Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

4.1. 2004
BelcarnenPrsten zničen, Středozem zachráněna, úkol splněn! Aneb takové malé rozloučení s tímhle webem... nebo spíš s autorem...

Prsten zničen, Středozem zachráněna, úkol splněn! Aneb takové malé rozloučení s tímhle webem... nebo spíš s autorem...

Původně jsem si chtěl tenhle článek nechat na 15. ledna, tedy premiéru Návratu krále v naší malé zemičce, ale dneska mám takovou sentimentální náladu a tak jsem vše sepsal již nyní. V atmosféře chaosu právě okolo premiéry a začátku TolkienConu bych stejně jistě na něco zapomněl. A o co se vlastně v tomhle "článku" má jednat? Bude to takové malé sbohem jednoho člověka, který věnoval filmu Pán prstenů několik let života… trochu sentimentální, trochu patetické, ale odpusťte mi to...

Kdy to vlastně začalo? To je ale let. Pět, možná dokonce šest od chvíle, kdy jsem zjistil, že se připravuje cosi jako filmová verze Pána prstenů. Neuvěřitelné! Jaké kacířství! Ta kniha nejde zfilmovat. Jen to zkazí dojem z Tolkienova díla pro ty, kteří knihu nečetli a uvidí jen film. Fuj. A i kdyby to nebylo tak špatné, tak nikoho už nebude zajímat přes tisíc stránek, když se mohou podávat na video. A té komerce co se objeví. Hnus to bude. Figurky u McDonalda, to mne zničí. A nechci a nechci... ale mohl bych na své stránky dát nějakou tu fotku, co se zrovna objevila, a napsat něco málo o tom, že se film točí. Třeba to někdo neví a až na to náhodou narazí, taky ho to naštve jako mne. Ano, tak nějak to začalo...

A pak se na netu objevila první exkluzivní ukázka. Pamatuji se na to, jako by to bylo včera. Konečně jsem si nechal domů zavést telefon, abych mohl na net i mimo desetiminutové pobyty u ukázkového počítače v jednom obchodě, a byla to první velká věc, kterou jsem stahoval. Přes dvě hodiny ty trvalo. A když už jsem pln nadšení chtěl ukázku přehrát, tak to nešlo. Chyběl mi QuickTime. A stahovalo se dál. No a konečně bylo vše připraveno, ukázku jsem si pustil. A podruhé. A potřetí. A nevěřil svým očím. Naprosto zničen koukal stále dokola a při závěrečných titulcích, ve kterých byla uvedena data premiér - vánoce let 2001, 2002 a 2003 - nevěřil, že se někdy dočkám Návratu krále. Tohle jsem tenkrát napsal...

Viděl jsem ukázku z filmu Pán Prstenů. Dříve jsem si myslel, že film bude jen jakýmsi doplňkem skvělé knihy. Nyní si tak jistý nejsem. Film má obrovskou šanci stát se nejen doplňkem, ale dokonce i nedílnou součástí samotného příběhu, který si nebude žádný dřívější či budoucí čtenář knihy smět nechat utéct.

Je fajn si podobné textíky připomenout. Dnes jsem se podíval i na mnoho dalších a nestačil jsem se divit, co za žvásty jsem to tenkrát vyplodil. Tím nechci říct, že mé současné texty nejsou žvásty, ale pohled na celý "svět filmového Pána prstenů" se mi přeci jen docela radikálně změnil. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem psal příspěvek výše, řekl, že na stránky bude chodit ve špičkách několik tisíc lidí denně, budu organizovat Con pro několik set fanoušků a díky webu se seznámím s několika lidmi, kteří se pro mne stanou nepostradatelnou součástí života, asi bych se mu vysmál. A vida, stalo se...

Je tolik lidí, kteří mne na této dlouhé cestě provázeli, a sluší se poděkovat každému zvlášť. Ale to, myslím, zajistím osobně. Sice by se na tomto místě dobře vyjímal seznam s poznámkami, co mi ten který človíček dal do života, ale určitě bych na mnoho lidí zapomněl a tak vůbec. A však vy sami víte, o kom je tady řeč. A pokud ne, tak já vám to při vhodné příležitosti připomenu. 

Za ty dlouhé roky jsem zažil spoustu vítězství i proher. Jak webových, tak osobních. Z těch webových nelze nevzpomenout na neustávající problémy s provozem stránek, stále technicky i finančně náročnějších. Problémy, které končily pády a nefunkčností. Problémy, které vyústily v současný stav, který je přijatelný doufejme pro všechny zúčastněné strany - tedy vás, mne i hostingovou společnost. S úsměvem vzpomínám na ta léta, vlastně celou dobu do dubna letošního roku, kdy jsem web spravoval pouze po modemu. Na šílenství psaní článků na civilce, na dávný převod webu z původní statické verze na dynamickou, na všechny ty stresy okolo ukázek... Nelze zapomenout na likvidaci databáze tuším v roce 2000, kdy to zasáhlo především fajn partičku, která se v té době scházela na chatu, a na podzim roku 2001, kdy jsem v nějakém menším afektu web zhruba na týden prostě vypnul a ponechal pouze patetickou loučící stránku. Kde jsou ty časy, dneska už bych si to asi nedovolil. Až příliš jsem si zvykl na to, že vždy je tu fórum, vždy jsou tu články s komentáři... tahle fajn vazba s lidmi podobných zájmů by mi chyběla. 

Když jsem u těch lidí, vlastně nevím, jestli bych následující řádky zařadil spíš mezi webové nebo osobní úspěchy. Mluvím o komunitě lidí, která se vytvořila okolo diskusního fóra. O té báječné partě lidiček, se kterými se tak rád vídám. O tom různorodém davu, ve kterém se jednotliví lidé navzájem scházejí na pokec i na pivo, milují i nenávidí, tvoří páry a rozcházejí se... Je fajn sledovat ten dav na nějakém srazu a říkat s trochou té domýšlivosti "našli se díky mně... možná by se našli i tak, ale..." Možná mi to nebudete věřit, ale tak trochu za ně (vás?) cítím odpovědnost. Baví mne být ten "pavouk nad věcí", co sleduje tvořící se a zanikající nitky té čím dál složitější pavučiny... toho fóra na jécéčku... té pavučiny, do které jsem se sám zamotal více než kdo jiný.

Díky webu jsem se seznámil se spoustou zajímavých lidí "od filmového businessu". Někdy nebylo úplně příjemné sledovat ty všemožné marketingové a licenční záležitosti okolo Pána prstenů. Přicházel jsem o poslední iluze, které mi ještě zbývali. O Dvou věžích jsem okolo premiéry psal všude možně takových věci, že mi ten film lezl na nervy neuvěřitelným způsobem. U Návratu krále se to naštěstí zopakovalo v míře podstatně menší. A hlavně jsem už tak nějak... znecitlivěl. Myslím... doufám... věřím tomu, že si ty filmy jsem stále schopen vychutnat jako nadšený fanoušek. Ale... ale. Někdy se těch ale plete příliš mnoho. Škoda. Někdy závidím "obyčejným" diváků, kterých se celý ten hype okolo filmu dotknul jen v míře nezbytně nutné. Ale co naříkám, však jsem si to zavinil sám. A nelituji, rozhodně ne.

