Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1293 lidí

Celkem návštěvníků
14781833

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
27.11. 2003
Výzkum vlivu trilogie Pán Prstenů na filmové fanoušky; Andy Serkis o Glumovi v Návratu krále; Zeď slávy - Návrat krále v číslech; Texty písní z Návratu králeVerze pro tisk

Výzkum vlivu trilogie Pán Prstenů na filmové fanoušky
Zdroj: Lidové noviny
LONDÝN - Profesor Martin Baker a jeho kolegové zWaleské univerzity v Aberystwythu zahájili rozsáhlý internetový výzkum, který má odhalit, jak na filmové fanoušky zapůsobila trilogie Pán prstenů. Odborníky však nebude zajímat, zda se divákům líbily herecké výkony či vizuální efekty. Zajímá je například, kam by diváci lokalizovali Středozemi, v jaké době se podle nich sága odehrává a v čem se podle jejich názoru fantazijní svět podobá tomu skutečnému. Výzkum začal tento měsíc a potrvá do konce příštího roku. Baker podobný výzkum již v minulosti dělal o účincích kontrovezních filmů jako Crash či V kůži Johna Malkoviche. Studie o Pánu prstenů by však měla být první rozsáhlou mezinárodní prací svého druhu. S několika postřehy se již nyní Baker svěřil BBC: "Někteří lidé spojují amerického prezidenta George W. Bushe s Tolkienovým pánem Mordoru. Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli výzkum uspořádat, byl e-mail nazvaný Frodo selhal. Obsahoval fotografii amerického prezidenta s navléknutým Prstenem moci." A kam podle dosavadního zkoumání lidé nejčastěji umisťují Středozemi? "Mnoho lidí nám řeklo, že si ji spojují s Norskem, Východoevropané potom zejména s Polskem," uvedl Baker.

 

Andy Serkis o Glumovi v Návratu krále
Zdroj: Serkisova připravovaná kniha "Jak jsme dělali filmovou magii"

Fran (Walsh) měla takový nápad, že místo opakovánín toho, co jsme vytvořili ve Dvou věžích - Glum jakožto temná strana, ten přeživší, plný nenávisti a touhy po pomstě, zatímco Sméagol je záblesk světla v jeho duši, závislé dítě, které opravdu věří Frodovi a kterého je Frodovi líto - že to vše tak nějak otočíme. Sméagol by byl ten chladně kalkulující pasivně-agresivní psychopat předstírající oběť. V porovnání s ním by byl Glum méně nebezpečný, protože jeho chtíč, žádostivost a agresivita jsou pravé horkokrevné emoce, protknuté pocity. Ten nápad mi trochu zamotal hlavu, ale cítil jsem, že by to byla správná cesta, která by prohloubila celou postavu a ponořila diváky do velmi komplexního obrazu.

Obával jsem se pouze toho, že vše vystaví mnoha otázkám můj pohled na svět. Hrál jsem Gluma jako postavu, která na konci dne, nezávisle na tom co udělala, je velmi nemocným závislákem a má šanci na vykoupení, protože byl obětí mocných sil, které prostě nemohl ustát. Nyní hledíme na jinou postavu, čisté zlo, bez naděje na nápravu. Mé myšlení bylo nadranc z důsledků.

 

Zeď slávy - Návrat krále v číslech
Zdroj: Wired.com

Glum je skutečný. A stejně tak Odula. Středozem existovala, pouze je to strašně dávno. Minimálně se Weta Digital, která stojí za vizuálními efekty k Pánu prstenů, snaží nechat vás tomu uvěřit. Mantrou posledního dílu se stala fotorealističnost. Návrat krále obsahuje o téměř 50% více digitálních scén než Dvě věže a je sestaven z více dat, než první dva díly dohromady. Dechberoucí scény jako zničení Barad-dûr nebo bitva na Pelennorských polích (s desetitisíci krvelačných skřetů) plně zaměstnaly 3200 procesorů v renderovací zdi. Co dalšího způsobuje, že Frodovo poslání vypadá tak skvěle? Pokud jde o Wetu, více než si možná myslíte.

