Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

17.3. 2002BelcarnenChcete Jeden Prsten?; Aktuální tržby filmu; Kdy bude ukázka na Dvě Věže?; Cesta k Oskarům ...

Chcete Jeden Prsten? Máte ho mít !
V efektní dřevěné krabičce, pěkně ze zlata a s nápisem elfským písmem. Samozřejmostí je i "certifikát pravosti". A kolik že vás bude stát? Nic moc, jen 295 dolarů ... objednávat můžete zde.

The One Ring
Detail ...

Na prodej jsou i další prsteny. Už ne tak kvalitní (také stojí necelý 17 dolarů), ale pro fanatické sběratele určitě nezbytnost. Objednat si tedy můžete prsten krále Prstenových přízraků, prsten Elrondův (Vilya), prsten Galadriel (Nenya) a konečně i prsten Barahirův.

Nazgul Vilya Nenya Barahir

 

Aktuální tržby filmu
Film Společenstvo Prstenu zatím ve Spojených Státech vybral na vstupném zhruba 307 milionů dolarů. Ve světě pak dalších 477 milionů. To jej řadí na 7. místo v nejvyšších historických ziscích filmů. V České Republice film k 14.3.2002 shlédlo 729.291 diváků a určitě jich ještě pár tisíc přijde. Velký nárůst se očekává v případě, že i u nás bude na konec Společenstva přidávána skoro čtyřminutová upoutávka na Dvě Věže. No a pokud k tomu všemu ještě pustí do kin delší verzi filmu ... to ale bude miliónků do kapšišek New Line Cinema. O tom, že samozřejmě před premiérou druhého dílu do kin první půjde znovu a všichni se na něj pro oživení preventivně zaskočíme, raději ani nemluvím  ...

Kdy bude ukázka na Dvě Věže?
Chaos. Jedině tak se dá popsat stav okolo přesného data, kdy se veřejnosti poprvé představí ukázka na Dvě Věže (oficiálně v kině, kdy ji někdo ukradne a hodí na net je ještě nejistější). Původní datum bylo 22. března. To bylo následně změněno na 28. března (+/- den), tedy dobu pár dní po udělení Oskarů. Jenže ... ze spoustu zemí začala od zástupců kin prosakovat zpráva, že právě u nich pojede trailer již v původně předpokládané době, tedy 22. března, nebo v den udílení Oskarů. Jak to nakonec bude? Kdo ví ... podle všeho termín uvedení závisí jen na distributorovi filmu v té které zemi ...
Ukázka pojede na konci Společenstva, ale ještě před závěrečnými titulky! Jak to bude u nás a zda se s ukázkou v kinech vůbec setkáme (vzhledem k tomu, že původní Společenstvo se stále ještě promítá) zatím nevím. Každopádně ukázka tu bude. Dřív nebo později se začně objevovat i u jiných filmů a na internetu bude pár hodin po prvním uvedení v kinech ...

Nahlášené uvedení traileru do kin:
Belgie - film půjde znovu do kin od 20. března a prý již s ukázkou !
Německo - nevědí o ukázce vůbec nic a tvrdí, že "22.3. je možná datum pro nový internetový trailer či něco s DVD, ale rozhodně žádnou ukázku do kin"
Anglie - po 28. březnu (a předpokládá se velká reklamní kampaň)
Kanada - 29. března (chystá se velká propagace v novinách atp., k dispozici je už i seznam kin, kde trailer bude k vidění)
Dánsko - 24. března prý v souvislosti s Oskary pojede v jednom kině mimo jiné série ukázek z nejočekávanějších filmů a Dvě Věže nebudou chybět ...
Brazílie - 29. března
Norsko - 29. března
Thajsko - 22. března
Itálie - 29. března
Turecko - 5. dubna

Já osobně bych nejvíce věřil údajům právě z Anglie a Kanady. Je možné, že na nějaké speciální akci (viz. Dánsko) bude povoleno ukázku pustit dříve, ale jinak asi ne ...


Cesta k Oskarům - článek z Entertainment Weekly
Přeložila Jana, vzdejte ji tímto své díky ...

