Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1716 lidí

Celkem návštěvníků
14791162

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
14.4. 2002
Producent požaduje flexibilnější přístup úřadů; Něco pro pravověrné fanynky Legolase; Samolepkové album Společenstvo Prstenu - neskutečný paskvil; Rohirové - záběr ze Dvou Věží; Aféra Figwit - jak je to doopravdyVerze pro tisk
Producent požaduje flexibilnější přístup úřadů
10. dubna 2002, Queenstownstory, napsala Sue Fea
Překlad (v)Eru, díky moc!
Natočit film není žadná sranda. Tenhle článek vás možná vůbec nebude zajímat, ale třeba "potěší" všechny ty, kteří stále jen kritizují každou drobnou chybičku na kráse Společenstva. I když já osobně jsem z článku měl trošku pocit, jako by si filmaři připadali až trošku moc důležití :o) Belcarnen

Producent oskarového Pána Prstenů Barry Osborne říká: Kdyby souhlas úřadů, byrokracie a administrativa měla o víc než týden zdržet filmování v určité oblasti, filmaři by lokalitu opustili. 
Pan Osborne řekl, že nezažil žádné větší zdržení sháněním nějakých povolení během natáčení Pána prstenů: Společenstva prstenu v Queenstown Lakes Districts a shledal úřady celkem vstřícné. Ale podporuje hlasy filmového průmyslu, které požadují flexibilnější postupy týkající se povolení k natáčení. 
Filmový průmysl s Film Queenstown udělaly mnoho návrhů radám a vládním výborům, aby se nemusely potýkat s úředním šimlem. A navíc navrhovaná změna územního plánu mohla filmový štáb donutit obrátit se k náhradním řešením, k vybudování náhradních prozatímních staveb a potřebných konstrukcí k filmu a mohla by také připravit region o miliony dolarů, které tam filmový průmysl přináší. 
Pan Osborne řekl pro The Sourhland Times, že místním úřadů trvá tak měsíc dva než vydají povolení, což pro filmaře znamená zamávat filmu na rozloučenou. "Pokud se objeví nějaká administrativa nebo nebo problém byrokratické povahy kolem vyřízení žádosti nebo povolení, tak se raději této lokalitě vyhneme". Zdlouhavé vyřizování nebo jiná časová omezení byla pro filmaře nepředstavitelná, ačkoli nějaké ústupky byly nevyhnutelné. Osborne říká: "Musíte samozřejmě vyvinout nějaké úsilí abyste se ujistili, že se neobjeví žádné nežádoucí okolnosti."
Filmaři se zřejmě porozhlíželi po spoustě různých oblastí a jakmile se dala očekávat příliš dlouhá doba k vyřízení povolení, tak se místu oklikou vyhnuli. "Týden je rozumná doba (k získání povolení)", říká Osborne. 
Většina zvažovaných lokalit žádné povolení nevyžadovala. V mnoha zemích se např. společnost Film New Zealand snažila vybírat místa, kde by se vyřizování urychlilo tak na den, dva. 
Někdy byl tým požádán o to, aby informoval obyvatele v blízkosti místa natáčení. "Dobrý producent se vždycky snaží vycházet se "sousedy" dobře, protože se tam často vrací na dotáčení apod." říká Osborne.
Producentka Lisa Chatfield minulý týden oznámila, že se společnost chytá natáčet nějaký větší projekt v okolí Queenstownu na začátku příštího roku. Ale řekla také, že má mnoho výhrad týkajících se byrokracie kolem filmování v Queenstownu.

Něco pro pravověrné fanynky Legolase
Na internetu se objevil ke stažení videoklip k filmu Černý Jestřáb sestřelen. Ano, to je ten film, ve kterém "Legolas" vypadne z vrtulníku. Stáhnout tento klip si můžete [ zde ] (4.91 MB ZIP WMF). Jedná se o výbornou skladbu Why does my heart feel so bad od Mobyho, která se záběry ze Somálska dostává nový rozměr.

Samolepkové album Společenstvo Prstenu - neskutečný paskvil
Draculka na svůj web přepsala a okomentovala neskutečné hlášky z "oficiálního" samolepkového alba Společenstvo Prstenu. 