Už od Společenstva se mne lidé ptali "a co bude s webem po Návratu krále?" a já odpovídal dost neurčitě. Uvidíme, něco se vymyslí, však je to ještě daleko. Jenže najednou už to není daleko. Film jsem viděl, recenzi napsal... teď už jen ta oficiální premiéra a rozšířená verze. A pak konec. A jak tedy odpovídám na stejnou otázku dnes? Inu... uvidíte, něco se vymyslelo. Fórum jede dál, o tom žádná diskuse. I část o filmu Pán prstenů pojede dál. Samozřejmě, nastanou výrazné změny. Časem to tu rozhodně nebude "mainstreamové" téma, ale to ostatně uvidíte sami. Bude více času na neuvěřitelně zastaralou část webu o fantasy obecně, která potřebuje hodně nových "dat" a pořádnou omlazovací kůru. Bude více času věnovat si jiným věcem... i mimo tenhle web. Především mimo tenhle web.

Co říci závěrem? Bylo mi tu s vámi dobře a stále je. A doufám, že to tak zůstane i nadále. V nejbližších týdnech se tu dočkáte nejspíše docela dost nových článků a informací, především okolo premiéry. V plném proudu jsou přípravy na TolkienCon, kam vás doufám dorazí co nejvíce. A pak... pak si hodlám dát DLOUHOU DOVOLENOU! Určitě na vás nezapomenu, zásadnější zajímavosti a novinky se dozvíte, samozřejmě nebude chybět vše důležité o rozšířené verzi Návratu krále a tak podobně. Ale speciál o muzikálu Pán prstenů tedy nečekejte! Ale kdyby se přeci jen začal točit Hobit... to bych se možná nechal zlákat ;-)

Jan "Belcarnen" Čeřovský
V Praze dne 4. ledna 2004

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Wende, přidáno 14.2. 2004 20:01:55
Diky Bele za všechno...snad vše co chci říct už tady zaznělo..jen ti chci fakt moc poděkovat za tuhle super stránku a věř, že nebyla jediná návštěva netu, při které bych sem nezabloudila...
Díky moc za všechno!!!

Brygmi, přidáno 11.2. 2004 20:15:50
I já se musím ke všem připojit a poděkovat ti za to všechno, co jsi pro nás věnoval.
Tenhle web jsem si zamilovala snad na první pohled a díky fóru poznala spoustu zajímavých lidí.Prostě to tu mám ráda a doufám, že to nějak bude fungovat i dál.
Díky za všechno!!!Bryg

Alcronn, přidáno 3.2. 2004 19:47:21
A ještě další. Já jsem tu taková tichá myška, ale obsah stránek jsem sledovala pečlivě, i když jsem moc nepřispívala, ale jak se to všechno blíží ke konci, tak mi to nedá, takže připojuji i své díky.
Uruviel, přidáno 1.2. 2004 1:55:26
To jich je těch děkujících......a bude ještě o jednoho víc!Tak dík Bele, že si do těhle stránek (no a taky do nás) vložil tolik energie a toho drahocenýho neustále plynoucího času, kterého není nikdy dost.........tak dík za nějaké ty pro mě tři poslední roky a možná ještě víc.......:-)
Marilla, přidáno 24.1. 2004 22:27:00
Bele, dílky za krásný stránky! Objevila jsem je loni v létě a od té doby je navštěvuju dost často. Doufám, že se jim budeš alespoň občas věnovat, byla by škoda, kdyby vše skončilo s Návratem krále, nemyslíš? Tak užívej zaslouženou dovolenou a ještě jednou děkuju.
Calwen, přidáno 21.1. 2004 21:23:25
vsechny chvaly a ody na Belovu nezkrotnou vasen pro vytvareni tohoto webu uz byly receny, takze se nebudu opakovat.... ale stejne DIKY a rozhodne sem budu chodit stejne casto i po tom, co skonci rozruch okolo navratu krale...
Gilthoniel, přidáno 20.1. 2004 19:52:23
peknej komentar.a je dobre ze tenhle web bude pokracovat, protze tu je spousta zajimavych fotek, clanku a recenzi na film........pa pa gil.
Celebrien, přidáno 17.1. 2004 22:01:32
Bele, díky! Ty víš za co...
Já... jen ti chci říct, že to, cos do mého života přinesl ty, nedokázal nikdo před tebou a dlouho se ještě nic takového nestane. Vytrhls mě z každodenní šedi problémů a starostí a ukázals mi krásu fantasy i lidí kolem něj, kteří tě mají rádi a uznávají tě. A já jsem jedna z nich.
Takže: Vzdávám ti hold jako příteli, kterého jsem nikdy nepoznala.
Díky za všechno. Celebrien (Paní Prstenu)

Goldberry, přidáno 15.1. 2004 8:00:30
Bele..však ty víš. ;-)

Děkuji.

Půlka, přidáno 14.1. 2004 22:00:34
"Pocta Mistru Belcarnenovi! K líci luk! Pal!" ("Nestřílejte to do našich pluků, vy neschopní lidé!").
Tuto stránku navštěvuji nepravidelně, ale přesto nejméně jednou za měsíc. Vždy s láskou jsoum hladila myš a čekala až ten můj "požírač času" načt další stránky. Vždy jsem s chutí četla recenze, články a komenáře. Vždy jsem se až na pár vyjímek komentářů vyvarovala, ani nevím proč., ale těď je mi to hrozně líto, tolik lidí, hobitů a elfů jsem nepoznala. Vždy jsem... ne to už stačí, tohle si dakážete doplnit sami.

Ale vzkazuji. Byla jsem tu, jsem tady, a taky tady budu, i kdyby ty stránky byly psané v mordorštině. A teď mi jeeště dovolte jednu strou, otrkanou větu...

Zemřel král, ať žije král!
V našem případě:
OdešelBel, ať žije Bel Nový!

filipa, přidáno 14.1. 2004 13:20:59
aj keď už bolo všetko povedané, nedá mi nepripojiť sa so svojou troškou .... píšeš Bel "Člověka občas potěší ujištění, že sem nechodí jen takový ti co je zrovna zaujal film a chtějí pár fotek na plochu" a to ma prinútilo usmiať sa, lebo takto som po prvej časti narazila na tento web. začalo to obrázkami ... až som si postupne zvykla na to, že nemusím informácie pracne lúskať z angličtiny (nie som na tom nijak skvelo), keď ich mám pod nosom v reči zrozumiteľnej. takže tento web okamžite poputoval medzi obľúbené a tam už zostal. Dúfam, že sa skoro začne natáčať Hobit, aby sme si mali zase o čom čítať. Vďaka za všetko, Bel.
Adamov, přidáno 12.1. 2004 19:43:17
Thank you very much :)))
Watcher, přidáno 12.1. 2004 19:41:57
Když jsem si přečetl tenhle článek a komentáře k němu, pocítil jsem smutek, že něco pěkného končí, a zároveň ulehčení, protože stránky budou přece jen existovat dál. Bylo jasné, že k nějaké větší změně musí dojít, protože všechno má svůj konec, ale – zdá se mi to brzo…. Příliš brzo pro ty, kteří sem začali chodit až později, jako já. Je mi líto, že jsem o těchto stránkách nevěděl dřív a chodím sem teprve necelý rok. Ale i tak jsem díky nim zažil spoustu hezkých chvil – za to ti patří dík, Bele. Potkal jsem tady příjemné a inteligentní lidi, se kterými se pěkně povídalo. Stalo se mi, že se mě kolegyně ptala, co mám tak pěkného nebo veselého na obrazovce, že se usmívám? Co jiného, než tyhle stránky o Pánu Prstenů…
Conina, přidáno 12.1. 2004 9:26:07
Mily Bele,

Taky ja bych ti chtela podekovat za ten uzasny kus prace, ktery jsi na tomhle miste odvedl.... bylo (a doufam, ze jeste bude:-) moc prijemne sem chodit a nasavat tu spravnou atmosferu a trosku si odpocinout od shonu vsedniho dne obklopena tim, co mam tak rada. Jen je mi lito, ze jsem to tu objevila tak "pozde", neb jsem puvodne chodila na Tve "konkurencni" (a ne tak dobre:-)) stranky a sem jsem prisla az v dobe Dvou dvezi...
Hodne uspechu v dalsim konani.... a doufam, ze se uvidime na Conu
C.

Elanor, přidáno 11.1. 2004 19:18:17
Páni, já jsem opravdu dojatá, ale držím se. Když jsem hledala na netu nějaké informace o natáčení PP, prolezla jsem všechno možné, ale tyhle stránky byly a jsou a určitě i budou( to přece nemůže jen tak skončit, i když film je natočený a za chvilku bude i poslední díl v kinech!) prostě to NEJ NEJ NEJ, co tu vůbec existuje! Hrozně moc děkuju za tu spoustu práce, času a nervů, co ti vytváření a doplňování těchhle stránek stálo! Ale určitě to nebylo marný, pro tolik lidí to byla možnost se na chvilku dostat do jiného světa a třeba já, i když nejsem nějaký skalní fanda fantasy, jsem tu strávila hodně hodin. Děkuju a doufám, že až si užiješ dovolenou, zase se dozvíme nějaké novinky nebo prostě cokoli. Budu se sem vracet.
Lord Vetinari, přidáno 11.1. 2004 19:06:17
Jeden web nám vládne všem, jeden nám všem káže ...

V dokumentu o prof. Tolkienovi na rozšířeném DVD SPolečenstva Prstenu bylo řečeno něco jako že Pán Prstenů, jeho četba, znalost a poluparita se ve 20. století staly pro mnoho lidí smyslem života. Já sám jsem jej porvé čet asi před deseti lety (to mi mohlo být tak 11 let) a vzhledem k "nejednoduchosti" jsem jej odložil. Asi o dva roky později jsem začal znovu - Hobitem. Poté jsem přečetl Pána Prstenů a dodnes si pamatuju ten pocit, když jsem dočetl poslední kapitolu Návratu Krále. Od té doby jsem četl Pána Prstenů asi ještě 5 krát. do toho Silmarillion a Nedokončené příběhy a nutno dodat, že ty knihy mě provázely dospíváním a mám a navždy je budu mít rád, možná nejradši. Momentálně se snažím udělat si čas a trpělivost přečíst ta slavná díla v originále, přičemž nejsem žádným skvělým angličtinářem. Asi zase začnu Hobitem :-) .

No asi před pěti lety jsem v novinách viděl článek o tom, že prý na Novém Zélandě nějaký chlápek Peter Jackson točí film Pán prstenů. Měl jsem podobný pocit, jako Bel v článku. Zmocnila se mě velká zlost a ty nejčernější obavy, že to bude příšerná akční sračka na 1 a půl hodiny. Naštěstí se mé obavy nevyplnily. Už ani nevím, jak jsem se dostal k tomuhle webu, jedno je ale jisté. Už to bude třetí rok, co jsem pravidelně "zabrowsdávám" téměř při každém spuštění Internet Exploreru.
Nejdřív jsem si jen něco přečetl, pak začal stahovat, pak jsem přešel z modemu na cable a objem stahování se podtatně zvětšil, objevil jsem fórum a dodnes jsem tam strávil dlouhé hodiny. Tohle je jedna z nejlepších internetových stránek, na kterou jsem zatím narazil. Jsem rád, že jsem na ni mohl přispět, i když jen jedním mizerným překladem nějakého nejapného vtípku o Jar-Jaromirovi Boromirovi :-) .

Bele, jseš King a zasloužil bys býti vytesán do Argonathské žuly stejně jako velcí králové z Númenorské linie. Jsme Ti všichni dost vděční. Díky.








Hedera, přidáno 11.1. 2004 17:36:54
Do diskusí a na chat jsem nepřispívala, ale četla jsem pravidelně :) Ti přede mnou už to všechno řekli. Díky.
vulpes, přidáno 11.1. 2004 0:14:03
Dík moc za všechno. Nebyl jsem nikdy totálním tolkienovcem, Hobita jsem četl hned po jeho prvním vydání někdy v 91 a Pána prstenů hned potom. Pak jsem až do založení těchto stránek žil "normálním" životem, smířenej s osudem a s tím, že mě nikdy nic nemůže vykolejit. Filmy a Bel mě přesvědčily o opaku. Čtu všechno, co se kde objeví, knížky už asi podesátý. Bylo by škoda tyhle stránky začít věnovat kariéře PJ a opustit svět JRRT. Je v něm tolik dalších míst, který bohužel on už nestačil dokončit, na věc takovýho rozsahu nestačí ani deset lidských životů. Už jen okolo PP je tolik hluchých míst - jak žil Aragorn, Gimli nebo kdokoliv další před jeho dějem, co další lidské říše ve Středozemi atd....... Navrhuju pokračovat v tomhle duchu, začít vymýšlet příběhy a bádat ve stylu JRRT dál. Protože propracovanější svět už asi nikdy nikdo nevymyslí..... Ještě jednou dík Belovi!!!!!
Arsiméné, přidáno 10.1. 2004 21:28:37
Boromira to řekla pěkně. My se přece nerozejdeme, ono se určitě vždycky najde nějaké to téma.
Therru, přidáno 10.1. 2004 18:43:35
Děkuju. Nic víc dodat neumím.
Snad jen to, že na vás asi nikdy nezapomenu;na autora těchto naprosto nejskvělajších stránek, na další přispěvatele a překladatele, na všechny ostatní z vás, které znám jenom z komentářů k článkům a k fotkám. Dík za ty tři roky, kdy jsem s nosem připlácnutým na monitoru hltala každý článek čtyřikrát za sebou, pustila se do vlastních uměleckých (hm), počinů a poprvé našla odvahu vyjádřit se slovy k úplně neznámým lidem.
A rozhodně se nechci loučit, ne, ne a NE!