Na cestě k letošním Oscarům s největším počtem nominací, film Pán prstenú Společenstvo prstenu Petera Jacksona pokračuje v mediálním útoku na několika frontách - zaměřuje se jak na ty, co v rámci Akademie hlasují, tak na řadové filmové diváky (kteří zatím v celosvětovém měřítku utratili nějakých 710 mil. USD)

I když se film se svými 13 nominacemi zařazuje do společnosti sběratelů Oskarů typu Zamilovaný Shakespeare a Forrest Gump, ve Středozemi není nic jistého. Kasovní úspěch Společenstva a téma jiného světa ho zrovna tak může zařadit mezi popkornové snímky typu ET a Star Wars - tedy klasické Oskarové propadáky. Dobrou zprávou je, že "Lidi nevnímají LOTR pejorativně jako "fantasy", říká z Inside Oscar 2, Damien Bona a připomíná, že posledních 6 vítězů v kategorii nejlepší film byly epické příběhy. Když už je řeč o epických ambicích, New Line rozšiřují svou Prstenovou kampaň o plán na dva DVD "balíky" pro Společenstvo. Podle Jacksona se provedení pro kina dostane do obchodů v srpnu, podzim přinese několika diskovou verzi s 30 minutami navíc a s novou hudbou od skladatele Howarda Shorea. Scény navíc přinesou rockující hobity (vůbec netuším o co jde) či příběh mysteriozního otrhance Aragorna :) (Viggo Mortensen), a rozšířenou scénu předávání darů Cate Blanchett, tedy její elfí královny. "Ve filmu je Galadriel zobrazena spíš jako poněkud děsivé orákulum / zjevení" říká Jackson. "Toto je pak její jemnější / laskavější podoba".

29. března budou New Line lákat fanoušky, aby Společenstvo ještě jednou shlédli na plátně. Návnadou má být 3,5 minutový trailer na prosincové Dvě věže sestřihaný Jacksonem - trailer bude zařazen na konec filmu. "Prošel jsem konečné F/X záběry (vizuální efekty) a vybral ty, které vypadaly opravdu dobře", říká Jackson.

Zatímco Jackson & Co. neříkají nic konkrétního, zde je pár podrobností, které EW ke Dvěma věžím (mají mít kolem 600 F/X záběrů, tedy asi o 80 více než Společenstvo) posbírali.

Zbědovaný Mizera .... Jedním z populárních týpků ve Dvou věžích je Glum, předchozí vlastník Jednoho Prstenu, a stále po něm prahnoucí, který je donucen putovat s Frodem (Elijah Wood) a Samem (Sean Astin) k Hoře Osudu. Ale Glumovy intriky proti hobitům z něj dělají hrozbu na třetí. "Je to nesvatá trojice", říká Jackson. "Psychologické hry hrajeme s daleko větší intenzitou, než jak je tomu v knize". Kromě toho, že se herec Andy Serkis postaral o skřípavý zvuk animovaného Gluma, hrál své scény s Woodem a Astinem v lykrovém trikotu pokrytém stovkami sensorů. Serkisovy pohyby pak byly přeneseny tak, aby vznikl CGI Glum. "Andyho tělo tvoří značnou část toho, jak Glum bude vypadat na plátně", říká výkonný producent Mark Ordesky.

Bestiář: Skandál ! Odula, pavouk, jenž zápasí se Samem na konci Tolkienových Dvou věží, byl přesunut až do třetího filmu. "Pokud bychom začali Návrat krále až po Odule, tedy tak, jak je to v knize --- nezbylo by toho moc na Froda a Sama", říka Jackson. Zrovna teď, starý dobrý Stromovous, nejstarší bytost Středozemě, prochází posledními CGI úpravami co se týká kůry a listí s tím, že hlas mu propůjčuje John Rhys-Davies (hraje zároveň Gimliho). A pak je tu Brad Dourif coby odporný Gríma Červivec, dvojitý Sarumanův agent (Christopher Lee). "Brad ho nepředstavuje coby servilního patolízala, " říká Lee, " spíš se tak kolem mě motá a našeptává tím svým jemně nakřápnutým hlasem."