Weta v číslech

Lidské síly
IT technici: 35
Specialisté na vizuální efekty: 420

HARDWARE
Místností s vybavením: 5
Pracovních stanic: 600
Serverů v renderovací zdi: 1,600
Procesorů (celkem): 3,200
Procesorů přidaných 10 týdnů před dokončením filmu: 1,000
Doba potřebná k rozběhnutí dodatečných procesorů: 2 týdny
Síťových switchů: 10
Rychlost sítě: 10 gigabitů
Teplota v místnostech s vybavením: 76 stupňů

Úložné kapacity
Disk: 60 terabytů
Přístupné on-line: 72 terabytů
Na záložních páskách: 0.5 petabytů (zhruba jako 50,000 DVD)

Výstup
Počet vytvořených záběrů: 1,400
Nejmenší počet framů na záběr: 240
Průměrný čas na vyrenderování jednoho framu: 2 hodiny
Nejdelší čas renderování: 2 days
Celkový čas digitálních záběrů: 2 hodiny
Celková délka filmu: říká se že 3.5 hodiny (nakonec zkráceno na 3:12)
Doba produkce: 9 měsíců

Další informace o efektech ve filmu, technice a tak podobně najdete:

 

Texty písní z Návratu krále
Přeložil Annaí

Andúril Andúril
featured in
Andúril ze skladby Andúril
(Sindarin)
(Sindarština)

Elo! Andúril;
Lach en Annun
I chatho asgannen,
Ad echannen!
Behold! Andúril; 
Flame of the West
The blade [that was] broken
[has been] remade!
Hle! Andúril;
Plamen Západu
Meč jenž byl zlomen
je znovu zkut!
 

The Destruction of the Ring Zničení Prstenu
featured in The End of All Things 
ze skladby Na konci všech věcí

Aragorn's Coronation Aragornova korunovace
featured in The Return of the King
ze skladby Návrat krále

Into The West Na Západ


Všechny texty ke stažení ve formátu [Word DOC 62Kb]

 

Přečteno celkem 14302x, verze pro tisk

Další článek - Tajemství krále - spousta informací o natáčení Návratu krále a názor na něj z Newsweeku!

Předchozí článek - Produkční poznámky k Návratu krále - masivní článek o posledním dílu trilogie s úvodem Petera Jacksona! Spousta nových informací o ději filmu, výpravě, efektech...

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Láďa, poidáno 9.12. 2003 14:26:12
BERÚTHIEL:
Nespí celou noc a pak je ráno svěží?
Tak jednoho takového znám tady z fóra osobně :-D
Ale jinak tohle přece hrdinové v obraze mýtu běžně dělají ;-), kdyby to nebyl mýtus, tak by Aragorna někdo třeba náhodou sejmul šípem, apod.;-)
Ale vážně, já s těmihle jakobydokonalými postavami problém nemám. Pár takových rytířů a rytířek v zářivé zbroji totiž znám i v našem světě. Neříkám, že je jich mnoho, jen pár, ale jsou, a ve Středozemi jich taky mnoho nebylo.
A konkrétně ty věty, co ti připadají schizofrenní, hm, to je přesně to, co bych oboje říkal já, takže jsem se mohl s knižním Faramirem právě proto ztotožnit, jakkoliv jinak se mi chce po probděné noci ukrutně spát :)
Ano, nechce tu zkoušku zbytečně podstupovat, protože si není jist, jestli se dokáže zachovat, tak jak chce, tak jak si myslí, že je to správné, to z něj právě dělá toho "nedokonalého člověka".

Ruby, poidáno 3.12. 2003 10:20:13
saschia+beruthiel: Uvědomte si, prosím, že celý Pán Prstenů je mýtus! Což znamená, že lidé (a ostatní tvorové) jsou tam vyjádřením určitých lidských archetypů, dovedeným do extrému. Proto je Frodo lenivý, Sam věrný, Aragorn "královský" a tak dále. Takže i Faramir se může zdát dokonalý, protože on představuje právě tu mudrou neochvějnost ;-)
saschia, poidáno 2.12. 2003 16:02:26
Ungolianta - no, Frodo nebol zdaleka dokonaly. Keby nebol lenivy jak vos tak dobehol k Hore Osudu skor nez by sa vobec Cierni jazdci za nim vybrali, ale jemu sa zrazu nechcelo opustat Bag End ;-)
Ungolianta, poidáno 2.12. 2003 13:57:32
beruthiel: Všichni kdo ve Středozemi a vůbec ve svět JRRT něco znamenali nebo znamenají byly vždycky dokonalí...spíš, určitě měli nějeké chyby, ale o těch se nemluví nebo byly napraveny
beruthiel, poidáno 2.12. 2003 11:37:02
ruby: a nepřipadalo ti někdy že je Faramir až moc dokonalý? tak moudrý, tak uvážlivý, odvážný a přitom laskavý? . Nespí celou noc a přitom je ráno svěží. promiň mi ale to není v pořádku. Tolkien z něho udělal rytíře v zářivé zbroji. Sira Galahada na secesní ilustraci. jediné místo v knize, kdy se chová jako reálná osoba je to, když s Denethorem mluví po svém návratu z Ithilienu. Taky mezi námi trpí lehkou shyzofronii, jednou říká: nevzal bych ho (prsten) ani kdybyh ho našel ležet u silnice. podruhé : nechci ho vidět a ani nechci vědět víc, než vím (...) aby mne nepřepadlo pokušení. Máš pravdu v tom, že Faramir nepotřebuje omlouvat, ve filmu se totiž chová tak jak by se ve skutečnosti asi choval (i to hm, "mučení" gluma v 4dvd verzi je v pořádku, není to příjemné, ale tohle se holt s osobami podezřelími ze špehování dělalo).
Ruby, poidáno 2.12. 2003 10:10:48
beruthiel: Ale od toho tam přece Faramir je! Jiný význam jeho postava nemá (v knize!), než aby ukázala, že i lidé můžou chápat do hloubky a nejednat podle toho, co se od nich očekává atd., ale podle toho, co mají v srdci a v hlavě.
Ale od filmu se to asi skutečně očekávat nedá, ten používá napětí a místy až přehnaný "růst" postav k moudru. Faramir, moudrý hned od začátku, bez toho zázračného prozření, by asi nebyl na plátně tak zajímavý... Kdoví...

saschia, poidáno 1.12. 2003 10:41:33
Ruby - preco? Prave to je na nom hrdinske, ze chcel splnit to co sa Boromirovi nepodarilo, ale ked zistil, co je prsten vlastne zac, bol ochotny sa mu aktivne vzopriet - "Then it is forfeit". Mne sa tiez Faramir na zaciatku nepacil ako bol prerobeny, ale cim viac na to pozeram, tym viac to dokazem akceptovat ako interpretaciu. Neviem uz kjto to kedy kde napisal (asi to bolo na tychto strankach tot nedavno), ale LOTR v kniznej aj filmovej podobe umoznuju cloveku domyslat si veci - snazit sa pochopit motivaciu postav na zaklade svojich vlastnych skusenosti so svetom.
Kostěj, poidáno 1.12. 2003 9:57:36
Ludva : a ja se divil, jak pritom kopnuti do ty helmy skreta Aragorn procitene zarval...Tak to bude asi ono :-))
beruthiel, poidáno 30.11. 2003 17:39:06
mám pocit, že fanoušci si obecně faramira poněkud příliš idealizují
Ruby, poidáno 28.11. 2003 17:01:02
pip: Ani mi to nepřipomínej! Zatracená pošta! Nenávidíme jí, milášššku! :-))

Ungolianta: Pak ale s postavou Faramira pořád není něco v pořádku, protože jeho nemáš litovat a omlouvat jeho činy zakomplexovaností nechtěného syna. On má být i přes Denethorovo napomínání ten neochvějný charakter, který obdivují všichni jeho podřízení a váží si ho i sám král Elessar!

Eressiel, poidáno 28.11. 2003 14:57:53
Existuje někde na webu překlad všech písní z LOTRa ze soundtracku? Překlady od Annaího mám stažený, ale ty jsou uspořádaný,jenom jak jdou ve filmu. A noty? Slyšela jsem něco o zpěvníku,ale na ten v současný době nemám peníze.
pip, poidáno 28.11. 2003 9:40:29
Vy si tady vyprávíte o tom jak je to užasný a my kteří jsme ještě neměli to štěstí tak jen slintáme :-)
Míšánek, poidáno 28.11. 2003 9:31:57
Ještě k toma žalmu Éowyn - já to chápu tak, že jej zpívala žena, která svého bratrance nesmírně milovala a jeho smrt pro ni byla něčím nesmírně krutým. A po Théodenově "uzdravení" prostě její žal propukl naplno, proto je její zpěv tak křečovitý, vypjatý.
Ludva Homolka, poidáno 28.11. 2003 9:18:01
luciene: Jestli Ti to pomůže, Aragorn si přerazil prsty, když kopal do helmy spáleného skřeta na okraji Fangornu.
Jinak dokumenty bez titulků jsou fakt na pytel.

Ungolianta, poidáno 28.11. 2003 9:00:54
Míša: plně souhlasim s tim co si napsal o Gilmlim, Glumovi a Faramirovi. Jediný v čem bych se mohla odlišovat je, že si myslim, že Faramir si tím vzpomínání napravil reputaci, teď už se mi zdá pochopitelný proč to udělal, prostě se jen chtěl zalíbit otci, kterej ho celej život "zapíral"...v podstatě je mi ho líto, ani za to nemohl.
Jen ten Eowynin žalm se mi nezdál zas tak dobrej jak všichni řikaj, čekala sem od něj mnohem víc. Je pravda že se tímto z Eowyn stala silnější a tvrdší osobnost, ale ta písnička se mi zdála taková těžká, padavá, drsná prostě sem měla jiný představi, ale strá angličtina je nádhernej, překrásnej jazyk a k Eowyn se určitě moc hodil

A k titulkům: neviděla sem sice DVD tak nemůžu posoudit jaký tam byly titulky, ale myslim, že bez jakejchkoliv titulků to je absolutně nejlepší i pro ty co neuměj dobře anglicky

Míšánek, poidáno 28.11. 2003 7:53:54
Já si také myslím, že rozšířená verze Dvou věží je mnohem povedenější než ta klasická z kin. Už jen těch několik scén navíc s milouškým Glumíškem. Moc hezký. Taky Gimliho poznámka o tom, že nový Gandalf je ještě horší než ten starý je skvělá. Nejlépe ale asi dopadla Éowyn. Z této nic moc princezničky se rázem stala neobyčejně silná osobnost. Nedokážu své pocity dostatečně popsat, ale když na Théotredově pohřbu začala z ničeho nic zpívat žalm za mrtvého staroangličtinou, jen jsem zalapal po dechu a rozbrečel jsem se jako malej kluk. To byla síla!
Scény, kdy Faramir vzpomíná na svého bratra jsou taky nesmírně působivé, vysvětlují mnohé ale bohužel celkově se Faramirova filmaři nedobře pojatá postava moc nezlepšila. Škoda.
Tituly k filmu jsou naneštěstí opět jednou velkou slabinou. Jsou to v podstatě titulky z kinoverze doplněné o nové věty z přidaných záběrů. A tak tam samozřejmě zůstal ten naprostý nesmysl, že Rohan je na spadnutí, není přeložena Legolasova věta u hromady spálených skurutů... atd. Nebudu ale lamentovat nad tím, že titulky mohl kterýkoli fanoušek zadarmo zkorigovat, jazykově vypilovat a dovést tak do úplné dokonalosti. To už si musíme opět každý sám podle vlastních možností.
Absence titulků v bonusových materiálech je daleko závažnější nedostatek, ale přesto si myslím, že letos je s titulky o něco více dokumentů než vloni. Doumenty to jsou hodně zajímavé. Neviděl jsem je ještě samozřejmě všechny, spíš jsem je jen letmo projížděl. A tak jsem se zatím jen dozvěděl spoustu nových věcí o vytváření postavy Gluma, o tom, jak to vlastně bylo se scénou Arwen v Helmově žlebu, Frodo jako Glum atd. Více nebudu prozrazovat, pusťte si film i bonusové disky adívejte se. Stojí to a to.

Hórin, poidáno 28.11. 2003 5:29:27
Teda víte, co by bylo SUPER? Jít do kina na celý den na celý set PP. Prostě vidět všechny díly po sobě (+ přestávky samozřejmě - 10 hodin v kuse bych asi nepřežil). To by byl nářez...
luciene, poidáno 28.11. 2003 0:09:54
Rozšířená verze filmu je opravdu,opravdu o mnoho lepší než ta co byla v kinech,ale nic jiného se nedalo čekat,byl to záměr a svůj účel splnil.Jeden zádrhel se u mně však při sledování rozšířeného DVD Dvou věží vyskytl.Kdepak máme titulky ke komentářům o natáčení??? Nezajímá snad lidi,kteří se rozhodnout investovat do tohoto vydání také to co se dělo okolo natáčení??? Je opravdu fajn,že vidím nemocné prsty u nohou Vigga Mortensena,ale ráda bych věděla kde k nim přišel!Čím si Orlando Bloom ulížil? Čemu se na začátku Smíšek s Aragorem smějí? Komentářům o natáčení jsem se v rozšířené verzi FOTR častokrát hodně zasmála.U TTT se bohužel komentářům nezasměji (nepočítaje nakažlivý smích některých herců :-)),neboť nepatřím k těm šťastným,kteří umí výborně aglicky a dokáží si to přeložit......Snad se opět najde nějaká dobrá duše,která to nám méně jazykově nadaným,přeloží a na internetu předloží k přečtení...Pokud se někdo takový najde,děkuji velmi moc....
Brennos, poidáno 27.11. 2003 21:32:12
Hm... tak sorry, že plašim... ti blbouni to dali na úvodní stránku a že "New Trailer"... a on to ten starej... ach jo.
Brennos, poidáno 27.11. 2003 21:05:14
Huargh!!! Na oficiálce je nový TRAILER na Návrat krále!!!!... Víc nevím... 26 MB ještě chvíli dá... :oD
beruthiel, poidáno 27.11. 2003 19:19:15
a neměla by takhle náhodou středozemě být evropa jako taková? Lindon a London zní dost podobně a i postavění na mapě by tomu odpovídalo
Ungolianta, poidáno 27.11. 2003 19:12:04
ivna: to mě bohužel taky, v tomhle směru mě docela mrzí, že to natočili..teď už si všichni budou předtavovat Froda jako Wooda, Legolase jako Blooma atd. a prostě už je ta knížka o něčem jiném

Doufám že ten průzkum zveřejněj a že ho uvidim, docela by mě to zajmalo :-)))

Annaí, poidáno 27.11. 2003 18:44:17
A na mne už se Glumíšššek také dívá!!!
pip, poidáno 27.11. 2003 16:49:04
Jááá chciii Dvd s Glumíšššškem, do zítřka asi polezu po stropě.
Čím je zítřek blíž tím víc se nemužu dočkat!!! :))

Ruby, poidáno 27.11. 2003 16:20:31
Já se taky nemůžu dočkat. Je to divné... Přitom vlastně většinou Dvě Věže kritizuju... Asi je to vážně nějaká úchylka :-)))

A k tomu průzkumu... No já nevím, já si vždycky myslela (a i všechny mapy to potvrzují), že Středozemě není jeden stát, ale celý kontinent... Pak může jít těžko jen o Norsko nebo Polsko (nebo co to tam zmiňovali) ... Ti fanoušci jsou nějací zmatení... Nebo ten, co psal ten článek...

Aman, poidáno 27.11. 2003 16:05:35
A já si zítra vyzvednu sběratelskou s Glumíššškem, užž ssse těššším...
heyhall, poidáno 27.11. 2003 16:02:51
vcera jsem videl v Musiworldu sberatelskou edici Dvou vezi - ta figurka Gluma vypada fakt hezky
Hand, poidáno 27.11. 2003 15:40:21
Je super číst Vaše příspěvky. Strašně z nich sálá ta čistá radost a nadšení z toho co Vás čeká. Tady máte jednu z forem vlivu Pána Prstenů na život obyčejného člověka.
parys, poidáno 27.11. 2003 15:23:59
Sassa: Sem na tom podobne, musel sem brachovi slibit, ze DVD nerozbalim a nepustim, dokud neprijde z prace (dela dvanactky).. takze na to hledim a slintam a cekam...
Sassa, poidáno 27.11. 2003 14:58:31
Včera mi přišla od DVDExpressu výzva k vyzvednutí! A ještě jsem neměl čas tam zajít! To je hrozný, vědět, že tam někde leží moje Dvě věže a já k nim nemůžu!
Míšánek, poidáno 27.11. 2003 14:34:35
Mluvil jsem ráno s ženskejma z DVD-expressu, prej balily Dvě věže pro rozesílání poštou celou noc a stejně to všechno nestihly. Tak si někteří ještě nějaký ten den asi počkáte. Ale vydržíte to, ne? Vždyť na tu radost čekáme všichni nejmíň od ledna.
pip, poidáno 27.11. 2003 14:28:23
parys: u koho si je měl obědnaný, já od filmcity.cz a ještě mi nic nepřišlo.
Tak snad zítra :-(

parys, poidáno 27.11. 2003 14:07:55
pokud mi ze same radosti preskoci, nebo budu mit tezkou mozkovou prihodu, tak ano.
Míšánek, poidáno 27.11. 2003 13:33:29
To parys: sdílím tvou radost, já jsem stejně šťastný již od osmi ráno. Mohu se Tě zeptat - budeš se dnes večer stejně jako já dívat na Dynastii Nováků na TV Prima?
ivana, poidáno 27.11. 2003 13:01:48
Rozhodne ma film ovplyvnil. Keď som sa minule pozerala do knihy na nejaké detaily, postavy sa mi automaticky stotožnili s hercami. A názor na PP, no ten som si utvorila pred 10 rokmi po prečítaní knihy a film ho veľmi nezmenil.
parys, poidáno 27.11. 2003 12:45:43
lidi, prave mi dorucili DVD, asi zesilim radosti............... rozsirene dve veze!!!!!!!
Míšánek, poidáno 27.11. 2003 11:53:53
Kdybych měl sám o sobě povyprávět, jak LotR ovlivnil můj život, bylo by to na hodně dlouho. Jen o jednom se zde zmíním... pro nic jsem se v dosavadním životě tak nezapálil, jako právě pro tento film. Věnoval jsem mu v uplynulých dvou letech tolik času, že to nedokážu ani spočítat. A teď ještě přijde Návrat krále a Návrat krále prodloužená verze... a pak kdo ví...
pip, poidáno 27.11. 2003 11:34:50
zajímavá sdudie ,bude probýhat i u nás?
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!