TolkienCon 2011 je za námi – fotky, názory a co příště? - Aktualizace 30.1.2011 13:45
Napsal: Belcarnen dne 17.1.2011, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Když jsem v neděli odpoledne při úklidu školy koukal na listí a větve v černém igelitovém pytli, v tu chvíli jediný pozůstatek z enta, který se prostory ještě před pár hodinami procházel, smutně jsem si uvědomil, že další TolkienCon opravdu skončil. A byl fajn, pokud mohu soudit. Moc rád jsem po roce viděl spoustu starých známých a přátel, k tomu navíc poznal nějaké nové. Díky označování fotek na Facebooku si konečně začínám některé z vás spojovat i s konkrétními jmény a omlouvám se, že mi to trvalo devět let :-)

Doufám, že jste se nenudili, krom klábosené a muzicírování s přáteli si užili i organizovaný program, a zase někdy se shledáme. Příští TolkienCon, a dá-li Eru tak se uskuteční, by měl být výroční desátý. Utíká to děsně rychle, že jo? Čas bilancovat a popřemýšlet nad tím, co se za ty roky změnilo. A co třeba vůbec ne. Při lednových výletech do světa J.R.R. Tolkiena se sice bavím nad tím, jak se na chodbách řeší kvality jednotlivých porodnic a problémy s profesory při obhajobách diplomových prací, zatímco pár let zpátky to byla zásadní témata týkající se rozmnožování Ainur a fenoménu dobra a zla ve Středozemi, ale celková atmosféra je v zásadě docela podobná :-) A naštěstí v přednáškách se stále nějaká ta tolkienistická témata objevují.

Potěší nás vaše komentáře zde na webu nebo na Facebooku (http://www.facebook.com/tolkiencon), stejně tak jako fotky, videozáznamy a vůbec všechno, co můžete k TolkienConu sdělit. Pokusím se v tomto článku zpracovat nějaký archiv. A níže také najdete také ztráty a nálezy + nějaké další technikálie.

Zdraví Jan „Belcarnen“ Čeřovský


Trocha statistiky
:

Trocha statistiky, byť asi úplně přesné to nebude, ale pro hrubou představu poslouží. Přes 20% účastníků bylo na letošním TolkienConu vůbec poprvé, což mne hodně překvapuje. Naprostá většina nováčků se o conu dozvěděla osobně od přátel, jiné varianty (reklama na webu, plakátky v knihovnách atp.) jsou prakticky bez hlasů. Druhá účast to byla pro méně než 10%. Varianty třetí až čtvrtá, pátá až šestá a sedmá až osmá mají prakticky shodně lehce pod 20%. A někde okolo 14% účastníků letošního conu bylo i na všech ostatních ročnících předtím :-)

Počtem účastníků to byl TolkienCon menší než velké akce ze začátku i třebas ročník 2008, ale od loňska počet účastníků (utlumený ročníkem 2009, kdy jsme jej uměle omezili na hodně nízkém čísle) znatelně narostl. Osobně mi letošní počet osob vyhovoval, ale zase není dostatečný pro nějaké větší investice, takže uvidíme, jak bude vypadat zájem o ročník výroční.


Fotky
:


Video
:


Reportáže
:

Ztráty:

Nálezy:

Pozn. další nálezy doplním dnes večer, asi proberu vším tím, co jsme si z TC přivezli…

Další důležitosti:

Pár z vás nevyrovnalo účet v čajovně, v chaosu nedělních odjezdů se to holt stane. Většinu už si Mírwen sama kontaktovala, jeden pár ale nezná. Pokud máte pocit, že jste zapomněli zaplatit, prosím napište mi na info@tolkiencon.cz



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=557 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 15:13:44 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------