pajinka, přidáno 10.1. 2004 14:19:45
diky diky diky diky za krasny stranky!!! bez nich bych byla absolutni neznalek... mejte se vsichni fajn..

boromira, přidáno 10.1. 2004 13:24:28
Proč taková studená sprcha? Krásné věci nekončí, taková parta se nemůže rozejít jen proto, že skončil příběh, vždyť on ani nekončí!! Navždycky tu budou knihy i filmy a noví a noví nadšenci se budou vypravovat do Středozemě a budou z toho stejně vyjukaní jako my. A co komiksy, ty přece také ještě zdaleka nekončí!! Máme před sebou ještě Návrat krále, přece takové dílo nezůstane nedokončené. A neříkej, že se ti po dovolené nezačne stýskat a nebudeš se chtít taky podívat, jak tady pokračujeme.
Díky, tohle bylo to nejlepší, co mě za poslední tři roky potkalo. Ani nevíš, za co všechno jsem ti vděčná!:-))))

Sonik, přidáno 9.1. 2004 22:37:55
Díky Bele, díky za tenle úžasný web, který si celá ta léta tvořil s láskou, pro všechny, kteří sem nahodou či cíleně zabrousili. Díky Tobě mnoho lidí získalo více i méně důležité a kvalitní informace, témeř vždy včas. Skvělý rozcestník pro všechny fanoušky nejen filmového Pána Prstenů. Už jen když si představím, jaké věci jsi musel vytrpět při správě webu pouze přes modem...takřka nepředstavitelné! Už jen za to Tě obdivuji.
Radka, přidáno 9.1. 2004 20:26:08
Po přečtení tohoto článku, či spíše rozloučení, jsem si uvědomila, že něco krásného končí. Zatím jsem se nějak moc nezúčastňovala komentářů ani ničeho jiného. Neměla jsem proč, protože mi alespoň jeden z nich mluvil z duše. Po tomto článku jsem se rozhodla zveřejnit svůj názor. Je to rok, kdy jsem se poprvé podívala na tyhle stránky. Tak se mi zálíbily, že jsem se pak vždycky, když jsem se přihlásila, koukla na tyto stránky, abych věděla, co je nového v LotR. Poprvé jsem se začala zajímat o pana Tolkiena, když jsem viděla v televizi reportáž na první díl. Vůbec jsem nevěděla, kdo to je Tolkien, kdo to jsou elfové apod. To se mělo ale v brzké době změnit. Nejdříve jsem viděla film Společenstva Prstenu, až pak jsem si přečetla knížku. První díl jsem přečetla hrozně rychle, strašně se mi zalíbil. Jenže Návrat krále jsem přečetla shodou okolností až za rok od Společenstva. Sice nevím, jak jsem to mohla vydržet, ale i ta dlouhá doba mi nezkazila hezký pocit ze Středozemě. Od té doby jsem fanouškem Pána Prstenů a nechápu ty lidi, kteří nevědí, kdo je to Tolkien. Docela inronije?
Ale hlavně bych ti chtěla poděkovat, že jsem mohla patřit do velké skupiny lidí, kteří se zajímjí o PP, a ty jsi mi umožnil dozvědět se něco víc. Je škoda, že PP má jen tři díly, ale jak jsem již napsala. Něco hezkého končí a možná ještě něco hezčího začíná. Ahoj

elwe, přidáno 9.1. 2004 14:01:29
Diki moc za tento web, bol to najlepsi zdroj informacii okolo LOTR, web zapalenych ludi a nadsencov. Vzdy ked som odtialto odchadzal som sa tesil jak maly jojo na dalsi z filmov. Este raz diki!
Elenwin, přidáno 9.1. 2004 12:27:30
Tak i já se připojuju k zástupu těch co ti vděčí za zpestření těch několika let , i když nepatřím mezi aktivní fóraře apod. Ale bylo to fajn, ale co bylo!- věřím , že i bude. Trochu nám tím svým ohlédnutím za několika lety vkládáš smutek do srdce, ale před námi je ještě spoustu skvělých věcí( třeba Toliencon, že?! :) ). A myslím, že PP nejednoho z nás překvapoval celou dobu a třeba opravdu dojde i na Hobita a nakonec VŽDYCKY JE TU NADĚJE ,a proto si myslím ,že není všem dnům konec ne? Tak ještě jednou díky :)
Silver, přidáno 9.1. 2004 10:30:27
Bele, přizištění, že se má natáčet Pán prstenů jsem měla ze začátku úplně stejné pocity. Nakonec jsem s výsledkem spokojená i když jsem neviděla zatím Návrat krále. Díky ti moc za příjemně zkrácené čekání na filmovou verzi v posledních třech letech.
Budu na tuto stránku chodit i v budoucnu.

Nenymir Liquidno, syn Nemirův, přidáno 9.1. 2004 0:48:55
Skrze tento web do Středozemě, skrze Středozemi k plameni Noldor, a skrze ten ke své Lásce*

CHVALME JEJ VELIKOU CHVÁLOU* AŤ ŽIJE BELCARNEN* CHVALME JEJ VELIKOU CHVÁLOU

heyhall, přidáno 8.1. 2004 16:54:26
Diky ... but the show must go on ...
Aragorn II., přidáno 8.1. 2004 15:30:58
Díky Bele... Za všechno :-)
(v)Eru, přidáno 8.1. 2004 15:22:26
Jo jo, i pro me maji diky LOTR webu (pozdeji a hlavne FORU) posledni dva roky pomerne nezamenitelnou fantasy atmosferu a je to diky tobe :-)
To ALL: nebojte se, Bel zase prijde s necim jinym ;-)

Faramir, přidáno 8.1. 2004 12:28:57
Ahoj Belcarnene. Fakt to bylo super. Nějak jsem si navykl sem chodit. Nepravidelně, ale stálo to za to. Díky tobě mám nějakou tu část hadru zaplněnou obrázky z tohoto webu. A nebylo jich málo :-) Ještě jsem 3 neviděl, ale už teď se mi lesknou slzy v očích. Moc jsem se na tento den těšil a on tu příští týden bude. Měj se fajn a díky.
Dik Belcarnene! Dik moc, přidáno 8.1. 2004 10:25:03
Moc díky! tenhle web mi zpříjemnil poslední cca 4-5 let života. Kurnik! Na ten film jsem čekal od října-listopadu 1999! Kuš!
A že to tehdy vědělo setsakra málo lidí!
Díky...

acrab, přidáno 7.1. 2004 23:06:10
U počítače sedím, přemítám,
o všem, co kdy zde jsem přečetla,
a o lidech, jenž nepoznám,
a při troše štěstí znát jsem mohla
Jaký to asi bude svět,
kdy tento web už nenajdu,
jako ty lodi bělostné,
co odpluli do Valinoru
Však za tím, co tak přemítám
o věcech dávno minulých,
zdaleka krokům naslouchám,
kdy poutník stane u dveří...

Moc děkuju za všechno...

Lucille, přidáno 7.1. 2004 22:30:17
...coz neznamena, ze nechceme fotky na plochu :-D ( i kdyz ja osobne mam na plochach Keanu Reevese a Colina Hankse ;-) )
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 7.1. 2004 21:34:10
Pěkně se to čte, díky :-)
Člověka občas potěší ujištění, že sem nechodí jen takový ti co je zrovna zaujal film a chtějí pár fotek na plochu. Potěší, že to, co jsem do tohodle webu a filmu věnoval, se neztratilo někde ve vzduchoprázdnu, ale někomu dalšímo něco dalo...

irénka, přidáno 7.1. 2004 21:02:55
Také bych chtěla velice poděkovat za všechno. I já jsem pravidelně navštěvovala tento web, netrpělivě čekala na nové články, fotky a vše kolem Pána prstenů. Po přečtení Tvého článku je mi tak trochu smutno. Stejný pocit jsem měla kdysi po dočtení poslední stránky Návratu krále. Také jsem si říkala a co teď? Já bez toho nemůžu žít! Ale vždy budou kolem nás ti nadšení človíčkové, kteří se s námi budou dělit o zážitky ze světa Tolkiena. A když mi bude opravdu moc smutno, tak se zase vrátím ke knižní trilogii Pána prstenů a budu opět žít svůj svět.
Ještě jednou moc a moc děkuju!

Cali, přidáno 7.1. 2004 20:46:05
Díky moc, za tenhle web. Chodím sem asi od léta 2001 a pamatuju si, jak jsem tady dychtivě pročítala každou informaci o chystaných filmech..což se od té doby stalo mým téměř pravidelným každodenním rituálem. Ale život jde dál anebo spíš..Cesta jde přád dál a dál..
Ještě jednou díky.

Veronika, přidáno 7.1. 2004 20:23:14
Obdivuju nejenom všechnu práci a úsilí, který jsi tomuhole webu věnoval, ale hlavně to, žes dokázal celou dobu udržet vysokou úroveň a zároveň nepřekonatelnej humor. Díky kvalitě Tvejch stránek jsem úplně přestala navštěvovat nejmenované konkurenční weby :-)
Arwen-Undomiel, přidáno 7.1. 2004 20:18:27
ja jsem na tom podobne jako berdron, chodim sem hodne dlouho, ale obrazky a tak jsem zacala komentovat nedavno. bez tohohle webu bych nemela moc moznostim jak shanet informace. nikoho jesmzde bohuzel nepoznala (mela jsem se asi trochu vic ucastnit), ale to je ted jedno.... kazdopadne ti Bele za tenhle web moc dekuju, a verim, ze ostatni maji uplne stejny nazor. Dik!
tina, přidáno 7.1. 2004 18:23:36
Nebyt tento web, nikdy by se ze mne nestala zaprisahla fanynka profesora Tolkiena a jeho knih. Nebyt tento web, styskalo by se mi v cizine, kde ted studuju, po domove jeste vic.
Diky, diky, diky!
(omluvte patos, ale jinak to ani neslo)

berdron, přidáno 7.1. 2004 16:06:53
Me tu asi nikdo moc nezna, ale verte ze jsem tento web navstevoval velice casto uz od casu pred Spolecenstvem prstenu. Temer nikdy jsem nic nekomentoval a ani nevim proc. Bavil jsem se proste jen ctenim. Ted si uvedomji ze je to velka skoda. Nu coz ale stalo se. Nezapominam vsak na to ze: "Vsechno jednou konci, ale neco dalsiho zase zacina".

gandalfina, přidáno 7.1. 2004 13:00:36
Bele, ty zvíře, to se dělá, takhle mě rozbrečet a ještě k tomu v práci? Tak za to ode mě máš dalších mnoho set metrů dřeva do lesa díků. Pojď na naši hruď - vzlyk - máme tě rádi - slz - díky za všechno, co bylo, je a BUDE! :-)))
Sir_Gawain, přidáno 7.1. 2004 12:41:23
Jo Diky BELE nejlepsi nase fantasy stranka !!At ti to vydrzi
glorfindel, přidáno 7.1. 2004 11:13:33
To si premenil krasnu slecnu na psika?
Trana, přidáno 7.1. 2004 10:45:48
Díky :-)
MEGAJOHN, přidáno 7.1. 2004 9:43:08
Už jen letmý poholed na počet a výraz komentářů mluví za vše. Děkuji ti Bele moc za tvé stránky, za fórum, za Con, za to jaký jsi, a, ..., za recenzi výpravného trháku The Hobbit, dobrodužného Silmarillionu a nepřekonatelných Ztracených příběhů ;-)
pottermaniak, přidáno 7.1. 2004 7:47:09
...díky...
Nimrodel, přidáno 7.1. 2004 7:38:33
Mockrat dekuju za vsechno! Bude se mi moc styskat, bylo to tu bajecne. Nechybela jedina navsteva internetu, abych se sem nesla podivat, co se prave deje, nebo si prohlednout nove fotky. Diky za vsechnu tu praci, ktera prinesla tolik radosti tolika lidem. Dekuju...
Šarkan, přidáno 6.1. 2004 19:33:57
Ačkoliv jsem byl pouze návštěvníkem, nikoli přispěvačem(do diskuzí, chatu atd.jsem se zapojil pouze ojediněle), vždy jsem byl ohromně nadšen z těchto stránek. Z toho jak vypadaly, z toho co na nich bylo. Každý den jsem hltal informace o mém tématu No.1. Strašně moc děkuji tobě Bele, i všem spolupracovníkům a co nejúpřímneji preju co nejvíce úspěchů a radostí. Zasloužíte si je, protože děláte úžasnou věc, která mnoha lidem zpříjemnila spousty chvil v jejich životech. Děkuji, děkuji mnohokrát. Stále sem budu přicházet a nikdy nezapomenu. Bylo a je to tu s vámi bezva. Děkuji.
Ar Pharazon, přidáno 6.1. 2004 19:31:08
Jako všichni, musím ti i já Bele poděkovat za tu námahu, jakou ti dalo vytvoření a udržování těchto stránek v provozu. Také já jsem sem chodil téměř každý den, i když nebyl žádný článek. Nyní budu muset doufat, že někdo přece jen natočí Hobita aby byl stále důvod sem chodit. Díky, díky, díky moc!!
pivli, přidáno 6.1. 2004 13:42:30
Máš můj neskonalý obdiv!Díky,díky,díky!každé ráno když zapnu počítač,jsou tohle první stránky,které navštívím,bude to smutné,ale přeji Ti dlouhou a příjemnou dovolenou!
Joanna, přidáno 6.1. 2004 12:51:26
Bel...nech to znie akokoľvek pateticky, /a je mi jedno, čo si kto o mne pomyslí/ mám slzy v očiach. Mokré guľočky, v ktorých plávajú všetky krásne spomienky a pocity zviazené s týmto webom. A tešim sa na tie nové, ktoré ešte prídu. Po zhliadnutí rozšírenej verzie Dvoch veží som totiž v neopísateľnom stave očarenia /ááách, môj milovaný Boromir.../ , takže sa teším, ako so mnou zamáva Návrat kráľa. :o) Bel, ďakujem za to, že si, za to, čo si pre nás urobil a aj za to, čo pre nás ešte urobíš. Moja poklona.
pip, přidáno 6.1. 2004 11:42:36
ehm... pardon COMICSY!!!
pip, přidáno 6.1. 2004 11:14:45
no jo ve svém příspěvku jsem zapoměl poděkovat Gizmoovi a Sandymu za jejich super komixsi! :-)

LeeLoo, přidáno 6.1. 2004 9:38:13
Díky, Bele, díky za tenhle web, za tvou práci a všechno to hafo informací, které jsi pro nás našel a přeložil. Přeji ti krásnou a hooodně dlouhou zotavovací dovolenou a už se těším na novinky...
Gismoo, přidáno 6.1. 2004 8:55:26
jisstě jisstě, končíme :(
je to škoda, tenhle web požral mnoho času nejen mého ale i dalších, ale především Belcarnena. Díky díky za tvou práci :)
U'R da best!!!!! :)

Acibald, přidáno 6.1. 2004 1:12:25
Budu opakovat to co tu již bylo, ale tyhle stránky patří k mým nejoblíbenjším a za tvoji práci ti chci vyjádřit dík.
Díky mistře Belcarnene.

Veronika, přidáno 5.1. 2004 21:26:44
Bele, strašně moc díky za hodiny a hodiny krásnejch chvil, který sem s těmahle Tvejma stránkama strávila. Nenacházím slov pro to, co jsi dokázal. Strašně díky. Fakt.
Taurion Agarwaen, přidáno 5.1. 2004 21:21:04
Nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé!

Tak strašně to je blbý. :(!

Lima, přidáno 5.1. 2004 20:58:08
Jseš těžkej borec, Bele :o) Moc dík za tenhle super web, jeden z mých nejoblíbenějších.
z.o, přidáno 5.1. 2004 20:33:55
Proč tak smutně?Vždyť díky těmto stránkám se k Tolkienovi propracovala řada nových lidí, nových čtenářů.A hlavně tady mnoho dětí/a myslím že se nemýlím/dostalo ke skvělé knize, k vynikajícím filmům a hlavně museli zapojit svou fantazii.Ať už při čtení do té doby pro ně zcela neznámého žánru, nebo jen pro porovnání představ režiséra a svých vlastních.Jedno končí a druhé začíná.Podle mého soudu jsou tyto stránky jednoznačně nejlepší na dané téma.Není to jen zásluha Bela.Ale hlavně těch co sem přispívali.Bez nich by tyto stránky nebyly tím čím se staly.Trocha nostalgie je na místě, ale smutek v žádném případě.Ještě nás čeká vrchol.V každém případě je třeba ti Bele poděkovat.Děkuji.

gail, přidáno 5.1. 2004 19:59:19
Připojuji svůj dík ke všem níže uvedeným a zároveň děkuji za tohle tvé rozhodnutí :-) Máme tě rádi.
Avern, přidáno 5.1. 2004 19:50:44
Díky za všechno Belcarnene :-) Va´Faill
PCcat, přidáno 5.1. 2004 19:33:54
Tak tohohle se asi nechtěl dočkat nikdo:(( Bele, jedno se ti uprit neda: uz jen to, ze si na tehle strankach pracoval, bylo od tebe fakt SUPER, myslim, ze na takovyhle stranky nenarazis jen tak.

DIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKY!!!!!!!!!

Tragos, přidáno 5.1. 2004 19:17:26
Bele, kdyz jsem sem pred (kolika?) lety poprve zavital, ani v nejmensim jsem necekal, ze s timhle webem proziju dalsich nekolik let (a urcite jich jeste par pribude ;-)). A necekal bych ani to, ze to cele dotahnes takhle daleko, protoze vytvaret, spravovat a udrzovat tenhle kolos za chodu za takovych podminek, za jakych jsi to zvladl ty - to je skoro neuveritelne.

I ja smekam a dekuji - radsi bych osobne, ale letosniho conu se bohuzel nezucastnim.
Strankam i Tobe zdar :-)

Žaninka, přidáno 5.1. 2004 19:17:23
DAKUJEM!Keby neexistoval tento web,asi by som nevedela ani zapnut pocitac:),vazne.
max, přidáno 5.1. 2004 19:11:57
téda, ten nadpis mi ale dal, už sem se lekl Bele, že nadobro odplouváš do Valinoru ::))
jinak se přidávám k ostatním, díky ti za skvělou práci

Eowynn, přidáno 5.1. 2004 18:49:33
Už asi vážně není co dodat, ostatní to řekli za mě...Málem jsem se rozbrečela, jsem doufám, že to tady nekončí. Patřím mezi ty závisláky, kteří se na tyhle stránky musí podívat denně, takže doufám že se tu tahle parta udrží i dál. Bele - díky, díky, díky za všechno!
Stanley, přidáno 5.1. 2004 18:47:11
Dik za skvely clanok a tvoju pracu na tomto webe... Patril k mojim najoblubenejsim a aj najnavstevovanejsim... Vrela vdaka!
Lucille, přidáno 5.1. 2004 18:45:08
At napisu cokoliv, stejne to ode me bude znit strasne :-). Nebudu na tebe pet chvalu, vsichni byste ohluchli ;-). Tak snad jenom tiche, ale vyznamne diky...
Arsiméné, přidáno 5.1. 2004 18:39:00
Belcarnene, skoro jsi mě rozplakal...Taky už jsem si na tvoje stránky ňáko zvykla a bylo by smutné se teď rozejít, nemám tu sice žádné skutečné kamarády (a až na pár výjimek o nikom z vás všech nevím, jak vypadá!!!), ale stejně tak nějak patříme k sobě. Spojuje nás láska k tomu úžasnému příběhu, ať už v papírové nebo virtuální formě. Tak se přidávám k ostatním, děkuji za všechno, Belcarnene a doufám, že se ještě neloučíme (teda nemyslím hned teď, bude tolkiencon atd). Skoro bych si začala přát, aby vznikl film Hobit, i když se mi ten nápad nelíbí - prostě aby stránky zase běžely a bylo kam chodit.
Martinka, přidáno 5.1. 2004 17:57:12
Bele,děkuju ti moc,že si díky tomuhle fimlu otevřel dveře do světa Pána prstenů i těm,kteří o něm možná předtím nikdy neslyšeli.Tenhle film bude pro mě vždycky číslo 1.
Martina

fimor (gooleem), přidáno 5.1. 2004 17:42:06
Díky Bele, díky. Myslim si, že tenhle web a vůbec celá trilogie Pána Prstenů mi zpříjemnila minulých pár let a doufám, že to bude pokračovat. Ještě jednou díky a hodně zdaru.
Spazz, přidáno 5.1. 2004 17:23:19
Jako smekám, no. Bele fakt díky moc, za všechno, co jsi pro nás dělal, páč toho opravdu nebylo (není/nebude?) málo. Díky moc a hodně zdaru do budoucna!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 5.1. 2004 17:22:53
el: to je ze Silvestra, spíš resuscitovat :-) AD Malý princ... vzpomněl jsem si na něj dnes při psaní toho článku se všemi těmi číslo okolo Návratu krále :-)

A díky za všechny ty reakce :)

el, přidáno 5.1. 2004 17:13:47
P.S.
Bele,na fotce je zřejmé,že jsi zcela vyčerpán.ten pes se tě chystá ohlodávat,nebo resuscitovat?? ;o)))

el, přidáno 5.1. 2004 17:07:57
A.de Saint Exupery:"Jsi odpovědný za to,co jsi k sobě připoutal.Jsi odpovědný za svoji růži..."(Říká liška Malému Princovi)
Tak není divné,Bele,že cítíš odpovědnost za své dítko či lidi,které jsi "připoutal"(spíš upoutal).Ať je ti radost a přátelství odměnou.
Už se teším na oživení ostatní fantazy!(A mezi námi,kdyby někdo DOBŘE natočil třeba cyklus "Zeměmoří"....:o)))
A vůbec,tohle není diskusní fórum,takže DÍK,DÍK!

wulf, přidáno 5.1. 2004 16:48:57
:-)
Palannedowen, přidáno 5.1. 2004 16:24:02
Myslím, že se budu opakovat, ale děkuju ti Bele za veškerý čas, co jsi věnoval těmto stránkám a tudíš i nám, velkým fanouškům. Přeji ti mnoho štěstí do budoucna a ještě jednou DĚKUJI.
Defila(jacques de Mollay), přidáno 5.1. 2004 16:03:40
Hmmm sklanim se pred dokonalym clankem....
byl jsem tu dlouhe 3 roky, celou dobu jsem nepomyslel na to, ze to nekdy zkonci...
skoda,ale kdovi co bude dal...
treba nakonec zcela neocekavane se nekdo rozhodne natocit Silmarilion a to se pak budou dit veci :-)

typek (s recyklovanym mozkem), přidáno 5.1. 2004 15:22:50
smekám (jak jinak)
Voslogin, přidáno 5.1. 2004 13:27:11
Blblou domluvou mi zbylo par listku na premieru Pana Prstenu III. je to do PAlaceCinemas Na Smichove-Andel. Kdo by chtel, je to docela vzadu. Cena nakupni-120Kc . piste mi na mail. -voslogin@atlas.cz
maťaťa, přidáno 5.1. 2004 12:39:15
Když už to tu napsalo tolik lidí, tak to se taky musím připojit. Za všechny milovníky Tolkiena a hlavně za sebe...DÍKY.
A co se týče filmového Pána Prstenů, nikdy není jisté, že to za pár let někdo nenatočí znovu... Porovnávání pak bude takové skoro věčné téma - třeba i tady.

Elrondka, přidáno 5.1. 2004 12:29:29
Bele, snad se mohu připojit a dokonce snad i tykat, byť patřím k návštěvníkům Tvých stránek ve věku nad -sát. Nejen díky knihám a filmům, ale také hodně i díky Tvým stránkám jsem se stala v posledních letech nadšenou tolkienovkou a byť se nezapojuji pravidelně do chatů (co taky s bábou) a nikdy jsem časově nestihla žádné osobní setkání fanoušků, Tvé stránky si otevírám téměř denně, pro radost a odlehčení na duši. Ještě jednou díky za bezplatné umístění banneru našeho webu Nadace pro transplantace kostní dřeně na Tvých stránkách, přineslo mnoho dobrého. Ale především dík za Tvou obrovskou práci a za radost, kterou nám nejmenovaným návštěvníkům rozdáváš. Jen upřímně doufám, že závěrečnou premiérou vše neskončí. Díky, díky, díky.
Ruby, přidáno 5.1. 2004 11:41:53
Děkuji za kladnou odpověď na nyní již pamětnou otázku: "Ahoj, nejsi náhodou Belcarnen?" :-)
pip, přidáno 5.1. 2004 10:56:45
Nevým co mám říst, připadám si jako by mi odcházel někdo blízký, hodně blízky( jistě mi teť všichni rozumíte).
Já sem strávil dlouhá léta pouze na rychlo schlédnutím aktuálních fotek, ale od doby, kdy jsem si zapojil net i domů sem jak posedlej.
Zdravím všechny lidičky a hlavně Bela!!!!
a taky i ty který sem tady někdy naštval(nic osobního) :-))))))

Falka, přidáno 5.1. 2004 10:39:10
Díky za možnost setkávat se se stejně praštěnými lidmi.
Mnoho zdaru do dalších let, Bele...

Hand, přidáno 5.1. 2004 10:22:05
Připojuji další srdečné Díky.A určitě nepodlehnu melancholii z blížícího se konce. Vždyť tady stále budou existovat lidé, kteří si mají co říci.
asfaloth, přidáno 5.1. 2004 10:10:32
Keď som si prečítala nadpis, tak mi trochu stiahlo hrdlo :-) ale potom som sa už pustila do čítania. Samozrejme sa to dalo čakať, ale ja na tieto veci nie som nikdy dosť pripravená...Belcarnen, musím ti povedať, že si mi týmto svojím "článkom" pripomenul Bilba, a tak ti prajem krásnu "dlhú dovolenku" a na ďaľšej ceste nech ta vždy sprevádza šťastie a radosť... a hrejivý pocit z vďaky veľkého množstva LOTRov:-) ako tu už niekto spomenul, nielen z ČR ale aj SR:-) Napokon mi nedá si povzdychnúť, že ma neraz mrzelo, že je Praha dosť ďaleko (teda aspoň v rámci mojich možností), takže som nemala šancu sa stretnúť osobne s týmito ľuďmi ako ty, ale napriek tomu som ti veľmi VĎAČNA, že som sa s nimi mohla "stretnúť" aspoň na nete. Dodnes mám v živej pamäti moju úplne prvú skúsenosť s internetom: našla som si zoznam.sk a do kolonky "hľadaj" som si napísala: Pán prsteňov. Chvíľu trvalo, kým som sa dopracovala až sem a ubehli mesiace, kým som pochopila, aká je to úžasná šanca. No potom, keď som sa zoznámila s pár ľudmi bližšie (a konečne sa presunula od fotiek aj inam :-) stal sa tento web pre mňa nepostádateľným (čoho si všimlo viacero ľudí u nás v škole, takže sa za mnou neraz nieslo.."závisláčka":-) No a ja som si už nemohla pomocť a som veľmi šťastná, že som tu mohla byť a za to skutočne vďačím TEBE! ďakujem
aubi ml., přidáno 5.1. 2004 9:50:20
Fňuk, jak dojemné... :-) Přidávám se k ostatním, bez tohohle webu zase nebudu vědět, co s volným časem. Naštěstí už jsem se tu seznámil s pár lidmi, se kterými se nejspíš budu vídat dál, i kdyby tenhle web úplně zanikl. A vůbec ta parta tady asi přežije všechno...
Reyden, přidáno 5.1. 2004 9:48:38
Zdravim Bele...
zrovna dneska kdyz jsem sel do prace tak jsem si rikal jak budes dal pokracovat .. ted uz je mi to jasny.
Vcera vecer jsem se koukal na bonusy k TT a videl jsem kolik doopravdy prace s tim mel PJ ... a vzhledem k tomu ze pracuji taky na docela rozsahlem webu tak je mi jasne ze tys na tom byl urcite stejne. Timto bych chtel vzdat hold jak tobe tak jemu ..
Kazdy den jsem mezi prvnima strankama zadal jcsoft ... a prijemne me potesily. Bude mi trosku smutno kdyz uz to tak nadale nebude, ale co se da delat, zivot jde dal.
Preji ti vsechno nejlepsi v osobnim zivote a snad se sejdeme za par let na webu o tom Hobitovy ;-)
diky ..
Reyden

Corwin, přidáno 5.1. 2004 9:36:04
Bele budu se jen opakovat,vse podstatne bylo napsano...Moc moc diky za vsexno:-)Kdybys byl zenska dostanes pusu:-)))
Brunhi, přidáno 5.1. 2004 9:17:27
Ďakujem. Nechcem opakovať napísané, ale....Ďakujem za to, že som mohla stráviť pár veľmi zaujímavých hodín čítaním nielen článkov, ale aj úchvatných komentárov k nim, vidieť veľa nádherných fotiek, zistiť, že podobne postihnutých ľudí ohľadom fantazy je viac ako sa zdá, smiať sa na perfektných článkoch ohľadom rozličných stretnutí podobne "trafených" ľudí. A to všetko vďaka Belovi. Ďakujem, ďakujem, ďakujem!
Trpaslík, přidáno 5.1. 2004 8:18:43
Web a fórum nám daly a dávají hodně. Díky za to a hlavně za Belcarnena, jeho nadšení, práci a to, jaký je. :o)
Aman, přidáno 5.1. 2004 8:05:47
Na tyhle stránky nechodím vůbec tak dlouho jako ostatní (asi jenom něco přes rok), ale se stejnou intenzitou, která je napsána přede mnou. Jsou nejlepší proto, že je v nich totiž možné cítit mnohé z toho, co výše Belcarnen napsal. Zamrazilo mne proto, když jsem si přečetl titulek. Je pravda, že filmem mnoho věcí končí, ale myslím, že daleko víc zůstává, vždyť stejně tomu bylo a je (i bude) u knihy samé. Protože dobro, trvá na věky. Díky za Belcarnenovo vyznání, díky za ty roky, které tomu věnoval, se vším, co obsahují, díky za naději, kterou nám pro další období zanechává. Bez ní by to byl opravdu smutný začátek roku.
Míšánek, přidáno 5.1. 2004 8:01:54
Ano, jakákoli další slova chvály na našeho milého Bela jsou nošením dříví do lesa. Ať žije v blaženosti hodně dlouho a přijde-li jednou den, kdy Peter Jackson začne točit Hobita či Silmarillion, zase se tu na této stránce všichni sejdeme.
Pandora, přidáno 5.1. 2004 7:58:00
Presne tak, co dodat? Myslim ,ze Lomikarka to vystihla naprosto presne. DIKY Bele !!!
ivana, přidáno 5.1. 2004 7:05:54
Čo dodať, je tu napísané všetko, čo si myslím a cítim aj ja, snáď len, že tými informáciami je zásobovaný aj slovenský národ.A snáď, že si vážim človeka, čo toto všetko dokázal.Vďaka.
Ethel, přidáno 5.1. 2004 7:05:51
I já se připojuji k chvále Belcarnena. I já patřím k těm šílencům, co si nastavili tyto stránky jako domovské. Mně se za tu dobu stihly narodit dvojčata (i proto jsem se zatím nezapojila do lekcí elfštiny), ale i tak jsem o stránkách měla neustále poměrně dobrý přehled. A pokud jsem byla doma, musela jsme stránky každý den zkontrolovat (jako ostatní)... Zkrátka jevím všechny klasické příznaky závislosti, proto ráda čtu, že stránky budou (byť samozřejmě v jiném směru) pokračovat. Nebaví mě přenastavovat domovskou stránku na něco jiného a úplně mě děsí představa, že bych o svou drogu přišla.
Díky, Belcarnene

lomikarka, přidáno 5.1. 2004 6:37:10
mám takový vtíravý pocit, že jen díky napsat nestačí, a ani to nechci napsat ... no to zní dost hloupě, ale chci tím říct, že by bylo hezké moci poděkovat až za daleko daleko delší čas. Chci tím říct, že se nechci loučit :((( Hm, ale přeci jenom ..... DĚKUJU, tyhle stránky byly opravdu jediné (ikdyž už to tady zaznělo) které jsem s pravidelností navštěvovala a když mi delší čas nepřišlo na mail avízo o novinkách, raději jsem se na ně šla přesvědčit, že nenastala žádná technická závada .... no a stejně jsem tu pak strávila několik překrásných minut, hltajích články, recenze, komentáře a fotky
Takže DÍKY ještě jednou a brzy nashledanou

Mpj, přidáno 5.1. 2004 0:40:23
Musím říct, že zasloužíš velké poděkování od všech, co navštěvují tvoje stránky... když si tak uvědomím kolik lidí jsem skrz forum potkal a poznal...
moc ti za tu možnost děkuju a ať se ti daří přinejmenším tak dobře, jak doposud ;o)

Scalex, přidáno 5.1. 2004 0:36:59
Když si zavzpomínám na svoji internetovou historii (cca osmiletou), tak vidím, jak se měnily weby, které jsem navštěvoval. Jak jsem denně chodil na nějaký web a pak méně a méně, až jsem na něj přestal chodit úplně a zase jsem chodil na jiné weby.

Tenhle web je jediný, na který chodím denně od chvíle, kdy jsem se o jeho existenci dozvěděl. Ať už mi přijde nebo nepřijde upozornění na nový článek, stejně každý den nahlédnu.

Bele, připravoval jsi mnoho let zábavu i poučení tisícům lidí a obětoval jsi tomu opravdu hodně ze svého života, soukromí, času, peněz. Přeji ti, abys v dobách zaslouženého klidu a odpočinku našel lidi (nebo weby), kteří se budou obětovat pro tebe, pro tvoji zábavu.

A přidávám se k velkému poděkování a chvalozpěvům.

Kostej Nesmrtelny, přidáno 4.1. 2004 23:49:24
3x hura Belovi:
hip hip hura!!!
hip hip hura!!!
hip hip hura!!!
Pateticke, nostalgicke "kecy" cloveka, ktery byl schopen v podstate sam zasobit polovinu ceskeho naroda novinkami o Panu Prstenu bez naroku na JAKOUKOLIV odmenu (nejen financni), cpat do toho takovou spoustu casu (jeste ze presne nevim jakou), a takovou spoustu penez (dtto); pateticke kecy takoveho cloveka si ja prectu velice rad a jeste na ne budu pet chvalu.
DEKUJU!

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist