Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1641 lidí

Celkem návštěvníků
14788100

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
24.12. 2001
Film Pán Prstenů je plný chyb !Verze pro tisk
... ostatně jako každý jiný film. Dovolím si říci, že téměř všechny z nich přehlédnete. Teď nemluvím o změnách v ději, ale čistě o "filmových chybách", jako jsou mírné změny oblečení mezi jednotlivými střihy a podobně. Sbíráním takovýchto chyb se zabývá web Movie-Mistakes. Z toho, co shromáždil k filmu Pán Prstenů, sem si pro vás dovolil přeložit pár zajímavostí. Kompletní doplňovaný seznam v angličtině pak najdete zde

!Pozor! Při popisu chyb se nešlo vyhnout popisům některým ze scén ve filmu. Takže pokud opravdu nechcete nic vědět o ději, raději to nečtěte. Potvrdilo se mnoho podivných zvěstí ... a hlavně si ve filmu budete dávat pozor na zmíněné chyby a třeba si zkazíte dojem ze "silných" scén (jako je třeba v seznamu chyb často zmiňovaná Boromirova smrt).


- Když se Gimli pokusí na radě u Elronda zničit Prsten, na kousky se místo toho rozletí jeho sekera. V záběru o chvilku později však nabízí svou sekeru Frodovi jako pomoc Frodovi při jeho strastiplné pouti a to je již sekera zas v perfektním pořádku.
Dle nejnovější informací Gimli nepoužije při pokusu o zničení Prstenu svou sekeru, ale jí velmi podobnou, kterou si vypůjčí od dalšího přítomného trpaslíka (Gloina)

- Po Boromirově smrti se k němu Chodec nakloní a políbí jej na čelo. Světe div se, Boromir mrkne ...

- Při souboji Gandalfa se Sarumanem je Gandalfovi odebrána jeho hůl (a tím je poražen) a je umístěn na vrchol Orthanku, kde je později zachráněn orlem. Když se však setká znovu s Frodem, má hůl opět při sobě. Nezískal svou hůl zpět, jde o jinou. Obě dvě hole můžeme vidět v ukázkách ...

- Téměř na konci filmu tečou Frodovi po tváři slzy. Na prvním záběru je potůček slz na pravé straně krátký a na levé dosahuje téměř brady. Na dalším záběru jsou prohozené ...

- Ve scéně, kdy Elrond "radí" Isildurovi zničit Prsten, z jednoho úhlu jeho plášť visí a z jiného divoce vlaje ve větru.

- Na záběrech, ve kterých jdou Sam s Frodem polem, je v jednom okamžiku v pozadí vidět podivný pohybující se oblak. Při bližší analýze se ukázalo, že jde pravděpodobně o jedoucí automobil.

- Když Frodo dosáhne Roklinky a leží v posteli po zásahu nožem Prstenového přízraku, na první scéně má na krku pověšený Prsten a je to krásně vidět. Na dalších záběrech někdy prsten zavěšený má, jindy zase ne.

- Když Gandalf poprvé dojede do Hobitína, můžeme vidět mlýn jak se točí proti směru hodinových ručiček. Ovšem řeka teče z prava do leva, což by mělo mlýn donutit točit se ve směru hodinových ručiček. V další scéně (po chvilce) voda v řece vůbec neteče (napadané listí je na jednom místě). Mlýn se tedy buď točí obráceně, nebo se nemá točit vůbec.

- Když Chodec padne na kolena vedle umírajícího Boromira má ránu poblíž rtu. Ve scéně s Gimlim později u lodiček už je jeho tvář opět nezraněná ...

- Když Boromir jde do dveří Balinovi hrobky, můžeme v pozadí vidět Aragorna, jak pokládá louč na zem. V dalším záběru s Aragornem a zbytkem skupiny pokládá louč na zem znovu.

- Hobité si připravují k jídlu rajčata. Tolkien jasně odstranil rajčata z revidované verze Hobita, protože šlo o "jídlo z Nového Světa".

- Valnou část filmu jsou hobité bosí. Ale když Frodo a Sam poprvé procházejí po polích, můžeme jasně vidět Samovu botu vyčuhující v trávě.

- Ve scéně s umírajícím Boromirem je krásně vidět, že Aragorn má na nohou moderní boty.

- Když společenstvo putuju po zasněžených horách, kamera začíná s pohledem z velké výšky a přiblíží se na detail. V pohledu z výšky za společenstvem nějak nejsou stopy ve sněhu, po přiblížení už ano.

- Hned v úvodní scéne Gandalfova příjezdu do Hobitína se dějí podivné věci s jeho dýmkou. Na záběrech záhadně mizí ...
Přečteno celkem 16913x, verze pro tisk

Další článek - Poklady na oficiálních stránkách - šetřiče

Předchozí článek - Tetování, Síla Silicon Graphics, Peníze

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Krysoidka, poidáno 27.6. 2002 8:52:06
Abych řekla pravdu tak těch chyb si nejvíc všímal můj malej brácha. Já zaregistrovala jenom ty apartní botasky a potom neustále plnej Legolasův toulec. Ale nemyslim,že lidi ty chyby hledaj aby film odsoudili, je to spíš sranda. Rozhodně to filmu na úžasnosti neubírá.
Númen, poidáno 18.6. 2002 19:22:47
Ještě ste zapomněli na jednu věc.Dyž lezou na...no,už mi zase vypad název:-D Na tu zasněženou horu a spadne ta druhá lavina,je docela dobře vidět,že kdosi vzadu spadne dolu!!!Chudáci herci:-DDDD
evenstar, poidáno 14.6. 2002 15:20:41
Ja ten film videla problizne 10krat a vubec jsem si nevsimla 90% z techto chyb a to o nich (z podobnych seznamu) vim. Ve chvilich kdy je mozne si jich vsimnout nikdy nemam ani pomysleni sledovat nejake nedulezite malickosti.
gwynbleidd, poidáno 9.6. 2002 1:44:45
S tím mlýnem je to v pořádku ;-).
Řeka teče zleva doprava a kolo se točí správně po směru hodinových ručiček. Původně jsem si myslel, že to kolo je roztáčeno proudem řeky, ale po opakovaném shlédnutí jsem zjistil, že je mírně nad vodou a na lopatky padá voda z horního náhonu!!!

Trana, poidáno 7.6. 2002 9:00:14
cyhby se najdou vždy a všude. Jinak, to, že v jednom ztáběru je auto jsem věděla, ale ve kterým, na to jsem nepřišla a byla jsem na tom 3x. No, asi na to půjdu potřetí :-)
Hobit, poidáno 10.4. 2002 17:52:13
Ja sy mislym ze to jsou normalny chyby co se najdou na kazdim fylmu...
wooloong, poidáno 14.3. 2002 22:45:14
Glum: Máš pravdu. Nevšimla jsem si, že by autor někoho obviňoval a bylo zajímavé si o těch chybách přečíst. A co se týče filmu - na dojmu to neubírá.
Elensir, poidáno 8.3. 2002 19:19:53
Někteří lidé jsou opravdu všímaví!!
Ale nikdo není dokonalý!!!
Já na tom filmu hledám jen to nejlepší!!

glum, poidáno 12.2. 2002 8:28:51
argumentovani kolem Gimliho sekyry je trapne 1. mel dve 2.trpasliku tam bylo hodne a nekdo mu urcite pucil ;-) P.S. nerozcilujte se kvuli hledani "chyb" vzdyt je to jen pro zajimavost
glum, poidáno 12.2. 2002 8:24:35
-zepredu maji kralove zvednute levacky, zezadu ale jeden levou druhy pravou ruku.
-bitka:Veleskret pada na zem s lukem v ruce a behem 2 vterin(!) stane se stitem a zelezem. Skret mrskne Aragornem o strom a tomu vypadne mec. V dalsim zaberu ale ma v ruce(Anaragorn mec... ne skret Aragorna). Skret hodi stitem a Aragornovi mec uz zase vypadne... -kdyz skoci Frodo na privozovy pram, Pipin otoci hlavu(pekne svihne vlasama) a kouka dolu na nej - nazgul na brehu pisti - Pipin otoci hlavu a kouka dolu na Froda(zeby pouzit stejny zaber?;)

dasenka, poidáno 27.1. 2002 16:29:58
blby keci si strcte nekam nikdo neni neomylny.
Lenca, poidáno 27.1. 2002 0:29:02
Tak tohle je uz dost!!Ziju Panem prstenu, knizkami a ted filmem.Co je moc,to je moc, zabejvate se hovadinama a pak se z toho zblaznite.Zajimalo by me, jak byste natocili jedinou,jenom jedinou scenu podle predlohy tak,aby se podobala tomu,co natocil PJ !!!Az objevite nejaky chlup na 200.skretovi,ktery tam byt nema,nezapomente to dopsat do seznamu.
Petr, poidáno 23.1. 2002 12:06:37
"Můžeme vidět mlýn jak se točí proti směru hodinových ručiček. Ovšem řeka teče z prava do leva, což by mělo mlýn donutit točit se ve směru hodinových ručiček." - já myslím že je to právě naopak - mně se zdá spíš že voda teče zleva doprava a mlýn se točí po směru hod. ručiček (což je taky špatně)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 22.1. 2002 20:19:35
Boromir fakt nemrká :o) Možná, že ve verzi pro nás už byl čas to vystřihnout :-D
nejvíc vidět je (asi) to jedoucí auto v záběru, kdy Sam říká, že "ještě jeden krok a bude nejdál z Hobitína ve svém životě" ...

Glorfindel, poidáno 11.1. 2002 13:31:50
Jo a s tou holí - před bojem se Sarumanem Bílým má hůl ze stromku, bez ozdob, a v Od roklinky dál, má jeho hůl na vrcholku kámen. Tudíž se očividně jedná o jinou hůl.
Glorfindel, poidáno 11.1. 2002 13:29:40
No myslím že tyhlety chybičky by se daly přehlédnout vy škarohlídi. Kdo by k sakru sledoval délku slzných čůrků na frodově tváři! Film jsem viděl a schválně jsem čekal až boromir po smrti mrkne - NEMRKNE!!!
Ony, poidáno 9.1. 2002 19:00:27
Jasně, jak by v tom nebyla láska, tak by to američani vůbec nepochopili.

Zedd, poidáno 8.1. 2002 18:42:01
Taky myslím, že se většina těch chyb nedá brát vážně. To s Arwen je už něco jinýho, ale musíme brát v úvahu že čtenář se s láskou Arwen a Aragorna setká po přečtení celé trilogie a asi se jim zdálo blbý vypustit film bez milostný scénky :))
Gimli, poidáno 8.1. 2002 13:57:26
>nenwen: To jóóóó to je pravda. Ale nad těmahle chybama jsem se upřímně řečeno celkem zasmál...
nenwen, poidáno 6.1. 2002 15:53:46
jaja:jiste,jsou to blbosti,ale nektere"detaily" zamrzi-treba kdyz pozene do vody Devitku Arwen misto Glorfindela a Tom Bombadil proste neni...
Jaja, poidáno 6.1. 2002 14:19:53
Sakra,u kazdeho filmu se najdou chyby.Jak male,tak velke,tak proc to rozpitvavat.Stejne si myslim,ze i s temato chybama to bude uzesnej film a tehle blbosti si stejne vetsina lidi nevsimne.Dyt de o to,jestli se to libi nam a nezajimaji me furt jenom samy kritiky.Kritizovat jde lehce,ale zkus se nekdy pustit do takovyhle akce a pak celit jenom samejm kritickejm debilum,kteri neumej nic jinyho,nez vsechno pomluvit.....
Kelerka, poidáno 4.1. 2002 22:18:34
Ony: No tak nejak. Proste jsem si to nemohla nechat pro sebe. No ale co stejne na to jdu znova :-)
Ony, poidáno 4.1. 2002 16:20:18
Prostě jsi nám chtěla decentně naznačit, že už jsi to viděla :-P
Kelerka, poidáno 3.1. 2002 22:19:11
Musim rict, ze kdyz jsem na tom byla, tak jsem si takovych veci nemela ani cas vsimat :)
beren, poidáno 2.1. 2002 12:43:04
všimnul si někdo že jsou sochy králů špatně?jeden drží meč a druhý pro jistotu nic!a mají držet sekery...maličkost...
Maers, poidáno 29.12. 2001 18:48:13
jestli tohle autoři filmu dopustili, jsou to magoři :( nééé, proboha je úplně jedno, jestli jsou vidět stopy ve sněhu nebo Boromir má tiky (že by nervy?), důležitější je, jak na vás film zapůsobí, až budete v lednu odcházet z kina...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 29.12. 2001 18:07:43
Petruschka: když sem to překládal, ta další informace o Gimlim tam ještě nebyla. A ostatně nahoře je link na originál, kde stále přibývají chyby nové ...
To, že Gandalf má hole dvě a obě jsou v ukázkách, v tom článku je ...

Beren: o tom sem psal na začátku ...
A rýpnout si? Proč ne, když jinak člověk slyší o filmu skoro jen v superlativech.

beren, poidáno 27.12. 2001 10:18:28
hm to sem fakt štastnej že hobiti baštěj rajčata nosí botky a umí při pláčit střídat oči...není to prostě jedno?když budeme pořád rýpat do filmu tak pak už nebudeme sledovat film ale budeme se soustředit na ty chyby jako ty boty...určitě už nebudu při scéně Boromirovi smrti smutný ale budu bedlivě sledovat jstli oko opravdu mrklo a cože to nosí Aragorn za značku...
nenwen, poidáno 26.12. 2001 23:08:46
na ty botky se tesim..čistapadesat,ž dovožu,už nebudou...:).jinak Aragorn mel treba zalibu v pokladani louci na zem..no,kazdej mame nejakou tu uchylku ne?
petruschka, poidáno 26.12. 2001 18:34:14
...Nepřeložils to celé:
- tu neshodu s Gandalfovými holemi vysvětlují tak, že Gandalf má mít hole dvě (obě jsou vidět ukázkách)
- Co se týče Gimliho - nenabízí sekeru svou, ale poté co svoji roztříští, vezme jednu svému pobočníkovi...

Zenethian, poidáno 26.12. 2001 12:18:41
Doufám že to aspoň nejsou adidasky ...
Ivetir, poidáno 25.12. 2001 19:49:26
Ha, ha, ha!!!!!!!!!!!!! Tak hvězdný film a takové chyby!!!!!! Super jsou ty Aragornovy mod. boty! Ha, ha, ha!!!!
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!