"Kde je? Kde je Prsten?" naléhá Saruman.
"Teď, když jsem ti porozuměl, nepovím ti to ani za nic," odpovídá Gandalf.

(K tomuto dialogu zřejmě autora/překladatele inspirovala návštěva dětského pískoviště)

Aragorn, člen Společenstva, je syn Arathorna a dědic gondorského království. Jeho předek Isildur byl ten kníže, který uťal Sauronovi z ruky Jeden Prsten. Aragorn udatně sloužil jako Hraničář a s obtížemi udržoval na svých toulkách po Středozemi mír. Nyní se připojil ke smíšenému Společenstvu a putuje s významným záměrem: zničit Jeden Prsten.

(To musí být fuška, sám samotinký udržovat mír ve Středozemi, to se pak nedivím, že s tím měl ten chudák Aragorn obtíže. Významným záměrem tohoto popisu zřejmě bylo vytvořit v dětském čtenáři iluzi Hraničáře-Supermana)

Černokněžný král zamručí, skočí vpřed a Froda bodne. 

(Brum, brum)

Chodec vede skupinu přes Obří lesy. Dostane nápad. "Same, znáš rostlinu athelas... třeba by zpomalila působení jedu."
"Co to? Překvapený Hraničář?" Zjeví se Arwen, krásná mladá elfka. Pokračuje: "Frodo? Bledne...musíme ho dopravit k mému otci."
"Zůstaň u hobitů. Pošlu vám koně," navrhne Chodec.
"Já ho odvezu. Jezdím rychleji," nedá se přesvědčit Arwen. "Uvidím (tak to tam je :) se v Roklince."

(Aragorn dostal nápad, Arwen vše během deseti vteřin pochopila a vyřešila a už se těšila na to, jak se upraví make-up, až se uvidí v zrcadle v Roklince)

Elrond a Gandalf se dívají na Froda a rozmlouvají.
"Bylo toho na něj hodně, snad až příliš," přemítá Gandalf.
"Neumím si představit, k čemu nakonec Frodo dospěje," hloubá Elrond.
"Myslím, že ne k zlému," pokračuje Gandalf. "Třeba bude jako sklenice plná čirého světla... které ne každý uvidí."

(Zatímco smysl tohoto rozhovoru jistě uvidí každý, obzvlášť pětileté děti, kterým je album určeno)

Když se Společenstvo vydává na dlouhou pouť k Mordoru, Gandalf bručí: "Proč mě sem Valar poslali v těle starého dědka? Určitě aby mě naučili pokoře. Nezáleží na síle těla, ale na síle ducha."

(Tak téhle pasáže jsem si v knize ani ve filmu nikdy nevšimla, nicméně je rozhodně poučná. A zábavná)

Gimli - Gimli, syn Glóinův, doprovází svého otce Glóina na Elrondovu radu.

(A ještě jednou, pokud jste to dosud nepochopili, Gimli je syn Glóina!)

Uprostřed můstku se Gandalf postaví proti mocnému netvorovi. "Neprojdeš!" zvolá hlasitě a udeří do můstku holí. Oslnivý záplesk (fakt je tam P), Gandalfova hůl se roztříští a můstek se zbortí. Vedení převezme Aragorn.

(Vedení převezme Aragorn - z toho je jasné, že chudákovi Gandalfovi se při zborcení můstku a roztříštění hole něco ošklivého stalo)

Kompletní přepis najdete zde

Rohirové - záběr ze Dvou Věží
Jen víc takových fotek! Pomalu ale jistě se začnou objevovat hromady kvalitních fotek ze Dvou Věží. New Line Cinema investuje miliony dolarů, aby udržela komunitu fanoušků ve varu. Její kampaň je velice promyšlená a my jim to žereme i s navijákem. Ale řekněte .. není ta fotka úžasná ?


Detail ...

Aféra Figwit - jak je to doopravdy ?

Figwit

Kým je? Nějaký novozélandský statista, který se objevil na Radě u Elronda a netušil, kolik dívčích srdcí zlomí? Vznikl dokonce celý web věnovaný tomuto fenoménu. Ještě se objeví určitě spousta dalších podivných zvěstí, ale TheOneRing.net tvrdí, že Figwit je prozaicky herec jménem Brett MacKenzie a nemá cenu dále bádat :o)

Přečteno celkem 26768x, verze pro tisk

Další článek - Stáhněte si odpočet do Dvou Věží; Ničí nám Pána Prstenů; Další sraz webu; Upravený překlad scénáře k filmu; Znáte Rabita?; A něco pro pobavení na závěr ...

Předchozí článek - Warren Mahy - sochař a návrhář Weta pro Pána Prstenů - rozhovor

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Morrigan, poidáno 22.4. 2002 8:29:00
Tak tohle je fakt šlupka :-) Já jsem to album dostala jako dárek od holčičky, kterou doučuju angličtinu, jí se LOTR hrozně líbil (vzala jsem ji na něj do kina za odměnu za dobře napsanou písemku :-))), a tak mi chtěla udělat radost, a přiznám bez mučení, že i když se mi obrázky líbily, texty jsem radši ani nečetla, protože jsem se bála, cose dozvím :-) No, že bych se na to přece jen podívala?!?! :-)))
FlyCyber, poidáno 18.4. 2002 20:01:27
Teď si to album koupil bratránek... chudák (-:
draculka, poidáno 17.4. 2002 20:22:50
Ale obrazky jsou v tom albu fakt pekny :) I ty samolepky :)
Ivetir, poidáno 16.4. 2002 19:39:53
Škoda že tady nejde HTML :-(
Ivetir, poidáno 16.4. 2002 19:38:08
Kdo psal ten paskvil? <B>ZABIT!!!!!!!!!!!!!!!UŠKRTIT!!!!!!!!!!!!!!!UMUČIT!!!!!!!!!!!!!!!!</B><u&gt;To je zneuctění!!!!!!!!</u> Zvlášť jak Gandalf bručí. To snad není možný! 8~-(
MEGAJOHN, poidáno 16.4. 2002 13:20:41
brum.... dědek.... :-D
Hejkal, poidáno 16.4. 2002 8:55:33
To ma být vtip, to samolepkové album? Že to nemysleli vážně, prosím, řekněte někdo, že ne!!! Ale už dlouho jsem se tak nenasmála...:)))
Ruby, poidáno 16.4. 2002 8:48:22
Brum brum :o)))))
Rogue, poidáno 15.4. 2002 20:18:32
Musim říct, že když jsem si ten článek četla poprvé tak jsem si myslela,že se už nikdy takhle nepobavim, ale podruhý už sem se málem zadusila u počítače:-)))
Drakulka je super!

Númen, poidáno 15.4. 2002 19:02:16
Dědeček vylezl,nastydnul a umřel.-tak při tomhle okomentování mi už tekly slzičky!:-DDD Ayia Draculka!!!:-D
Alchymistka, poidáno 15.4. 2002 12:10:34
:))))) dikydikydiky, takhle se zasmat, to uz sem vazne potrebovala. Ty hlasky k pexesu sou fakt dost povedeny a Figwit..."News: No! He really DID NOT say "F*** you!" during the argument scene." :))))

jaja, poidáno 15.4. 2002 12:09:20
legolas je uuuuuzzzzzzzzaaaaaaaaasssssssnnnnnnneeeeeeeejjjj!!!!!!!!!!
(v)Eru, poidáno 15.4. 2002 10:03:38
Vedeni prevezme Aragorn - to je fakt drsna hlaska. Takova sucha :o)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 15.4. 2002 7:30:28
Petru: já vím :o) Myslel jsem to jako žert, co všechno si fanoušci nevymyslí :o) A k tomu pornu .. www.orlandomultimedia.net :o) Fanynky se už moc těší na Orlanda pobíhajícího v trenkách v nové roli boxera :)
petruschka, poidáno 15.4. 2002 0:38:28
...žádný strach - stránka Figwit je skvělá recese a ne další uvzdychané elfí fotoalbum (i ženské asi musí mít svého druhu porno :)
Karolin, poidáno 14.4. 2002 23:21:40
Zajímavej článek:o))+Lotra jsem viděla 5x a Figwita jsem si fakt ještě nevšimla...:o)))
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!