Duch boje: Jackson má kolem 15 až 20 hodin stopáže klíčové bitvy v Helmově Žlebu, v které bojuje armáda elfů a lidí s cca 10,000 Uruk-hai (nad-skřeti stvoření Sarumanem). ''Helmův Žleb je je jednou z nejživějších Tolkienových próz'' říká Jackson . "Je přímo cítit, jak mu krev vře v žilách" . Jak bude znít armáda běsnících Uruk-hai ? Jako stadion plný novozélandských fanoušků kriketu. V únoru se Jackson objevil na zápase Nový Zéland - Anglie a požádal dav, aby se bili do prsou (svých vlastních :-) , pochodovali na místě a aby předvedli něco dialektu. " Je tam ten bojový pokřik Uruků v temném jazyce," říká Ordesky. "Přepsali jsme to foneticky na plátno Diamond Vision a Peter nutil 25.000 lidí řvát 'Rrwaaa harra farr rrara!''. Což by se zrovna tak dalo přeložit jako "Oskara, prosím !".
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Saruman, přidáno 2.4. 2002 21:32:32
Pros uz nemaji prsteny elronda, galadriel, atd.?
Glum, přidáno 24.3. 2002 16:43:25
Cože!!!!Za mého miláška chtějí takovýhle peníze???????To je teda pěkná zlodějna!!!To by bylo u klenotníka levnější.Prsten z mosazy a vyrytí stoji 2000kč.
draculka, přidáno 22.3. 2002 17:27:56
belcarnen: tezko :) na prsten si muzes nechat vyrejt, co chces... a co vim, napis na prstenu v elfstine theme mark nema :) a ze by byla elfstina licencovana? :)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 22.3. 2002 14:36:29
Jen doufejme, že ta paní nebude mít problémy s právy na výrobu něčeho takového ... aby třeba neplatila tak velkou pokuty, že ani všechno zlato co má v krámě by jí nepomohlo ...
draculka, přidáno 21.3. 2002 23:37:59
Ahoj. Prsten si muzete koupit i u nas. Jedna zlatnice v Praze uz ma vzor (podle Prstenu, ktery jsem dostala od rodicu jako daressssek k narozeninam :) a rada vyrobi dalsi. Ja mam sice ze zlata (ten vyjde asi tak o tretinu levneji nez ten "originalni") ale da se udelat i z jineho kovu, nebo napr. pozlatit. Vice informaci na mem mejlu.
Durin, přidáno 19.3. 2002 20:56:43
No, sice bych opravdu prsten moci velice chtěl, ale 12 000Kč bych za něj asi nedal.
Ivetir, přidáno 19.3. 2002 20:15:27
Prstýnky teda rozhodně chci!!!!!! Ale dost my chybí Narya! :-(
(v)Eru, přidáno 19.3. 2002 14:03:49
Hm uz jsem lehce nervozni. Naposled jsem PP videla uz pred mesicem (pocitacove verzi stale odolavam) a mam tudiz dosti silny abstak, ale slibila jsem si ze pockam az na verzi s ukazkou z DV...Jsem tezce pod vlivem, a to si ani nemusim kupovat Jeden!
Jinny, přidáno 19.3. 2002 13:34:57
Ježiš, to bude nářez! Jestli to PJ nepřežene se změnama, tak je v mojem parthenonu režisérských bohů.
archenemy, přidáno 18.3. 2002 20:21:30
Ten prsten CHCI!!! Ukazku na Dve veze CHCI!!! A Jane vzdavam dik.
Pulper, přidáno 18.3. 2002 19:43:35
Dobrá ironie: Obchody plné krabiček s prsteny, a na výkladu nápis: Kupte si jeden prsten!
Eva, přidáno 18.3. 2002 19:35:10
No,podle mě jsou elfové v Helmově žlebu jen proto,aby se na plátně mohla objevit Liv Tyler-protože jinak by ve filmu neměla ani štěk.
Martinka Bloom, přidáno 18.3. 2002 9:07:23
Pána prstenů jsem viděla 16x a jak tak slyším upoutávky na Dvě věže, vypadá to, že nejvíc peněz, které jsem kdy utratila bude za trilogii Pán prstenů. Já ten film miluju a Orlanda miluju ze všeho nejvíc!!!!!!!!!!
Ruby, přidáno 18.3. 2002 8:42:10
Ach jo, já se snad Dvou věží nedožiju... Jen mi vadí ty narážky na "elfí armádu"... Takhle Legolasova přítomnost vyzní úplně jinak, než bylo původně myšleno... A chudák Gimli, jediný trpaslík široko daleko...
Melvin, přidáno 18.3. 2002 8:24:49
Není to asi podstatné,ale podle toho,co jem na netu našel já,tržby ve Státech jsou nižší,než je zde uvedeno...LOTR ještě třísetmiliónovou hranici nepřekonal.K 17.březnu činí tržby 294,3 milionů dolarů.
Lara, přidáno 18.3. 2002 6:50:49
Proč nežiju ve Wellingtonu? Proč je na Nový Zéland tak daleko? Ach jo...ten prsten je nááádhernej! And it´s mine, mine own...my precioussssss.
Andre, přidáno 17.3. 2002 21:07:17
Ad.zvuky:Nicméně to bude mít dokonalý efekt,protože na kriketu se řve skoro jako na Nou Campu:o))))))
wooloong, přidáno 17.3. 2002 20:33:00
To určitě! Koupím si Jeden prsten, vypláznu za to skoro třista doláčů a dopadnu jako Glum. Hrozná perspektiva! Já už se tak hrozně těším na další díly!
FlyCyber, přidáno 17.3. 2002 20:22:38
PJ má skutečně zvláštní způsoby, jak schánět zvuky :-D
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist