Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1007 lidí

Celkem návštěvníků
14951944

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
4.10. 2002
Saruman bude házet firebally ?!?; Gimli měl noční můry ze Stromovouse; Odula, Odula a zase Odula. Kdy, kde a jak?; Pipinova hudební skupina ve full-screen verziVerze pro tisk
Saruman bude házet firebally ?!?
Oblíbenou zábavou čarodějů v mnoha fantasy knihách, hrách a filmech je likvidace nepřátel pomocí klasické ohnivé koule, fireballu. Všichni asi také budete souhlasit, že Gandalf může nakrásně házet po vrrcích zapálené šišky, ale Saruman potřebuje něco efektnějšího. Možná právě proto mu bylo ve filmu dáno do vínku použít fireball. Podle dostupných informací vrhne několik ohnivých koulí s pomocí své hole (z její spodní části) proti Entům, kteří začnou obkličovat Orthank. Kouzla tohoto typu na mne působí u Pána Prstenů poněkud ... nepatřičně. Musíme si počkat několik týdnů, zda bude Saruman skutečně bojovat tímto způsobem.
Informaci dodal Maeglin, díky. Je obrovská škoda, že lidé v různých reklamních agenturách, kteří mají přístup k všemožným exkluzivním materiálům, často vůbec nechápou, jak "vzácné" věci to pro fanoušky jsou. A nebo chápou, ale kvůli smlovám o "mlčenlivosti" tyto informace nemohou vypustit. Ale bylo by to zábavné, vědět od začátku přesně, co ve filmu bude?


Gimli měl noční můry ze Stromovouse
Většina z vás už jistě ví, že herec John Rhys-Davies, který se v Pánu Prstenů střihnul roli Gimliho, propůjčil do Dvou Věží svůj hlas Stromovousovi. Pro www.scifi.com řekl, že díky této nové roli získal také hezkých pár nočním můr ...

Když ho Peter Jackson poprvé požádal, aby namluvil i Enta, prý si pomyslel: "To je fajn, víc peněz!" Ale pak ...
"Tak začaly mé noční můry. Více studeného potu a buzení uprostřed noci s neodbytnou myšlenkou 'Bože, jak mám zahrát tuhle zpropadenou věc?'"

"Jak sakra chcete udělat chodící a mluvící strom? Jak strom zní? Položil jsem tuhle otázku hostovi na talk-show v New Yorku. Měl tři kamarády, experty na Tolkiena, a odfaxoval jim dotaz 'Jak mluví strom?'".

"Každý z nich odepsal. A všichni nesouhlasili s mým bezděčně zvoleným způsobem jak to dělat. A jeden z nich napsal, že jediný, kdo něco takového může dělat, je James Earl Jones. A s tím se bezvýhradně shoduji. Ale prostě musíte takové věci alespoň zkusit."


Odula, Odula a zase Odula. Kdy, kde a jak?
Ještě nyní se stále množí dotazy, zda bude Odula na konci Dvou Věží. Odpověď na tuto otázku je známa již mnoho měsíců, ale lidé si přesto stále ověřují, zda se něco nezměnilo. Přitom sám Peter Jackson na jedné z konferencí řekl, že: "Kdyby začal Návrat Krále až po Odule - tak jak je to v knize - zbylo by toho pro Froda a Sama na práci už jen málo." Toto rozhodnutí opravdu dává smysl, protože v knize zabírá putování Froda a Sama k Hoře Osudu pouze tři kapitoly. Posunutí Oduly do dalšího dílu také pomůže, aby byl děj ve filmu co nejvíce chronologický. V knize je Frodo napaden Odulou 13. března. Tou dobou jsou již na Pelenorských polích tisíce skřetů a Minas Tirith obklíčna. A díky této změně také získáme novou potvoru, na jejíž záběry se budeme celý rok těšit :o)


Christopher Lee, Howard Shore, Fren Walsh a Peter Jackson

Většina těchto informací byla již několikrát potvrzena. Asi nejlépe (stejně jako třeba absence Vymetení Kraje) na konferenci v Barnes & Noble, která se konala v březnu tohoto roku. Více informací ZDE.


Pipinova hudební skupina ve full-screen verzi
Pozornost fanoušků nezná mezí. Jeden z nich, říká si Cheeky, nedávno sledoval full-screen verzi DVD a všiml si něčeho moc zajímavého. Během oslavy Bilbových narozenin, při scéně, ve které hobiti přinášejí dort, můžeme vidět Smíška, jak protančí okolo dortu a ve wide-screen verzi smizí ze záběru. Ne však ve full-screen! Tam můžeme vidět, že odešel do horní části scény, kde stojí na pódiu a baví se s Pipinem. A Pipin je podle všeho v kapele. Smíšek ukazuje směrem k tančícím. Je to jen kratičký pohled z dálky, ale i tak potěší. Zda ti dva plánují krádež rachejtlí, nebo se jen baví tanečníky, se už asi nedozvíme. Billy Boyd opravdu hraje na kytaru a tak by jeho účast v kapele byla docela logická.
Přečteno celkem 16460x, verze pro tisk

Další článek - Zajímavé zprávy o Dvou Věžích; Dvě Věže od Games Workshop přicházejí na trh; Společenstvo nejlepším filmem za posledních 15 let; Balrog jako svícen; Dvě Věže na domácím kině

Předchozí článek - Soutěž `Dvě Věže na každém kroku` - co takhle zaslat svůj příspěvek do soutěže, potěšit ostatní čtenáře stránek a ještě něco vyhrát?

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 13.10. 2002 22:27:17
Inquisitor: já to myslel spíš ironicky. Tenhle "přídavek" se mi moc nelíbí a raději bych viděl pořádně zpracovaný vliv jeho hlasu, než jen metání ohně
Inquisitor, poidáno 13.10. 2002 15:30:02
To že Saruman musí mít něco efektního je BLBOST!!!!! Gandalf se přece zajímal o oheň tak proč by nemoh sesílat blesky nebo firebally? Naopak Saruman-hlava Istari-se zabýval něčím o moc důležitějším např. prsteny, ne?
Sírwen, poidáno 11.10. 2002 19:43:53
Firebally? No, dalo by se to udělat hezky, ALE. Kora: můj bratr to označil za souboj teploušů, pro mě to byla nejhezčí bojová scéna filmu. Inu vyhovět každému se nedá, škoda.
Láďa, poidáno 11.10. 2002 13:05:47
Macros: Od tebe tu výtku chápu :-DD
Súlwen, poidáno 5.10. 2002 20:01:42
A co Sarumanův hlas? Byla jsem hodně zvědavá, jak si s ním ve filmu poradí …
Eowyn, poidáno 5.10. 2002 19:34:51
A divíte se?? Potom, co si Gandalf, coby služebník tajného ohně, tak efektivně poradil s Balrogem s pomocí plamene Anoru přece Saruman nemůže zůstat pozadu. I když od "nejmoudřejšího z řádu" Bych přece jenom čekala něco...tolkienštějšího než firebally. Ale alespoň něco - horší by bylo, kdyby tam stál se založenýma rukama:o)
Macros, poidáno 5.10. 2002 16:59:40
Nechápu vás, kdyz uz to pro pana krale jsou nejvetsi magove ve stredozemi, tak mi nekdo vysvetlete proc by se nemohli branit i pomoci valecne magie. Prece se jen tak nebude divat jak mu entove likviduji jeho majetek.
Merlkir, poidáno 5.10. 2002 10:26:12
Hmmmm...vzhledem k Sarumanovu zaměření na pekelné ohně a tak, viz Orthancký oheň, proč ne? když to nebude vypadat úplně trapně,..a stejně, vpomeňte si, že jeden ent uhořel, když na něj vyšplíchl O.O.
Kora, poidáno 4.10. 2002 21:44:03
Mě taky příjde trochu divný, aby Saruman používal fireballs. Vlastně mě to trochu sklamalo. Po FOTR mělo spousta lidí poznámky a narážky na "souboj staříků". Mě se to náhodou líbilo. Byla jsem ráda, že tam nebyly vloženy takový ty typický výbuchy a jiskry a blesky. Vypadalo to tak mnohem realističtěji. Když jsem šla z kina, říkala jsem si, takhle si představuju čarodějnický souboj. Jestli mi tam vrazej fireballs, tak to bude docela škoda.
Jo a k tomu Pipinovi. Mám doma bohužel "pouze" wide-screen verzi, ale okamžitě po přečtení jsem si to musela pustit. Ten človíček, co tam našel Smíška musí mít asi "superelfí" zrak, já jsem so viděla asi stokrát a nevšimla jsem si toho. Mohu mu pouze blahopřát k výborné vnímavosti nebo naprosté posedlosti.(co se nehodí škrtněte)

[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!