Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

8.1. 2003BelcarnenDvě Věže stále stojí, ale Král už přijíždí a jde mu to sakra dobře...; Několik zajímavostí ze Dvou Věží; SMS hry s tematikou Pána Prstenů na mobilech Eurotelu

Dvě Věže stále stojí, ale Král už přijíždí a jde mu to sakra dobře...
Diváci v ČR a několika dalších zapomenutých zemích (pravda, Japonsko mezi ně patří tuším také) stále čekají na uvedení Dvou Věží v kinech, ale na internetu se již objevují další a další fotografie z Návratu Krále. Nedávno se objevilo 12 maličkých scanů nového kalendáře,  které jsou více než zajímavé. Největší rozruch způsobila pravděpodobně hned první fotka, na které je Aragorn na koni. Debata o tom, zda se jedná skutečně o něj, byla ukončena až kompletní sadou nádherných detailů. Na jednom z nich můžeme vidět krále Elessara v celé jeho kráse, v ruce dokonce třímá Andúril!

Zatímco král se připravuje na svůj triumfální návrat, v kinech po (téměř) celém světe slaví neskutečný úspěch Dvě Věže. V Americe mají na tržbách za 19 dní celých 261 milionů dolarů. Společenstvo tam získalo za celou dobu promítání "jen" 313 milionů. Svět přidává na tržbách Dvěma Věžím dalších 293 milionů a toto číslo stále rapidně stoupá. Odhaduje se, že film by mohl během několika týdnů (3 - 4 měsíce) pokořit hranici jedné miliardy. Inu přejme jim to. I Česká republika nějaké 3 miliony dolarů určitě přidá...

Dallas Fort-Worth Critics, skupina shromážděná okolo www.oscarwatch.com, úspěšně tipuje toho, kdo nakonec získá Oskara za režii, již od roku 1999. Koho si myslíte, že předpokládají letos? Ano, je to Peter Jackson za režii Dvou Věží. Šanci na Oskara za nejlepší film tento snímek nemá, ale režii snad Peter získá. A samozřejmě vizuální efekty, i když konkurence Epizody II bude, alespoň v očích Akademie, asi velká. Osobně bych si tipnul, že si Akademie šetří ocenění za nejlepší film až na Návrat Krále, pokud bude laťka kvality udržena stejně vysoko, nebo položena ještě o kousek výš...


Několik zajímavostí ze Dvou Věží

  • Možná jste si všimli maorské věty, která ukončuje titulky Společenstva Prstenu, a je také v závěru Dvou Věží. Vypadá nějak takto: "He maungarongo ki te whenua He whakaaro pai ki nga tangata katoa". Tato fráze by se dala přeložit jako "Mír na zemi, důvěru a přátelství všem lidem." Hezká tečka za filmem, nemyslíte?
  • Ve Dvou Věžích je scéna, ve které Aragorn u hromady spálených skřetů před Fangornem kopne do helmy, padne a kolena a zařve. Tato scéna není tak úplně ukázkou jeho hereckých kvalit, protože Viggo Mortensen si při natáčení po kopnutí do helmy zlomil prst na noze...
  • Ti, kteří ve Společenstvo postrádají například část se Starým hvozdem, získají z něj něco málo ve Dvou Věžích. V knižním Společenstvu Smíšek mluví o tom, že měl pocit, jak by si stromy ve Starém hvozdě předávaly tajné zprávy, šeptaly. Velmi podobnou větu říká ve Dvou Věžích o Fangornu.
  • Říká vám něco "Wilhelm scream"? Ne? Pak šup na tyhle stránky. Právě tenhle výkřik produkuje jeden ze skřetů potom, co je zasažen na hradbách Helmova žlebu a řítí se dolů.
  • Když Aragorn, Gandalf a další přijíždí do Edorasu, můžeme vidět pohřební mohyly. Je jich přesně správný počet na obou stranách (podle knihy). Kolik lidí by si na tomto místě raději přečetlo, že na pravé straně jedna mohyla chybí?
  • Rohanský chlapec Haleth (syn Hámův), od kterého si Aragorn půjčuje na prohlédnutí meč, je ve skutečnosti syn scenáristky filmu Philippy Boyens. Kousek od něj stojí další chlapec, kterého hraje Henry, syn Viggo Mortensena.


SMS hry s tematikou Pána Prstenů na mobilech Eurotelu
Dnes spustil Eurotel sadu her s tematikou Pána Prstenů (speciálně pak Dvou Věží) pro mobilní telefony. Nejsem si jist, zda vás budou zajímat prohlášení lidí okolo ET z tiskovky, ale pro zajímavost...

„Nejen pro všechny fanoušky příznivce Pána Prstenů jsou určeny naše mobilní hry z prostředí této fenomenální fantasy série,“ říká výkonný marketingový ředitel Eurotelu Garrison Macri. „Našim zákazníkům přinášíme spoustu zábavy, dobrodružství a romantiky v kouzelném světě Pána Prstenů a zároveň nabízíme víc, možnost získat jednu z hodnotných cen,“ dodává Garrison Macri.

A jaká jsou fakta? Her se účastním pod jménem Beliion, to jen pro případ, že se v některé setkáme. Mé hodnocení nemůže být asi úplně objektivní, protože jsem se na celém balíku her tak trochu podílel a mám k němu částečně "otcovský vztah". Zatím se o celém projektu moc neví, takže není dostatek hráčů, ale to se doufejme velmi rychle změní.

I tak se dobře bavím, zatím především v kvízu, kde mohu zúročit znalosti nabyté při tvorbě těchto stránek :o) Nebojte se, nečekají vás jen klasické otázky typu "Elijah Wood hraje postavu...", ale i pořádné drsňárny :) Kvíz je vždy soubojem dvou hráčů, kteří dostávají každý pět otázek (oba stejné) a ten, který jich zodpoví víc správně, vyhrává soupeřovu vsazenou částku. Tím se dostáváme k tomu, že ve všech hrách fungují tzv. zlaťáky, které lze využívat k mnoha různým věcem, ale především je měnit za fyzické výhry (videokazetou se Společenstvem počínaje, přes mobily a notebook, až automobilem konče). 

K dispozici je také Ibun, hra ve stylu rulety. Pokud nechcete moc přemýšlet a spíš si zariskovat a vsadit nějaký ten zlaťáček, tohle je to pravé pro vás. Pak je tu ještě Cammarth, karetní hra. Pravidla vám budou jistě jasná hned, jak ji začnete hrát. Nechybí takové věci, jako je chat či možnost poslat zprávu jinému hráči (pokud znáte jeho jméno) za cenu běžné herní smsky.

Důležitou součástí celého balíku her je Příběh. Zjednodušeně jde o "textovku", ve které máte možnost projít si příběh Dvou Věží pomocí výběru z možností, jak se má ta která postava rozhodnout a tak podobně. Takže pokud chcete nechat Gluma svázaného v Emyn Muilu a zkusit si projít bažiny bez něj, jděte do toho!

Asi nejdůležitější hrou ze všech by se měla stát Bitva. Multiplayerovka, ve které likvidujete nejen hromady skřetů, ale především dalších hráčů. Vše se odehrává v "aréně", kterou je pevnost Helmův žleb a přilehlé okolí. Moc se těším, až někoho z vás potkám :o) Ať už v bitvě, nebo třeba v kvízu. Sázejte pořádné částky, ať mám brzo dost zlaťáků na zájezd na Nový Zéland :o)

Detaily o všech SMS hrách, jejich ovládání, klíčová slova, odkazy na pomoc a vše další potřebné najdete na http://panprstenu.mobilgo.cz. Pokud chcete začít rovnou hrát, stačí odeslat slovo LOTR na číslo 999699. Ceny za SMS zprávy v rámci všech těchto her jsou 1,10 Kč za odchozí SMS a 1,10 Kč za první příchozí SMS (včetně DPH). Ostatní SMS nejsou zpoplatněny.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

el, přidáno 11.1. 2003 15:12:01
Bel(diaboliq): na takovou kachnu samozřejmě neskočíme,zvlášť proto, že je zcela zřejmé, že Glum byl tvořen podle Bohouše z Bratrstva kočičí pracky.No představte si, že sundá kapucu,ten tvar hlavy...Dokonce i shoda charakterů je až zarážející /podlez-podraz/.Považuji dokonce za možné,že i sám Tolkien se inspiroval u Foglara,Rychlé šípy vycházely dříve,než PP.Je to trochu dlouhé,omlouvám se,já jen abyste neskákali na kdejakou pitomost,co sem někdo napíše;o)))
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.1. 2003 22:50:33
Vždycky se někdo chytí... ten Diaboliqův příspěvek je typicky na flamawar. Takové je lepší ignorovat :)
Malcolm, přidáno 9.1. 2003 21:49:40
To jsem se dozvěděl věcí: Spielberg je podobný Lucasovi a předlohou E.T. byl Glum... To nemůžete myslet vážně, vždyť to je jako srovnávat Arwen a Laru Croftovou. Tohle prostě nejde.
Rose, přidáno 9.1. 2003 17:38:09
Sorry, tady je to tak pomaly, ze jsem to neposterehla a poslala dvakrat.
Rose, přidáno 9.1. 2003 17:36:50
To Avern: Ne, ze bych ti nezavidela, ale uzij si to!
Rose, přidáno 9.1. 2003 17:36:45
To Avern: Ne, ze bych ti nezavidela, ale uzij si to!
Angrandir, přidáno 9.1. 2003 15:54:28
Jaaka, Ara: Nejspíš máte pravdu (6x), ale myslím že už to není tak důležité, Level totiž včera rozesílal oznámení o výhrách - btw. "jejich" předpremiéra se koná celé tři hodiny před premiérou - viz Ar Eldar o kousek níže.
TheRipper, přidáno 9.1. 2003 15:43:45
No, skoro lidi... Elf a svalovec... :o)
TheRipper, přidáno 9.1. 2003 15:41:55
Diaboliq: Ta podoba je tam tak vzdalena, ze tam spis zadna neni. Jsou proste oba umeli, to je tak vsechno. To je jako rict, ze Legolas vypada jako Rambo, jsou to prece taky oba lidi :o)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.1. 2003 15:36:06
TheRipper: jdu to opravit, prepsal jsem se :) Nebo jsem debil :)
Jaaka, přidáno 9.1. 2003 15:27:49
Ara: dík, takhle jsem to taky spočetl, ale nebyl jsem si jistej, jestli si ho nenasadil někdy v průběhu Dvou věží. Pokud vím, nasazoval si ho jenom Sam.
TheRipper, přidáno 9.1. 2003 15:23:06
Bele, oprav prosim tu kulturni hruzu: zatimco Maurove (jak pises) mluvi arabsky, maorsky (jak zni veta) mluvi Maorove. To je rozdil par tisic kilometru :o)
Diaboliq, přidáno 9.1. 2003 15:18:04
4 Lima:Já se v tom taky moc nevyznám.Ale musíš uznat že vypadají velmi VELMI podobně.Humoristické časopisy skoro nečtu.A přiznávám-spletl jsem si Spielberga s Žoržem Lucasem.Ty taky vypadají skoro stejně...
Lima, přidáno 9.1. 2003 15:02:45
Diaboliq: Co to je proboha za hovadinu? A co má Spielberg společnýho se Star Wars? Kdes to četl? V nějakým humoristickým časopisu?
Ara, přidáno 9.1. 2003 14:51:36
to Jaaka:
1. u Toma Bombadila
2. v Hurke
3. na Vetrove
4. pred Boromirom a na stolci si ho dal dole
5. ked bezal spat ku lodke
6. tesne pred vhodenim do Hory Osudu

aspon myslim, ze to tak je ...

incoland, přidáno 9.1. 2003 14:03:42
2 Krysar: zadny Anduril si nikdo nepotezkava.. jde o bezny radovy mec, ktery dostavaji vsichni obranci z helmova zlebu a mezi nimi jsou i deti.. a prave jeden kluk jej dostane... Aragorn se na nej diva se zvlastnim pohledem a privola k sobe, protoze vidi jak je chlapec nesvuj se vsim tim brnenim a mecem.. ze za par okamziku ma bojovat s mnohem vetsimi skrety.

Maorska veta... naopak mi to prijde jako hezke uzavreni filmu.... maorove pomahali pri tvorbe filmu, sam reziser je mozna ve vzdalenych predcich misenec.. (mozna, nevim)

Ohledne Gluma a Spielbrega.. dost o tom pochybuji a i kdyby, tak je mi to jedno, ale je pravda, ze mnoho lidi rika,z e takhle gluma videlo ve svych myslich dlouho predtim nez vubec nekoho napadlo natocit film.. vcetne mne:-)

A Oscari? .... copak LOTR potrebuje nejake sosky?:-)))))))))

Diaboliq, přidáno 9.1. 2003 13:55:49
4 Ruby:Ano, možná ano.Spíš to vypadá že si Spielberg s Lucasem vypůjčily Glumovu podobu popsanou Tolkienem a podle ní vytvořily mistra Yodu a E.T.ho.
Jaaka, přidáno 9.1. 2003 13:32:55
Nebyly by náhodou k mání správné odpovědi k otázkám v soutěži Levelu? Nejvíc mě zajímá, kolikrát si Frodo nasadil prsten - napsal jsem 6x, ale jistej jsem si nebyl.
Ruby, přidáno 9.1. 2003 13:14:58
Diaboliq: To, co tu píšeš, je dost nepravděpodobné, protože Glum je podobný své knižní předloze, a to dost přesně.
Je naopak možné, že se Spielberg při natáčení Star Wars volně inspiroval Glumem, ale to už je jen můj vlastní momentální výplod, tak ho nikdo neberte vážně ;o)

Krysař: Měl bys číst pozorněji. Aragorn si vezme na chvilku chlapcův meč a ne naopak. A navíc, ve Dvou Věžích ještě Andúril nemá, dostane ho pravděpodobně od Arwen až v Návratu Krále.

Diaboliq, přidáno 9.1. 2003 11:55:15
Připomíná vám Glum Yodu ze Star Wars?Máte pravdu - je to tak!Z oficiálních zdrojů bylo potvrzeno ze S. Spielberg investoval část svých dolarů do celé trilogie, ale na oplátku požadoval cituji: "Glum musí být podobný Yodovi-stejně hladká kůže bez srsti, velké oči, malá postava.Chci podobnou vizáž jakou měl už můj E.T." Kolik peněz do filmů investoval je samozřejmě tajemstvím, ale šušká se že za pouhou podobnost výše zmíněných postav chtěl P.J. až 10 mil.dolarů.Jackson samozřejmě chce vydělat co nejvíc a tak se ani nemůžeme divit že to pro Spielberga udělal.Mrzí mě že si Jackson dělá z celého Pána Prstenů "holubník" a ve filmu se objevuje nejen on sám,ale i další postavy z realizačního týmu nebo jejich příbuzní.
Marcus Aurelius, přidáno 9.1. 2003 10:38:06
Proč nedostanou TTT Oscara za nejlepší film, protože:
1) akademie, je "banda" staroušů, která si některý filmy raději pustí doma v obýváku a na velkoplošnou projekci v kinách se "vybodnou"-viz. názorný příklad, kdy Saving Private Ryan prohrál Oscara o nejlepší film s Shakespeare in Love, Ryan v kině je o takových 75% lepší v kině než na videu či DVD (o 60%) a o takových 750% lepší než na TV Nova, kde reklam bylo asi tak na hodinu :o((-GRRR!
2)Vzpomeňte alespoň jeden FANTASY (ne dobrodružný ani historický) film, který kdy dostal Oscara...?
3)Posledních cca 10 let všechny Oscary (nejl. film) kromě American Beauty dostaly povětšinou retro filmy (Braveheart, Dancing with the Wolfes, Gladiator, Titanic, Shakespeare in Love,...)-proto letošním favoritem bude Road to Perdition, i když není tak moc SUPER jako Am.Beauty a nebo ten nový od Scorseseho s DiCapriem, na název si momentálně nevzpomínám :oD
4)Navíc mě skutečně připadá, že P.J. natočil film pro potěšení své a širokého publika a na nějaký lobbing a "zadkolezectví" pro Oscary z vysoka kalšle-a má recht!!
Jak říkal Jan Svěrák, pak Oscaři jsou skutečně americkou záležitostí, kde punc světovosti dodává pouze a jenom kategorie o Nejlepší neanglicky mluvený film:(
Pokud skutečně TTT vyhrají Best Movie, pak to řádně oslavím a až pomine kocovina, všem se na tomhle serveru omluvím ;-D
To:brko-jo tak s tou ženskou máš pravdu, je totiž úplně mimo, hlavně že na serveru Palace Cinemas mají předprodej na TTT od 2.1.2003-tak mě připadá, že to vždycky vezme nějaká uklizečka ještě s hadrem v ruce :-((

meresjeff, přidáno 9.1. 2003 9:55:20
jestli dostane Oskara Spielberg za ten otřesnej "hepáč" u Minority Report, tak Jackson nemusí být smutnej, že ho takovýhle "akademici" nevybrali
brko, přidáno 8.1. 2003 23:43:03
Nesnasim zenskou u telefonu ve Spalku v Brne, kecala bludy o predprodeji na premieru od 9. tak ted sedim ve 4. rade... ALE SEM TAM!!!!!
Ar Eldar (Eskel), přidáno 8.1. 2003 22:29:09
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JE TO TADY !!!!!!!!!!!!!!! LEVEL SE KONEČNĚ VZPAMATOVAL A ZAČAL DRUHÝ VÁNOCE!!!!!!!!!!! JÁ I KAMARÁD MÁME LÍSTKY NA PŘEDPREMIÉRU.... TAKŽE SE DOUFÁM UVIDÍME V 20,00 V PARKU HOSTIVAŘ.
Malcolm, přidáno 8.1. 2003 22:06:18
Belcarnen: Já osobně jsem Dvě Věže ještě neviděl, takže z hlediska vizuálních efektů to nemůžu posoudit. U Minority Report bych tipoval spíš Oscara az kameru, protože Janusz Kaminski opravdu umí, ale jak říkám, zatím jsem neviděl, jak se vytáhl Andrew Lesnie u TTT. Každopádně největším konkurentem mi přijde spíš skvělý Road to Perdition, a musím říct, že Mendesovi bych to i docela přál.
Krysař, přidáno 8.1. 2003 21:00:05
Mír na zemi blabla...jak dojemný. To se stydí, že to nenapíšou anglicky?

A lze tomu rozumět tak, že si nějaký usmrkanec prohlédne nebo dokonce potěžká Andúril? Pokud vím, nesměl se se dotknout nikdo ze smrtelných, leda by to byl Isildurův potomek...

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 8.1. 2003 20:09:48
Malcolm: však loni proti čisté duši taky neobstál a letos bude mít problém i u efektů. Podle mne na Dvě Věže (Glum a Helmův žleb) Epizoda II ani Minority Report nemají, ale porotci třeba budou mít jiný názor :)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 8.1. 2003 20:06:40
Spazz: bylo to často, ale pravidlem to není :)
Malcolm, přidáno 8.1. 2003 20:03:49
No jo, letos bude u Oscarů opravdu nabito. Jackson tentokrát nemá tolik šancí, obstát proti Samu Mendesovi nebo " novému minoritnímu" Spielbergovi nebude tak lehká věc, jako loni proti Čisté duši. Však uvidíme.
Spazz, přidáno 8.1. 2003 19:56:22
Ty jojo...Vigguv syn je prece velky fanda PP, ne? TAk se mu urcite vyplnil sen :o) Co bych za to dal...hrat treba...Gandalfa :o)))
Avern, přidáno 8.1. 2003 19:54:42
JUPÍ vyhrál jsem lístky na PŘEDPREMIÉRU TWO TOWERS !!! Od Cinemy - takže je uvidím ve 20:30 JSEM HROZNĚ RÁD.
Spazz, přidáno 8.1. 2003 19:52:37
Neni nahodou pravidlem, ze kdo dostane Oscara za rezii, dostane i Oscara za nejlepsi film?
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist