TolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19)
Napsal: Belcarnen dne 26.1.2013, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


TolkienCon 2013 skončil, už je tomu skoro týden. Doufám, že se vám podařilo nabrat zpět ztracené síly, byl to náročný víkend. A ti, co si z conu přivezli „elfí směs“, speciální chřipkový kmen, už jsou snad také v pohodě :-) Žádné velké změny a modernizace se nekonala, na to ani nemáme čas, prostě TolkienCon jak ho znáte. Jako organizátor nemohu moc soudit, ale přišlo mi to jako fajn akce. Díky všem, že stále jezdíte a díky vám to funguje tak jak funguje. Letos se TC odlišoval především významným hostem z Anglie, Alex Lewis podle všeho zapadl velmi dobře :-) Jeden přednášející byl z Polska, navštívil nás i hobit z Koreje. Slovenská výprava je už tradicí, díky! A i pár hostů z Německa dorazilo, koncert Fauns se myslím vydařil. Nejen z jejich úst padlo, že se jim moc líbí atmosféra a ať se snažíme ji udržet, protože ten systém „program dělají všichni a je to od fanoušků pro fanoušky“ už se u nich moc nevidí, vše je poněkud komerčnějšího rázu („Přišel jsem a zaplatil, tak mne bavte!“).

Až ne nějakou rozbitou keramiku, ona na těch zdech nevisí úplně pevně, vše dopadlo dobře. Pravda, nějak se roztahujete, stejný počet lidí se dříve na spaní vešel mnohem snáze, asi už chcete více prostoru… nebo se zvětšujete, já za ty roky nabobtnal dost, ještě pár let a budu jako Velký skřet (nebo Jabba Hutt). Jo a taky se někdo hrabal ve WiFi routerech, to jste mne naštvali! Se školou už je to pořešeno, ale stejně moc nechápu (a stále doufám, že to bylo jen nějaké nedorozumění nebo technická chyba). No stalo se. Každopádně jak už jsme říkali v závěru, tak jsou poměrně silné tlaky školu v Grafické zavřít. Což, ač možná není ideální a chybí tam pro akce typu TolkienCon třeba druhá velká místnost (aula), by nás velmi mrzelo. Není to sterilní bílý prostor a mají nás tam docela rádi, muset TolkienCon organizovat jinde (a řešit prostory řádově složitěji a nejspíš i znatelně dráž) by mohl být přesně ten moment, kdy už na to prostě nebudeme mít čas a energii, ač se jinak dalšímu ročníku vůbec nebráníme. Tak držte palce, ať to škola ustojí. Je jen škoda, že si na nás nevzpomněli, když dělali petici, mohlo být o pár (stovek) podpisů více.

Níže najdete odkazy na případné reportáže, názory, fotky, videa, prezentace a záznamy přednášek a koncertů (postupně jak se objeví). Pokud cokoliv máte, určitě neváhejte poslat odkaz. Dost se toho už objevilo na facebookové stránce conu, ale odtamtud to sem zkopíruji (byť některé galerie atd. nemusí fungovat těm, kteří na FB nemají účet). Jo a taky mi pište, pokud něco postrádáte. Mám doma zase krabici nálezů, už mi za těch jedenáct ročníků zabírají dost místa :-) E-mail info@tolkiencon.cz je stále platný, operativně reaguji i na poštu na FB.

Jan „Belcarnen“ Čeřovský


Fotky

Videa & zvukové záznamy

Reportáže & reakce

Přednášky



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=563 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 10:07:47 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------