Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

4.5. 2002BelcarnenUkázka ze Dvou Věží v televizi; Rozhovor s Billy Boydem (Pipin) a něco o ICONu ...

Ukázka ze Dvou Věží v televizi
Ano, už je to tak. Konečně budeme mít ukázku ze Dvou Věží v pořádné kvalitě. Televizní stanice RTL2 bude 19. května v 13:25 vysílat netrpělivě očekávané video v pořadu "Das TV Movie Magazin". Žádné bližší detaily nejsou. Může jít tedy o footage z kina (nádherné téměř čtyři minuty akce), nebo o něco úplně jiného. Vzpomeňme třeba na televizní stanici Fox, která loni dostala pár minut z Morie. Nebo MTV, to zase vysílalo Arwenin útěk k brodu. Neví se také, zda ukázka bude dabovaná, s titulky nebo v originálním znění.
Ideální stav tedy je, že 19.5. uvidíme v televizi kino ukázku v originále. Těšte se :o)

 

Něco o ICONu a rozhovor s Billy Boydem
Přeložila (v)Eru, díky moc !!!

Byla páteční noc, 19. dubna, zahajovací den ICONu 21, největší sci-fi "konference" na celém Severovýchodě. Celý den pršelo a bylo to horší a horší jak jsem se blížil k areálu Stonybrookské university. Když už jsem byl skoro na parkovišti, spatřil jsem na obloze tu nejúžasnější světelnou show jakou jsem kdy viděl. Organizátorům ICONu patří můj obdiv a celkem by mě zajímalo, jak se jak povedlo dostat povolení od New Line Cinema k reprodukci scény, kdy se Gandalf na Větrově brání Prstenovým přízrakům :o). Protože přesně tak vypadaly ohňostroje ozařující oblohu. Setrvávajíc v úžasu, uchýlil jsem se do bezpečí a sucha. Připadal jsem si díky tmě a deští jako hobiti v Hůrce.

Poté, co jsem obdržel novinářskou registraci a poté co jsem zkouknul programový rozpis abych zjistil, kde by se mohl Billy Boyd objevit, zašel jsem do části s prodejními stánky. Jelikož Billy nebyl v programu k nalezení až do soboty, měl jsem spousty času obhlédnout stánky. Tedy, jejich množství bylo opravdu neskutečné. Mohli jste tu koupit všechny myslitelné tretky kolem Pána prstenů. Například: herní kartičky (Decipher, Workshop Miniature, Topp), kazajky a přilby, Žihadla a Glamdringy, figurky od Toy Biz, všechny Tolkienovy knihy, plakáty, počítačové hry, podepsané fotky herců a filmařů…

Pokud nákupy podobných věciček není váš styl a spíš hledáte něco víc intelektuálního, i pak byste byli uspokojeni. Konaly se přednášky expertů, diskusní fóra, a jiné akce pro lidi všech věkových kategorií, např na téma:

Tolkienova mytologie
Moderní eposy: Hvězdné války a LOTR
Hádanková soutěž
Literární zdroje a inspirace Pána prstenů
Ženy ve Středozemi
Tolkien: otec moderní fantasy
LOTR: porovnání knihy a filmu


Druhý den Billy dorazil na tiskovku přesně v 1 hodinu, doprovázen 4 storm-troopery (něco jako ochranka?). Ještě teď si nejsem jistý tím, jestli tam byli kvůli jeho bezpečí, nebo je tam vyslal George Lucas, aby měl jistotu, že tenhle neposedný hobit nespáchá nějaký průšvih měsíc před uvedením poslední epizody Hvězdných válek.

Nemá smysl psát sem všechny otázky a odpovědi, protože se často prolínaly a opakovaly. Několikrát padla otázka "Nejoblíbenější scéna" a jako jednu z nich uvedl Billy tu s ohňostrojem na Bilbově oslavě. On ani Dominic totiž nevěděli, že opravdu vybouchne, měl to být původně digitální trik, takže když raketa vystřelila, byl prý ten nejpřekvapenější hobit z celého Kraje.
Rád bych podotknul, že Billy kolem sebe šíří velmi milou a příjemnou atmosféru. Byl upřímný, ochotně odpovídal na všechny dotazy. S každou otázkou jakoby se jeho obličej rozzářil. Vypadalo to, jako by konferenci shledával ohromnou zábavou a užíval si jí. Na všechny, s nimiž jsem později mluvil udělala dojem pečlivost jeho odpovědí a jeho smysl pro humor.

Otázky mohli klást pouze zástupci médií, tady jsou některé z nich.

Q: Co vás nejvíc zaujalo na natáčení Pána prstenů?

BB: V prvním momentě jsem si říkal: Bože, to je neuvěřitelné. Právě jsem dorazil na Nový Zéland. Mě osobně trvá vždycky tak 3 dny než se vzpamatuji ze změny prostředí a času. Vždycky po letu trpím závratěmi a jsem hrozně ospalý. Den poté, co jsem přiletěl, mě vzal Richard Taylor na obhlídku pracovišť Weta. Byl jsem tenkrát úplně rozhozený tou cestou a říkal jsem si, že mi to pěknou chvíli potrvá si tu zvyknout a Richard najednou otevřel dveře do místnosti, kde stály v řadách vedle sebe obleky rohanských válečníků. Bylo to jako z nějaké sci-fi, kde vám na nějaké vesmírné lodi ukážou lidské klony, jak tam stojí jeden vedle druhého a nebere to konce. A já jsem si řekl: ty jo, tak v každé téhle věci bude nakonec člověk a všechny byly stvořeny s láskou a dalo to spoustu práce! V ten den jsem si uvědomil, že tohle je tedy opravdu něco neuvěřitelného.

Q: Jaká byla proměna z komického hrdiny ve válečníka?

BB: To bylo zvláštní, nebyl to jen v jednom filmu a přeci ano. Bylo to obtížné. Musíte předvést transformaci své postavy. Výhodou Pipina bylo to, že měl dost příležitostí, kdy mohl ukázat svou přeměnu. Pád Gandalfa, za který se cítil zodpovědný. A pak ten Boromirův konec, myslím si, že byl skvělý nápad od Petera Jacksona vložit tu scénu, kde nás Boromir učí šermovat, protože pak mnohem více litujete jeho smrti a uvědomíte si, jaký byl.

Q: Richard Taylor z Weta prozradil, že každé ráno někdo z nich musel zkontrolovat jejich fan web, aby věděli co je mezi fanoušky nového atd., dělají tohle herci také?

BB: Ještě než film přišel do kin, hodně jsem využíval internet k tomu, abych zjistil, co si fanoušci o hobitech a obzvláště o Pipinovi myslí. Na tohle je internet skvělý. Ale jak se film začal promítat, nebylo to snadné zjišťovat, co na vás lidé říkají. Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že všichni byli strašně zvědaví na názory diváků.

Q: Slyšel jsem, že pracujete na nějakém projektu s Dominicem Monaghanem. Jak jste daleko?

BB: Jo, docela dost daleko. Jde o scénář a chystáme se ho dát pár lidem přečíst. Doufáme, že se jim bude líbit, nás to vždycky pobaví. Zajímáme se o komedie, myslíme si, že je málo komediálních rolí, takových co by se hodili pro Petera Sellerse a tak. Dělali jsme to jen tak ze srandy, ale než jsme si to uvědomili, už to bylo hotové. Takže uvidíme.

Q: Co říkáte na to, jak Peter Jackson obsadil film, když srovnáte knihu a například Iana McKellena coby Gandalfa?

BB: Myslím, že odvedl skvělou práci. Když se na film dívám, věřím, že všechny role jsou obsazeny skvěle. John Ryhs-Davies je jako Gimli perfektní, Dominic je skvělý, Elijah je fantastický a potom samozřejmě Sam. Podle mě jsou prostě výborní. Taky bych řekl, že je dobré, že tohle všechno Peter zvládl a přitom neobsazoval žádné hvězdy, nebo někoho, kdo by to kouzlo celého díla narušil. Když se chystáte natáčet, neříkáte si: Jo, dneska budu točit s tím a tím skvělým hercem. Prostě si užíváte filmování s každým z nich. Jestli to byla zásluha Petera nebo prostě štěstí, to netuším. Ale jeho práce byla úžasná.

Q: Co si myslíte o současných televizních trhácích jako ER (Pohotovost) nebo West Wing, a vzal byste v některém z nich roli?

BB: Nemám teď zrovna moc času na sledování televize, ale ER mám rád. Je to skvělý seriál. West Wing jsem začal sledovat, ale propásl jsem první sérii. Tu druhou už sleduji, a je skvělá. Kdyby se naskytla nějaká pěkná rolička, určitě bych to bral.

Q: Natáčeli jste na NZ 15 měsíců. Když na konci Návratu krále Frodo s Gandalfem odjíždí do Šedých přístavů, cítil jste - myslím z osobního hlediska - že je konec? Byl jste smutný z toho, že to jednoho dne skončilo?

BB: Jasně, že byl. Byl to smutný den, hodně jsme se sblížili, i když vlastně tahle scéna se nenatáčela až na konec. Ale stále jsem myslel na to, ža jednoho dne to skončí. Bylo legrační mluvit v té scéně v přístavech s Gandalfem, protože do té doby byl Gandalf pořád na Pipina naštvaný. Byl to pro něj "hlupák bralovský." Před sebou jsme však měli filmování všech gondorských scén, bylo to milé pomyšlení, že náš zvláštní vztah se teprve bude tvořit. Byl to podivný den!

Q: Byl jste zaskočen obdivem a pozorností, kterých se vám díky LOTRovi dostalo?

BB: Ano, moc jsme o tom při natáčení nepřemýšleli, ale když natáčení skončilo a my měli před sebou rok čekání na uvedení do kin, začal jsem myslet na to, jestli to bude mít celosvětový ohlas. Bude Peter Jackson schopný být ohleduplný k fanouškům knihy a zároveň z LOTRa udělat obrovský filmový zážitek? Ale on to zvládl skvěle, a způsob, kterým lidé film přijali o tom vypovídá.

Q: Vyrůstal jste ve Skotsku. Myslel jste někdy na spolupráci s velkými britskými herci jako je Ian McKellen nebo Christopher Lee? A jste obdivovatelem jejich práce?

BB: To tedy jsem! Kdybyste se mě před natáčením zeptali, čí největší fanoušek jsem, byl bych vám řekl: Ian Holm. Mám ho jako herce moc rád. Bylo to zvláštní, když pak přišel na plac. Ale byl jsem obdivovatelem mnohých z nich. Třeba výkony Elijaha jsou výborné a McKellen je skvělý herec. Několik měsíců po skončení filmování jsem si uvědomil, jak moc to ovlivnilo moje herectví. Doufám, že v dobrém smyslu.

Q: Jaké bylo natáčet všechny tři filmy najednou?

BB: Byla to zvláštní zkušenost, protože když jsme začali natáčet, zdálo se, že to nikdy neskončí. Byl to rok a půl, strašná spousta času. Ten nám dal možnost plně rozvinout charaktery našich postav. Bylo zapotřebí přesně tolik času, protože tak to Tolkien napsal. Dal do příběhu tolik hloubky, že bychom si připadali jako podvodníci, kdybychom tomu nevěnovali tolik času. Takže: bylo to náročné, ale také to byla nejvíc uspokojující práce jakou jsem kdy dělal.

Q: Jak jste si užíval změnu od komediální role ve Společenstvu prstenu k mnohem vážnější dramatické roli v Dvou věžích a v Návratu krále?

BB: Líbilo se mi oboje. Návrat krále byl úžasný, protože tam šlo o hodně, ta záležitost s |Gondorem a Denethorem. Mezi Gandalfem a Pipinem se vytvoří krásný vztah po tom všem, co se stalo v předchozích dvou filmech. A také při scénách s Dominicem jsme si užili spoustu legrace. Nikdo kromě nás netušil, co se chytáme provést!

Q: Můžete nám prozradit něco o vašich dalších plánech?

BB: Během 3 týdnů se vydám zpátky do Skotska natáčet film "Sniper 470". Je o vojákovi/astronautovi který obsluhuje laserovou zbraň ve vesmíru. Žije ve velmi omezeném prostoru. Vyrovnává se se svým úkolem 12ti měsíční služby ve stavu bez tíže a o samotě, jen čeká na nepřátelskou loď. Čelí hlavně tomu strachu ze samoty. Je to zajímavý scénář. Je to film založen na výkonu herce. Pak je tu také film Petera Weira, jmenuje se "Farside of the world" (Odvrácená strana světa). Děj se odehrává v roce 1806 na bitevní lodi Nelsonových námořních sil a také se mi to moc líbí.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.5. 2002 9:49:59
Máme prostě smůlu. RTL2 poslalu webu Herr Der Ringe Film oficiální dopis, ve kterém oznamuje, že mají problém s legálností puštění ukázky do televize a tudíž - nic nebude. Ještě že jde konečně normálně do kin ...

Helcza, přidáno 7.5. 2002 22:44:52
Skvělý rozhovor. A už se těším na 19.5.
(v)Eru, přidáno 6.5. 2002 12:54:27
Nenwen: to mi taky nejak nedocvaklo :o)
Mozna je to neco, co je srozumitelne jen tem, co na ICONu byli.

Kementári, přidáno 6.5. 2002 9:50:09
Ať žije náš satelit!!! Už se nemůžu dočkat!!!
Arwen, přidáno 5.5. 2002 19:07:42
Vše bylo super.ale mohlo by být více obrázků.Měj te se
Galadriel, přidáno 5.5. 2002 16:58:56
Já se tak těším na tu ukázku, ještě že máme satelit, sláva!
Andre, přidáno 4.5. 2002 21:51:18
Zajímavý pohled na osobu Billyho Boyda....Sám jsem také zvědav na "vážného" Peregrina z DV a převážně NK....
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist