru boji! Doufam, ze reziser zachova soudnost a nebude delat prilis velke zmeny. Nektere jsou celkem nutne (jako Boromir na konci Fotr), no uvidime. Me to vzdycky prislo, ze v DV a NK je daleko min deje nez v SP, takze by me neprekvapilo, kdyby dalsi dily byly kratsi. Ale proc jeste neco vypoustej, to nechapu ?!? Strasne se tesim na soundtrack!!!!!!!!!
dARKsIDE, přidáno 25.2. 2002 14:04:30
No myslim ze Lachtan to ukoncil jak nejakej seriál z TV :). A ta Odula je stejne nakonci Dvou Věží a to se dá vždycky předělat nebo NE.
Pulper, přidáno 25.2. 2002 13:40:44
Jak to tak čtu, tak Návrat krále bude trvat asi 2,5 hodiny, není-liž pravda.Už vidím, jak Odula bude se Samem bojovat půl hodiny, a Bitva na Pelennorských polích se "zmákne" za deset minut. Přehání to pan Jackson, přehání. Jestli tam nebudou "ústa Sauronova" a Imrahil, tak se neznám!
Tinne, přidáno 25.2. 2002 10:49:22
no, kdyby končil film stejně jako kniha, tak si myslím,že diváky by to asi dost nervově vyčerpalo, už teď se některým zdá konec moc nejasný a co by chudáci dělali, když by si mysleli,že hlavní hrdina je mrtvý a film konči nekonečně tragicky.
MEGAJOHN, přidáno 24.2. 2002 20:06:38
Nejhorsi jsou ty pridane veci,vse ostatni snad prezijem ne?
Ivetir, přidáno 24.2. 2002 19:43:47
Odula AŽ v Návratu Krále???? NÉÉÉÉÉÉÉÉE!!!!!!!
Lachtan, přidáno 24.2. 2002 18:47:41
Ta Arwen mě tam taky štve, druhý díl možná skončí tím, že Glum dovede Froda se Samem do tunelu s Odulou a uteče. Hobiti tam budou stát ve tmě, depresivní hudby pěkně podbarví atmosféru a Frodo řekne "Něco tady je" nebo tak nějak. Bude to takový nedokončený, aby divák zašel na Návrat Krále už jen z toho důvodu, aby zjistil zda hobiti projdou do Mordoru nebo se jim stane něco ošklivýho.
Andre, přidáno 23.2. 2002 21:24:22
No podle mého názoru je v třetím díle materiálu více než dost a teď nám tam ještě přidaj ze Dvou Věží.....Proto asi ono vynechání relativně i klíčových scén z NK(příkladem budiž ono zmiňované "vymetení" Kraje)...Ale,mohli teda naopak "posílit" Dvě Věže:-/...Je možné,že druhý díl bude končit přikrášlenou smrtí Sarumana a Frodovým setkáním s Pánem Nazgulů a vstupem do Cirith Ungolu...........
Astaldo, přidáno 23.2. 2002 21:02:42
Asi se snazi - vzhledem k dlouhemu casovemu odstupu mezi filmovymi dily - delat jednotlive dily jako relativne samostatne dila. Do toho jim asi "smrt" Froda na konci druheho dilu moc nesedi .)

O to lepsi snad bude treti dil.

Luciana, přidáno 23.2. 2002 19:18:47
Ach jóó, ukázka v až v březnu, DVD až v červnu, a další DVD až na podzim. No kdo to má vydržet?
Eversmile, přidáno 23.2. 2002 19:16:49
A jak jako budou Dvě Věže končit?
Někde po tom co F,S,G vstupí do Minas Morgul nabo těsně před tím, než vlezou do tunelu Oduly?!?

Silmarilia, přidáno 23.2. 2002 19:16:07
To že Odula nebude ve Dvou Věžích mě teda pěkně naštvalo. Naprosto nechápu, když teda Dvě věže "neposkytuji dost materiálu", proč tam ten souboj s Odulou a zraněni Froda nenechaji. A ty ostatní změny snad ani nechci vědět. Úplně mi stačí, že tam bude Arwen, která v tyhle časti příběhu nemá vůbec co dělat.
TINÚVIEL, přidáno 23.2. 2002 19:01:50
Taky jsem počítala s tím,že Dvě věže budou končit Frodovou "smrtí"...na Odulu jsem se těšila:-(
nenwen, přidáno 23.2. 2002 18:33:37
Dve veze NEPOSKYTUJI dostatek meterialu???No kde to jsme...
Jinak prolinani deju je jedna z nejsilnejsich stranek filmoveho zpracovani-kez by se toho drzeli..
A s tim mecem je to celkem jedno,protoze Arwen zadny nemela a ani ho nepotrebovala,protoze s mecem se vysivat moc neda:(.
p.s.a proc bude Odula a ve tretim dile?z Frodovy smrti by mohli udelat brilantni zaver druheho dilu a divaci by ten rok zesileli...:))))))

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist