Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2038 lidí

Celkem návštěvníků
14788263

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Lucyová
12.3. 2003
Pán prstenů – počítačové hry na prahu nového věku: exkluzivní reportáž o připravovaných hrách podle Pána prstenůVerze pro tisk

Pán prstenů – počítačové hry na prahu nového věku
Exkluzivní reportáž o připravovaných hrách podle Pána prstenů
Napsal: Elbren, Přeložila: Lucyová
Viz. také stránky Electronic Arts

Fanoušci tolkienovských her, pozor: právě vás čeká praktická lekce time managementu – přesně ten totiž budete potřebovat, pokud budete chtít v příštích letech žít plnohodnotným životem A PŘITOM si zahrát všechny hry na motivy Pána prstenů, které chystá Electronic Arts. Z pod pokličky v kuchyni EA unikají zvěsti, že se zde pro vás připravují vybrané lahůdky: realtimové strategie, RPG, MMORPG*), fantasy RPG a další, a to pro všechny herní platformy. To už nejspíš stačí na to, aby se každému pařanovi tolkienovek zrychlil tep a roztřásly ruce… jenže to ještě není všechno.

Zdaleka ne všechno.

Úspěch hry od EA Dvě věže pro PS2 byl, a stále je, mimořádný. Neil Young, výkonný ředitel EA pro vývoj her, 31.října 2002 uvedl, že k tomuto dni byly prodány 2 miliony kopií Dvou věží. Do května 2003 se očekává prodej 4 mil. kopií. Proč tedy při takovém úspěchu nevložit veškeré úsilí do her s tématikou Středozemě?

A EA to také dělá. Další jejich LOTR hrou bude Návrat krále, jejíž vydání je plánováno na listopad 2003. Fanoušky jistě potěší, že Návrat krále bude k mání pro všechny platformy: PC, Game Boy Advance, Xbox, GameCube a PS2. A ještě víc potěší, že všechny verze vyjdou v jeden den. Hlavním rysem Návratu krále bude mnohem širší herní prostředí. Co to znamená? Postavy budou procházet a objevovat různá prostředí, stejně jako lézt na stoly a vykopávat zuby kolemjdoucím nepřátelům. Jen si představte Legolase, jak vyskočí na stůl a tancem se svými noži požene nepřítele na útěk. Tančení na stole nám tu získává nový rozměr…

Young a jeho tým vývojářů označují hru Dvě věže za prototyp toho, co přijde po ní: na Dvou věžích budou stavět, ale Návratu krále a následujícím hrám vdechnou ještě více života. Jak? Kromě možnosti zahrát si Gimliho, Legolase a Aragorna při jejich dalších výpravách, zde budou postavy Froda a Sama, kteří procházejí Mordorem. Víc než jistě se budete moci pustit do průzkumu temnoty Cirith Ungolu a zlověstných slují, zatímco druhým okem budete ostražitě sledovat slizkého potomka Ungolianty. Odulu. Není těžké uhodnout, že na tomto místě budete Samem a adrenalin se vám pohrne do hlavy silou Raurorského vodopádu. Bitva s Odulou. Jo.

A co epické bitvy? Neil to ani nepotvrdil, ani nepopřel. Ale řekl mi, že monumentální bitvy z Návratu krále (lze předpokládat, že Pellenorská pole a Černá brána) budou i ve hře. Ti z vás, kdo jste hráli Dvě věže – pamatujete na sekvenci s Isildurem, kde bojujete v Posledním spojenectví? Pokud vše půjde dobře, EA tento styl hry rozvine a umožní nám tak zabojovat si ve velkých bitvách Války o prsten. Jasně, aby to vyšlo a dopadlo to dobře, bude potřeba se poprat se spoustou technických problémů, ale při nejmenším EA ví, jak moc to my fanoušci chceme, a dělá všechno pro to, abychom to dostali. 

Čeká nás také více vedlejších postav a spousta vedlejších úrovní. Takovou vedlejší postavou byl ve Dvou věžích Isildur a byl celkem schopným a nebezpečným mlátičem. Jeho přítomnost ve hře potěšila nejednoho fanouška, i když vedlejší level Věž Orthanku byl trochu nadbytečný. Ale rádi tuto zbytečnost odpustíme, zvlášť pokud nelžou zvěsti o tom, jaké vedlejší postavy budou v Návratu krále. A myslím tím postavy. Ne jednu. Stejně jako úrovně. Ne jednu… (Ne, ne, ne, víc už toho prozrazovat nemůžu!)

Když jsem poprvé mluvil s Neilem Youngem loni v říjnu, část jeho týmu se právě vrátila z Nového Zélandu. Přebírali tam od Weta vizuální podobu filmu i digitální postavy, které se v Návratu krále objeví. Je to tak – hra Návrat krále se bude vizuálně podobat filmu mnohem více, než tomu bylo u Dvou věží. Dá se čekat ještě víc věcí převzatých z filmu a lépe zapracovaných do hry. Natočené scény z Návratu krále budou speciálně upraveny a hra tak bude mnohem bližší tomu, co uvidíme na plátně. Stačí jen ztlumit světla, spustit hru a i vy se budete bít za záchranu Středozemě…

Nyní otázka, která napadne většinu hráčů: bude Návrat krále obsahovat i multiplayer*)? EA to zatím oficiálně nepotvrdila, ale touto variantou se zabývá. Je si dobře vědoma, jak je multiplayer u fanoušků žádaný. Pokud ale EA zjistí, že jej nebude moci vydat alespoň s takovou pompou jako Dvě věže, raději jej nepustí ven.
Mám ale takové tušení, že to vyjde…

EA je teď plně zaměstnána pátráním, jaké cesty do Středozemě vedou, a kterou z nich se vydat. Nelze tam přijít jen tak, musí to být s patřičnou důstojností i kvalitou. Neil Young a jeho tým jsou teď zcela oddáni tomu, aby zajistili, že to, co vydají, bude vizuálně srovnatelné s filmem.
Po Návratu krále (pro PC, PS2, Xbox, GameCube a GBA) vznikne velkolepá hra pracovně nazvaná Trilogie. Ta půjde ještě dál než Dvě věže i Návrat krále - obsáhne celý příběh z filmu a bude v ní řada postav, za které bude možno hrát. Pro Trilogii budou typičtí hrdinové z předchozích dvou her, k tomu navíc hobiti a... GANDALF. Fanoušci po něm volali už od Dvou věží a mnozí doufali, že se objeví již v Návratu krále. S tím se ale nepočítá. Gandalf se vrátí „na prahu nového věku“ - v listopadu 2004, kdy vyjde Trilogie. Young sebejistě tvrdí, že čekání bude rozhodně stát za to.

Fáma: Gandalf se možná v Návratu krále objeví... MOŽNÁ!
Avšak Trilogie nebude jen kompilací her Dvě věže a Návrat krále. Samozřejmě se v ní objeví hlavní hrdinové, hráči ale budou moci v jejich rolích projít CELOU Středozemi. Hlavním herním principem bude mise, podobně jako u Dvou věží a Návratu krále, ale podle plánů bude například možné jít v roli Aragorna do Cirith Ungolu a prozkoumat doupě Oduly.

I Trilogie bude ve verzi pro všechny herní platformy (teď se možná ptáte, proč Dvě věže nebyly vyvinuty pro PC. Young tvrdí, že když Dvě věže vyvíjel, měl možnost rozdělit vývojářský tým a vyrobit obě verze, pro PS2 i PC. Zvolil však raději možnost netříštit své síly a všechny vývojářské talenty nechat pracovat na jednom projektu). Nezapomeňte také, že brzy se nevyhnutelně objeví herní konzole PS3 a Xbox2 a EA už je zapracovává do své výrobní strategie. Můžete tak vsadit svoje poslední gondorské zlato, že jakmile PS3 a Xbox2 vtrhnou na pulty, LOTR hry od EA budou připraveny naplno těchto novinek využít.

*) Pozn. překl. pro „nepařany“: 
RPG = role playing game – hráč hraje za určitou postavu a během hry ji stále dotváří (zpravidla vylepšuje :-)) 
MMORPG = massive multiplayer online RPG (v české pařanské hantýrce masivní multiplayer) – RPG, která se hraje online na internetu
Multiplayer = hra pro více hráčů

Přečteno celkem 16272x, verze pro tisk

Další článek - Zábavné testy - Kdo z Pána Prstenů je tvým ideálním partnerem (mužem), Kdo z herců z Pána Prstenů je tvým ideálním manželem, Která ženská postava z Pána Prstenů jsi, Jaký druh elfa jsi

Předchozí článek - Popis ukázky z Návratu Krále; John Labrie o technice za Glumem, enty a davovými scénami - skvělá videa!; Další zábavná komerce

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Lucyova, poidáno 14.3. 2003 12:08:49
Corwin: jasně, cena je nehorázná, ale když to za ni prodají... To je holt ten kapitalismus :-))
PS: nehorázný spíš je, že s tím otravujou lidi v mejlu.

Corwin, poidáno 14.3. 2003 11:54:45
Hm,bere nebere,spis jde o to jak se na tom xce nekdo pomerne nehorazne namastit:-((Bastardi:-(((Fuj ja jsem sprostej az se cervenam:-/
Lucyova, poidáno 14.3. 2003 9:10:11
Bel: to byla jen taková ironická poznámka :-)
Ale že vás to tak bere - kdybych se měla rozčilovat nad všemi superexkluzivními nabídkami, co se denně hrnou, tak už mě dávno trefil šlak. Prostě to nekoupím a hotovo.

Ara, poidáno 14.3. 2003 7:55:27
to all: presne tak ... je to vydieracstvo a hnusne ... verim tomu, ze sa este nejake odlozia a o niekolko mesiacov za to zapytaju 10 litrov ... je to hnusne a nefer ... :((((
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 13.3. 2003 22:01:45
Lucyova: nemaji :) Urcite jen jednotlive kusy, ale je to vyderactstvi :)
Lucyova, poidáno 13.3. 2003 15:15:08
Ara: nic bych za to nedala, že jich mají na skladě posledních pár stovek kousků :-)
asfaloth, poidáno 13.3. 2003 15:07:23
to Ara: je mi zle...
Šarkan, poidáno 13.3. 2003 11:48:52
No ted to vypada ze uz to snad vyjde. Na květnovym E3 (herni veletrh) to prej bude predstaveny bliz.
Ara, poidáno 13.3. 2003 11:21:34
caffo all ... tomu neuverite toto mi prislo, ludska chamtivost nepozna hranic :((((

PLUS EXTRA PONUKA:

Pre skalnych fanusikov sa nam podarilo este zohnat par poslednych kusov DVD Pan Prstenu: Spolecenstvi prstenu 4DVD limitovana de luxe edice, ktora sa uz v Europe vobec neda zohnat!!!

Pan prstenu: Spolecenstvi prstenu 4DVD limitovana de luxe edice, 6999,-Sk
http://www.dvdbest.sk/Product.cfm?ProductID=71743

V pripade zaujmu si dovolujeme doporucit Vam aby ste si objednavku vyhotovili ihned, ide skutocne len o par kusov a poslednu moznost ziskat tuto kolekciu!!!

....koniec exkluzivnej ponuky...

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 12.3. 2003 20:39:08
Šarkan: Middle Earth Online už dvakrát zkrachovala, snad to tentokrát vyjde. O té GamePage vím, v pátek to opakují :o)
Šarkan, poidáno 12.3. 2003 19:26:49
To je narez na to se tesim! Mimochodem nepsalo se tady o Midle Earth Online, to bude teprve bomba!
Bele v pondělí si byl v televizi, v Game Page. Byl tam report (malej) z Tolkien Conu.

Gimli, poidáno 12.3. 2003 18:06:56
JOJ! slint...
Corwin, poidáno 12.3. 2003 14:32:17
Neparan je clovek ktery nepari:-))Tj nestravi cely den hranim her na PC ci herni konzoli:-)))
asfaloth, poidáno 12.3. 2003 14:28:23
ďekuji hlavně za Pozn.překl.
hoci se do toho vůbec nevyznám, bylo to hezké čtení plné naděje a radosti.Doufám, že potěší všechny milovníky her.
Jediné, co jsem rozuměla z těch zkratek bylo PC a PS2 - ostatné mi neříkazhola nic :))) jinak co je "nepařan"? i když jsem pochopila, že tam patřím i já, plný smysl mi uniká...:)

[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!